מה זה סלק עלים?

• הוסף לסימניות
איך אוכלים את זה? ומה עושים עם זה? בישול? חי? אפיה? טיגון?
מישו יודע?

• הוסף לסימניות
אוי, זה משהו מדהים!!!
בין הירקות שאני הכי אוהבת, ואוכלים את זה בד"כ אחרי חליטה של מספ' דקות במים רותחים בכל צורה שהיא: בבורקס עם גבינות, בחביתות ירק, בקציצות (של ר"ה, כן כן הירוקות האלו זה זה.) בפשטידות, מרקים ירוקים מוקרמים, בד"כ בחלבי, כי זה יותר מתאים אבל לא חסרים בשרים שמשדכים לזה. בכל מקום שכתוב במתכון על תרד תמירי בזה, יש לו טעם מעודן ןמתאים להכל.

• הוסף לסימניות
בקיצור - סוג של תרד. מעט יותר מעודן.
מתאים למבוגרים בלבד! (נו... מי מכיר ילד שאוהב תרד??????????)

• הוסף לסימניות
קוראים לו גם מנגולד.
אני מכניסה אותו הרבה לפשטידות ירקות, זה משביח מאד את הטעם!!
אפשר לעשות שכבה פשטידה ירוק- מקולורבי, קישוא ומנגולד,
ומעליה שכבה כתומה: מגזר, בטטה וכו'.

אגב, אני לא חולטת את זה. אני רק מוציאה את החלק הלבן המרכזי וקוצצת במעבד מזון.

• הוסף לסימניות
יש לי שתי חבילות כאלו מה עושים עם זה בלי שיזרק?
מרשם? משו?

• הוסף לסימניות
תעשי את קציצות הסילקא לפי המתכון של ר"ה. טעים מאוד (גם לילדים) ומכזו כמות של עלים יוצאת כמות סבירה. (מקסימום, תקפיאי חלק. הן טובות בהקפאה)

• הוסף לסימניות
תשלחי לי...
תשימי בפשטידב חלבית עם פסטה אין לי מתכון, תמציאי, כמו שאמר מי שאמר: "ההכרח הוא אבי ההמצאה"
את יכולה גם להוסיף לפשטידה קיימת, הם מאוד מצטמצמים אחרי בישול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bhj;951790:
קוראים לו גם מנגולד.

תודה על החידוש כבר מזמן רציתי לדעת מה המשמעות המוחשית של המילה..:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י א.ד.;951890:
יש לי שתי חבילות כאלו מה עושים עם זה בלי שיזרק?
מרשם? משו?

סלט סלק עלים למי שאוהב..
שולקים במים עד שקצת מתרכך,חותכים לחתיכות בינוניות.
והמחבת/סיר על הגז שמים פלפל מלח לימון שום כתוש פפריקה טיפטיפה מים מחים שהכול יימס.ומערבבים בפנים את החתיכות של הסלק עלים.
זה סלט שאני אישית ממש אוהבת.ונשאר להרבה זמן...

• הוסף לסימניות
פאי סלק עלים
קלתית:
כוס וחצי קמח 100 ג חמאה או מרגרינהה חצי גביע שמנת חמוצה
מלח
מעבדים הכי מעט ומשטחים בתבנית עגולה. דוקרים במזלג.

מבשלים את העלים כ 10 ד' במים רותחים עם מלח ומוסיפים את הגבעולים ל2-3 ד' נוספות( הכל קצוץ גס)
מסננים ושוטפים במים קרים
מוסיפים 2 ביצים
שמנת מתוקה
חצי ח' גבינה מלוחה או בולגרית
מתבלים ( מלח פלפל אגוז מוסקט
שופכים את התערובת על הקלתית
ואופים. 190 מעלות

מתכון של אביגיל מיזליק- יוצא מעולה

• הוסף לסימניות
עלי סלק ממולאים באורז

משתמשים בעלי הסלק במקום עלי-גפן בגלל הבעיתיות של התולעים..
יוצא ממש טעים!

מטגנים בצל, מערבבים אותו בקערה עם כוס אורז, 2 כפות רסק עגבניות, פלפל שחור ומלח.
שוטפים את העלים טוב-טוב, מניחים כמות מהתערובת לאורך העלה (בלי החלק הקשה) ומגלגלים.
מניחים צפוף אחד ליד השני בסיר.
מוסיפים 2 כוסות מים וקצת תבלינים, מבשלים על אש נמוכה עד שהמים נגמרים.. (בערך שעה)
מניחים להתקרר, מכניסים למקרר, ולפני הגשה מוסיפים מיץ לימון.

לבריאות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה