מה לגבי שת"פ של מעצבים עם צלמים?

• הוסף לסימניות
אז אחרי כל השיתופי פעולה של הפקות דפוס עם הגרפיקאים.
אין אולי צלם שירים את הכפפה ויעשה מחירים טובים לגרפיקאים - שהם בעצם מביאים את הלקוחות שלהם?

הרבה פעמים יוצא לי להזדקק לצילום מקצועי עבור לקוחות. וזה קצת מסובך - הלקוחות לא מוכנים לשלם המון. פותרים אותך ב"תחפשי תמונה באינטרנט"..
אז אם יהיו צלמים שירימו את הכפפה ויעשו מחירי תיווך זולים לגרפיקאיםף והגרפיקיאם כבר יכניסו את זה במחיר העיצוב - יצא משתלם לכל הצדדים.

כי בינינו - עיקר הפרסום (כמעט) הוא האימג'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;541827:
אין אולי צלם שירים את הכפפה ויעשה מחירים טובים לגרפיקאים - שהם בעצם מביאים את הלקוחות שלהם?

הרבה פעמים יוצא לי להזדקק לצילום מקצועי עבור לקוחות. וזה קצת מסובך - הלקוחות לא מוכנים לשלם המון. פותרים אותך ב"תחפשי תמונה באינטרנט"..
אז אם יהיו צלמים שירימו את הכפפה ויעשו מחירי תיווך זולים לגרפיקאיםף והגרפיקיאם כבר יכניסו את זה במחיר העיצוב - יצא משתלם לכל הצדדים.

איך בדיוק זה אמור להתבצע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;541827:

חפשי צלם הקרוב למקום מגורייך, תשאלי אותו על מחיר לעבודה בודדת ומחיר ל10 עבודות בחודש.
מן הסתם תקבלי מחיר זול יותר.

ולא הבנתי, הגרפיקאים מביאים את העבודה לצלמים??
עד כה מעולם לא קבלתי עבודה מגרפיקאי..

לקוח ששולח אותך לחפש תמונה ברשת? :confused:

• הוסף לסימניות
נכון שזה רעיון מבורך מניסיוני אחד שאומר תחפש באינטרנט זה אחד שלא מחפש להשקיע ורוצה את כל העולם על הכף היד והם עם הכי הרבה תלונות לדוגמא אחד שמוכר תכשיטים והוא מציג תמונות שהגרפיקאי מצא באינטרנט הרי נדיר למצוא את אותו תכשיט שהוא מוכר אז מה עושים שמים משהוא דומה ושהלקוח שבא לקנות את אותו תכשיט שהוא ראה בקטלוג המוכר אומר אזל,
בקיצור חברה שמכבדת את עצמה לא תגיד לגרפיקאי לחפש באינטרנט היא תתווכח על מחיר הצילום ופה אנו מחליטים מתאים לנו לעבוד במחיר הזה או לא, ברור לך לדוגמא שצלם כמו יוסי מור שיושב על צילום תכשיט אחד הרבה זמן לא יקח 10 שקל לתמונה בגלל שהלקוח לא רוצה לשלם ויוסי רוצה להתפרנס אבל יש גבול,
דבר אחד אנו צריכים לזכור תעבדי עם אנשים שמחפשים לשלם קצת ולנצל, רמת המקצועיות שלך תשאר ברמה נמוכה לא בגלל שאת לא מקצועית זה בגלל שאת לא תתני את אותו עבודה המקצועית לאחד שהוציא ממך מחיר זול ואותו לקוח יביא לך עוד קליינטים שמחפשים בזול ולא מתקדמים לשום מקום
תעריכי את עבודתך המקצועית ותעמדי על מה שאת שווה אנשים יעריכו אותך בתור אחת מקצועית ולא אחת שלוקחת זול בגלל שהיא מתחילה או שמחפשת עבודה ומוכנה לשבור את השוק
יוסי מתנצל שלקחתי אותך בתור דוגמא אבל אתה היית הראשון שעלה לי בראש שמצלם תכשיטים ברמה

• הוסף לסימניות
סליחה אבל אני ממש לא מבינה אתכם...
ב"ה, יש לי את הרמה שלי ואני עומדת על שלי. לוקחת מחירים גבוהים וממש לא מסתכלת על אלה שרוצים בזול. מי שרוצה בזול שילך לגרפיקאית שלוקחת זול - לא חסר כאלה היום בשוק..

אבל, לפעמים הלקוח לא מבין למה הוא צריך לשלם כ"כ הרבה, הרי הוא משלם ממילא המון על הפרסום.. הוא סומך על הגרפיקאית שבכל מקרה תוציא תחת ידיה משהו מוצלח בהתאם למה שהוא משלם.. אז בסופו של דבר קונים באייסטוק.

אבל בסופו של דבר כמעט תמיד יש לי את הרצון ללכת ולצלם בצורה מקצועית, מאשר להתאים תמונה - גם אם נקנתה בדמים מרובים באייסטוק ודומיו..

ולא, אני לא מתחייבת לצלם להביא לו 10 לקוחות בחודש.. אבל אם נסכם על שיתו"פ בינינו, אז כל פעם שאצטרך, אפנה אליו, וככה שנינו נרויח.

בדיוק בעצם כמו העבודות עם המפיקי דפוס כאן באתר, שנותנים מחירים טובים לגרפיקאים שיבואו עם הלקוחות.. לא ביקשתי מחירי רצפה, ממש לא! אבל מחירים טובים - כן. מה זה נקרא? אני לא יודעת. לא מכירה את המחירון של תחום הצילום..

(זה אגב אותו דבר בדיוק כמו שמפיק דפוס עובד איתי בשיתו"פ, שבאים אליו לקוחות שצריכים גם גרפיקה אז הוא שולח אותם אלי, ומקבל מחירים זולים יותר מלקוח פרטי.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;541887:
סליחה אבל אני ממש לא מבינה אתכם...
ב"ה, יש לי את הרמה שלי ואני עומדת על שלי. לוקחת מחירים גבוהים וממש לא מסתכלת על אלה שרוצים בזול. מי שרוצה בזול שילך לגרפיקאית שלוקחת זול - לא חסר כאלה היום בשוק..

אם את לוקחת מחירים גבוהים תשלמי בהתאם לצלם.

איך כתבת? "ב"ה, יש לי את הרמה שלי ואני עומד על שלי". :)

• הוסף לסימניות
צר לי,
אני לא איתך בנושא הזה

לי יש את המחירים שלי
ויש לי מעצבת שעובדת איתי באופן קבוע
כשהיא צריכה צלם היא פונה אלי וכשאני צריך מעצבת אני פונה אליה
אם זאת לא עבודה עבורה
הלקוח שלה מקבל מחיר רגיל לחלוטין
אין לה צורך לגזור קופן גם על העבודה שלי
וככה המחיר לא עולה לשמיים.

כבר היו גרפיקאים שפנו אלי וביקשו הצעת מחיר
וברגע שהם הוסיפו על ההצעה שלי את הרווח שהם רוצים לקבל על החיבור
ההצעה הפכה להיות מאוד גבוה ולא משתלמת.

• הוסף לסימניות
אף פעם לא הבנתי את נושא גזירת הקופון על תיווך.
כשאני שומע על צלם שמכר עבודה של צלם אחר ב3000 ושילם לו 1200.. בללעעע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צל99;541972:
אף פעם לא הבנתי את נושא גזירת הקופון על תיווך.
כשאני שומע על צלם שמכר עבודה של צלם אחר ב3000 ושילם לו 1200.. בללעעע.

גמני לא...
אבל כפי שאתה שם לב... יש אנשים שזה הנוהג אצלם

• הוסף לסימניות
סליחה, דומני שדרכתי בנקודה מאד רגישה. אני חוזרת בי - לא אמרתי כלום..
זה דרך נהוגה בעולם. לתומי חשבתי שגם פה זה יכול להצליח. סורי.. לא חייב לירות חיצים. כוונתי היתה טובה בסופו של דבר.

• הוסף לסימניות
האמת שכמפיק שלחתי לכמה מאתר זה ובכלל מכל מיני ולא קיבלתי תשובות.

לענ"ד יש כיוון פורה בעניין רק שחוסר תגובה לא עוזר לקדם ענינים .

לדוג' והיה ויש לקוח שרוצה להדפיס קטלוג (לא נדיר..) והוא רוצה גם עיצוב וממילא צריך גם צלם שיצלם את המצורים אז מה איכפת לו לקבל עוד עבודות עם גזירת קופון באמצע..

צלמים שרוצים ניתן לשלוח לי לאימיל עם דוגמאות וכשיהיה נדבר לגופו של עניין..

• הוסף לסימניות
הכיוון אפשרי בהחלט כשהוא בא למטרת כולם.
כפי שכתבתי, כל צלם יוכל לתת הנחה מסוימת תמורת אספקה קבועה של עבודה.

אם הוא בא רק להוזיל עלויות צלם ואז לגזור קופון על התיווך זה חסר טעם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אלי770;541996:
האמת שכמפיק שלחתי לכמה מאתר זה ובכלל מכל מיני ולא קיבלתי תשובות.

לענ"ד יש כיוון פורה בעניין רק שחוסר תגובה לא עוזר לקדם ענינים .

לדוג' והיה ויש לקוח שרוצה להדפיס קטלוג (לא נדיר..) והוא רוצה גם עיצוב וממילא צריך גם צלם שיצלם את המצורים אז מה איכפת לו לקבל עוד עבודות עם גזירת קופון באמצע..

צלמים שרוצים ניתן לשלוח לי לאימיל עם דוגמאות וכשיהיה נדבר לגופו של עניין..

ללקוח לא איכפת שום דבר..
הרעיון שהגרפיקאי מנסה להוריד את הרווח של הצלם
בכדי להעלות את הרווח של עצמו - לא נכון בעיניי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה