דרוש מידע מה עדיף, אוכל חם כל יום שיחמם את הלב לכל המשפחה או בית נקי לפסח ברמה הכי גבוהה שאפשר?

• הוסף לסימניות
אני משתדלת להשקיע את התקופה שלפני ערב פסח להכין ולהקפיא קציצות מסוגים שונים, שניצלים, מרקים וכו'
ואז גם בימים שאין זמן אפשר פשוט לשלוף ולחמם
כמובן שלא חייבים שכל יום בערב פסח יהיה משהו מבושל, מותר מידי פעם פיצה וכדו', זה דווקא נחמד

• הוסף לסימניות
כותרת עם נקיטת צד! ברור מאוד מה דעתך.
אני מנסחת אחרת אוקי?
"מה עדיף? אוכל טעים בריא אבל לא מושקע כרגיל, אלא, בסיר אחד וכדו'. או בית מבריק ומהמם שגורם להרגשה כיפית וסיפוק גדול לכל בני הבית?"
וואו, את כל כך צודקת
זה באמת פחות התייעצות
אלא יותר רציתי להעלות למודעות ויותר נכון לתשומת לב נכונה שיש ילדים ובעלים (גם גברים לעניין) שנפגעים מכך...
בכל זאת תודה על ההארה שהייתה במקומה

• הוסף לסימניות
הילדים שלי כל כך שמחו שמתקרב פסח,
וכבר שאלו מתי נאכל בחוץ לחמניות עם נקניקיות וקטשופ או פיצה קפואה... כל כך כיף בערב פסח!
בד"כ אני נותנת בערב פסח ארוחה אחת סנדוויצ'ים בחוץ, ארוחה אחת כלשפ לא מבושלת, חלבי פירות ירקות ומצרכים כשרים לפסח, וארוחה אחת של מזון מהיר.
לא כ"כ בגלל קוצר זמן לבשל, אלא בעיקר בגלל הלכלוך שהילדים לא יסתובבו עם פירורים.

• הוסף לסימניות
@שימי הכבאי
יש בשאלה שלך כמה הנחות יסוד שהם לא בהכרח נכונות.

א. לא רק אוכל חם מחמם את הלב. (סלט טוב ובייגל למשל)
ב. אוכל חם וטעים הוא לא רק כזה שהתבשל בבית שלנו. (בפיצריה / בפלאפליה... )
ב. לא רק אוכל מחמם את הלב. (מילים טובות? חיבוק?)
ג. בית נקי לפסח בהחלט יכול להכנס להגדרה של מחמם את הלב. (בית מסודר ונקי הוא בית שנעים לחיות בו)
ד. והכי חשוב - אפשר לשלב את הכל ביחד.

הכלל הבסיסי הוא כזה - אוכל בערב פסח לא תפקידו לחמם את הלב.
אוכל בשל ערב פסח צריך להיות - טעים, מזין, ומשביע.
לאכול טוב! ולא חייב שזה יהיה עוף עם אורז.
זה יכול להיות לחמניה עם נקנקיה וירקות
זה יכול להיות פיצה
וזה יכול להיות סלט ביצים בפיתה.
ואם יש קצת זמן אפשר לזרוק ירקות לסיר ויש גם מרק.

אנשים שבעים הם אנשים שמחים שיכולים גם ליהנות מהנקיון לפסח.
אנשים רעבים, גם אם הם מאד אוהבים את הנקיון של ערב פסח הם יהיו עצבניים וחסרי סבלנות.

ואם אישה לא מסוגלת גם לנקות וגם לדאוג לארוחות צהרים או שאין לה זמן לשניהם.
אז בעלה יכול להכנס לתמונה ולדאוג שיהיה אוכל בבית. גם אם הוא לא יודע לבשל, לקנות לחמניות ונקנקיה אני מניחה שכל בעל יודע...

אני אמרתי לבעלי, שהיות והוא שונא לעזור בנקיונות, והיות שאני, מאד קשה לי גם לנקות וגם לדאוג שיהיה ארוחות מזינות.
אז אני מתכבדת בזאת לפטור אותו מכל העזרה בנקיונות, ומטילה עליו את ענין הארוחות.
בעלי קיבל לידיו את התפקיד בשמחה. כי עם זה יותר קל לו להסתדר מאשר עם מטלות של נשים... וכל הצדדים מרוצים....

• הוסף לסימניות
@שימי הכבאי
יש בשאלה שלך כמה הנחות יסוד שהם לא בהכרח נכונות.

א. לא רק אוכל חם מחמם את הלב. (סלט טוב ובייגל למשל)
ב. אוכל חם וטעים הוא לא רק כזה שהתבשל בבית שלנו. (בפיצריה / בפלאפליה... )
ב. לא רק אוכל מחמם את הלב. (מילים טובות? חיבוק?)
ג. בית נקי לפסח בהחלט יכול להכנס להגדרה של מחמם את הלב. (בית מסודר ונקי הוא בית שנעים לחיות בו)
ד. והכי חשוב - אפשר לשלב את הכל ביחד.

הכלל הבסיסי הוא כזה - אוכל בערב פסח לא תפקידו לחמם את הלב.
לאכול טוב! ולא חייב שזה יהיה עוף עם אורז.
זה יכול להיות לחמניה עם נקנקיה וירקות
זה יכול להיות פיצה
וזה יכול להיות סלט ביצים בפיתה.
ואם יש קצת זמן אפשר לזרוק ירקות לסיר ויש גם מרק.

אנשים שבעים הם אנשים שמחים שיכולים גם ליהנות מהנקיון לפסח.
אנשים רעבים, גם אם הם מאד אוהבים את הנקיון של ערב פסח הם יהיו עצבניים וחסרי סבלנות.

ואם אישה לא מסוגלת גם לנקות וגם לדאוג לארוחות צהרים או שאין לה זמן לשניהם.
אז בעלה יכול להכנס לתמונה ולדאוג שיהיה אוכל בבית. גם אם הוא לא יודע לבשל, לקנות לחמניות ונקנקיה אני מניחה שכל בעל יודע...

אני אמרתי לבעלי, שהיות והוא שונא לעזור בנקיונות, והיות שאני, מאד קשה לי גם לנקות וגם לדאוג שיהיה ארוחות מזינות.
אז אני מתכבדת בזאת לפטור אותו מכל העזרה בנקיונות, ומטילה עליו את ענין הארוחות.
בעלי קיבל לידיו את התפקיד בשמחה. כי עם זה יותר קל לו להסתדר מאשר עם מטלות של נשים... וכל הצדדים מרוצים....
תגובה יפה ומפורטת
אולי זה קשור לחוויות ישנות
אבל נראה לי שזה די רווח שאוכל חם עושה את זה לאנשים, לא סתם קוראים להרגשה טובה ”מחמם את הלב” , יש ביניהם קשר כלשהוא, מקווה שהובנתי...
זאתומרת שחוץ מהשביעה שייך כאן חום של בית, ואני חושב שמבחינה פסיכולוגית וממילא גם שלב לאחר מכן פיזית, זה משפיע גם על עצם השביעה, מה שנקרא פיתו בסלו...

רק לא הבנתי למה נקיונות זה מטלות של נשים וארוחות זה לא מטלה של נשים, אולי זו מטלה יותר קלה כשאפשר גם לקנות, אבל בוודאי היא של נשים
כל אשה שבעלה בשלן יודעת בסתר ליבה שהוא לקח לה משהו מאוד משמעותי באמהות ואפילו באשה שבה

• הוסף לסימניות
תגובה יפה ומפורטת
אולי זה קשור לחוויות ישנות
אבל נראה לי שזה די רווח שאוכל חם עושה את זה לאנשים, לא סתם קוראים להרגשה טובה ”מחמם את הלב” , יש ביניהם קשר כלשהוא, מקווה שהובנתי...
זאתומרת שחוץ מהשביעה שייך כאן חום של בית, ואני חושב שמבחינה פסיכולוגית וממילא גם שלב לאחר מכן פיזית, זה משפיע גם על עצם השביעה, מה שנקרא פיתו בסלו...

יש לי כאן איזה באג באשכול.
היה איזה קטע שלם שהכנסתי והוא הוריד לי משום מה.
ואחר כך גם לא הצלחתי להכנס לעמוד השני של האשכול.

מה שכתבתי שם אחרי ד'.

מה שחשוב להקפיד בערב פסח זה להקפיד שיהיה אוכל. וזה לא צריך להיות דווקא עוף עם אורז.
זה יכול להיות פלאפל, או לחמניה עם נקנקיה, או חביתה בפיתה.
אבל מה שצריך להקפיד שיהיה ארוחה טעימה, מזינה, ומשביעה.

כי אנשים שבעים וכו....

עכשיו לשאלתך.
ברור שאוכל חם עושה טוב.
ברור שלאוכל חם יש תפקיד חשוב.
אבל לא תמיד אפשר אוכל חם, ואת התפקיד שאוכל חם ממלא בימים רגילים, בערב פסח יש עוד דרכים למלא.
ההווי של ערב פסח, השמחה בעשיה, הצחוקים, המשפחתיות שיש בערב פסח, ממלאה את החסר של האוכל החם.

רק לא הבנתי למה נקיונות זה מטלות של נשים וארוחות זה לא מטלה של נשים, אולי זו מטלה יותר קלה כשאפשר גם לקנות, אבל בוודאי היא של נשים
כל אשה שבעלה בשלן יודעת בסתר ליבה שהוא לקח לה משהו מאוד משמעותי באמהות ואפילו באשה שבה
איפה הבנת שכתבתי שארוחות זה לא מטלה של נשים?
(אני בכלל לא חושבת שזה נכון להיכנס לנושא של מה תפקיד הנשים ומה הגברים, אני חושבת שכל בית יש לו את חלוקת התפקידים שלו בין הבעל לאישה, זה לא ענין לדיון).

אבל בגדול, אם יוצאים מתוך נקודת הנחה שבעל אמור לעזור לאשתו בערב פסח.
אם בעל רואה שאשתו מתקשה לשלב בסדר יומה גם נקיון וגם הכנת ארוחות, הוא יכול לעזור לה בזה.
לעזור = אני עוזר לך למלא את התפקיד...

• הוסף לסימניות
אני ממש בעד לא להפוך את פסח לחג לא שמח
אלא לנקות כפי הכוחות לא שיכביד מדי
כי אם זה מכביד מדי זה גורם לריאקציה ממנו
ולכן חשוב שהבית יתנהל רגיל למישרין
את הדברים שרוצים לנקות ולא קשורים לחמץ אפשר גם לנקות בחודש שבט
וגם עוד ענין חשוב זה האוכל עצמו בחג לפנק כמה שאפשר ולא שירגישו בבית שפסח זה חג הרעב
אני זוכר בצעירותי היה לי חבר שהגיע מבית חסידי שבפסח לא הכניסו שום דבר קנוי (לא להכנס לעצם הענין)
והוא היה אומר לי שכל פסח מקרקרת לו הבטן הייתי מביא אותו אלי שיאכל קצת משהו וכן גם קצת ממתקים
וגם נותן לו כמה חפיסות שוקולד שיהיה לו לבית שלו והוא נוגס בהם בלי שאביו יראה כדי שלא יצטער
היהדות היא לא דבר רע וחייבים ככה להנחיל אותה למשפחתינו ככה
החגים הם זמן כייף ולא עינוי הדין

• הוסף לסימניות
בדיוק ככה
כל תקופה יש לה את המאפיינים שלה
לא לומדים על התנהלות של בית מתקופה מיוחדת כמו ערב פסח/חתונה/ערב שבת וכו'
באמת התפקיד של האוכל אז הוא להשביע
ואת הלב מחממים בדברים אחרים, שפחות גורמים לעומד

וואו, את כל כך צודקת
זה באמת פחות התייעצות
אלא יותר רציתי להעלות למודעות ויותר נכון לתשומת לב נכונה שיש ילדים ובעלים (גם גברים לעניין) שנפגעים מכך...
בכל זאת תודה על ההארה שהייתה במקומה
באופן כללי ה"התייעצויות" האלו אף פעם לא מתאפיינות בכותרות אמיתיות
מה הבעיה פשוט לכתוב "אני רוצה להעלות לדיון את..."
למה העמדת הפנים?
אנשים ישמחו מאוד לכתוב לך את דעתם גם ככה...

• הוסף לסימניות
אפשר לשלב ולתת אוכל סביר לילדים
ולנקות את הבית 100% הלכתי
ו90% לכבוד יום טוב
את ה10% הנותרים להשאיר בשביל אוכל
גם לילדים מותר קצת לוותר ולהתכונן לפסח
כמו שביום שישי אין ארוחת צהריים מסודרת כמו כל יום כי מתכוננים לשבת

• הוסף לסימניות
לא רק לצחצח את הבית ולהרעיב את הילדים ולא רק להאכיל את הילדים ולהזניח את הניקיונות.
צריך איזון.
אם לא מספיקים מנקים רק מה שחייבים.
וכמובן אם הכל ברוח טובה אז גם אם אין אוכל מבושל וטרי כל הזמן - ערב פסח נשאר כחוויה.

• הוסף לסימניות
מניסוח השאלה נשמע שאתה רעעעעעעעבבב...;)

משום מה יש לגברים תחושה, שנקיון הבית לפסח זה תפקיד לנשים, אני כופר בכך לחלוטין, אני למשל מנקה את הבית לא פחות, ואולי אפי' יותר מאשתי, אבל גם אם אנחנו מחליטים שזה תפקיד של האשה, א"א לדרוש ממנה גם לבשל סעודות שלמה! היא לא יכולה גם לעבוד, גם לנקות, גם לתפקד בית עם ילדים, וגם להאכיל ולהשלים את התאבון הגברי המפותח של בעלה...

עצה שלי אם אין מה לאכול בבית, צאו כל ערב עם הילדים, יום אחד תקנו פיצה, יום אחד פלפאל, ואם זה לא מספק את התאבון לבשרי, מותר גם להגניב מידי פעם לאפה שוארמה, תאמינו לי זה הרבה יותר זול מאשה סחוטה ומרוטה נפשית...

ואגב, בית נקי 'יותר מידי' לפעמים הוא גם לא טוב למבוגרים, צריך לדעת מה ההלכה דורשת, מה רק חומרא, ומה נכנס לקטגוריה של 'נקיון אביב'

• הוסף לסימניות

משום מה יש לגברים תחושה, שנקיון הבית לפסח זה תפקיד לנשים, אני כופר בכך לחלוטין, אני למשל מנקה את הבית לא פחות, ואולי אפי' יותר מאשתי, אבל גם אם אנחנו מחליטים שזה תפקיד של האשה, א"א לדרוש ממנה גם לבשל סעודות שלמה! היא לא יכולה גם לעבוד, גם לנקות, גם לתפקד בית עם ילדים, וגם להאכיל ולהשלים את התאבון הגברי המפותח של בעלה...

עצה שלי אם אין מה לאכול בבית, צאו כל ערב עם הילדים, יום אחד תקנו פיצה, יום אחד פלפאל, ואם זה לא מספק את התאבון לבשרי, מותר גם להגניב מידי פעם לאפה שוארמה, תאמינו לי זה הרבה יותר זול מאשה סחוטה ומרוטה נפשית...

ואגב, בית נקי 'יותר מידי' לפעמים הוא גם לא טוב למבוגרים, צריך לדעת מה ההלכה דורשת, מה רק חומרא, ומה נכנס לקטגוריה של 'נקיון אביב'
ואפציה אחרת- להכין תבנית תפוא ועוף (בעצמך, כן,)
או סטייק בפיתה.

• הוסף לסימניות

רק אל תציעו שהאשה תנקה והבעל יבשל.
סתם עבודה כפולה....:sneaky:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה