מה נחשב כהוצאה מוכרת?

• הוסף לסימניות
הבנתי שבקניית מחשב, ההוצאה מתחלקת למס' שנים.
כמה?
איך רושמים זאת?

בנוסף, נסיעות בתח"צ \ מונית לפגישה מול לקוח,
מוכרות באופן מלא כהוצאה או רק באופן חלקי?

טלפון, פלאפון וכו'
מוכרים? חלקי?

תודה!

• הוסף לסימניות
בעת רכישת המחשב עלותו לא תרשם כהוצאה היא תרשם כנכס.
הפחת על הנכס יירשם כהוצאה ואני אסביר:
כשקונים נכסים או בשפה חשבונאית- רכוש קבוע. תחת הגדרה זו נכנסים: נדל"ן (של חברה), מכונות , מחשבים, ציוד אלקטרוני, רכב בשימוש העסק ושיפוצים במקום העסק (לא בדירה פרטית!). בפרקטיקה אנחנו מכניסים לרכוש הקבוע כל מה שסכומו על על 1,000 ש"ח ומשתייך לאחת הקטגוריות הנ"ל.
לאורך השנים יש פחת טבעי לכל נכס ועל כן מפחיתים את הנכס באחוזים קבועים כל שנה.
הפחתה זו נרשמת כהוצאה בספרים. לכל סוג של נכס יש שיעור פחת אחר בהתאם לתקנות מס הכנסה.
בשל הבלאי הגבוה של מחשבים וציוד נלווה הפחת השנתי עליהם הוא בשיעור של 33%.
כך לדוגמא אם קנית ב1.1.18 מחשב בסך של 3,000 ש"ח תדרשי הוצאות פחת בשיעור של 1,000 ש"ח כל שנה למשך שלש שנים.
(אם קנית בתאריך אחר הפחת בשנה הראשונה כמובן יחושב לפי חלק יחסי).
עד כאן בנוגע לתביעת הוצאות למס הכנסה.
את המע"מ על רכישת המחשב תדרשי כבר בחודש ההוצאה.
מקווה שהובנתי.

• הוסף לסימניות
נסיעות בתח"צ מוכרות באופן מלא. יש להקפיד על חשבוניות.
כנ"ל טלפון בבית העסק. (לא בבית פרטי-יוכר חלקי).
תשלום חדשי בגין טלפון סלולרי נחשב כהוצאה מעורבת ועל כן ההוצאה תוכר בשיעור של שני שליש.

• הוסף לסימניות
מחשב נחשב כרכוש קבוע בעסק (לא ח"פ ,זה נשאר (אמור להשאר) 3 שנים ולכן מוכר ע"פ 3 שנים של שנה 33% מהעלות.

(נרשם כפחת ר"ק)
לידיעתך - רכוש קבוע מוכר שכן מופחת כולו באותה שנה הינו ה'קופה הרושמת'.

נסיעות בתח"צ /מונית מוכרות במלואן.
פלאפון/ טלפון מוכרות במלואן ,
למעט במקרים חריגים של סכום חריג מידי או משהו כזה...

• הוסף לסימניות
בעת רכישת המחשב עלותו לא תרשם כהוצאה היא תרשם כנכס.
הפחת על הנכס יירשם כהוצאה ואני אסביר:
כשקונים נכסים או בשפה חשבונאית- רכוש קבוע. תחת הגדרה זו נכנסים: נדל"ן (של חברה), מכונות , מחשבים, ציוד אלקטרוני, רכב בשימוש העסק ושיפוצים במקום העסק (לא בדירה פרטית!). בפרקטיקה אנחנו מכניסים לרכוש הקבוע כל מה שסכומו על על 1,000 ש"ח ומשתייך לאחת הקטגוריות הנ"ל.
לאורך השנים יש פחת טבעי לכל נכס ועל כן מפחיתים את הנכס באחוזים קבועים כל שנה.
הפחתה זו נרשמת כהוצאה בספרים. לכל סוג של נכס יש שיעור פחת אחר בהתאם לתקנות מס הכנסה.
בשל הבלאי הגבוה של מחשבים וציוד נלווה הפחת השנתי עליהם הוא בשיעור של 33%.
כך לדוגמא אם קנית ב1.1.18 מחשב בסך של 3,000 ש"ח תדרשי הוצאות פחת בשיעור של 1,000 ש"ח כל שנה למשך שלש שנים.
(אם קנית בתאריך אחר הפחת בשנה הראשונה כמובן יחושב לפי חלק יחסי).
עד כאן בנוגע לתביעת הוצאות למס הכנסה.
את המע"מ על רכישת המחשב תדרשי כבר בחודש ההוצאה.
מקווה שהובנתי.

ממש תודה!!
מה שאני בעצם עושה, רושמת בדף ההוצאות רק 33% מערך המחשב כך למשך שלוש שנים?

תשלום חדשי בגין טלפון סלולרי נחשב כהוצאה מעורבת ועל כן ההוצאה תוכר בשיעור של שני שליש.
מה לגבי רכישה של מכשיר חדש?
(שכבנות אני קונה נטו בשביל העסק.
בני משפחה וחברות כבר למדו איך להשיג אותי עם הפלאפון המקרטע שלי.
הלקוחות עדיין לא...
כך שאין לי ברירה רק לרכוש חדש)

• הוסף לסימניות
הבנתי שבקניית מחשב, ההוצאה מתחלקת למס' שנים.
כמה?
איך רושמים זאת?

בנוסף, נסיעות בתח"צ \ מונית לפגישה מול לקוח,
מוכרות באופן מלא כהוצאה או רק באופן חלקי?

טלפון, פלאפון וכו'
מוכרים? חלקי?

תודה!
חשוב מאד לציין כי כאשר יש רכוש קבוע בעסק יש לנהל רישום מסודר שלו לפי תאריכי רכישה ,תאריכי הפעלה (אם היו) וההפחתות לאורך השנים ובכל שנה מגישים את מצבת הנכסים הנ"ל זאת בדוח השנתי . זה נקרא טופס פחת או טופס י"א ורואה החשבון או יועץ המס שמגיש עבורכם צריך לנהל זאת במשך השנים בהתאם לנתוני הרכישות שהעברתם לו.
גם במקרה של מכירת נכס כלשהו חובה להודיע לרו"ח / ליועצי המס כדי להסדיר את הדיווח על המכירה והרווח / ההפסד שנוצרו ממנה.

• הוסף לסימניות
איזה דף הוצאות?
כפי שהסברתי יש לנהל מצבת מסודרת של רכוש קבוע. הרו"ח/יועץ המס עושה זאת בתוכנה מיוחדת ומפיק טופס י"א. א"א לנהל את זה לבד. אני מאמינה שאין לך תוכנות חשבונאיות בעסק.

לגבי רכישת מכשיר חדש:
גם העלות מוכרת בשני שליש בנטרול מעמ. לכאורה גם הפלאפון הוא נכס. בפרקטיקה אנחנו הכנסנו רק עלות של מעל 1,000ש"ח. מתחת לזה פשוט ישר הכרנו כהוצאה.

[

• הוסף לסימניות
איזה דף הוצאות?
כפי שהסברתי יש לנהל מצבת מסודרת של רכוש קבוע. הרו"ח/יועץ המס עושה זאת בתוכנה מיוחדת ומפיק טופס י"א. א"א לנהל את זה לבד. אני מאמינה שאין לך תוכנות חשבונאיות בעסק.
אני עוסק פטור שלעת עתה מתנהל לבד.
זאת אומרת שאין לי אפשרות להכיר ברכישת מחשב כהוצאה אא"כ אני אקח רו"ח?

גם העלות מוכרת בשני שליש בנטרול מעמ. לכאורה גם הפלאפון הוא נכס. בפרקטיקה אנחנו הכנסנו רק עלות של מעל 1,000ש"ח. מתחת לזה פשוט ישר הכרנו כהוצאה.
אם עלות המכשיר היא עד 1,000 ש"ח,
אני רושמת שני שליש מעלות המכשיר ללא מע"מ + המע"מ כהוצאה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
צודקת. לא שמתי לב שהיא פטורה. אכן יש לך 100% @מנוחהלה.

לגבי הטופס הידני. לדעתי הוא נוח רק כשיש מעט רכוש קבוע אבל כנראה שזה רלוונטי לעוסק פטור.

• הוסף לסימניות
צודקת. לא שמתי לב שהיא פטורה. אכן יש לך 100% @מנוחהלה.

לגבי הטופס הידני. לדעתי הוא נוח רק כשיש מעט רכוש קבוע אבל כנראה שזה רלוונטי לעוסק פטור.
זה בסדר - רק מוכיח שטוב שיש איש מקצוע. לאו דווקא במקרה זה. פשוט כל ההודעה הזאת הוכיחה שלהתחיל להסביר את כל הכללים זה לא לעניין. מה גם שיש כאלו שביצעו לבד ושילמו לחינם ביטוח לאומי או עשו שטויות כמו להכניס שכ"ד למגורים, לא ביצעו תאום לצרכי מס ובכלל לא ניהלו טופס פחת, לא דרשו הוצאות חדר עבוד וכו' וכו'

• הוסף לסימניות
זה בסדר - רק מוכיח שטוב שיש איש מקצוע. לאו דווקא במקרה זה. פשוט כל ההודעה הזאת הוכיחה שלהתחיל להסביר את כל הכללים זה לא לעניין. מה גם שיש כאלו שביצעו לבד ושילמו לחינם ביטוח לאומי או עשו שטויות כמו להכניס שכ"ד למגורים, לא ביצעו תאום לצרכי מס ובכלל לא ניהלו טופס פחת, לא דרשו הוצאות חדר עבודה.

כל מילה! אמנם אני מתעסקת כמעט רק בחברות ובעלי מניות אבל כואב לי לראות את העוסקים הפטורים שמגיעים אלינו למשרד אחרי שניסו להתנהל לבד ועמדו בפני שוקת שבורה. אם זה מול ביטוח לאומי ואם זה מול מס הכנסה ואם זה לאחר התנהלות ותמחור לא יעילים.

• הוסף לסימניות
סכום מתחת ל-1000 ש"ח של רכוש קבוע, (נניח מחשב), כן מוכר כולו כהוצאה כבר בשנה הראשונה? או רק 33% ממנו?

כשהעוסק פטור בבית, כמה אחוזים מה-חשמל/ארנונה/בזק/פלאפון/מים ניתן להחשיב כהוצאה של העסק?

• הוסף לסימניות
סכום מתחת ל-1000 ש"ח של רכוש קבוע, (נניח מחשב), כן מוכר כולו כהוצאה כבר בשנה הראשונה? או רק 33% ממנו?

כשהעוסק פטור בבית, כמה אחוזים מה-חשמל/ארנונה/בזק/פלאפון/מים ניתן להחשיב כהוצאה של העסק?

אם קנית מחשב אז הוא רכוש קבוע גם אם הוא מתחת ל1,000 ש"ח.
כוונתי היתה יותר לציוד שהוא לא תמיד רכוש קבוע במובהק כי קונים כל הזמן בסכום הנמוך מ1,000 ש"ח או כי הוא מתחלף מהר ואותו אנחנו בפרקטיקה לא מכניסים לרכוש הקבוע. לפי החוק צריכים להכניס.
בוא נגיד שהכלל הזה יותר תקף מבחינתי לחברות/עוסקים מורשים גדולים שם סכומי האחזקה ורכישות הציוד הם בהיקפים גדולים יותר.

לגבי השאלה השניה זה משתנה מעסק לעסק. במשרד שלנו לא דורשים יותר מ20-25% מכלל ההוצאה.

• הוסף לסימניות

לפעמים אפשר להתגמש.....

• הוסף לסימניות
מחפשת עצה:
אני עושה שיעוריים פרטיים ומוכרת משחקי למידה..
כרגע ההכנסות נמוכות (כמתחילה)
פתחתי עוסק פטור..
רציתי לברר האם זה נכון שאין לי שום החזרי מעמ וכו' על העסק כי הוא עוסק פטור
היתרון היחיד שאני רשומה וזה רווח לדמי לידה???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה