מה כדאי ללמוד

• הוסף לסימניות
אני מפנה את שאלתי לטובים והמקצוענים שבכם.

אני למדתי באופן עצמאי את תוכנת סקאצ'פ (לא לצחוק;)) ולאחר זמן גם את ווירי לסקאצ'פ,
מבלי שיהיה לי מושג בתוכנות אחרות, פשוט התחברתי לקלות שיש בזה, כהיום כשהתחלתי לעבוד כעצמאי, התחלתי להבין מהם החסרונות של התוכנה ואפרט (מה שלפחות בעיני הגביל אותי.)

א. הקושי לעבוד אם גאומטריה מורכבת כמו: מפות לשולחנות וכד', (שהם גאומטריה שהפינות המתחברות הם לא על אותו מישור) קיפולים של בגדים וכו'.

ב. קישוטים כמו על ארונות קודש וכל הגילופים הקיימים בעץ שאני רואה שחברי הפורום מייצרים (ואני פשוט מקנא).

ג. הקושי לשחק במיפוי טקסטורות שהגאומטריה מורכבת .

בעקבות זה הגעתי למסקנה שהתוכנה נועדה למידול בסיסי ממש של בנינים וכדו'( מה שמעצבן אותי שבאתר ההורדות של סקאצ'פ יש מלא מודלים שהם מסובכים לייצר בסקא'צפ ,יש מצב שהם פשוט נוצרו בתוכנות אחרות ומייצאים אותם לסקאצ'פ ? אולי !)

שאלתי בזה מה כדאי ללמוד כדי להתמקצע בדברים שמניתי לעיל גילופים וגאמטריה מורכבת , 3D MAX או MAYA או תוכנה אחרת ?.

נ.ב. נא לענות רק מתוך ניסיון ;), ואם אפשר להציץ לתיק העבודות שלי כדי שתביני את הרמה שלי .

תודה, וסליחה שיצא לי בסוף מגילה שלימה.

• הוסף לסימניות
לא משנה מקס או מאיה שתיהן טובות.
אולי יש ייתרון קל למקס שהיא יותר נפוצה בהקשר של הדמיות ומשרדי הדמיות לרוב יעבדו איתה.
אה, וגם ויריי בד"כ משחררת גרסאות קודם למקס וח"כ למאיה אבל זה ממש זניח אין הבדל אמיתי.

• הוסף לסימניות
ללמוד לבד?
חינם?
בלנדר.

• הוסף לסימניות
המודלים שאתה לא מבין כיצד יוצרו בסקצ'אפ מיוצרים בד"כ בעזרת פלאגינים, לסקצ'אפ יש אינסוף פלגינים שמתלבשים עליה, פלאגין ליצירת צורות אמורפיות, לבנית קרניזים מסובכים, בנית קשתות וקימורים, להצמחת דשא ועוד המון המון המון.
תתחיל להוריד קצת מהנט ותראה שתכנה משתדרגת פלאים!

• הוסף לסימניות
בלנדר, אם אתה בוונדוס יש לה גם פלאגין לסקאצ'אפ.

• הוסף לסימניות
בשביל גילופים וכדו', זיבראש היא הכתובת. (את בלנדר אני לא מכירה) זיבראש היא תוכנת פיסול שיחסית קל מאוד להגיע איתה לתוצאות מדהימות!

• הוסף לסימניות
האם הZBRUSH מתרגם את הגילופים לביצוע במכונת CNC?

• הוסף לסימניות
עשיתי בדיוק את המסלול שלך - סקצ'אפ וויריי. התחנה הבאה הייתה בלנדר - תוכנה מצויינת (וחינמית!). יש לה גם אפשרויות פיסול, לא ברמה של זיבראש, אבל בשביל גילופים וכד' בהחלט מספק.
בקיצור, מצטרף בחום להמלצות דלעיל.

• הוסף לסימניות
לגבי CNC והדפסות, זו ההמלצה למודל תקין:
1. צריך ליצור מודל אטום, ללא חורים.
2. כל edge שבו מחובר רק ל-2 פייסים, לא פחות ולא יותר.
3. כל ה-normals מביטים החוצה (אין פייסים הפוכים)
4. אין חתיכות/קודקודים שתלויים באויר וכמובן לא קודקודים כפולים.
5. אין פייסים שחוצים אחד את השני מבלי שמקום החיתוך יהיה מוגדר כראוי.
6. לוודא שהפרטים הקטנים לא קטנים מידי (המכונה לא יודעת להדפיס דברים ממש קטנים, בכל אופן זה תלוי בסוג המכונה), בד"כ ישנם המלצות לעובי קיר, גודל התמיכה במידה וצריך וכו' בהתאם לכל מכונה וניסיון המפעיל/מדפיס.

ישנם תוכנות שיודעות לבדוק ואפילו לתקן חלק מהתקלות כמו netfabb, meshmixer ועוד.
אבל תמיד עדיף במידת האפשר להוציא מראש STL תקין ולא לנסות לתקן אח"כ.

אפשר להוריד תוכנה להדפסה שנקראת Cura, גם אם לא מבינים בהגדרות שם היא יכולה לעזור הרבה כדי להבין מה בערך המדפסת (היא נועדה להדפסות) הולכת לעשות עם המודל ולראות מראש אם יש תקלות.

אני מוכן להעביר קורס בנושא, כולל הדגמה עם מדפסת, מי מעוניין?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י morozane;1609449:
התחנה הבאה הייתה בלנדר - תוכנה מצויינת (וחינמית!). יש לה גם אפשרויות פיסול, לא ברמה של זיבראש, אבל בשביל גילופים וכד' בהחלט מספק.
בקיצור, מצטרף בחום להמלצות דלעיל.

העבודות באתר שלך נעשו בבלנדר ?.

ואיפוא אני יכול לקבל הדרכה על התוכנה בעברית ? (האנגלית שלי לא הכי הכי ).

יש ספרים בעברית לתוכנה ?

• הוסף לסימניות
העבודות באתר שלך נעשו בבלנדר ?.
כן. אמנם לא עם מנוע הרינדור האינטגרלי (סייקלס), אלא עם ויריי לבלנדר, שזה בתשלום (350 דולר).

ואיפוא אני יכול לקבל הדרכה על התוכנה בעברית ? (האנגלית שלי לא הכי הכי ).
האמת היא שאני לא ממש יודע. תנסה כאן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה