התייעצות מה יכול לקרות?!

• הוסף לסימניות
צלצלו אלי פעמיים היום מ'מספר לא מוכר' (קרי: חסום). וכשאני עונה הוא מקריא לי קוד.
הוא לא אומר מאיפה מתקשרים או למה זה קשור,
ואני בחששות שמנסים להכנס תחת השם שלי לאיזה משו מאובטח שמצריך אימות טלפוני.

בתחילה הרגעתי את עצמי שגם אם זה מה שקורה, עדיין לכאורה כל עוד אין להם את הקוד, אין להם אפשרות להכנס.

אחרי שזה חזר על עצמו שנית כעבור מספר שעות, כבר התחלתי לחשוש.

יש למישהו כאן מעט יותר מידע מה זה יכול להיות והאם יש סיכון לפריצה כל שהיא ואיך למנוע זאת?

אודה מאד לכל מידע.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכנסת לאתר של בנק או משהו?
לי קרה שנכנסתי לאתר של אשראי ושלחו לי יותר מקוד אחד ובאמת מיהו נכנס איכשהו וניסו לגנוב באשראי ובנס שלח לי הודעה נוספת של אימות גם למייל
כמובן שביטלתי ישר והכל הסתדר אבל יש מה לבדוק בעיקר אם נכנסו לקישורים לא מאובטחים מספיק.....

• הוסף לסימניות
יכול להיות שמישהו ניסה להיכנס לשירות כלשהו – גוגל, , קופת חולים, אפל, לא משנה מה– והזין את מספר הטלפון שלך לצורך שליחת קוד אימות.
לכן, את מקבלת שיחה שמקריאה לך קוד – כי המערכת האוטומטית שולחת אותו למספר שהוזן.
אל תעני לשיחות האלה.

• הוסף לסימניות
היום בבוקר אותו סיפור התקשרו והקיראו לי קוד סודי
ובגלל שעדכנתי שיכתבו לי גם באתר
ראיתי שזה היה מהעיריה שאושר לי הנחה בארנונה

• הוסף לסימניות
נכנסת לאתר של בנק או משהו?
לי קרה שנכנסתי לאתר של אשראי ושלחו לי יותר מקוד אחד ובאמת מיהו נכנס איכשהו וניסו לגנוב באשראי ובנס שלח לי הודעה נוספת של אימות גם למייל
כמובן שביטלתי ישר והכל הסתדר אבל יש מה לבדוק בעיקר אם נכנסו לקישורים לא מאובטחים מספיק.....
לא.
היום בבוקר אותו סיפור התקשרו והקיראו לי קוד סודי
ובגלל שעדכנתי שיכתבו לי גם באתר
ראיתי שזה היה מהעיריה שאושר לי הנחה בארנונה
גם לא....

• הוסף לסימניות
נסת להכנס לאיזור אישי ממשלתי?
כי לפעמים זה בהצתה מאוחרת אחרי יום נזכר לשלוח קוד...

• הוסף לסימניות
נסת להכנס לאיזור אישי ממשלתי?
כי לפעמים זה בהצתה מאוחרת אחרי יום נזכר לשלוח קוד...
לא.

גם בכל האפשרויות שנתתם (מלבד הארנונה שאין לי מושג) הם מתקשרים ואומרים: מדברים מבנק/ איזור ממשלתי. לחץ 1 לשמיעת הקוד.
כאן לא היתה שום הקדמה פשוט הקריאו לי מספר. אפילו לא אמרו את המילה: קוד.
זה חריג אפילו בסוג התקליט....

• הוסף לסימניות
גם בכל האפשרויות שנתתם (מלבד הארנונה שאין לי מושג) הם מתקשרים ואומרים: מדברים מבנק/ איזור ממשלתי. לחץ 1 לשמיעת הקוד.
כאן לא היתה שום הקדמה פשוט הקריאו לי מספר. אפילו לא אמרו את המילה: קוד.
זה חריג אפילו בסוג התקליט....

לא בהכל, בדיסקונט הוא אומר רק את הקוד עצמו (בקול של מחשב כזה), ואולי יש עוד.

• הוסף לסימניות
קרה לי.
צהרים שלמים אני מקבלת שיחות עם קוד אימות, באיזשהו שלב הלכתי לבדוק באפלקציה וראיתי קניות באלפי(!! ) שקלים באתרים (אפל וכאלה) חסמתי מיד את הויזה ועדכנתי את החברה, ההזמנות בוטלו ונפתחה חקירת משטרה
(אין לי מושג מה יצא ממנה, חברת אשראי פתחה)
שורה תחתונה תבדקי מה קורה בויזה, יכול להיות שגנבו לך את המספר

• הוסף לסימניות
אל תעני לשיחות האלה.
הפוך בדיוק, כן לענות לשיחות כאלו שלא יגיעו לתא הקולי.
כדאי לשנות את הסיסמה של התא הקולי. יכול להיות שמישהו בונה על זה שמתישהו השיחה תעבור לתא הקולי, ואם הסיסמה היא 1234 או משהו בסגנון הוא יוכל לחלץ את ההודעה מהתא הקולי.

• הוסף לסימניות
כן, בזכות אחד האשכולות כאן שעסק בגניבת סיסמאות דרך התא קולי, בטילתי מיד את התא קולי שלי,
למרות שהוא תוכנה במכשיר עצמו ולא דרך חברת התקשורת. אבל על כל מצב, עדיף כרגע שלא יהיה תא קולי וזהו.

אלך לבדוק את הויזה....אמאלההההההה........

• הוסף לסימניות
כן, בזכות אחד האשכולות כאן שעסק בגניבת סיסמאות דרך התא קולי, בטילתי מיד את התא קולי שלי,
למרות שהוא תוכנה במכשיר עצמו ולא דרך חברת התקשורת. אבל על כל מצב, עדיף כרגע שלא יהיה תא קולי וזהו.

ב"ה הויזה בסדר.
מה עוד?!

• הוסף לסימניות

אם זה תוכנה במכשיר עצמו אין עניין לבטל
כל החשש הוא כשיש תא קולי שהגישה להודעות שלו זה מהתא קולי שם אפשר להקיש סיסמה ברירת מחדל ולהכנס אבל במקרה שלך אני מבין שההודעות נשמרות בזיכרון המכשיר, אז הגישה להודעות היא אך ורק לך.

• הוסף לסימניות
אפילו יכול להיות באתרים פשוטים שמישהו התבלבל עם טלפון דומה? השערה פרועה:unsure:

• הוסף לסימניות
בגדול כן יש הרבה גופים שמקריאים קוד בלי הקדמה או הסבר, זה קרה לי כמה פעמים שבעלי ניסה להיכנס לחשבונות שלנו וזה חייג אליי.
אולי המספר שלך מעודכן על חשבון של בן משפחה/מכר שעזרת לו ?

• הוסף לסימניות
בגדול כן יש הרבה גופים שמקריאים קוד בלי הקדמה או הסבר, זה קרה לי כמה פעמים שבעלי ניסה להיכנס לחשבונות שלנו וזה חייג אליי.
אולי המספר שלך מעודכן על חשבון של בן משפחה/מכר שעזרת לו ?
לא....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה