- הוסף לסימניות
טכנאים ואנשי מעבדה שלום רב
אשמח לעזרתכם והכוונתכם.
מחשב נייח ישן יחסית (פנטיום כלשהו ולוח msi 7507) לא מגיב בהדלקה.
כלומר הוא נדלק וכל המאווררים עובדים תקין, בפועל המסך לא עולה (no signal) במקלדת האורות נדלקים לאלפית השניה וזהו.
(בתחילה המחשב נדלק וכבה לאחר כשניה, לאחר כמה ניסיונות נשמע פיצוץ קטנטן ומאז הוא יותר לא נכבה אלא כמו התיאור הנ"ל)
ניתקתי את כלל היציאות וההרחבות כמו זיכרונות וכרטיס רשת אלחוטי ולשווא.
איפוס ביוס כנ"ל.
בבדיקה עיונית על הלוח אם יש מעין גלגל עם סליל עליו [כתוב לידו CHOKE1] שנראה שרוף הוא גם מריח מחשמל (הריח שיצא בזמן הפיצוצון) מצורף תמונה (מנהלים לתשומת לבכם, אני לא מצליח להעלות תמונה לכאן).
על אף האמור לגבי הפיצוץ, כבר לפני זה הוא נדלק ונכבה מיד כאמור כך שזה קרה בגלל משהו אחר, גורם שלישי..
אבקש את עזרתכם:
א. מה דעתכם לא תקין?
ב. מה עוד יכול להיות?
ג. איך אני יכול לדעת אם זה המעבד או הלוח?
והכי חשוב, האם כדאי לשלוח למעבדה ואז לתקן/להחליף את המעבד/לוח או ששווה לרכוש מחשב חדש??
אדגיש כי אין כסף מיותר לרכוש חדש כלל.
תודה רבה רבה.
אשמח לעזרתכם והכוונתכם.
מחשב נייח ישן יחסית (פנטיום כלשהו ולוח msi 7507) לא מגיב בהדלקה.
כלומר הוא נדלק וכל המאווררים עובדים תקין, בפועל המסך לא עולה (no signal) במקלדת האורות נדלקים לאלפית השניה וזהו.
(בתחילה המחשב נדלק וכבה לאחר כשניה, לאחר כמה ניסיונות נשמע פיצוץ קטנטן ומאז הוא יותר לא נכבה אלא כמו התיאור הנ"ל)
ניתקתי את כלל היציאות וההרחבות כמו זיכרונות וכרטיס רשת אלחוטי ולשווא.
איפוס ביוס כנ"ל.
בבדיקה עיונית על הלוח אם יש מעין גלגל עם סליל עליו [כתוב לידו CHOKE1] שנראה שרוף הוא גם מריח מחשמל (הריח שיצא בזמן הפיצוצון) מצורף תמונה (מנהלים לתשומת לבכם, אני לא מצליח להעלות תמונה לכאן).
על אף האמור לגבי הפיצוץ, כבר לפני זה הוא נדלק ונכבה מיד כאמור כך שזה קרה בגלל משהו אחר, גורם שלישי..
אבקש את עזרתכם:
א. מה דעתכם לא תקין?
ב. מה עוד יכול להיות?
ג. איך אני יכול לדעת אם זה המעבד או הלוח?
והכי חשוב, האם כדאי לשלוח למעבדה ואז לתקן/להחליף את המעבד/לוח או ששווה לרכוש מחשב חדש??
אדגיש כי אין כסף מיותר לרכוש חדש כלל.
תודה רבה רבה.
הנושאים החמים