דרוש מידע מה נחשב להרעת תנאים כדי להתפטר ולקבל מיד אבטלה

• הוסף לסימניות
שלום אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.
אני עובדת במשרד במשרה חלקית
לאחר שחזרתי מחופשת לידה המעסיק הגדיל מאוד את המשרד כך שהמשרה נהיית משרה מלאה לאחר כמה חודשים העלה לי את השכר בהתאם.
אבל העומס הוא ליותר ממשרה מלאה והמעסיק לא הסכים להכניס עובדת נוספת למרות שהבין שהכמות עבודה גם לא אפשרית למשרה מלאה, לכן נאלצתי להתפטר, המעסיק לא מוכן בשום אופן לתת לי מכתב פיטורין.
ועוד דבר הוא תמיד נתן מתנות לחגים בשנה וחצי האחרונה עקב תירוצים שאין לי מי שיטפל בזה וכדו' הוא לא נותן מתנות מה שלא נחשב כחוקי.
לדעתכם המלומדת, יש מצב שביטוח לאומי יקבל את הפיטורין שלי ואוכל לקבל מיד אבטלה?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
כמה זמן את אחרי חופשת לידה?
אפשר להתפטר עד 9 חודשים אחרי חופשת לידה
לציין במכתב שזה לצורך טיפול בילד
וזה נחשב כפיטורין
מגיע לך פיצויים על כך
לגבי אבטלה צריך לבדוק מאמינה שכן מגיע לך

• הוסף לסימניות

האם יולדת שהתפטרה זכאית לדמי אבטלה?​

על-פי חוק פיצויי פיטורין, התפטרות של יולדת דינה כפיטורין, אך היא אינה נחשבת כסיבה מוצדקת לעניין עזיבת העבודה לפי חוק ביטוח אבטלה.
לפיכך, אישה שהתפטרה מעבודתה, לפני הלידה או אחריה, יראו בה כמי שהפסיקה את עבודתה מרצונה, והיא תתחיל לקבל דמי אבטלה רק לאחר 90 ימים מיום שהפסיקה את העבודה (עליה להמציא אישור מהמעסיק).
שימו לב, התפטרות של יולדת עקב דרישה לעבוד שעות עבודה ארוכות, או במשרה מפוצלת, או שמקום עבודתה מרוחק ממקום מגוריה, תוכר כהתפטרות מוצדקת, בכפוף לאישור המעסיק על דרישות המשרה. במקרים אלה תיבדק זכאותה לדמי אבטלה מיום הפסקת העבודה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה לך! מקווה שאני עדיין נחשבת כיולדת כי עברה כבר שנה, עם פיצויים אין לי בעיה כי יש לי סעיף 14
לגבי האבטלה מקווה שיקבלו את זה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה