מה עולה יקר יותר בישול גז או בישול בכיריים אינדוקציה?

• הוסף לסימניות
והאם יש הבדל בעלות החשמל בין אינדוקציה חד פאזי לתלת פאזי? תודה לעונים!

• הוסף לסימניות
תלוי כמה אתם מבשלים והאם זה חיבור לבלונים או צובר.
בגדול לרוב האנשים לדעתי אינדוקציה ייצא פחות מאשר גז , מה שכן זה שאם בשביל זה תקני אינדוקציה חדש אחרי שיש לך כבר גז אז מן השתם ייקח לך כמה שנים לקבל חזרה את הכסף.

ההבדל בין חד פאזי לתלת מתבטא בהאם תוכלי להדליק כמה להבות על עוצמת בישול גבוהה בו זמנית או לא, לא אמור להיות לזה השפעה רצינית על העלות חשמל.

• הוסף לסימניות
תלוי כמה אתם מבשלים והאם זה חיבור לבלונים או צובר.
בגדול לרוב האנשים לדעתי אינדוקציה ייצא פחות מאשר גז , מה שכן זה שאם בשביל זה תקני אינדוקציה חדש אחרי שיש לך כבר גז אז מן השתם ייקח לך כמה שנים לקבל חזרה את הכסף.

ההבדל בין חד פאזי לתלת מתבטא בהאם תוכלי להדליק כמה להבות על עוצמת בישול גבוהה בו זמנית או לא, לא אמור להיות לזה השפעה רצינית על העלות חשמל.
תודה!
אני על צובר, כלומר של הבניין, מה ההבדל? הכיריים שלי מתו בכל מקרה והשאלה מה לקנות.
מעניין שיש דגמים שהם מראש לחד פאזי, גם שם לדעתכם לא אוכל להדליק על אש גבוהה כמה יחד?
תודה ענקית

• הוסף לסימניות
פשוט כשמחוברים לצובר אז העלות של הגז יותר גדולה כי יש דמי שירות חודשיים וזה מצטרף לחשבון.
בכל מקרה עלות של אינדוקציה איכותי זה כ2000 שקל, רק הכיריים עצמם. (שימי לב שבחלק מהיבואנים אז צריך גם לשלם כמה מאות שקלים למתקין, לא כל היבואנים זה ככה)
בהמשך לאשכול השני שלך, אז צריך גם לראות מה המצב של החשמל בדירה, אם יש שקע כח ליד הכיריים (דהיינו שקע עם תעלה נפרדת בלי שום קופסאות בדרך) אז די בקלות אפשר להפוך אותו לתלת פאזי והעלות של החשמלאי תהיה כמה מאות שקלים, מאמין שבין 250 ל800 תלוי איזה חשמלאי תיקחו ואיזה תעודות יש לו.
אם אין תעלה נפרדת זה יצריך לחצוב תעלה חדשה מהארון וזה כבר יוסיף לעלות, המחיר תלוי במרחק מהלוח לכיריים.

בהנחה שתחסכי 25 שקל לחודש בחשבון גז ביחס לחשמל זה עדיין אומר שייקח לך 80 חודשים לקבל חזרה את ה2000 שקל.....

הדגמים של החד פאזי פשוט לא יאפשרו חום גבוה בו זמנית בכמה להבות, (זה שהם מראש חד פאזי זה אומר שהגדירו אותם שלא ישרפו את החוטים של החד פאזי על ידי שימוש בחשמל יותר ממה ששייך) צריך לשאול מישהו שהתנסה בהם בפועל האם זה מורגש ביומיום.

• הוסף לסימניות
לי יש כיריים חשמליות חד פאזי (לא אינדוקציה) עוד לא נפל לי אף פעם החשמל בגללם, ובימי שישי אני לא חוסכת בחשמל... יכול לדלוק 4 להבות+מייבש+מ.כביסה+תנור+מזגן-2

• הוסף לסימניות
הדגמים של החד פאזי פשוט לא יאפשרו חום גבוה בו זמנית בכמה להבות, (זה שהם מראש חד פאזי זה אומר שהגדירו אותם שלא ישרפו את החוטים של החד פאזי על ידי שימוש בחשמל יותר ממה ששייך) צריך לשאול מישהו שהתנסה בהם בפועל האם זה מורגש ביומיום.
לי יש חד פאזי אינדוקציה.
הוא מבשל רגיל
אי אפשר 4 להבות ביחד על אש גבוהה, וגם לא 3
שתיים אפשר.

לדעתי זה כל ההבדל.

נראה לי שהחד פאזי פחות חזק, בטיגון יכול לקחת לו זמן לפעמים. על האש היה לוקח הרבה יותר מהר.

• הוסף לסימניות
איזה תשובות מושקעות! תודה רבה רבה!
לגבי עלות הכיריים, גם כיריים הגז שאני רוצה עולות באזור 1800 אז ההפרש בקניה הראשונית לא כזה גדול, מה שכן שקע תלת פאזי והחלפת חלק מהסירים כן מיקר , אבל אם העלות החודשית לא יקרה יותר בשימוש, אז הנזק החד פעמי שווה את הבטיחות והנוחות בניקוי.
נשמע שאם כבר אינדוקציה עדיף את התלת פאזי. איך יודעים מי החברות שלוקחות על התקנה?

• הוסף לסימניות
לי יש חד פאזי אינדוקציה.
הוא מבשל רגיל
שתיים אפשר.

לדעתי זה כל ההבדל.

נראה לי שהחד פאזי פחות חזק, בטיגון יכול לקחת לו זמן לפעמים. על האש היה לוקח הרבה יותר מהר.
איזה חברה יש לך?

• הוסף לסימניות
לי יש חד פאזי אינדוקציה.
הוא מבשל רגיל
שתיים אפשר.

לדעתי זה כל ההבדל.

גם בתלת פאזי עם שקע תלת פאזי, אי אפשר להדליק 3/4 להבות יחד על העוצמה הכי גבוהה. רק 2, כל אחד מצד אחר.זה משהו שמוגדר בהגדרות של הכיריים כך. לא קשור לגודל החיבור והשקע.
כן אפשר על עוצמה אחת לפני ההכי גבוהה. על המספר 14. אבל על הP-power שהוא שווה ערך ללהבת טורבו בכיריים גז, אי אפשר יותר מ2 יחד.
גם לא יוצא תכלס שצריך את זה. אחרי 2 דקות גג על העוצמה הזו, הסיר מבעבע. מתי קורה שאת חייבת הרגע 3 סירים להרתיח ולא יכולה לחכות 2 דקות..

• הוסף לסימניות
לתשומת לבך: גם אם אתם מפסיקים להשתמש בגז ואפילו מתנתקים מהצובר - כל עוד יש צובר לבניין אתם חייבים להמשיך לשלם את התשלום החודשי של דמי השירות או איך שזה נקרא (זה החוק).

• הוסף לסימניות
לתשומת לבך: גם אם אתם מפסיקים להשתמש בגז ואפילו מתנתקים מהצובר - כל עוד יש צובר לבניין אתם חייבים להמשיך לשלם את התשלום החודשי של דמי השירות או איך שזה נקרא (זה החוק).
אני ממילא משלמת לגז החלבי ולחימום הסקה ומים בחורף

• הוסף לסימניות
לא שמעתי על חוק כזה אני ביטלתי את הגז ולא משלמת.

• הוסף לסימניות
מתלבטת האם לקנות כיריים גז או אינדוקציה - האם אין בעיה של קרינה באינדוקציה? והאם יש תקלות מיוחדות המצריכות תיקונים יקרים?

• הוסף לסימניות
האם זה סיכון לקנות בחנות שהמחיר בה נמוך בזאפ, בלי להכיר אותה?
רשום יבואן רשמי

• הוסף לסימניות
כשעסקנו באבזור המטבח מצאנו בלא מעט מקרים חנויות זולות יותר מזאפ, ולא היה שום בעיה. [חלק מהחנויות אפילו עשו רושם יוקרתי שפחדנו להיכנס]

• הוסף לסימניות
רשום יבואן רשמי
עצה טובה, לפני שאת קונה תבדקי שהחשמל מתאים.

ודרך אגב בנוגע לשאלה שכתבת בנושא, זה קרוב לוודאי לא יחסוך לך כסף, (יש לך ממילא גז ככה שאין חיסכון של דמי מנוי בגז, עלות התאמות חשמל, ועלות יותר יקרה לכיריים) אבל זה סתם מראה יותר נקי ועדיפות אישית.

• הוסף לסימניות
רשום יבואן רשמי
כשעסקנו באבזור המטבח מצאנו בלא מעט מקרים חנויות זולות יותר מזאפ, ולא היה שום בעיה. [חלק מהחנויות אפילו עשו רושם יוקרתי שפחדנו להיכנס]

• הוסף לסימניות
לא שמעתי על חוק כזה אני ביטלתי את הגז ולא משלמת.
זה היה המצב כשרצינו לעזוב את השותפות בצובר לטובת גז פרטי, אבל בחיפוש שעשיתי היום לא מצאתי שהחוק (או התקנה או מה שזה) עדיין קיים - כנראה ביטלו זאת לפני 4 שנים כשהכנסת החילה את הרפורמה בשוק הגז. טוב לדעת!

• הוסף לסימניות
ודרך אגב בנוגע לשאלה שכתבת בנושא, זה קרוב לוודאי לא יחסוך לך כסף, (יש לך ממילא גז ככה שאין חיסכון של דמי מנוי בגז, עלות התאמות חשמל, ועלות יותר יקרה לכיריים) אבל זה סתם מראה יותר נקי ועדיפות אישית.
לפחות לא יקר יותר.
והכריים גז שרציתי לקנות עולות כמו האינדוקציה בוש חד פאזי. כך שעלות הרכישה זהה. רק עלות סירים- ואולי עלות התאמת שקע.
אם אני קונה חד פאזי, מה אני צריכה לבדוק לגבי השקע? מספיק בדיקה לבד, או להזמין איש מקצוע<?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה