- הוסף לסימניות
מה שהיה היה.הכסף איננו, ואני אנא אני בא...
וזו הסיבה:
עכשיו תלמדו התנהלות כלכלית נבונה, ותדעו מה לא עושים בעתיד.
מה שהיה היה.הכסף איננו, ואני אנא אני בא...
וזו הסיבה:
תודה על ההסבר! והדוגמה ממחישה מצויין.נניח יש לכם בקרן הפנסיה בגיל 20 רק 1000 ש"ח, אז בגיל 67 זה כבר יהיה 24,045 ש"ח. פי 24!!
עכשיו נניח שבגיל 25 משכת מהפיצויים רק 15,000 ש"ח, אז לא הפסדת רק את אותם 15,000 ש"ח שלא יהיו לך בגיל פנסיה, אלא 257,163 ש"ח!!
אז מה עדיף היום 15,000 ש"ח או שבגיל הפנסיה יהיה לך 257,163 ש"ח??
תלוי כמה שנים הכסף מושקע, ובמסלול ההשקעה, וכו'.שאלתי-פי 24, זה נתון אוניברסלי? לכולם? זה לא יכול להיות אחוזים שונים לאנשים שונים?
ברור שזה משמעותי, אבל זה כבר כנראה לא יהיה פי 24.ואם אני כבר קרובה יותר ל40, זה פער של 20 ש' זה עדיין משמעותי?
אם את בת 40, אז אפשר להעריך שזה יהיה פי 6.1. בכמה הוא יהיה יותר גדול?
מעצבנת. איפה הית לפני שנה וחצי?!כי חלק הפיצויים בקרן הפנסיה גם נועדה לקצבה שמקבלים בגיל פנסיה.
ואם כל פעם תמשכו את הכסף, קצבת הפנסיה שלכם תהיה מאד קטנה ולא מספקת.
ואני אתן דוגמה למה שהכסף עושה במשך השנים כשהוא מושקע בקרן פנסיה טובה.
נניח יש לכם בקרן הפנסיה בגיל 20 רק 1000 ש"ח, אז בגיל 67 זה כבר יהיה 24,045 ש"ח. פי 24!!
עכשיו נניח שבגיל 25 משכת מהפיצויים רק 15,000 ש"ח, אז לא הפסדת רק את אותם 15,000 ש"ח שלא יהיו לך בגיל פנסיה, אלא 257,163 ש"ח!!
אז מה עדיף היום 15,000 ש"ח או שבגיל הפנסיה יהיה לך 257,163 ש"ח??
תודה!תחשבי אם כדאי לך להפסיד את זה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים