התייעצות מה יכול להחליף מלטונין? טיפים ועצות לילדים שלא נרדמים...

• הוסף לסימניות
אני בעבר ממש התנגדתי למלטונין, עד שבת ה3 שלי שכבה עם פרצוף חמוץ בשעה 12 בלילה והסתכלה על הקיר וקלטתי שאני חייבת לעזור לה (הלכה לישון ב8!)
הרופא כן המליץ על מלטונין, כמובן לא קניתי את הרפואי של הבית מרקחת אלא טבעי

אני נותנת 1/4 מיליגרם (חותכת כדור של מיליגרם ל4 ביד) - זה פשוט מטורף!!
כבר שנה נותנת לה לא משנה את המינון. בימים שנרדמת מעצמה- שנראית סחוטה או בשבת כשישנה מאוחר אני לא נותנת. רבע שעה לפני ההשכבה אני נותנת לה והיא נרדמת תוך שתי דקות וישנה טוב ב"ה. אין שום תופעות או השפעה על הבוקר וכו'.

לכן מי שלא ניסה בכלל אני כן ממליצה להתייעץ ולשמוע ואולי לנסות. כי זה פשוט נס גלוי ששינה לי תחיים :)
זה מומלץ רק להורים עם משמעת עצמית.
יש לי בת משפחה שהתחילה עם זה לילדה אחת, ואחר תקופה היא גילתה שהיא נותנת לכל הילדים כל יום.
בהתחלה כל ערב היא אמרה לעצמה היום אני מותשת, או ממהרת, אז רק היום אאיץ את ההשכבה. אבל בשלב מסוים היא גילתה שזה הפך למשהו קבוע לכל הילדים.

• הוסף לסימניות
יש לי בת בת 7 שממש ממש מתקשה להרדם כל ערב. היא קופצנית מאד במיטה, וגם כל המחשבות עולות לה אז...
אני מידי פעם מביאה לה מלטונין כי אני שמעתי שזה ממכר (זה מאד עוזר לה!) ועכשיו אני קוראת שזה דווקא לא ממכר ובסדר גמור, אני מביאה לה טבעי של מקסי הלט
אשמח לשמוע חוות דעת מה לעשות, והאם לדעתכן זה אכן ממכר?
לא ממכר, אבל גם לא בדיוק 'בסדר גמור'. יש כמה שרשורים בנושא.
ילדה קופצנית = עודף אדרנלין. היא צריכה להוציא מרץ בשעות היום (ורצוי בחוץ, בחשיפה לאור טבעי) ואז בזמן שלפני השינה להוריד את רמת האדרנלין בהדרגה ולעשות "אווירת שינה" כדי לעודד ייצר מלטונין.

• הוסף לסימניות
זה מומלץ רק להורים עם משמעת עצמית.
יש לי בת משפחה שהתחילה עם זה לילדה אחת, ואחר תקופה היא גילתה שהיא נותנת לכל הילדים כל יום.
בהתחלה כל ערב היא אמרה לעצמה היום אני מותשת, או ממהרת, אז רק היום אאיץ את ההשכבה. אבל בשלב מסוים היא גילתה שזה הפך למשהו קבוע לכל הילדים.
אוקיי
אולי
אבל מה כל כך נורא בזה?

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם "נורא" זה המילה, אבל יש בזה בהחלט דברים לא טובים.
קודם כל החומר עצמו - אין מספיק מחקר כדי לקבוע בוודאות שאין נזק, במיוחד לילדים מתחת לגיל 5. המחקרים מתייחסים בעיקר לשימוש לטווח קצר ולא לשימוש קבוע.
כשבאמת צריך, שווה לקחת את הסיכון הזה, אבל זה לא משהו שכדאי לעשות סתם בשביל פתרון זמין וקל.
דבר נוסף הוא שאם משתמשים במלטונין בתור פתרון קל לילדים שמתקשים להירדם, זה ממסך על בעיות ולא פותר אותן. במקום ללמד את הילד הרגלי שינה שיעזרו לו לישון טוב כל החיים, שמים פלסטר שעוזר בטווח הקצר ומקבע הרגלים רעים.

• הוסף לסימניות
אוקיי
אולי
אבל מה כל כך נורא בזה?
אני לא מספיק מכירה את המלטונין והשלכותיו, אבל להתרשמותי ילד כזה שבמשך שנים לא יודע ללכת לישון בלי מלטונין, אם לילה אחד לא יתנו לו מלטונין יהיה לו מאוד קשה להירדם.
זה יכול להיות פסיכולוגי, וזה יכול להיות גם שלגוף יש הפרשה טבעית של מלטונין, והמערכת הזאת השתבשה.
האם אני צודקת?

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבות
אני אכן אתחיל לנסות להביא לה את המנטולין כל לילה, אני ממש מרחמת עליה, היא ילדה מאד פעילה, פיזית וגם מחשבתית.. וזה בא המון לידי ביטוי לפני השינה... היא לא נינוחה בכלל וגם מלא מחשבות וסיוטים..
וזה לא תקופתי. זאת הילדה! כשהבאתי לה את המנטולין מידי פעם זה עזר לה מאד.
אני כן אנסה לפני לשים שום עם מלח בשקית מתחת לכרית, קראתי כאן באחד הדיונים שזה עוזר פלאים.. מעניין ומוזר.. כמובן אעדכן, אולי יעזור לעוד משהו...

• הוסף לסימניות
היי יקרה,
מעבר לבדיקה של שעת שינה>שעת קימה כדי לארגן נכון את שעת ההשכבה,
ילד שלוקח לו זמן ארוך להרדם הוא כנראה ילד שהתחיל את ההשכבה עם אדרנלין גבוה. לאדרנלין לוקח בערך את הזמן הזה לרדת (סביבות שעה וחצי מפרץ האדרנלין האחרון, אבל כמובן שאצל כל אחד זה קצת אחרת) ורק אחר כך המלטונין הטבעי שמופרש בגוף מצליח להשפיע ולהכניס אותו למצב שינה.
כל עוד שיש לו אדרלנין בגוף, מערכת העצבים "לא תרשה" למוח לישון, כי היא בעוררות גבוהה.

האדרנלין הזה מופרש כשהילד "עבר את השעה", כלומר היה צריך לישון עוד קודם - במקרה הטוב.
במקרה היותר מאתגר, והכי נפוץ, זהו אדרנלין שמגיב לחוויות רגשיות שלא עברו עיבוד ופורקן.
ההכנה לשנת לילה קורית למעשה לאורך כל אחר הצהריים עם עבודה רגשית של פורקן רגשות במילים, משחקים או בכי - ולא פחות מזה בפורקן פיזי של הסטרס שהצטבר בגוף.

שלך
לאה אוירבך - מדריכת הורים היקשרותית התפתחותית

מה עושים שהילד (בן 5) רגע לפני השינה מפעיל את האנדרנלין בכוח...
כלומר, קודם היה רגוע, לפעמים הארוחת ערב כבר נראה עייף, ואפילו אחרי
אבל..!! ברגע שמתחילים להתארגן עם הבגדים לשינה אז מתחיל להשתולל
(כותבת עם הבגדים, כי ניסיתי להקדים את המקלחת ולהפריד, ניסיתי עוד כל מני דברים
זה לא המשימה כמו הרגע שמבין שהוא לקראת שינה.. שניה לפני זה מתחיל להשתוללל וכשלא אפשרתי
אז בכל דרך אחרת לעלות לעצמו את האנדרנלין...

• הוסף לסימניות
מה עושים שהילד (בן 5) רגע לפני השינה מפעיל את האנדרנלין בכוח...
כלומר, קודם היה רגוע, לפעמים הארוחת ערב כבר נראה עייף, ואפילו אחרי
אבל..!! ברגע שמתחילים להתארגן עם הבגדים לשינה אז מתחיל להשתולל
(כותבת עם הבגדים, כי ניסיתי להקדים את המקלחת ולהפריד, ניסיתי עוד כל מני דברים
זה לא המשימה כמו הרגע שמבין שהוא לקראת שינה.. שניה לפני זה מתחיל להשתוללל וכשלא אפשרתי
אז בכל דרך אחרת לעלות לעצמו את האנדרנלין...
הייתי מנסה למצוא פעילויות רגועות שהוא אוהב ויחשבו אצלו צ'ופר, ואפשר להכניס לשגרה שלפני השינה, ולהתנות אותן בכך שהוא משתף פעולה ולא משתולל.

• הוסף לסימניות
אם באמת לוקח לו שעתיים להירדם והוא רק בן 4!
חושבת שעל כל חסרון שאולי יש למלטונין החסרון הגדול יותר זה ילד שלא ישן טוב בגיל הזה
זה ילד שמסגל לעצמו חרדה ותסכול סביב הקושי להירדם
ובסופו של דבר מלטונין במינון קטן ממש לתקופה לא מזיק (לפי מה שאני בדקתי )
ולהיפך אצלי זה רק גרם לילדה ללמוד לישון, זה כביכול לימד את הגוף להירדם, את המוח להפריש את המלטונין וכ'...

אני הבאתי פחות מרבע כדור של מ''ג זה מינון קטן ממש,
הייתי חוצה לשמינית כל כדור וזה עוזר מאוד
(אני גם מאז ומתמיד עם קשיי שינה, זוכרת את עצמי מגיל קטן וזה עד היום, אני יכולה להיות הכי עייפה ולא להירדם,
אני נעזרת במלטונין הרבה פעמים, חד משמעית לא ממכר, וזה גורם להרפייה, זה כביכול משחרר לי מחשבות ועוזר להיכנס לשינה.)

הרבה הצלחה בכל החלטה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה