התייעצות מה זו התופעה הזו? אולי גמגום?

• הוסף לסימניות
יש לי ילד מתוק בן 3 וחצי, שמתי לב הרבה פעמים שבזמן דיבור הוא ממש מתנשם בכבדות, תוך דיבור קולני ומאומץ.
זה לא תמיד.
פעמים הוא מדבר חלק הטון תקין נשימה תקינה...
ופעמים שהוא מדבר עם כל הרמ"ח והשס"ה וכמובן שרירי הנשימה בשיא.
שאלתי את רופאה שלנו, היא לא הכירה את זה, ואמרה: זה נשמע סוג של גמגום. תקבעי תור לא.א.ג. אז קבענו.
אבל, בימים האחרונים, המצב החמיר, ואפילו הגה סתמי כמו המילה "לא" יוצאת תוך כדי התנשמות כבדה ובנוסף הוא משתעל לא מעט.
אני לא יודעת האם להתייחס למצב עכשיו כהחמרה בגמגום, הוא סיפור נשימתי שמצריך התייחסות.
מישהו מכיר תופעה כזו?
ובכלל גמגום? הטיפול ע"י קלינאית תקשורת? א.א.ג?
לא ברור לי מה הלאה.

• הוסף לסימניות
לא מכיר תופעה כזאת, אבל באופן כללי, הדבר הכי גרוע בגמגום או משהו שנראה כמו גמגום זה הלחץ!!!!!!
תהיו לידו הכי טבעי בעולם ופשוט לחכות לתור שנקבע.
אולי לנסות להקדים את התור, אבל שוב, כל השיחות הדאוגות, השאלות בפרוג וההתיעצויות, לא ליד הילד!!

• הוסף לסימניות
אם התור לאא"ג רחוק- כדאי להתקשר מידי כמה ימים לשאול אם יש ביטולים, כי הרבה פעמים יש!

• הוסף לסימניות
יש לי ילד מתוק בן 3 וחצי, שמתי לב הרבה פעמים שבזמן דיבור הוא ממש מתנשם בכבדות, תוך דיבור קולני ומאומץ.
זה לא תמיד.
פעמים הוא מדבר חלק הטון תקין נשימה תקינה...
ופעמים שהוא מדבר עם כל הרמ"ח והשס"ה וכמובן שרירי הנשימה בשיא.
שאלתי את רופאה שלנו, היא לא הכירה את זה, ואמרה: זה נשמע סוג של גמגום. תקבעי תור לא.א.ג. אז קבענו.
אבל, בימים האחרונים, המצב החמיר, ואפילו הגה סתמי כמו המילה "לא" יוצאת תוך כדי התנשמות כבדה ובנוסף הוא משתעל לא מעט.
אני לא יודעת האם להתייחס למצב עכשיו כהחמרה בגמגום, הוא סיפור נשימתי שמצריך התייחסות.
מישהו מכיר תופעה כזו?
ובכלל גמגום? הטיפול ע"י קלינאית תקשורת? א.א.ג?
לא ברור לי מה הלאה.
אם תחפשי קצת באשכולות ישנים, נראה לי דובר שם על תופעה כזו.
לא יודעת אם זה כמו המקרה שלכם, אבל יש דבר כזה, והוא מוכר וידוע-
שבאזור גיל 3+ מופיע סוג של גמגום. וזה נובע מכך שהשכל חושב יותר מהר מהדיבור- משהו כזה.
ואם זה זה- בעז"ה זה אמור לעבור תוך תקופה

• הוסף לסימניות
זה רק בדיבור או גם באוכל, צחוק, שתיה מבקבוק?
אולי בכלל קשור לנשימה? ריאות?

זה באמת מצוי בקטע שילד רוצה לומר הרבה
אבל בשביל הגה אחד פחות נשמע.

• הוסף לסימניות
הרופאה ראתה אותו בהתקף כזה?
כי זה נשמע הרבה יותר קשור לריאות מאשר לגמגום
לא ידוע לי שבגמגום משתעלים...
כדאי לבקש בירור עמוק יותר ומהר יותר
(לא כדאי לסחוב דלקת ריאות למשל הרבה זמן)
וכן,
כשיש קוצר נשימה הדיבור יכול להיות קשה מאוד!
ובדר"כ יש זמנים טובים יותר וזמנים שפחות
(יכול להיות דלקת ריאות ויכול להיות אסתמה)
רפואה שלימה!

נ.ב.
ודאי לא להזכיר ליד הילד גמגום (וגם לא רחוק שהוא עלול איכשהוא לשמוע ולקשר אליו)
כי זה עצמו עלול לגרום לגמגום גם אם אין!

• הוסף לסימניות
דחוף לבדוק שקד מוגדל
תבקשי הפניה מאף אוזן גרון, אולי אחרי בדיקה שלו, לצילום ולהמשיך עם זה הלאה,
יתכן שניתוח פשוט יפתור את הבעיה.
רק לי זה נראה כמו מאמץ להתגבר על משהו ש"חוסם" בגרון?

• הוסף לסימניות
אם תחפשי קצת באשכולות ישנים, נראה לי דובר שם על תופעה כזו.
לא יודעת אם זה כמו המקרה שלכם, אבל יש דבר כזה, והוא מוכר וידוע-
שבאזור גיל 3+ מופיע סוג של גמגום. וזה נובע מכך שהשכל חושב יותר מהר מהדיבור- משהו כזה.
ואם זה זה- בעז"ה זה אמור לעבור תוך תקופה
ב"ה לא בלחץ מהגמגום, כי זה לא נשמע גמגום קלאסי. אבל כואב הלב לראות אותו כ"כ מתאמץ לדבר.
כל שרירי העזר הנשימתיים בפעולה...
זה רק בדיבור או גם באוכל, צחוק, שתיה מבקבוק?
אולי בכלל קשור לנשימה? ריאות?
החשש שלי באמת שזה בכלל קשור למערכת הנשימה, כי יש לו עבר. לא היינו אצל רופא ראות אבל קיבל משאפים מפעם לפעם.
הרופאה ראתה אותו בהתקף כזה?
כי זה נשמע הרבה יותר קשור לריאות מאשר לגמגום
לא ידוע לי שבגמגום משתעלים...
כדאי לבקש בירור עמוק יותר ומהר יותר
(לא כדאי לסחוב דלקת ריאות למשל הרבה זמן)
וכן,
כשיש קוצר נשימה הדיבור יכול להיות קשה מאוד!
ובדר"כ יש זמנים טובים יותר וזמנים שפחות
(יכול להיות דלקת ריאות ויכול להיות אסתמה)
רפואה שלימה!

נ.ב.
ודאי לא להזכיר ליד הילד גמגום (וגם לא רחוק שהוא עלול איכשהוא לשמוע ולקשר אליו)
כי זה עצמו עלול לגרום לגמגום גם אם אין!
לא. תכננתי ללכת בבוקר, אבל חשבתי לעצמי, מה תאמרי לה? תראי איך הוא מדבר? הוא לא יפצה פה לידה....
מה גם שדיברנו על זה כבר.
באתי לכאן לעשות עוד בירור מקדים...
דחוף לבדוק שקד מוגדל
תבקשי הפניה מאף אוזן גרון, אולי אחרי בדיקה שלו, לצילום ולהמשיך עם זה הלאה,
יתכן שניתוח פשוט יפתור את הבעיה.
רק לי זה נראה כמו מאמץ להתגבר על משהו ש"חוסם" בגרון?
זה במסגרת א.א.ג. מקווה שיפנה אותנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה