התייעצות מה לעשות אם אני חווה חרדה כשבעלי נוהג והבת שלי בת 5 נלחצת ממני

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לבעלי יש רשיון כשנה, אציין שהוא בוגר ואחראי אבל נוהג עם שטיקים לדעתי- עוקף בשניה אחרונה וכולי.
אולי לפני טיפול, כדאי קודם להתקין מצלמת רכב קדמית ואחר כך לצפות ביחד ולראות אם יש מקום לפחדים או לא.
אני מציעה שתתתקינו מצלמה ותסעו ביחד כמה "נסיעות מבחן" בלי הבת כמובן.
תסכמו מראש שאת מביעה בקול כשיש משהו שמפחיד אותך, זאת כדי שאפשר יהיה לראות אחר כך אם יש התאמה בין הפחד לבין מה שהתרחש בכביש.
יכול להיות שזה יפתור הרבה...

• הוסף לסימניות
התשובה היא חשיפה,
פשו תעשו סיבובים בחניה,בשכונה במהירות איטית עד שתצברי ביטחון
ואז תתקדמו
וגם שער הביטחון חברותא עם הבעל 5 דקות ביום -חובה!

• הוסף לסימניות
מכירים דרך לטיפול לחרדה ממש רצינית שלא עוברת? יודעת לנהוג מצויין אבל הפסקתי לנהוג בשנים האחרונות וגם עם אחרים לא נוסעת.. (חוץ מאוטובוסים שיחסית בסדר)

• הוסף לסימניות
לדעתי כמה שיעורי נהיגה לא יעזרו במצב הזה, השיעורים הראשונים מתמקדים בדברים מאוד בסיסיים וכלל לא באזור של עקיפות במהירות גבוהה שאת זה לרוב לא לומדים בכלל בשיעורים.
שנה רישיון זה לא הרבה אך אם יצא לו לנהוג הרבה זה גם לא מעט ואם גם עברתם תאונה, הוא לכאורה נוהג עכשיו באחריות.בכל מקרה לדעתי אפשר בהידברות להגיע לתוצאות...
דבר נוסף, אם את חוששת תתחילו בלבדוק כמה הרכב שלכם בטיחותי, ותקבלו החלטות החל מלהחליף רכב לחדשני יותר ועם מערכות בטיחות אקטיביות, ועד רק לבדוק ולהחליף (לצמיגים איכותיים) אם צריך את הצמיגים שהם דבר מאוד חשוב ברכב בפן הבטיחותי.

• הוסף לסימניות
אם עברתם תאונה ולא משנה אם זו הנהיגה שלו שגרמה לכך או של אחרים בכביש בסוף זה טבעי שיווצר אצלך פחד מנסיעה איתו.
השאלה האם שאחרים נוהגים אין לך את זה בכלל?

אני באמת מרגישה פחד רק איתו. עם כל אחר אני מרגישה לגמרי בטוחה. אבל ייחסתי את זה לעובדה שהוא רק למד לנהוג לאחרונה ואני הייתי שותפה לתחילת הדרך - חוסר הבטחון הראשוני.

• הוסף לסימניות
קודם כל- מעניין האם המצב החמיר מאז התאונה או שהיה כך מתחילה...
אם עצם הנהיגה מפחידה אותך ועושה לך התקפי חרדה - לכי לטיפול, לא רואה דרך לעזור לך
אם זה לא התקפי חרדה אלא פחד - אני חושבת שעם קצת הדברות תוכלו לעזור לעצמכם
תחליטו יחד עד איזה מהירות הוא עולה כשאת ברכב (גם אם הדרך תיקח 20 דקות יותר)
ותפתחו את הנושא מה מפחיד אותך וממה הוא נזהר באיזה אופן הוא עוקף ומתי
לאט לאט תקבלי בטחון בנהיגה שלו ותרגעי

• הוסף לסימניות
אני הייתי ממש כמוך ומאז שעשיתי רישיון הפחד ממש עבר לי
יש קושי לשבת ליד הנהג ולראות עקיפות וכו'
מה שלי עזר לפני שעשיתי רישיון זה היסח הדעת- לדבר על דברים מעניינים ועמוקים, נגן עם אוזניות, לדבר בטלפון עם מישהו וכו'

.

• הוסף לסימניות
מכירים דרך לטיפול לחרדה ממש רצינית שלא עוברת? יודעת לנהוג מצויין אבל הפסקתי לנהוג בשנים האחרונות וגם עם אחרים לא נוסעת.. (חוץ מאוטובוסים שיחסית בסדר)

כנ"ל
אם זה פחד (ברמה תקינה) אז כמה שיעורי נהיגה לכאורה יוכלו לעזור (מנסיון)
אם זה נראה 'חרדתי' (הפרעה/אובססיה) כדאי לטפל מקצועית
התאמת טיפול זה דבר מאוד אינדבדואלי וכדאי לחפש מישהו מקצועי, עם נסיון,
כאן לכאורה זה כן נשמע כבר חרדתי
אבל
דבר ראשון יאבחן האם זה באמת בגדר הפרעה חרדתית כ"ש

• הוסף לסימניות
ללכת שוב לשיעורי נהיגה אצל מורה טוב/ה.
נתקלתי במישהי שאחרי תאונה לא נהגה המוןןן זמן, ואז חזרה למורת נהיגה המדהימה שלה, שהבינה את הסיטואציה והיתה מאד סבלנית.
לנהוג לידה עד שמתקבל בטחון.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
לפי החוק מותר רק אם היא יושבת בבוסטר ואם מנתקים את הכרית אוויר
רק שלא תצא תקלה
לנתק כרית אויר רק אם הילד נגד כוון התנועה. אם הוא עם כוון התנועה- בבוסטר- אין צורך ורצוי שלא לנתק את כריות האויר. כמובן לא מומלץ לילדים בכלל לשבת קדימה.

• הוסף לסימניות
רק שלא תצא תקלה
לנתק כרית אויר רק אם הילד נגד כוון התנועה. אם הוא עם כוון התנועה- בבוסטר- אין צורך ורצוי שלא לנתק את כריות האויר. כמובן לא מומלץ לילדים בכלל לשבת קדימה.
זו טעות.
גם אם הילד יושב עם כיוון התנועה, מומלץ לנתק את כרית האוויר בגלל שהעוצמה לא מתאימה לילד קטן וגם בגלל שאפילו בבוסטר, זה יכול לפגוע בהם בפנים במקום להגן איפה שצריך.

מהאתר של "בטרם"
זה החוק: במידה וכרית האוויר מקדימה פעילה, מותר להושיב במושב הקדמי רק לאחר שהילד אינו זקוק למושב בטיחות או בוסטר, כלומר מגיל 8. במידה וכרית האוויר מבוטלת מותר להושיב מגיל לידה - אך כאמור זה לא מומלץ ומסוכן מאוד כפי שמיד נסביר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
זו טעות.
גם אם הילד יושב עם כיוון התנועה, מומלץ לנתק את כרית האוויר בגלל שהעוצמה לא מתאימה לילד קטן וגם בגלל שאפילו בבוסטר, זה יכול לפגוע בהם בפנים במקום להגן איפה שצריך.

מהאתר של "בטרם"
את צודקת.
כעת עשיתי חיפוש ממוקד יותר וראיתי בכמה אתרים שכתוב כמוך.
כנראה מישהו הטעה אותי בזמנו...

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אפשר לנסות שהבעל יגיד לפני עקיפה וכו' ויסביר איך הוא בודק שאפשר לעקוף וכדו'

• הוסף לסימניות
הוא נהג חדש?
לי זה היה בתופה האשונה, שגם הוא לא הרגיש מספיק בטוח.
היום זה כבר עבר לי בעיר, מחוץ לעיר, אני עדיין משגעת אותו מדי פעם שיאט

• הוסף לסימניות
רק אומרת שלפני שהוצאתי רשיון לא פחדתי כלל לשבת ליד הנהג
היום אני ממש מתכווצת ליד הנהג.
לדעתי לימוד נהיגה רק יפחיד יותר

• הוסף לסימניות
זה נורמאלי, זה פשוט ההרגשה של חוסר שליטה כמו בטיסה וכו,
אנחנו שנינו נוהגים, וכשבעלי נוהג מהר במקטע מסויים אני מעירה לו, למרות שגם אני נוהגת אותו הדבר באותו קטע כביש.
לנהג יש תפיסה אחרת ל הנסיעה כי ההגה והברקס בשליטתו והוא מרגיש מה היכולת שלו.

• הוסף לסימניות
לבעלי יש רשיון כשנה, אציין שהוא בוגר ואחראי אבל נוהג עם שטיקים לדעתי- עוקף בשניה אחרונה וכולי.
אציין שעברנו תאונה שפגעו ברכב שלנו לפני חצי שנה, נהג עבר באדום במהירות ונכנס בנו וממש רסקו לנו את האוטו ב"ה יצאנו ללא פגע, וגם בתאונה בעלי האט את הרכב בצורה שקולה ועצר בצד.
אני לא צועקת, אני לפעמים אומרת- אני אשמח אם תוכל להאט קצת המהירות גורמת לי להרגיש לא בטוחה.
אבל גם כשאני לא אומרת כלום והלב שלי דופק הבת שלי אומרת " אמא את מפחידה אותי " היא כאילו מרגישה את הלב שלי וממש נחרדת.
לכל המייעצים טיפול, אשמח ליותר פרטים, למי ללכת (עדיף מנסיון) ואיזה סוג טיפול הוא ממוקד וספציפי.
האם באמת יעזור לי ללמוד נהיגה? אני ממש רוצה, אבל מפחדת מכל רכב שנוסע לידי כאילו הוא נכנס לי לנתיב והוא אפילו לא אותת.

קודם כל יש לך סיבה מוצדקת מאוד לפחד!!! עברת תאונה - ואת צריכה לשחרר את זה .
ואת צריכה לטפל בזה .

דבר שני אם ובעלך באמת "נוהג עם שטיקים " זה מאוד מובן שתפחדי .
אפ אפילו הילדה שמה לב לפחד הזה - אז זה קו אדום וצריך לטפל בזה .
אולי לבקש בעדינות מבעלך שכשאת באוטו שלא יעקוף בצורה חדה .
או שינהג יותר לאט וכו'
כל דבר שירגיע אותך - תגידי לו .- לטובתך ולטובת הילדה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה