כללי מה חושבים במערכות העיתונים

• פותח הנושא NG
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;562076:
לפני שיאבחנו את האלה ככפייתיים, אזכיר רק כי יש אכן בעיה באותיות סת"ם. שמעתי פעם שאותיות בכתב סת"ם טעונות גניזה. אז כל עוד חברת החשמל וכל השאר לא יחליפו את הפונט לכתב סת"ם אפשר להרגע.
ועל כן גרפיקאים, חשבו טוב לפני שתשמשו בפונט כזה. (ואל תתרגזו רק על העיתונים)
צריך לברר אם גם מודפס במחשב לא נראה לי שעד כדי כך!
יש קולות על הדפסת מחשב בשונה מכתב יד.

• הוסף לסימניות
בשיחת ברור נוספת התברר כי באמת לא פשוט להגיד כי כתב סת"ם כשהוא נכתב סתם(בלי מרכאות) לא לצורך קודש, טעון גניזה.
-כי אז היה צורך לגנוז גם כל מה שנכתב בכתב "וילנא", ולא חסר פונטים קלאסיים (לא חדשניים) המכילים אותיות הכשרות לכתיבה בספר תורה (לא מהודרות אמנם).
כמו"כ ההזהרות הגדולה מביזוי כתב עברי כמו להכניס למשל למקום שאסור להגיד בו ברכה, היה מקובל בחו"ל, שדברי החול היו כתובים ממילא באותיות לועזיות ולא הייתה בעיה.
מי שעדיין מתלבט בנושא שישאל את רבותיו, ושתרבה קדושה וכבוד לקדושה בעמ"י.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עמוד ועימוד;562087:
הגיע הזמן לטפל בדבר הבעייתי הזה,
ראוי לציין לטובה את אילו שלפחות כותבים עמוד זה...
(לא כולם כותבים, ואז זה אחריות לבדוק כל שורה ושורה)

צריך להקים אירגון עם שיניים שמטפל בזה ועוקב שאכן לא נכנס פסוקים
וכל פעם שבטעות יודפס פסוק לעשות להם התקפה של טלפונים ומיילים שידעו להיזהר
כמו שהם יודעים לא להכניס תמונה לא ראויה כיון שזה לא משתלם להם

הנה יש עוד משהו להקים עליו ועדת רבנים!!!

• הוסף לסימניות
יש ספר שלם שמדבר בנושא: "גנזי הקודש"- על הלכות גניזה וכבוד ספרים ושאר תשמישי קדושה. חובה לכל גרפיקאי, כדי שלא תצא תקלה מתחת ידו! (מצוי מאוד בהזמנות לאירועים). בנוסף יש בסוף הספר טבלאות של פסוקים שמשתמשים בהם תדיר בכל מיני נושאים, ואיך אפשר לכותבם באופן הפוטר מגניזה.
זכור לי שיש לו שם פרק על קדושת האותיות העבריות, וכדאי לקרוא...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;561990:
נו נו. אתה רוצה להגיד לי שהם גונזים גם חשבונות חשמל וטלפון?
יש לזה שם, קוראים לזה כפייתיות. מומלץ לפנות בהקדם לבית חם.

נכתב ע"י חבר;561985:
שמעתי פעם שיש ענין לגנוז כל מה שנדפס באותיות שבלשון הקודש (או מש'כזה).ויש כאלו שמקפידים על כך שאפי' העיתונים הרגילים לא התורניים גם ימצאו את דרכם למיכל הגניזה, על כל פרסומותיהם והשיימע'ס שנדפסו בטעות.

מי, לפני שאתם מלגלגים, תבדקו מה המקור לכך.
עד כמה שידוע לי כך פסק הגר"מ אליהו זצ"ל ואני מכיר אנשים שהולכים לפי פסקיו, גם בפסק הזה.

• הוסף לסימניות
אני נוהגת לשים כל דבר כתוב באותיות דפוס בשקית ואז לזרוק לפח, פעם שאלתי גם מו"צ על דפים שיש בהם סיפורי צדיקים וכו' ואולי גם פסוקים לא שלמים, מה דינם, הוא פסק לעטוף ולזרוק.
דרך אגב מסופר על האדמו"ר ר' אהרן מבעלזא, שכשהיה פוסע ברחובות, היה נזהר לא לדרוך על אותיות דפוס עבריות. (למשל על מכסות הביוב שהיה כתוב עירית תל אביב) ולכן יש שנוהגים לשלוח הזמנות לחתונה וכו' רק באותיות כתב ולא דפוס.

• הוסף לסימניות
בעלי הצדיק עובר על העיתונים עמוד עמוד...
לכן הוא לא אוהב שאני מביאה הביתה עיתונים/ עלונים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;562412:
מי, לפני שאתם מלגלגים, תבדקו מה המקור לכך.
עד כמה שידוע לי כך פסק הגר"מ אליהו זצ"ל ואני מכיר אנשים שהולכים לפי פסקיו, גם בפסק הזה.

אוקיי. אם ככה - לא אמרתי כלום.
פשוט הכרתי מישהו כפייתי לעניין הזה, והאמת שזה לא היה בכלל מצחיק...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה