דרוש מידע מה מקובל שההורים קונים לבת ללידה הראשונה, עגלה, ביגוד וכו'

• הוסף לסימניות
ההורים שלי קנו ללידה ראשונה ביגוד ראשוני לשחרור מבית החולים ולתקופה שאחרי (אוברולים, גופיות, מכנסונים, שמיכה, כובע וכו')
הקל עלי מאד.
כל השאר קנינו לבד. (כולל דברים גדולים כגון עגלה, מיטת תינוק וכו').

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו אין בזה כללי.
רק מעלה נקודה נוספת למחשבה- תזכרו שיש אחרי היולדת הטריה בעז"ה עוד אחיות שילדו או כלות
ואז צריך לתת להן כמו שהבאתם לראשונה.
אז אם מתכננתים לתת עגלה - תצטרכו לתת לכל היולדות שאחריה...

אני קיבלתי ללידה ראשונה ( מצד האשה): ציוד ראשוני - מוצצים, בקבוקים, מגבונים, טיטלים, גופיות, מכנסונים, אוברולים, שמיכה, מגבת, אמבטיה לתינוק וכמה בגדים חתיכיים יותר+ חצי עגלה (2500 ש"ח)
בלידה שניה ווהלאה קיבלנו סכום של 1500 ש"ח לכל לידה.
מצד הבעל- כמה בגדים ושמיכה.

• הוסף לסימניות
אצלנו סבתא שלי מפרגנת לכל יולדת -
את הבגדים, כולל גופיות ומכנסונים, אוברולים, בגדים יפים לשבת, בגדים יפים ליום חול +שמיכה חורפית ושמיכה קייצית.
את המוצצים מגבונים וכו' - מקבלים בערכה מבית החולים....
את העגלה קנינו ביד 2 ב2000 ש"ח (עגלה ששווה 5)
גיסותיי קונות סלקל לכל לידה ראשונה,
וחמותי מביאה שמיכה וכמה בגדים וכמובן שוקולדים....

• הוסף לסימניות
אני לא קיבלתי כלום.
גם לא מתנה.
רק השתתפו במנות של המשפחה המצומצם בברית.
וזה עובר בדורות..מי שרגיל לקבל נותן....כנראה ההורים שלי גם הסתדרו לבד....
אני גם לא חושבת שאתן , אני בעד שהזוג יתמודד בעצמו כמו שאני התמודדתי והשגתי ביד 2 ובאגורה הכל ...גם עגלה...
אבל כמובן בעזרת השם אם אוכל אתן את כל העולם....

• הוסף לסימניות
אגב, יש איזה מנהג שללא יוצא מן הכלל כולם מקפידים עליו בחרדת קודש
לא לקנות כלום לפני הלידה
כשאנחנו שאלנו את הרב, הוא אמר שאין שום בעיה לקנות הכל מא' ועד ת'
רק שממליץ לא לשוחח על זה בפירסום מחשש לעינא בישא
אבל עצם הקניה- זה בסדר גמור מלכתחילה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני גם לא חושבת שאתן , אני בעד שהזוג יתמודד בעצמו כמו שאני התמודדתי והשגתי ביד 2 ובאגורה הכל ...גם עגלה...
כל הכבוד שאת רואה את זה בעין חיובית
יש כאלו שכועסות על כל העולם ואשתו במקרה כזה.
אבל כמובן בעזרת השם אם אוכל אתן את כל העולם....
אמן בע"ה

• הוסף לסימניות
לא לקנות כלום לפני הלידה
1. המון לא מקפידים עליו
2. ספציפית אנחנו שאלנו רב על זה כשהיינו בחו"ל כחודשיים לפני הלידה ורצינו לעשות שם קניות לבייבי והוא אמר שעדיף שלא, אז כל אחד והמנהגים שלא

• הוסף לסימניות
ההורים שלי הביאו המון בגדים מחברה של אמא שלי שהילדים שלה כבר לא ישתמשו בהם יותר, וגם עגלת אמבטיה מאוד איכותית שהחזיקה לנו הרבה שנים.
הביאו ערכת לידה ראשונה שהם קיבלו בחינם בבית מרקחת מתנה לנשים בהריון (בקבוקים, מוצצים, מגבונים, משטחי החתלה חד פעמיים וטיטולים, הכל בקופסא קטנה בקרטון)
וגם הביאו מיטת תינוק שהם מצאו ב"אגורה", וגם באו בזמן שהיינו בבית יולדות להרכיב אותה. כנ"ל שידת החתלה.
ככה יצא שהם דאגו לנו להכל בלי להוציא שקל (בעצם הוצאות דלק להביא את הדברים)

אני לא כותב את זה בקטע שזה מקובל, פשוט כותבים פה שזה עניין של יכולת כלכלית, וזה לא ממש מחייב, אם יש כוח לחפש אז אפשר, ואם אין אז לא קרה כלום.

• הוסף לסימניות
לא לקנות כלום לפני הלידה
נכון.
וצריך באמת לשאול שאלת רב.
לפעמים עדיף הרוגע של האשה שהכל מסודר ומאורגן...
מאשר אחרי הלידה לקנות בלחץ ולכבס ולא תמיד יש מי שעוזר

• הוסף לסימניות
כל הכבוד שאת רואה את זה בעין חיובית
יש כאלו שכועסות על כל העולם ואשתו במקרה כזה.

אמן בע"ה
לא הבנתי.
מישהו חייב לי משהו?????
הבטיחו לי משהו
ברוך השם אני בת בכורה ויש עוד רווקים מתחתי לחתן. אבא שלי לא אמור לחטוף התקף לב, גם ככה יש הוצאות.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה