דרוש מידע מה נותנים לכלה בחדר ייחוד עם היא כבר קבלה טבעת?

• הוסף לסימניות
לכלה הראשונה שלנו נתנו טבעת יהלום בחדר ייחוד, אבל הכלה החדשה שלנו בקשה כבר לאירוסין טבעת במקום שעון. מה אפשר לתת במקום זה בחדר ייחוד?

• הוסף לסימניות
היא לא מעוניינת בשעון. לכן היא בקשה טבעת במקום.

• הוסף לסימניות
פנינים.

• הוסף לסימניות
אני חשבתי לתת לה לבחור סט שרשרת/צמיד/עגילים ולתת לה את הצמיד והעגילים ליום הולדת ואת השרשרת בחדר יחוד. זה נשמע בסדר? או זה מוזר להפריד סט?
לפי מה שאני מכירה הרוב מפרידים סט
לא נתקלתי בכלה שמקבלת את כל הסט ביחד.

ואני לא רציתי עגילים לחדר יחוד, לא רציתי לשחק עם התכשיטים, שלא יאבדו.
נראה לי עדיף לשאול את הכלה מה היא מעדיפה לקבל...

• הוסף לסימניות
אני חשבתי לתת לה לבחור סט שרשרת/צמיד/עגילים ולתת לה את הצמיד והעגילים ליום הולדת ואת השרשרת בחדר יחוד. זה נשמע בסדר? או זה מוזר להפריד סט?
לדעתי כן מקובל להפריד סט, אולי תלוי איפה גרים\סגנון החברה וכו.
מכירה הרבה שבחרו סט בתחילת התקופה ולאורך הזמן קיבלו את הצמיד\שרשת\עגילים...

אני קיבלתי בחדר יחוד שרשרת שבחרתי (את הטבעת קיבלתי בארוסין).

הכי טוב לתת אופציות לכלה שתבחר מה מתאים לה, הרי המטרה שהיא תצא עם הרגשה טובה מוערכת ורצויה :)
בהצלחה ומזל טוב!

• הוסף לסימניות
איזה טבעת היא קיבלה לאירוסין?
יש טבעת יהלום ויש טבעת זהב ... אפשר טבעת כזאת ואחת כזאת.

• הוסף לסימניות
לדעתי הסדר הוא:
שעון
טבעת יהלום
שרשרת
צמיד

אם קיבלה את כל אלו-
תתקדמו ל-
עגילים
שרשרת נוספת
צמיד נוסף
טבעת זהב
וביניהם אתם יכולים לשאול אותה מה היא רוצה.

פנינים פחות הולך היום אצל הליטאיות.
להפריד סטים- בעיניי ברור. אחרת מה תתנו כל פעם? עוד לא שדדתם בנק.

• הוסף לסימניות
אם היא קיבלה טבעת במקום שעון - ההגיון אומר שאליה לקבל תכשיט נוסף. האי בכל מקרה היא היתה מקבלת שעון וטבעת. אז אחרי שהיא קיבלה טבעת במקום שעון - אולי טבעת נוספת? או צמיד? אולי שרשרת ליום יום?
סתם כך, שעון שווה ערך במחירו לכ 4-5 טבעות. צמיד יותר משתווה במחירו לשעון, או שרשרת יקרה משמעותית מהתכנון המקורי (אפשר גם שרשרת כלתית ושרשרת עם תליון ליום יום)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

לאחרונה נתקלתי במדרש במסכת שבת על תלמיד חכם, שעל בגדו נמצא כתם שומן קטן - “רבב”.
חז”ל מלמדים אותנו עד כמה חמור הדבר, עד כדי שחייב מיתה (!!!).
לא מפני שהכתם עצמו פוגע ביופי הבגד, אלא משום שתלמיד חכם הוא נציג התורה, וכל פגם חיצוני קטן עלול לגרום לאנשים לזלזל בתורה כולה. אבל מה כבר עשה? רק כתם קטן…
אבל זהו בדיוק המסר: גם פגם זעיר עלול לפגוע באמון ובכבוד שראוי לו.
(אני לא אומרת שזה כפשוטו זה רק מקישה לזה לעניין אחר. קריטי: )

ואני מרגישה שקיבלתי הבנה חשובה כשאני מקבילה את זה לעולם הטיפול. וזה מבהיל.
גם מטפלות רגשיות, הן “נציגות”. נציגות של ריפוי, תקווה, אתיקה, הכלה ואמון.
ומה קורה כשנדבק למטפלת איזשהו “רבב”? איזו שמועה, סיפור או שם רע?
אם מדובר בפגיעה ממשית, חוסר מקצועיות או פגיעה באמון, ברור שמדובר בכתם חמור, לא “רבב”. - אלא שבר של ממש.
אבל גם כאשר מדובר לכאורה “רק בשמועות” או “לחישות מאחורי הגב” “הוצאת שם רע” - יש כאן בעיה עמוקה.
בטיפול, האתיקה והמקצועיות הן הקרקע שעליה נבנה כל תהליך הריפוי.
מטופל מגיע במצב פגיע ושברירי, ומוסר את כל עולמו הפנימי בידי המטפלת.
אם יש ערעור בדברים אלה, אפילו שמץ של ספק, – הבסיס כולו רועד.

חשוב לזכור: שמועה אינה נוצרת בחלל ריק. וראוי להחמיר בזה פי כמה וכמה בנוגע לנפש שלנו.
אם מטופל יוצא בתחושה קשה, גם אם הוא במצב נפשי מורכב וגם אם הטיפול התנהל לשיטת המטפלת “כראוי”, עלינו לשאול: “האם נבחנה התאמת המטופל ליכולותיה?” “האם נשמרה המקצועיות בכל שלב?” אם התוצאה היא פגיעה, בין אם בכוונה ובין אם מתוך חוסר התאמה, הרי שנגרם נזק על ידה, וה”רבב” הוא עדות לכך.
כפי שתלמיד חכם עם כתם על בגדו עלול להשניא את התורה וחייב מיתה, כך מטפלת ששמה הטוב נפגם אפילו במעט - מאבדת את היכולת להיות כלי של ריפוי. היא עלולה להפוך בלי משים, למי שמסכנת נפשות במקום להצילן.

לכן, השם הטוב בעולם הטיפול אינו מותרות, ואינו בונוס או קישוט.
הוא הכלי המרכזי והחיוני ביותר שבידי המטפלת. שמירה עליו - בכל מצב, בכל מילה ובכל מעשה -היא חובה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה