דרוש מידע מה לדעתכם העונש במדינה מתקדמת על שימוש בתו נכה שלא כדין?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לאחרונה נודע לי שבכמה מדינות בארה"ב שימוש שלא ראוי בתו נכה גורר קנסות מטורפים (2000 דולר ויותר)

חלופה אפשרית לקנס, הינה עונש יצירתי להתנהל כנכה ללא תו:
כיסא גלגלים, קביים וכו' מעקב אחרי ביצוע העונש מתבצע באדיקות ע"י אנשי השריף ומנגנוני אכיפת החוק האזוריים!

לעיתים אין אפשרות לחלופה והקנס חייב להיות משולם ולעיתים להיפך, א"א לשלם את הקנס רק להתנהל במגבלה, הכל לפי החלטתו של שופט.

מהו שימוש לא ראוי? חניה במקום נכה עם תו חוקי אך לא שלך (של אבא, אמא חבר), וכמובן שימוש בתו מזויף.

למה נזכרתי בזה? כי יש אינפלציה מטורפת בארץ של תוי חניה לנכים. במקום עבודתי חצי רחוב תוי חניה.

שני רחובות בסמוך לרחוב הזה בקטמון גרים גיסי ואחותי והתוצאה היא די דומה.

מי שאין לו תו נכה אין לו סיכוי למצוא חניה ליד ביתו.

לפני כמה ימים הייתי בסופר פארם, הייתה שם אישה מבוגרת שנראה שממש לא הרגישה טוב,

המתנתי חצי שעה בתור ואז הגיע אדם שנראה בכושר שיא, ממש הגיח בריצה הציג תעודת נכה ועקף את אותה מבוגרת כשהגיע תורה.

שמעתי שהיא ממש נאנחת. והבחור הנמרץ? איך לומר בעדינות, היה נראה בשיא כוחו. כמובן ייתכן וישנם דברים שאין לדעת, אבל עצם החשדות הללו מעלים בי רצון עז שתהיה אכיפה לפחות כמו בארה"ב.

אם זייפן תו או כזה שמשתמש בשל סבא שלו שהוא ממש במקרה גם הנהג, ישב שבועיים בכיסא גלגלים אין לי ספר שזה ייפסק, כי המפסידים העיקריים במרמה הלאומית הזאת אלו הנכים האמיתיים.

• הוסף לסימניות
כיסא גלגלים, קביים וכו' מעקב אחרי ביצוע העונש מתבצע באדיקות ע"י אנשי השריף ומנגנוני אכיפת החוק האזוריים!
לצחוק או לבכות?
לכמה זמן העונש?

• הוסף לסימניות
וכמו תמיד - המקור הוא אצלינו!
פאה פרק ח משנה ט:
וכל מי שאינו לא חיגר, ולא סומא, ולא פיסח, ועושה עצמו כאחד מהם, אינו מת מן הזקנה עד שיהיה כאחד מהם, שנאמר [(משלי יא) ודורש רעה תבואנו, ונאמר] (דברים טז): "צדק צדק תרדוף".

• הוסף לסימניות
לאחרונה נודע לי שבכמה מדינות בארה"ב שימוש שלא ראוי בתו נכה גורר קנסות מטורפים (2000 דולר ויותר)

לעיתים אין אפשרות לחלופה והקנס חייב להיות משולם ולעיתים להיפך, א"א לשלם את הקנס רק להתנהל במגבלה, הכל לפי החלטתו של שופט.

מהו שימוש לא ראוי? חניה במקום נכה עם תו חוקי אך לא שלך (של אבא, אמא חבר), וכמובן שימוש בתו מזויף.

למה נזכרתי בזה? כי יש אינפלציה מטורפת בארץ של תוי חניה לנכים. במקום עבודתי חצי רחוב תוי חניה. אבל זה מעניין, נסו לספור כמה שלטי נכה יש ברחוב הקטנצ'יק הזה בתמונה המצורפת:צפה בקובץ המצורף 1211574

המתנתי חצי שעה בתור ואז הגיע אדם שנראה בכושר שיא, ממש הגיח בריצה הציג תעודת נכה ועקף את אותה מבוגרת כשהגיע תורה.

שמעתי שהיא ממש נאנחת. והבחור הנמרץ? איך לומר בעדינות, היה נראה בשיא כוחו. כמובן ייתכן וישנם דברים שאין לדעת, אבל עצם החשדות הללו מעלים בי רצון עז שתהיה אכיפה לפחות כמו בארה"ב.

אם זייפן תו או כזה שמשתמש בשל סבא שלו שהוא ממש במקרה גם הנהג, ישב שבועיים בכיסא גלגלים אין לי ספר שזה ייפסק, כי המפסידים העיקריים במרמה הלאומית הזאת אלו הנכים האמיתיים.
היה משהו דומה לזה איפשהו בעולם בקורונה (פעם פעם, זוכרים את הימים האלו???), מי שנתפס הולך ברחוב ללא מסיכה-אחת דינו לשכב בארון מתים לפרק זמן מסוים...

• הוסף לסימניות

למה נזכרתי בזה? כי יש אינפלציה מטורפת בארץ של תוי חניה לנכים. במקום עבודתי חצי רחוב תוי חניה. אבל זה מעניין, נסו לספור כמה שלטי נכה יש ברחוב הקטנצ'יק הזה בתמונה המצורפת:צפה בקובץ המצורף 1211574

מה שיש ברחוב הזה זה תווי חניה לנכה ליד הבית שזה כמעט לא שייך לקמבן זה צריך להיות ליד הכתובת הרשומה של הנכה עצמו. יתכן וזה רחוב של אנשים מבוגרים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מה שכתב @אבו מאיר ממש נכון...
אך בירושלים המצב "מתוקן" שבעתיים. בגלל מצוקת החניה בעיר, כל אחד שיש לו קצת ידע איך (גילוי נאות: אני לא מתוכם) מוצמד לו לשמשה הקדמית תו נכה וכך הוא יכול לחנות איפה שבא לו, אפי' סתם ככה על מדרכות

• הוסף לסימניות
אגב, גם אם יהיה כזה חוק בארץ אנחנו יודעים לבד איך וכמה זה יאכף, אנחנו הרי גרים במדינה מתוקנת...

• הוסף לסימניות
זאת אומרת שבארץ מי שלא עושה תו נכה במרמה הוא סתם פרייאר.
כי עצם אי האכיפה בזה זה מראה שזה לא באמת מפריע למחוקק.
(מעניין שהנכים שהשתוללו לא הכניסו את הפרט הזה בהפגנות שלהם, כנראה גם הם מרויחים משהו ממכירת התוים).

• הוסף לסימניות
תו נכה לא מקבל דווקא אדם שהוא זקוק לכסא גלגלים/ קביים
אל גם אדם שהוא חולה כרוני / עם בעיות נפשיות / כל מיני דברים כגון אלו שאיני בקיאה יותר מידי ב"ה
מה שאומר שהעונש לשבת בכסא גלגלים הוא לא ממש מידה כנגד מידה---

• הוסף לסימניות
אל גם אדם שהוא חולה כרוני / עם בעיות נפשיות / כל מיני דברים כגון אלו שאיני בקיאה יותר מידי ב"ה
יחייבו אותו במשך שבועיים לדבר רק שטויות ולהביך את הסביבה.

• הוסף לסימניות
תו נכה לעקיפת תורים בלבד.
תו נכה לרכב מקבל רק אחד שיש לו נכות פיזית והוא חייב את הרכב בשביל הניידות

• הוסף לסימניות
וזה עצמו עוול, לא כל נכה שזקוק לתמיכה כספית ראוי לקבל גם חניה.
שיהיו וועדות לדבר הזה....

• הוסף לסימניות
תו נכה זה דבר שקל להשיג, פטור מעמידה בתור אלו קריטריונים אחרים לגמרי.
ובלי קשר, לי יש את שניהם (לא מאחל לאף אחד) בגלל אחד הילדים, ואני יכול להעיד שלמרות שזה חיוני לי כאוויר לנשימה (גם תו הנכה וגם פטור מתור) בדר''כ לא רואים את הסיבה בבירור, כבר התרגלתי לספוג גערות מאחורי הגב, גם לפניו....
כללו של דבר, אל תדון את חברך עד (וי''א פן) תגיע למקומו!

• הוסף לסימניות
מצטער לומר את זה, אבל בעיר כמו בני ברק תו נכה זה צורך בסיסי לכל בעל רכב.
אא"כ העיריה תחליט לחשוב על הנתינים (באופן ח"פ) ולסדר להם חניות, או נגיד בשלב ראשון - לפטר את הפקחים היעילים ביותר במזרח התיכון ואף במזרח שאיננו תיכון.

• הוסף לסימניות
בכך שהשתמש בתו שלא כדין, תיאורטית יכול למנוע מנכה אמיתי עם מוגבלות לחנות במקום המיועד. לכן העונש שירגיש מה שנכה מרגיש, ראוי.

• הוסף לסימניות
אגב, גם לא כל נכות פיזית היא ניכרת לעין וצריך לשים לב לזה.
דוד שלי נפצע בפיגוע ירי בכתף לפני 8 שנים ואחרי כמה ניתוחים, הוא לא יכול להרים את היד מעבר לכתף וסובל מכאבי גב כרוניים, במיוחד אם הוא הולך או עומד הרבה.
יש לו מראה חסון והוא הולך רגיל, ככה שיצא שהרבה פעמים הוא קיבל הערות לא נעימות שהוא חנה את הרכב במקום עם תו נכה, או ביקש לעקוף תור.
רק אציין שלפי החוק אסור לפקח לשאול בעל תו נכה מה הנכות שלו, הפקח יכול לבדוק את תו הנכה ולראות מה הזכויות שקיבל בעקבות התו, אבל לא מעבר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה