התייעצות מה עדיף להיות אופטימי או פסימי או משהו באמצע

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
האם עדיף להיות אופטימי ואז אח''כ להתאכזב ממה שהדבר שציפיתם לו לא קרה
או להיות פסימי ואז גם אם הדבר קורה בסוף זה בונוס שכידוע אם אין ציפיות אין אכזבות
או שמא משהו באמצע
והאם זה משהו נרכש או משהו בטבע שלך שנולד איתך ואתה לא יכול להשתנות בזה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עדיף להיות אופטימי כי גם אם למשל תכננת ללכת לטיול ובסוף זה לא יצא לפועל אתה נהנה מהמחשבה על היציאה ועל התכנון של זה וזה כבר משהו טוב, אבל בפסימי יש לך רק את מה שקרה בפועל ולא את כל החוויה לפני, וגם בדרך כלל התוצאות זה כמה שאתה מאמין שיהיה כמו שאתה מתכנן ככה יהיה ולכן יש יותר סיכוי שלאופטימי יהיה יותר הצלחה מאשר פסימי, כי פסימי יש לו את הרצון להגיד אמרתי לכם שזה לא יקרה והוא גם ינסה לפעמים לעשות את הנבואה השחורה שלו אמיתית ושלא ילך ולהגיד צדקתי. ברור שצריך לדעת גם לא לישבר מצפיות שווא אבל בכללי עדיף אופטימי.

• הוסף לסימניות
מה הקשר בין שתיהם
אם השאילה היא לגבי מקרה מסוים מה עדיף להיות באותו מקרה אז כנראה שזה באמת לא קשור אבל אם אתה שואל האם זה משהו נרכש אז כנראה שאתה מתכוון לשאול על מה עדיף להיות בכללי וא"כ לכאורה יש קשר א. כי אופטימיות מושפעת במידה רבה מבטחון ב. גם בעצם הדברים לכאורה יש קשר כי אופטימיות עניניה לכאורה להניח שהדבר אותו אני מצפה יקרה ודו"ק

• הוסף לסימניות
אם השאילה היא לגבי מקרה מסוים מה עדיף להיות באותו מקרה אז כנראה שזה באמת לא קשור אבל אם אתה שואל האם זה משהו נרכש אז כנראה שאתה מתכוון לשאול על מה עדיף להיות בכללי וא"כ לכאורה יש קשר א. כי אופטימיות מושפעת במידה רבה מבטחון ב. גם בעצם הדברים לכאורה יש קשר כי אופטימיות עניניה לכאורה להניח שהדבר אותו אני מצפה יקרה ודו"ק
לפעמים בטחון זה לא לדעת שמה שיקרה זה הכי טוב בשבילי?
אדרבה אם אתה יודע לתקן אותי ולהסביר לי את ההבדל בין בטחון לאמונה בקצרה אני ישמח

• הוסף לסימניות
לפעמים בטחון זה לא לדעת שמה שיקרה זה הכי טוב בשבילי?
אדרבה אם אתה יודע לתקן אותי ולהסביר לי את ההבדל בין בטחון לאמונה בקצרה אני ישמח
אני יכול לנסות להסביר איך שאני מבין את זה אבל אני לא לוקח אחריות. אפשר לומר שאמונה וביטחון זה אותו דבר רק שאמונה זה היסוד והבטחון זה הלמעיישה כלומר אמונה היא יותר הידיעה והאמונה שיש בורא לעולם וכו' וכו' וביטחון זה פשוט להסתמך עליו ולבטוח בו.
ולענין האופטימיות נכון שלדעת שמה שיקרה זה הכי טוב בשבילי וכמו שכתבתי קודם אם אתה מדבר על מקרה ספציפית אתה צודק שאין קשר בין הדברים אבל אם אתה מדבר על התכונה אז יש קשר ודו"ק

• הוסף לסימניות
אני יכול לנסות להסביר איך שאני מבין את זה אבל אני לא לוקח אחריות. אפשר לומר שאמונה וביטחון זה אותו דבר רק שאמונה זה היסוד והבטחון זה הלמעיישה כלומר אמונה היא יותר הידיעה והאמונה שיש בורא לעולם וכו' וכו' וביטחון זה פשוט להסתמך עליו ולבטוח בו
דיוק יפה!

• הוסף לסימניות
בלת"ק
"פסימי זה אופטימי עם נסיון"
יש בזה...
מזדהה עם כל מילה
דוקא חשבתי שהתגובות של כולם יהיו שודאי להיות אופטימי וכנראה שגם בזה הייתי פסימי
השאלה היא האם להיות פסימי לא יכול לגרום לך לשנות דברים בעצמך כי אתה לא מאמין שתצליח להוציא את זה לפועל

• הוסף לסימניות
למה צריך להיות או אפטימי או פסימי
אופטימי תמיד חושב שיהיה טוב ופסימי תמיד חושב שיהיה רע
אבל המציאות היא שלפעמים יוצא כך ולפעמים יוצא אחרת וכל מצב מצריך התבוננות מחדש וכל מקרה לגופו ויש דברים שנראה שיהיה טוב ויש דברים שנראה שלא ויש לפעמים שאי אפשר לדעת וגם זה בסדר
[וכמובן שתמיד צריך תפילה ואמונה וביטחון]

• הוסף לסימניות
דוקא חשבתי שהתגובות של כולם יהיו שודאי להיות אופטימי וכנראה שגם בזה הייתי פסימי
כולם פה עם נסיון, כנראה😉
השאלה היא האם להיות פסימי לא יכול לגרום לך לשנות דברים בעצמך כי אתה לא מאמין שתצליח להוציא את זה לפועל
כנראה התשובה היא כמו תמיד, איפהשהוא באמצע.
צריך להיות מודעים לאחוזי ההצלחה, כמו לאחוזי הכשלון.
אך גם כשיש סיכויי הצלחה נמוכים - כדאי לזכור את אחוזי ההצלחה, לא להתעלם מהם כי הם בכמות נמוכה.
נכון, אין טעם לנפח ולהגדיל את האחוזים אצלנו בראש, אבל לא לזלזל בהם.

• הוסף לסימניות
בדרך כלל מי שנולד פסימי ישאר כזה ומי שנולד אופטימי ישאר ככה
אפשר לתמרן קצת לכאן או לכאן אבל זה אופי.

ב. יש הרבה אנשים שהם לא אופטימים אלא אדישים, שזה הבדל שמים וארץ.

• הוסף לסימניות
אופטימי אף פעם לא מתאכזב
ופסימי אף פעם לא מרוצה.
תבחרו מה עדיף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה