מה עדיף להגביה ריצוף ולעשות מדרגה או שיפוע קל?

• הוסף לסימניות
כעת אני בבניה והיציקה גבוהה בגלל דרישת מהנדס ,והצנרת מים וחשמל מפריע לריצוף ,חצבו כמה שיכולים,
השאלה מה לעשות האם שיפוע קל מאמצע הבית של 3 ס"מ וכך
לא נצרך לחתוך דלת ממ"ד וכ"ו האם השיפוע מורגש
או לעשות מדרגה בכניסה לבית של 3 -4 ס"מ או מדרגה במרפסת שירות בלבד ששם הבעיה?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
כעת אני בבניה והיציקה גבוהה בגלל דרישת מהנדס ,והצנרת מים וחשמל מפריע לריצוף ,חצבו כמה שיכולים,
השאלה מה לעשות האם שיפוע קל מאמצע הבית של 3 ס"מ וכך
לא נצרך לחתוך דלת ממ"ד וכ"ו האם השיפוע מורגש
או לעשות מדרגה בכניסה לבית של 3 -4 ס"מ או מדרגה במרפסת שירות בלבד ששם הבעיה?

אם עיקר הבעיה במרפסת השירות
אולי אפשר לדחוף את הצנרת אל האזור שיהיה מתחת למכונת הכביסה / ארונות וכו'
ומרכז המרפסת יהיה בשיפוע קל...
עדיף על פני מדרגה/ שיפוע בחצי הבית

• הוסף לסימניות
אם השאלה היא: שיפוע או מדרגה
לכאורה עדיף מדרגה
מתרגלים ולא קרה כלום

• תודה
Reactions: A F
  • הוסף לסימניות
מדריגה באמצע הבית לא רצוי. יכול להיות מסוכן.
אם בכניסה הראשית או בכניסה לשירות, קשה לי להכריע.
מה שכן, לגבי שיפוע לא כל כך נראה לי. אך לפחות צריך לבדוק
1. שזה לא שיפוע מידי גדול ומעצבן. (השלחן יעמוד עקום, והשתיה בכוסות יהיו באלכסון:D וכו'. וזה תלוי כבר כמה מרחב יש בשביל 'לפרוש' את השיפוע.
2. לגבי שטיפת הרצפות, שהשיפוע לא יגרום למים 'לברוח' היפך מכיון הניקוז. מצד שני שהמים יכנסו מיד לניקוז, זה גם בעייתי.

• הוסף לסימניות
כמעט בכל הבתים ישנים שאני עובד נוצרת מדרגה של כ3/4 ס"מ אחרי הריצוף הדבקה וזה בסדר כששמים סף איכותי אני משתמש בכמה סוגים למקרה שנוצרה מדרגה גבוהה יש מעוגל שמיועד במקור לפרקט כ 4 ס"מ רוחב באלכסון כך שנוצרת מדרגה ממש מעוגלת ונוחה .

• הוסף לסימניות
אם עושים מדרגה
תשקיעו בשיש
פלטה של שיש במפתן משדרג מאד וגם עמיד

• הוסף לסימניות
אני שמתי מדרגה של 6 ס"מ בכניסה לבית עם שיש יקר ומעוגל, כך שהוא ניגב לי חלק ניכר מהגובה, גם שמתי שטיח עבה במפתן

• הוסף לסימניות
נכון - כמו שאמרו קודמי
במקרה של מדרגה בשום אופן לא להשאיר את המדרגה ללא משהו סוגר -או שיש או פרופיל -זה נראה רע ומחליש את המרצפות באותו מקום

• הוסף לסימניות
לי היתה בדיוק את ההתלבטות הזו
ובחרתי ב- ירידה ולא מדרגה.
ואני מרוצה מאד מההחלטה.
עד שאני לא מסיבה את תשומת לב האורחים - הם בדרך כלל לא שמים לב.
הפעם היחידה שזה בא ליידי ביטוי זה בשטיפת רצפה - שהמים בורחים בירידה....
מעבר לזה - מושלם.

• הוסף לסימניות
ליוויתי שכן שבנה והצעתי לו שיפוע במקום מדרגה הוא הודה לי מאוד זה רעיון מעולה לא מורגש מידי והרבה פחות מסוכן ומעיק ממדרגה

• הוסף לסימניות
כ
לי היתה בדיוק את ההתלבטות הזו
ובחרתי ב- ירידה ולא מדרגה.
ואני מרוצה מאד מההחלטה.
עד שאני לא מסיבה את תשומת לב האורחים - הם בדרך כלל לא שמים לב.
הפעם היחידה שזה בא ליידי ביטוי זה בשטיפת רצפה - שהמים בורחים בירידה....
מעבר לזה - מושלם.
כמה שיפוע?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
במקביל לתקרה
במקום שבטוח נמוך כמו הכניסה לבית.
ומול המקום הגבוה.

• הוסף לסימניות
איפה ניתן להזמין שיש לכניסה ? משו שגם יתקין אותו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה