מה להגיד לילדה

• הוסף לסימניות
צריך ללכת בצניעות וזו חובה,
אבל לא פחות חשוב שילד לא ירגיש שונה ודחוי, זה עלול לעלות ביוקר!!

לא פחות חשוב?
זה פחות חשוב.

אם את גרה בסביבה גויית וילד מרגיש שונה ודחוי כי הוא יהודי- לא תחדלו לקיים מצוות בגלל הרשת הדחייה שהוא חש.

אלא מאי? מתמודדים עם זה! קרי: מוצאים תשובות, מוצאים מסילות ללב הילדותי וזוכים לקצור פרות מחושלים!

עיין ערך ספרים: הכל לאדון הכל, קול בדממה נשמע, ניחוחי ההדס.
המכנה המשותף לכל הגבורות: התמודדות עם הרגשת דחייה והשפלה על רקע רוחני. מומלץ בחום!

• הוסף לסימניות
אני אמא בעיקר לבנים הבנות עדיין קטנות מאוד
אבל אני מסתכלת על עצמי היום
איזה חינוך לקחתי מהבית של ההורים שלי, איזה נקודה הכי משפיע עלי היום?

הנקודה היא-
האמת של ההורים! - הורה שמאמין באמת במשהו יצליח לחנך לזה בלי מילים!!
האמת תעבור בשדר, אפילו שמלמעלה הילדה מתלבשת כמו כולם.

גם אני בתור נערה רציתי כמו כל החברות ואכן כך התלבשתי, אבל האמת בסוף יצאה
והיום כשאני המחנכת בבית האמת של ההורים שלי יוצאת החוצה.

וגדלתי רחוק מההורים שלי המשך 15 שנה!!

אמא שבעצמה לא מספיק בטוחה בדרך שלה ז"א רוצה יותר צניעות
אבל היא לא מספיק אוהבת את זה ומתחברת לזה - הילד מרגיש זאת והמילים לא יחזיקו מעמד מספיק.

העבודה האמיתית היא אצלינו בפנים! מה שהכי חשוב לנו יעבור לילדים- בין שנרצה ובין שלא!

כמובן זה לא סותר שצריך להגיד ולחנך גם בדברים שאנחנו לא הכי חזקים בהם כי אחרי הפעולות נמשכים הלבבות...

• הוסף לסימניות
זה לא כל כך משנה על מה צוחקים...
זה יכול להיות על כל נושא
אם זה נוגד את ערכי הבית- הילד אמור לקבל כח ועוצמה כנגד המלעיגים.
ראשית יש כאן רגש לא נעים- הילדה זקוקה להזדהות
בסגנון של-
אויש זה לא נעים שככה ילדים אומרים.
אחר כך לומר את דעתינו באופן ברור ורגוע.
הרגיעה והנחישות נותנים כח.
ובכך אנחנו מעודדים את הילדה לענות לעצמה את אותם דברים אם זה יקרה שוב.
הבעיה שבגיל ההתבגרות (12+) התשובה הזו כבר לא עובדת, למרות שהיא מעולה לכשעצמה.
חוץ מהעצמת הילד, חשוב גם לבדוק מה הרקע ללעג!
לרוב, כשמעצימים את הילד, זה עובד בכל גיל, אבל עדיין יש גילאים/מצבים שונים, שמחייבים גם בדיקה מעמיקה יותר.

• הוסף לסימניות
אותי מענין יותר הקטע של "המודה" שמתחלחפת היום כל הזמן
לדוגמא לאחותי בת 8- קנו נעלי פומה כי זה מה שרוב הילדות הלכו בכיתה
למרות שהיה לה בבית נעלים טובות אחרות אבל היא לא הסכימה ללבוש
(בכל אופן זה קרה אצל ההורים שלי ולא אצלי אבל אני כבר חוששת לעתיד בינתים הילדה שלי בת 3 ועוד אין לה את שיגעונות החברה)

• הוסף לסימניות
כל ילדה נורמלית מאתגרת את ההורים שלה על הביגוד
(אלא אם כן זה בית כל כך סגור שאסור לדבר שם)
כי כשילדה מתבגרת היא פותחת את העיניים ויש לה הרבה שאלות
ובבית בריא היא מעזה לשאול
ואת מי היא תשאל אם לא את אמא
וכאן התפקיד האמהי יוצא לפעולה .
וכמו שכתבה יפה- רוטב שום הילדה מקשיבה לאמת של האמא למקום הבטוח שלה הנינוח.
היא מקבלת יציבות על ידי היציבות של האמא
ושוב- בהלה כעס התמקדות מוגזמת בקורת רק מגבירים את השאלות ומאבדים את היציבות של הילדה.

• הוסף לסימניות
אני התלבטתי לפני תקופה לגבי כל נטרנדים החדשים שיוצאים חדשים לבקרים
כמו הספינר, קוביה הונגרית, הוברבורד וכו'
הילדים רואים בסביבה ומבקשים כמובן
אם לכולם יש למה לי אין

קראתי מאמר יפה על הנושא הסיכום שלו היה, טרנדים שהם זולים ולא בעיתיים מבחינת חינוך וסכנות אין שום בעיה לקנות כמו ספינר וכו'
אבל טרנדים שהם כבר מסוכנים , יקרים להחריד או אסורים מבחינת הלכה כמו גזרות מסוימות בבגדים, חצאית קצרה גם לילדה בת 4 - במקרים כאלה צריך לעמוד על הרגליים אחוריות ולאסור,

אבל אם ילדה כבר צריכה נעליים אז למה לא לקנות כמו כולם וכו'

הכי חשוב שהאמא תדע שהיא עושה זאת מבחירה שלה, והסכמה שלה עם עצמה ולא כי כולם עושים
כי אז אין משמעות לחינוך!

• הוסף לסימניות
תני לה גב, ביטחון, הרגשת רוממות
תגידי לה שאת מקנאה בה שצוחקים עליה על דברי קדושה.
היא תקבל על זה שכר בכפלי כפליים.

את תרגישי אולי שזה לא עובד...
אבל אל תפסיקי לומר את זה,
זה ייכנס בסוף לתוך הלב שלה, וילווה אותה כל החיים.

ואל תגידי לי שהיא קטנה מידי בשביל להתלהב מדברים כאלו,
אני אומרת את זה לבן שלי בן 5!
והוא מתלהב...
ותרגישי את זה באמת, אל תגידי לה את זה מהשפה לחוץ...

• הוסף לסימניות
לא פחות חשוב?
זה פחות חשוב.

אם את גרה בסביבה גויית וילד מרגיש שונה ודחוי כי הוא יהודי- לא תחדלו לקיים מצוות בגלל הרשת הדחייה שהוא חש.

אלא מאי? מתמודדים עם זה! קרי: מוצאים תשובות, מוצאים מסילות ללב הילדותי וזוכים לקצור פרות מחושלים!

עיין ערך ספרים: הכל לאדון הכל, קול בדממה נשמע, ניחוחי ההדס.
המכנה המשותף לכל הגבורות: התמודדות עם הרגשת דחייה והשפלה על רקע רוחני. מומלץ בחום!
לא דברתי על ללכת לא בצניעות
ולא דברתי על סביבה גוית שאת חיבת להתבדל
דברתי על הידור או קיצוניות
ועל שוני מהסביבה
על חשבון הילד
ואני לא אומרת את זה סתם יש לי בסיס למה שאמרתי
ילד שמרגיש שונה ודחוי בלבוש עלול לפתח המון קשיים רגשים
ולפעמים גם הרבה אנטי

• הוסף לסימניות
לא דברתי על ללכת לא בצניעות
ולא דברתי על סביבה גוית שאת חיבת להתבדל
דברתי על הידור או קיצוניות
ועל שוני מהסביבה
על חשבון הילד
ואני לא אומרת את זה סתם יש לי בסיס למה שאמרתי
ילד שמרגיש שונה ודחוי בלבוש עלול לפתח המון קשיים רגשים
ולפעמים גם הרבה אנטי

אם מדובר על הידורים שנפשו של הילד אינה בשלה להם- ודאי שהצדק איתך.

• הוסף לסימניות
חשה צורך להעלות עוד נקודת מבט בענין.
כאחת שגדלה בסביבה שהייתה שונה מאוד מבחינת סגנון הלבוש (הרבה יותר פרוץ ממה שהתלבשנו במשפחה). אחד הדברים שעזרו לי היה להבין את המקור למצווה זו, וכן את החשיבות שלה.
ידעתי שכך ד' ציווה, וכך נוהגים בבית, ושד' יודע מה טוב לנו.
אך מה שבאמת גרם לי לעשות את זה בשמחה היה ההבנה למה כ"כ חשוב להתלבש בצניעות. ההבנה שזה שומר עלי, וההבנה שזה משפיע על ההתנהגות שלי (כי סגנון לבוש משייך את האדם לציבור מסויים) הייתה זו שהכריעה את הכף וגרמה לי להיות שמחה באמת בסגנון הלבוש שלי.
אני מאמינה שכל ילדה/בחורה שמבינה זאת לעומק- יקל עליה מאוד להתלבש בצניעות.
לשם כך ניתן להעזר בספרים שונים שמבארים את הענין מאוד יפה (מי שמעונין אתן בפרטי כיון שלא מתאים לכ"א לקרוא את הספרים- שמיועדים לציבור מסוים או לציבור ההורים והמחנכים)

כל מילה נכונה
אני חושבת שבדור הזה במיוחד זה הדבר שהכי חשוב והכי עוזר להבנה של מתבגרות
אני יכולה לראות בנות שכמהות להתלבש מודרני ולא עושות אתזה רק משום שלא מרשים להם, אין להם שמץ של הבנה למה לא? וזה דבר שהרבה פעמים גורם שאחרי החתונה הם מוציאות לפועל את החלומות שלהם, אם רק היו מדברים איתם ולא תוקעים להם תשובה כי ככה צריך, אני מאמינה שהרבה בעיות היו נפתרות...

• הוסף לסימניות
אם זה מישהו אקראי, לא חייבים להתיחס.

אם בחברה שבה הבנות נמצאות הן חריגות- על ההורים האחריות להעביר אותן לחברה מתאימה. אי אפשר לדרוש מילדות להעביר את הילדות והנערות בחברה לא מתאימה.

ולבדוק היטב אם הלעג הוא לא בגלל רישול וחוסר טיפוח שלא קשורים לצניעות. הכי קל להסתתר מאחורי "אנחנו צנועים יותר" במקום לבדוק את עצמנו באמת מה קורה מתחת לפני השטח ואולי דברים שהיו נהוגים פעם כבר מוזרים היום (בלי קשר לצניעות. רמה של טיפוח )

• הוסף לסימניות
כל מילה נכונה
אני חושבת שבדור הזה במיוחד זה הדבר שהכי חשוב והכי עוזר להבנה של מתבגרות
אני יכולה לראות בנות שכמהות להתלבש מודרני...

זו נקודה כל כך סבוכה ודורשת עיון: מאיפה הכמיהה הזו ומה סיבתה, לרדוף כך אחר צו האופנה? זה פשוט מדהים איך הבנות מייחסות כזו חשיבות לפריט זניח שלפני חודש לא היו מסתכלות עליו...

היום ראיתי מחנכת כיתה י' בסמינר עונדת פונפון ענק לתיקה...

זה לא שיש בזה רע, אבל יש בזה סחף.

מה נסחף איתנו?...

• הוסף לסימניות
אמרו כאן דברים מאוד נכונים, אבל אני מאוד התלהבתי פעם כשראיתי אמא הולכת עם בנות העשרה שלה לקנות בגד והבגד היה קצת מדי גבולי, לא מדברים כאן על לא צנוע, אבל קצת מעבר למה שהבית שלהם רגיל אליו, האמא בשיא חכמתה, לא התחילה להתווכח עם הילדה על הצניעות, תורה, עדינות וכד', היא פשוט הסבירה לה בטוב טעם שהבגד אכן נראה יפה ומושך אבל הוא פשוט לא מחמיא לה, לא מוסיף לפנים העדינות ולמראה המגזרי שלה,
הילדה קיבלה את זה בשיא הפשטות שלה, עכשיו יתכן שלטווח הרחוק כן צריך לנהל שיחה מעמיקה ולדבר על מה שמתאים ומה לא, אבל בשעת מעשה כשמתלבטים כן או לא, אז זה לא הזמן להסברים והתפלספויות,זאת בנוסף לכך שזה אכן היה האמת של האמא, היא באמת חשבה כך שזה לא מחמיא לאופי של הבת שלה ללבוש בגד כזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה