התייעצות מה כדאי ללמוד פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית?

• הוסף לסימניות
אני כרגע לומדת לתואר ראשון בעבודה סוציאלית,
וחברה שלי ללימודים מתלבטת אם לעשות הסבה או להמשיך בתואר הנוכחי.
אשמח לקרוא דעות מגוונות.
תודה מראש : )

• הוסף לסימניות
מה המטרה שלה?
אם היא רוצה לעבוד במשאבי אנוש ומקומות כאלה- אז תואר בפסיכולוגיה
אם היא רוצה תואר טיפולי אז עבודה סוציאלית

• הוסף לסימניות
מבחינת פרנסה
מה המצב בשטח?
הבנתי שעוסי"ם מקבלים ברוב המקומות שכר מינימום, זה נכון?

• הוסף לסימניות
מבחינת פרנסה
מה המצב בשטח?
הבנתי שעוסי"ם מקבלים ברוב המקומות שכר מינימום, זה נכון?
חד משמעית- לא נכון.
השכר של עו"ס מתחיל במחלקה הוא סביב ה8000-9000 ועולה.
זה לא הייטק, אבל ממש לא שכר מינימום
(יש בשכר רכיב שנקרא השלמה לשכר מינימום, זה שארית של אחד ההסכמים הישנים, וזה כמו תלוש של מורים שאי אפשר להבין, אבל זה לא אומר שמקבלים שכר מינימום)

יש גם עבודה בעמותות ושירותים ישירים. יש מי שהולך לביטוח לאומי או לשב"ס והשכר הרבה יותר גבוה. יש שבונים קליניקה פרטית במקביל לעבודה במגזר הציבורי. עו"ס שבונה את הקריירה שלו נכון, יכול להגיע לשכר יפה (שוב- לא הייטק, אבל לא כולם רוצים, יכולים ומעונינים להעביר את החיים בלי משמעות בעבודה מבחינתם)

• הוסף לסימניות
חד משמעית- לא נכון.
השכר של עו"ס מתחיל במחלקה הוא סביב ה8000-9000 ועולה.
זה לא הייטק, אבל ממש לא שכר מינימום
(יש בשכר רכיב שנקרא השלמה לשכר מינימום, זה שארית של אחד ההסכמים הישנים, וזה כמו תלוש של מורים שאי אפשר להבין, אבל זה לא אומר שמקבלים שכר מינימום)
את כותבת מידיעה ברורה?
אני ביררתי אצל א.נשים שעובדים בזה, וזה מה שהם אמרו לי.
אשמח להתבדות.

• הוסף לסימניות
את כותבת מידיעה ברורה?
אני ביררתי אצל א.נשים שעובדים בזה, וזה מה שהם אמרו לי.
אשמח להתבדות.
חד משמעית. עו"ס במחלקה במשרה מלאה אלה הסכומים
(ועוד לא נכנסתי לכוננויות ושעות נוספות, שתלוי ברשות אבל מגיע לכ1500-2500 בחודש אחרי שנה או שנתיים של עבודה, ולעוד תוספות אפשריות כמו יציאה לתואר שני על חשבון יום עבודה ולעיתים גם מימון של התואר. ויש עוד.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה