דרוש מתכון מה מתאים להגיש עם מרק שעועית לבנה וירקות?- דחוף!

• הוסף לסימניות
יש סולת?
4 כוסות מים רתוחים
חצי כוס שמן
4 כוסות סולת
מלח
מערבבים ומכניסים 7 דקות למיקרו בכלי סגור
מוציא ומפורר עם מזלג
מעבד מזון מכניסים רבע מהכמות המפעילים
כל פעם עוד רבע מהכמות
מתקבל קוסקוס עננים .
רבע שעה עבודה וכלי אחד מלוכלך...

• הוסף לסימניות
יש סולת?
4 כוסות מים רתוחים
חצי כוס שמן
4 כוסות סולת
מלח
מערבבים ומכניסים 7 דקות למיקרו בכלי סגור
מוציא ומפורר עם מזלג
מעבד מזון מכניסים רבע מהכמות המפעילים
כל פעם עוד רבע מהכמות
מתקבל קוסקוס עננים .
רבע שעה עבודה וכלי אחד מלוכלך...
יש קוסקוס משקית מוכנה, אני חושבת אני יעשה את זה

• הוסף לסימניות
אז עשיתי גם קוסקוס, מה עוד אפשרי?
נשאר לי עשר דקות:D

• הוסף לסימניות
בסוווף
עשיתי גם שעועית ירוקה בתנור שאחי אוהב מאד, חיממתי פיתות, קצצתי סלט ירקות דק והכנתי חומוס ביתי מגרגירי חומוס שימורים שהיה לי בבית, תודה רבה לכולם על ההענות!!!
הנה, הם דופקים:)

• הוסף לסימניות
תספרי איך היה...
ותעלי תמונות....;)
היה מקסים וטעים!!
הגיעו בסוף עשר בחורים עם תאבון מוגבר:D
הלוואי והיה לי מה לצלם, לא נשאר פרורררר
ועוד הפשרתי 3 פסי שמרים שהכנתי השבוע וגם זה חוסל!!!....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
איך בוררים סולת?

סולת​

הסולת עלולה להיות נגועה לעיתים, בחרקים קטנים בצבע חום או שחור או תולעים לבנים שיוצרות כעין גוש המחובר על ידי קורים.

בניגוד למה שסוברים רבים, לא ניתן לנפות סולת כמו שמנפים קמח. הסיבה לכך היא שיש חרקים קטנים בגודל גרגרי הסולת עצמם ולכן כאשר גרגרי הסולת עוברים בנפה גם החרקים יעברו בה.

על מנת לברור את הסולת יש לפזר אותה על משטח ולהתבונן בה. כדי לברור במהירות מומלץ לפזר את הסולת על המשטח בעזרת מסננת, להמתין כחצי דקה, לראות האם יש תזוזה של חרקים בתוך הסולת, ולאחר מכן להתבונן היטב בכל הסולת שעל המשטח.

%D7%94%D7%A2%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%90%D7%94.png
הערות:

1. בסולת מעורבים לעיתים קרובות חלקי קליפה חומים שלא נטחנה היטב. כאשר מסופקים אם מדובר בקליפה או חרקים יש להפריד אחת מהחתיכות ולמעוך אותה בעזרת הציפורן או כפית. אם זה מדובר בחלקי קליפה היא לא תמעך.
  2. על מנת להמנע מנגיעות מראש יש להתבונן בעת הקניה ולוודא שלא רואים חרקים באריזה (אם היא שקופה). באריזת נייר מומלץ להתבונן בכפלים שבפתחה. ברכישה בתפזורת יש לשפוך באיטיות מהכף לתוך השקית תוך כדי התבוננות שאין חרקים, התגבשויות או קורים.
  3. את הברירה מומלץ משטח בצבע תכלת או כתום, עליהם החרקים ניכרים יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה