דרוש מידע מה להקפיד בחתימה על אישור בניה של השכנים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מעניין מי המציא את הסיפור הזה. תשאלו דיינים שעוסקים בדברים כאלה. הם יגידו לכם דברים קצת אחרים על 'טוב לבם' של אלה שבונים בפראות בלי התחשבות מינימאלית באף אחד, כאילו הם על אי בודד.

נכון מאוד מאוד מאוד.

אוי, הלב.

לא בריא לדבר על הנושאים האלו. ממש לא בריא.

• הוסף לסימניות
כאשר בנינו אנחנו אישית החתמנו את הקבלן
א. המעלית שייכת לדיירי הבנין בלבד, הדרך היחידה להעלות מוצרים או כל דבר אחר לדירה היא על ידי מנוף חיצוני.
ב. כל יום בשעה שהפועלים עוזבים את הבנין - הבנין נקי כמו חדש.
ג. הפועלים מגיעים בשעה 6:30, אין קדיחות עד 7 בבוקר, ולא אחרי 4 אחר הצהרים. [פעמים בודדות הוא חרג]
ד. כמו שכבר כתבתי, כל נזק לשכנים יטופל עוד קודם להמשך הבניה.
ד.א. לשכנים הצמודים אלינו המקדחה עשתה חור בקיר... אמנם קוטר של 3 סנטימטר, אבל מעצבן... באותו היום תיקנו את החור על ידי שפכטל, וצבע.. אבל למחרת בבוקר נכנסתי לראות מה קורה שם, וראיתי שהצבע שצבעו להם, אמנם דומה לצבע שלהם, אבל עקב הפרש השנים.. נראה שונה, לכן צבעו להם את כל הקיר מחדש...
ה. פסולת בנין תפונה עד 24 שעות לאחר שהורדה למטה.
ו. לא תשאר מכולה וכל פסולת בימי שבת וחג.
ז. בסיום הבניה הבנין יחזור לקדמותו, והגינה תטופל על ידי גנן כפי שסוכם מראש.
ח. כל שאלה או הערה מצד השכנים תקבל יחס עודף.

זה לערך לשון החוזה

אשריכם. אם כולם היו כך, העולם היה נראה אחרת.
שמעתי טענות מבונים, שהם לא אשמים - זה הקבלן שלהם, זה המהנדס שלהם. מה הם יכולים לעשות? מה פתאום הם אחראים לנזקים?
כלומר, הסרת אחריות מוחלטת.

• הוסף לסימניות
הכל מתחיל בעיקר הדין למי יש את הזכות האם לבונה שי זכות לבנות ומכאן עליו להתחשב גם בשכנים או שעיקר הזכות הוא על המונע מלבנות (כן ! יש מקרים שזכותו של השכן להתנגד...) ואז הוא צריך גם לוותר לשכנים שרוצים לבנות.
צריך להכריע על פי דין תורה האם ישנה זכות לבנות ואם כל הצער שיש לשכן שמתנגד אין זכותו להתנגד, וכאן צריך לחפש דרך איך הבונים יתחשבו.
או שהבונה הוא חמדן שחומד משהו שלא שלו. וניתן להציע לו לפצות ו.או לרכוש את זכות הבניה מהשכן שמתנגד. ועל המתנגד לא 'לסחוט' את הבונים ולהתחשב בהם.
כך לדוגמא ישנה זכות מלאה לאדם להתנגד לבנייה שתפגע באור של הבית שלו (במקרים מסוימים) אמנם אין כל זכות למנוע בנייה בגלל שהיא מסתירה נוף ולפעמים גם הסתרת שמש אין בה ממש.
בקיצור:
הכל מתחיל מהדין ללכת לרב בורר או לבי"ד ולציית !!! רק לא לקבוע לבד עובדות בשטח ! זה הרבה פעמים גזל גמור.

• הוסף לסימניות
לדוגמא: בדרך כלל טענה של מניעת בנייה בגלל רעש ולכלוך מהבניה אינה טענה. אמנם חובתם של הבונים לנקות ולתקן. אבל אפשר לבנות ומותר להרעיש (בשעות המנוחה תלוי במקרה).
ולהיפך: בדרך כלל היזיק ראיה או מניעת אור היא טענה חזקה וא"א לבנות במקרה כזה.
מי הוא ה'רודף' ומי הוא 'הנרדף' ?

• הוסף לסימניות
הכל מתחיל בעיקר הדין למי יש את הזכות האם לבונה שי זכות לבנות ומכאן עליו להתחשב גם בשכנים או שעיקר הזכות הוא על המונע מלבנות (כן ! יש מקרים שזכותו של השכן להתנגד...) ואז הוא צריך גם לוותר לשכנים שרוצים לבנות.
צריך להכריע על פי דין תורה האם ישנה זכות לבנות ואם כל הצער שיש לשכן שמתנגד אין זכותו להתנגד, וכאן צריך לחפש דרך איך הבונים יתחשבו.
או שהבונה הוא חמדן שחומד משהו שלא שלו. וניתן להציע לו לפצות ו.או לרכוש את זכות הבניה מהשכן שמתנגד. ועל המתנגד לא 'לסחוט' את הבונים ולהתחשב בהם.
כך לדוגמא ישנה זכות מלאה לאדם להתנגד לבנייה שתפגע באור של הבית שלו (במקרים מסוימים) אמנם אין כל זכות למנוע בנייה בגלל שהיא מסתירה נוף ולפעמים גם הסתרת שמש אין בה ממש.
בקיצור:
הכל מתחיל מהדין ללכת לרב בורר או לבי"ד ולציית !!! רק לא לקבוע לבד עובדות בשטח ! זה הרבה פעמים גזל גמור.

כל מילה.
זה לעצם החלטת הבניה.
מעבר לזה, כשבונים - איך עושים את זה? באחריות או בהפקרות?
דוגמאות להפקרות:

3 מתוך 4 הבניות שהיו בבנין הוחרמה החצר עם רשות ובלי רשות....
ציוד שהיה בחצר נהרס, בגד שפועל זרק עליו טיט הלך לפח, דליפת גז חמורה שמשום מה הצטבר אצלנו בחדר עבודה, נפילת חשמל, פיצוץ הבוילר (העבירו את הדוד וחיברו את החוטים בצורה רשלנית מאוד.... עם סלוטייפ) ועוד... ועוד....

לא. בניה כהלכה לא אמורה להתנהל כך בשום אופן. שתיקה במקרה הזה, רק מעודדת את החפרים שמסכנים ומזיקים בניינים שלמים.
מחכים לפיצוץ ח''ו מגז שדלף? שריפה מחשמל שהתפוצץ? הריסות בגלל קורות יסוד שהוסרו?

• הוסף לסימניות
צדיקים אתם, ירבו כמותכם בישראל.

על כל אחד מהסעיפים כאן (ועוד רבים אחרים) אכלנו טונות של מרורים.
אשריכם. אם כולם היו כך, העולם היה נראה אחרת.

אני לא חושב שזה רק אנחנו הצדיקים,
כאשר ישבנו בישיבת וועד בית, ואמרתי שאנחנו רוצים לבנות,
אחרי 10 דקות היו לנו חתימות של 100 אחוז מהדיירים,
אמרנו להם - התחייבות שלנו... נשתדל להקל עליכם.

באמת אין שכנים כאלה...

• הוסף לסימניות
@מחשבה טובה
תעריכו את השכנים, זה לא ברור בכלל!
הייתי צריכה בסה"כ 5 חתימות, 3 מתוכם הם שכנים שבנו, רק אחד מתוך השלוש שבנו חתם מיד. אחד הציב רשימת דרישות, ואחד שבנה בלי רישיון כלל דרש שגם אני אבנה בלי רישיון (-ולא הסכמתי!!!) ובסוף חתם, עוד שכנה שלא בנתה חתמה, והשכנה החמישית רק דאגה לומר לי שלא כ"כ פשוט לבנות, יש רעש ובלגן, והיו מריבות בבניה הקודמת, ובכלל מה תעשו עם העצי פרי (-הם לא מפריעים לבניה....) אסור לעקור אותם (רק היא יודעת את ההלכה????) ובכלל כשאני פותחת ברכה בחצר שאני אדאג לכיסוי כדי שח"ו היא לא תראה.... בסוף אחרי שהיא שאלה רב היא נאלצה לחתום....

@מרחבית
את צודקת, לצערנו חלק גדול מהקבלנים בונים כך.... בדליפת הגז בסוף, אורח מזדמן הזמין מכבי אש. (הרחנו ריח ולא זיהינו אותו כריח גז)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לחתום שעל כל ויכוח או דין ודברים בכל נושא שקשור לבניה משני הצדדים יבוררו הדברים אצל רב פלוני ובאם לא יוכל אז אצל רב אלמוני.

לבקש גילוי נאות בכתב על כל מה שהוא מתכנן לבנות ולשנות מהקיים (כמו הזזת דלת או חלון) וכל מה שהוא מתכונן לשנות בפועל וגם אם לא דיווח באם יהיו שינויים הוא יהיה חייב לדווח לשכנים

אסיפת שכנים פעם בשבועיים כל זמן הבניה.

• הוסף לסימניות
הנושא חשוב מאד
כשחתמתי לשכנים עשיתי זאת ברוחב לב ובפנים מאירות. ידעתי שכשם שאני מתנהג הוא כעבור זמן יחזיר לי. התבדיתי.
הייתי צדיק וותרן וכיום אני מוצא את עצמי לגזלן. לא עמדתי איתן על דברי שיתקן את המפגע לפני ההתקדמות כעת הנזק והתיקון הכפילו את עצמם. וגם השכן הפך אותי לשקרן ונוכל. כואב.
זכרו לא תמיד הוויתור הוא חסד!!!!!
חשוב להיות אסרטיבי אך אם דיבור מכובד ולא פוגע.
המסקנה שלי
1. מחתימים את השכנים גם על נזק שנעשה "בגרמא".
2. כל שיחה ואפי רק כדי ללוות 'לבן' חייב להיות מוקלט.
3. להיות איתן בדישות ולמנוע המשך קיום המפגע קטן ככל שרק יכול להיות -לא מוותרים.
4. סיכום ברור מי הבורר /הדיין אליו ירצו את הדברים במקרה הצורך.

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל התגובות (התנצלותי) אבל אני חייבת להגיב מנסיון מר וכואב.
חתמנו בעין טובה לגמרי, אבל מה שקיבלנו על הראש היה את התקרה שלנו :eek:(שבאמת נפלה כתוצאה מהבניה של השכן) אין לי זמן להרחיב כאן, פתחתי פעם אשכול על השכנים שבונים מעלינו, וגם שם זה לא כל הנזקים שנגרמו לנו כי זה המשיך אחרי,
והשכן שחתמנו לו מכל הלב, התהלך מבסוט מבלי להניד עפעף, אפילו לא התנצל על כלום (למעט התנצלות קטנה כשהתקרה נפלה),
מה שבטוח שהיום אם מישהו יבקש ממני לחתום, הסעיפים הראשיים: לשים 10000 ש"ח בבית דין או כל רב של דיני ממונות שמקובל על הצדדים, לכל הנזקים שיהיו כתוצאה מהבניה. ואין כזה דבר לצאת בלי נזקים!!! לפעמים הם קטנים ולפעמים גדולים מאוד.
תבקשו סוג של מתנה תמורת העוגמת נפש שתיווצר לכם (רעשים, לכלוך , פועלים שיסתובבו בבית שלכם לתקן נזקים וכו'), תבקשו משהו כמו אפשרות להשתמש עם העמודים או משהו לבנין שלכם.

ועוד משהו-
אני גם חייבת לציין, שבאותו תקופה השתדלנו מאוד לשתוק ולהבליג למרות הקושי העצום, והנסיון היה כל יום מחדש. אבל הישועות שראינו באותה שנה היו מפעימים: פרנסה, בריאות, נחת מהילדים, שלום בית, והרגשנו ממש שזה בזכות השתיקה. והיו לנו גם כמה ניסים ממש שאני לא יודעת אם זה קשור לזה, אבל אני תולה את זה גם בזה.

בקיצור- תעשו את רצון ה' וכמה שיותר, אבל בשום אופן אל תתנו את גבכם למכים.

• הוסף לסימניות
כדאי לבקש שהבונים יקחו מפקח בניה שיהיה זמין לכם בטלפון בכל עת.

כי כשיש בעיות וטענות, נעים יותר לבוא איתו בדברים מאשר לעמוד ולהתווכח עם השכנים הבונים.

(וכשהשכנים הבונים לא בבית ופתאום קפץ לכם החשמל למשל, שלא תצטרכו לטפס על הפיגומים ולהראות לפועל הערבי את החוזה החתום...)

• הוסף לסימניות
אחד הדברים הבעיתיים זה שאנשים לא מבינים בכלום. הם לוקחים קבלן וסומכים עליו, ולכן להתחייבויות שלהם אין ערך ולטעויות אין אבא.

למשל, קבלן של שכנים העביר צינור ביוב ראשי בתוך שטח שלנו. הם ידעו שאנחנו בונים מיד אחריהם והשטח הזה הוא חדר בבית אבל אין להם שמץ של מושג מה הקבלן עשה. עכשיו הם כועסים על צרות העין שלנו שהכרחנו אותם להוציא אלפי שקלים על הזזת הצינור, ומה הבעיה שהוא יעבור אצלכם? (באמצע חדר שינה, כן? אפילו לא צמוד לקיר... )
אז עכשיו יש לנו שם של צרי עין. שיהיה. מעדיפה את זה מצינור ביוב בחדר.

לכן האמירה "תפרגנו" היא בעיני פאתטית. לא כל ההתנגדויות הן צרות עין. חלקן הן רצון לגור באופן סביר ולא במעברה.

• הוסף לסימניות
לכן האמירה "תפרגנו" היא בעיני פאתטית. לא כל ההתנגדויות הן צרות עין. חלקן הן רצון לגור באופן סביר ולא במעברה.

נכון מאוד!

כל האנשים שאומרים תפרגנו, הם גם מסכימים שיש גבול מסויים [למשל: אם השכנים ינתקו להם את החשמל והמים למשך חודשיים, הם לא יאמרו "תפרגנו" ו"משתיקה לא מפסידים"]
וגם יכולת הסיבולת משתנה בין אנשים במצבים שונים, בריאותיים, גילאים, וכו'
וגם היכולת לספוג אבידות כספיות משתנה [למשפחה אחת שווה 2000 ש"ח למען השלום, ולמשפחה אחרת סכום כזה אומר שאין להם מה לאכול חודשיים]

ושכל אחד יבדוק את עצמו אם יש לו כזה פרגון כשנוגעים בדבר שלו שבאמת מפריע לו מאוד, לאחד זה המקום בבית הכנסת, ולשני אם עקפו אותו בתור בבנק, והשלישי בחלוקת ירושה, והרביעי שלא קמים לו באוטובוס, וחמישי שצועק כל היום כמה אגד חוצפנים, והשישי שכותב נגד חברי הכנסת הבטלנים, וכו'

• הוסף לסימניות
כל כך נכון
מעלינו בנו לפני כמה שנים.
בזמנו לא ביקשנו שישימו הגנה על המרפסת כי היתה סגורה. סגרנו עם גג נפתח לסוכות.
אחרי שגילינו כמה נזק נעשה לגג [לא שמו שרוול לפינוי הפסולת...הגג היה אתר הפזולת, עד שהורינו שאין דבר כזה] למדנו להתעקש בבניה של השכן בצד השני על משהו מעל למרפסת הסגורה כדי שלא יהיה עוד נזק.
הגג עלה לנו 20,000 ש"ח. צורה לא סטנדרטית עם טכניקת פתיחה מורכבת. יש לנו גם רשת ליונים מעל הגג הזה כדי למנוע מיונים לשבת עליו כי אז המרזב נסתם בחורף.
הרשת עלה 4,000 ש"ח

הבטיחו בבניה הנוכחית שישימו הגנה מעל לגג.
תכל'ס שמו רק בלוקים של עץ סביב מסגרת הבנין.
כך מה שעף מעבר, עף לגג.
מה גם שאחד מבלוקי העץ צנח על הרשת, קרע אותו לגמרי וצנח הלאה בקול רעש גדול לגג....
פסולת קלה סורקים לי על הגג [חצץ וכדומה]
כשפינו את המסגרת שבנו, כל מה שהיה עליו צמח לגג.
בקיצור, לא עזר שהחתמנו מראש על משהו שיכסה על כלל המרפסת...

מקווה רק שהשכנים ישלמו את כל הנזק שהוא מינימום 4,000 ש"ח לרשת חדשה ומאמינה שיש גם נזקים על הגג עצמו.
אפשר לבנות.
אסור להזיק לשכנים.

עוד נקודה
המרפסת שלנו בנויה באופן כזה שאין שום חלון ושום מרפסת מעליה בכל הבנין. כך שבסוכות יש לנו 100% פרטיות בסוכה. או שהיה לפחות.
בבניה התעקשנו שלא יהי חלון מעל למרפסת.
לא עזר לנו. יש פתח מעל למרפסת שלנו...הלכה הפרטיות. חבל.

מי שבונה צריך להבין שעבור השכנים זו הקרבה. מה שלא יהיה. אבל הם מוכנים לתת את זה בשמחה כי מבינים את הצורך.
עם זאת, אני חושבת שמי שבונה צריך באמת להיות זהיר שלט להזיק לא בהיזק ראיה לא בהיזק רכוש לאף שכן
ולכן בשכן שרוצה לבנות עכשיו לקחנו צ'ק פקדון

• הוסף לסימניות
אני אציע כאן הצעה מפתיעה: הבה נחשוב מאה פעמים אם אנחנו מעוניינים לבנות. אם אין ברירה - אין ברירה. אבל אם לא מוכרחים - נדע, שכמעט בלתי אפשרי לבנות בלי לפגוע פגיעה משמעותית בשכנים. אם כל-כך מבקשים פרגון, אז אולי נבקש קודם כל מעצמנו: הבה נפרגן לשכנים שקט, ניקיון סביר, חיי שגרה, לא לסבול מפועלים שמסתובבים חודשים על חודשים בחצרותיהם ובבתיהם, ובעיקר: שלא יצטרכו לבלוע כל מיני 'צפרדעים' בדמות נזקים משמעותיים לטווח קצר וארוך.

למה שיהיה לנו 'צרות עין' לחשוב רק על הצרכים שלנו, שלא תמיד הם באמת הכרחיים, ולא לחשוב על ארבע/ שמונה/ עשר משפחות אחרות, שבגללנו סובלים קשות, לפעמים למשך שנים.
בנייה כמעט תמיד גורמת הרבה מאוד סבל ונזקים לשכנים. כמעט תמיד. לא כולם מצליחים כל-כך בקלות להיפטר מתרעומת שיש להם על אלה שבנו. כמה יחסי שכנות מצוינים של שנים(!) נהרסו בגלל בניות!

כשאין ברירה - אין ברירה. אם השכנים מסכימים, בונים עם אחריות מירבית ופיצוי על כל מה שקורה! כשיש ברירה, כשיש אפילו קצת ברירה - לא כדאי, אנשים. זה משחק באש.וכמה שנדמה לנו לפני כן, שאצלנו זה לא יקרה, גם אחרים חשבו כך, והעניינים יצאו מכלל שליטה בלי שאף אחד רצה בכך!

• הוסף לסימניות
יפה מאוד.

הלוואי וכך היה בבנייה.
בד"כ ממש לא מדובר על צורך. זה כבר הפך לספורט לאומי חרדי: עד כמה אפשר לנצל ולבנות עוד ועוד ולגזול כמה שאפשר, מהגג מהחלל מהצדדים מהמחסנים מהרחוב מחדר האשפה...

• הוסף לסימניות
אך אלו בונים בשתיים חומה
בשלוש הם שברו ת'קירות
רק אומרת שמזמן זה לא נקרא שעות מנוחה.
שעות בניה לפי החוק הם מ7 בבוקר ועד 8 בערב.

אני מבינה שיש אנשים (אשריהם, אני מפרגנת) שישנים צהרים, מצד שני למי שבונה בימי חורף זה מלכוד גדול מדי שלא לבנות בשעות אלה.

וזה מזכיר לי את הצרה שמישהו בונה ויש שכנה בחופשת לידה. באמת שה' ישמור ויציל, שלא נדע. אבל באמת אני לא חושבת שיש פה מישהו רע ויש מה לעשות. למגורים בבית משותף יש מחיר. רובנו לא גרים בבנין דו משפחתי אלא עשרות משפחות, תמיד מישהו יבנה ומישהי תלד.

כאשר בנינו אנחנו אישית החתמנו את הקבלן
א. המעלית שייכת לדיירי הבנין בלבד, הדרך היחידה להעלות מוצרים או כל דבר אחר לדירה היא על ידי מנוף חיצוני.
ב. כל יום בשעה שהפועלים עוזבים את הבנין - הבנין נקי כמו חדש.
ג. הפועלים מגיעים בשעה 6:30, אין קדיחות עד 7 בבוקר, ולא אחרי 4 אחר הצהרים. [פעמים בודדות הוא חרג]
ד. כמו שכבר כתבתי, כל נזק לשכנים יטופל עוד קודם להמשך הבניה.
ד.א. לשכנים הצמודים אלינו המקדחה עשתה חור בקיר... אמנם קוטר של 3 סנטימטר, אבל מעצבן... באותו היום תיקנו את החור על ידי שפכטל, וצבע.. אבל למחרת בבוקר נכנסתי לראות מה קורה שם, וראיתי שהצבע שצבעו להם, אמנם דומה לצבע שלהם, אבל עקב הפרש השנים.. נראה שונה, לכן צבעו להם את כל הקיר מחדש...
ה. פסולת בנין תפונה עד 24 שעות לאחר שהורדה למטה.
ו. לא תשאר מכולה וכל פסולת בימי שבת וחג.
ז. בסיום הבניה הבנין יחזור לקדמותו, והגינה תטופל על ידי גנן כפי שסוכם מראש.
ח. כל שאלה או הערה מצד השכנים תקבל יחס עודף.

זה לערך לשון החוזה

ממש תודה, שווה השרשור כדי ללמוד.

אנשים פה כותבים מנסיונם (המצמרר, אין ספק) את כל הצדדים השליליים, אבל הודעה כזו מפרטת בצורה חיובית, אם למישהו יש מה להוסיף כדאי.

עוד לא בניתי, אבל הסתכלתי בטיוטת חוזה ששלחה לי אדריכלית:

העברת הפסולת תעשה דרך שרשור בחיבור למכולה שתעמוד בחניה , כולל כיסוי למכולה!
הקבלן מתחייב לשמור שעות עבודה הגיוניות כמקובל בתחום, ולהשגיח על סביבת עבודה נעימה, הכוללת נקיון בסיסי
בכל סוף יום עבודה ונקיון יסודי בסופ"ש.
הקבלן מתחייב לדאוג שלא יעמדו מכשירים וחומרים העלולים להזיק במישרין או בעקיפין לעוברי אורח והדיירים.

שמתי לב לעוד סעיף שאולי הוא גורם פה את הבעיות בשרשור:
הקבלן יהיה האחראי הבלעדי לכל נזק שיגרם לשכנים ו/או לאדם (כולל הפועלים) עקב ביצוע העבודה.

יתכן שלקבלן לא כל כך בוער לפצות שכנים, כי מי הם בכלל בשבילו.
תודה על שהארתם את התשומת לב.

אגב, אנשים כתבו פה על נזקים כואבים מאוד, זה לא סותר שיש כאלה שקשה להם לפרגן. אצלנו 2 בקומת קרקע יש להם דירה גדולה יחסית לדירות אחרות והם מוסיפים עליה עוד, השבוע שכנים רטנו לי שהם מכסים חצי בנין, או יותר מדי משתלטים, גם השכנים האלו בתהליך היתר, אבל הדירה שלהם קטנה ומטבע הדברים הם לא יכולים להוסיף הרבה.(בכלל לא קשור לאחוזי בניה כמו שכתבו פה) אני לא חושבת שאנחנו צריכים לספור לאנשים לכמה מטרים לדעתנו הם זקוקים בדירתם. יש להם כסף, בא להם לחיות ברחבות, שיבנו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה