דרוש מידע מה מקובל שההורים קונים לבת ללידה הראשונה, עגלה, ביגוד וכו'

• הוסף לסימניות
מה מקובל לקנות לבת ללידה הראשונה?
אתם שואלים מהצד של הילד או מהצד של ההורים?
מניחה שיש הבדל במעמד הכלכלי של ההורים * 2 הצדדים
האם זה נכד בכור או לא.
המנעד מתחיל מכלום ועד נדוניה

• הוסף לסימניות
אתם שואלים מהצד של הילד או מהצד של ההורים?
מניחה שיש הבדל במעמד הכלכלי של ההורים * 2 הצדדים
האם זה נכד בכור או לא.
המנעד מתחיל מכלום ועד נדוניה
מצד ההורים.
שואל האם יש מקובלות בנושא או שאין בזה וכל אחד נוהג אחרת, איך שהוא רואה לנכון ואיך שמתאפשר לו

• הוסף לסימניות
מצד ההורים.
שואל האם יש מקובלות בנושא או שאין בזה וכל אחד נוהג אחרת, איך שהוא רואה לנכון ואיך שמתאפשר לו
מה המצב הכלכלי של הזוג?
גם אם מצבם טוב עדיין לקנות עגלה טובה זו הוצאה גדולה.
גם פרקטית היולדת לא יכולה להסתובב והבעל לא יודע מה לקנות
זה מאד תומך ומחמם את הלב שההורים מתיצבים ובעצם מראים התרגשות ושמחה.
אבל לא לכל הורה יש , ולא כל הורה רוצה מבחינה עקרונית להרגיל את הילדים לזה ונקודת המוצא היא שההורים לא חייבים כלום ואם הם נותנים זה בגלל שהם רוצים ולא בגלל מה יגידו אלא אם כן יש לזה השלכות שלא חשבתי עליהם כמו שידוכים לילדים הבאים ורעיונות מוזרים אחרים

• הוסף לסימניות
מקובל לקנות ביגוד ראשוני כמו גופיות, מכנסונים, בגד או שניים שלמים, בקבוק ומוצצים וציוד ראשוני-טיטולים, משחה, מגבונים, חיתולי בד. הכל לפי היכולת כמובן. מדובר פה על צד האשה בעיקר אבל צד הבעל הרבה פעמים גם קונה. במיוחד אם זה נכד/ה ראשונ/ה.
עגלה-יש נוהגים רק צד האשה ויש מתחלקים חצי חצי עם צד האב הטרי, ויש הנוהגים שהזוג קונה....

• הוסף לסימניות
אצלי קנינו הכל לפני לבד
לא בנינו בכלל על ההורים
אבל ההורים שלי פנו אלי שרוצים לעזור עם העגלה (באמת הוצאה כבדה)
וההורים שלו לא,
אבל זה בסדר והבנו ואמרנו תודה!
לברית עזרו קצת גם

• הוסף לסימניות
בקהילה שלי מקובל לשלם על עגלה [כמובן למי שאפשרי כלכלי]

• הוסף לסימניות
גם אם אין אפשרות כלכלית לקנות עגלה מאוד מומלץ כמו שכתבו לקנות ביגוד ראשוני כדי להקל עליהם בחוסר ניסיונם,
[גופיות, מכנסונים, בגד או שניים שלמים, בקבוק ומוצצים וציוד ראשוני-טיטולים, משחה, מגבונים, חיתולי בד. הייתי מוסיף גם שמיכה לתינוק]
מעבר לזה תלוי רק ביכולת כספית

• הוסף לסימניות
אצלינו זה היה נכד ראשון מצד בעלי.
חמי וחמותי עזרו בעגלה וקנו המון ביגוד ראשוני וקצת משחקים.
ההורים משתי הצדדים התחלקו בברית.
לא בנינו על שום עזרה, אבל הם נתנו בכל מקרה. כמובן לפי יכולת. יש לציין שהלידה הייתה מוקדמת אז לא היינו כ"כ מאורגנים.

• הוסף לסימניות
מה המצב הכלכלי של הזוג?
גם אם מצבם טוב עדיין לקנות עגלה טובה זו הוצאה גדולה.
גם פרקטית היולדת לא יכולה להסתובב והבעל לא יודע מה לקנות
אל תקנו לזוג עגלה בלי לדבר איתם על מה הם רוצים!!
אמנם האישה לא יכולה להסתובב והבעל לא יודע, אבל מסתבר שהם כבר החליטו מה הם רוצים.
אם זה לא עומד בתקציב - תנו סכום מסויים ושהם יחליטו אם לקנות אחרת או להשלים, אבל פליז אל תבחרו להם עגלה ראשונה בלי לשאול.

• הוסף לסימניות
אל תקנו לזוג עגלה בלי לדבר איתם על מה הם רוצים!!
אמנם האישה לא יכולה להסתובב והבעל לא יודע, אבל מסתבר שהם כבר החליטו מה הם רוצים.
אם זה לא עומד בתקציב - תנו סכום מסויים ושהם יחליטו אם לקנות אחרת או להשלים, אבל פליז אל תבחרו להם עגלה ראשונה בלי לשאול.
נכון.
ואגב כל מה שכתבתי זה מה הייתי רוצה לתת בעז"ה בבא היום ולא מה הייתי מבקשת\דורשת לקבל

• הוסף לסימניות
כשאני ילדתי בן בכור, ההורים שלי קנו לתינוק הכל, מא -ת (לא כולל ע' - עגלה :)
טיטולים, מגבונים, חיתולי, משחות, קרמים, שמפו לאמבטיה, בגדים, מעיל, גופיות, מוצצים, בקבוקים, אלכוהול, טלק
ממש הכל, לא הייתי צריכה לקנות כלום,
חמותי קנתה לי אמבטיה לתינוק - וגם כן מילאה אותה בכל טוב, כסא לאמבטיה, בבגדים, גופיות, טיטוילים, מוציצים וכו וכו וכו)

יש לציין שקיבלתי את הנ"ל משתיהם בכל הלידות..
עגלה קניתי לעצמי :)

כשילדתי 2 ממש צפופים והייתי צריכה עוד עגלה, ההורים שלי קנו טיולון לגדול יותר..

ברית יצחק תמיד ההורים עשו, בישלו וכו

אה, וכמובן לברירתות תמיד קיבלנו עזרה כלכלית לא מביישת בכלל..

בעיני זה מעל ומעבר,
לקנות עגלה ב6 אלף אפילו לא חלמתי לחלום

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה