כללי מה עונים ללקוח ששואל...

• הוסף לסימניות
לקוח שואל לפני תחילת העבודה: מה יקרה אם אני לא אוהב?
וכן כמה סקיצות עושים ללוגו?
מה התשובה?:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
גרפיקאי אימיתי עושה עבודה שהלקוח באמת אוהב...

• הוסף לסימניות
גרפיקאי אימיתי עושה עבודה שהלקוח באמת אוהב...
עד היום תמיד עניתי לשאלה הזו: אל דאגה, נתקן עד שתהיה מרוצה, ובאמת ב"ה כל הלקוחות נהנו מסקיצות הראשונות. אך הפעם מריח לי שזה לקוח שיכול לעשות קצת צרות, לכן שאלתי---:eek:

• הוסף לסימניות
התשובה שלי:

"אהיה כנה איתך, זה לא קרה לי עד היום. לקוחות בוחרים אותי לפי תיק העבודות שלי כך שהם יודעים מראש מה הסגנון ובוחרים בי בגלל הקו שלי. אנחנו נעשה תאום ציפיות מדוייק שיצמצם את האפשרות של פספוס, ואני מגישה לך מספר הצעות לבחור מתוכן. היה ועדיין לא אהבת, מה שלא אמור לקרות, כנראה שתאום הציפיות לא היה מדוייק מספיק, ובמצב כזה אני לוקחת את האחריות על עצמי ואנחנו נתחיל את התהליך מחדש".

עוד לא נתקלתי בלקוח שהתשובה הזו לא סיפקה אותו.
וקרה לי רק פעם אחת שהלקוחה לא התחברה ממש לאף אחת מ-3 הסקיצות שהצעתי.

סקיצות ללוגו - אני עושה 3.

• הוסף לסימניות
לומר:
אני עושה 3 סקיצות. אם אינך מתחבר לאף אחת מהן, כדאי לך לנסות להיפגש עם גרפיקאים אחרים.
לגבי תמחור- הייתי מתמחר לו בסכום קטן את זמן העבודה על הלוגואים במידה ויסרב לקחת. (משהו כמו 20 אחוז מהעבודה)

(ד"א - אני עושה סקיצה אחת. לא מתחבר - אומר שלום וממשיך הלאה, ולא גובה דבר. פשוט חבל לי על הזמן וכאבי הראש).

• הוסף לסימניות
אם אתה מאמין בעצמך וניחן ביכולת הקשבה. אתה צריך לאמר שאין מה לדאוג ואתה מבטיח לו שהוא יצא מרוצה.

היה לי לקוח שהתקשר אלי ואמר שהוא מוציא ספר (מס' 15 בערך) וזה אמור להיות מאוד מיוחד מושך וכו' וכו' מה המחיר? ומה יקרה אם הוא לא יאהב את מה שאעשה?
וגם הוסיף ואמר שהוא כבר היה במשרד אחד והתנה איתם שאם הוא לא אוהב אז הוא לא משלם וכך עשה לעוד גרפיקאי (וכאן המקום לומר שזה בושה וחרפה שמצב כזה קורה בכלל?) אמרתי לו בפרוש שאצלי אין דברים כאלה, אם הוא רוצה שאני אעבוד בשבילו זה בהתחיבות שלו לשלם לי את כל הסכום שהוחלט, ובהתחייבות שלי שהוא יהיה מרוצה...
בכל זאת הוא הגיע אלי, כיוונתי אליו שאלות ממקדות ונסיתי לרדת לסוף דעתו לגבי הסגנון שהוא מתחבר (הבן אדם נראה עדין ולא חוכמולוג בכלל- ואני מציינת את זה כדי לומר שיתכן שגרפיקאים שמשדרים חוסר ביטחון מביאים את זה על עצמם...)
עשיתי לו שתי סקיצות שהוא בחר אחת ועליה עבדתי ושפרתי עד לתוצאה הסופית. וב"ה הלקוח היה מרוצה מאוד
הצלחות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;672315:
לומר:
אני עושה 3 סקיצות. אם אינך מתחבר לאף אחת מהן, כדאי לך לנסות להיפגש עם גרפיקאים אחרים.
לגבי תמחור- הייתי מתמחר לו בסכום קטן את זמן העבודה על הלוגואים במידה ויסרב לקחת. (משהו כמו 20 אחוז מהעבודה)

(ד"א - אני עושה סקיצה אחת. לא מתחבר - אומר שלום וממשיך הלאה, ולא גובה דבר. פשוט חבל לי על הזמן וכאבי הראש).

סליחה שאני אומר

השיטה שלך מאוד (מאוד) מוזרה

גם בתמחור וגם בתהליך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;672315:
לומר:

גישה הגיונית להפליא.
גם אני נוהג כך, ובמקביל מעביר את מס' הטל' של הלקוח למוקד ועד הרבנים תוך המלצה חמה שמדובר ביורש עשיר המחפש בדחיפות להוזיל מהונו למטרות צדקה.
סתם צוחק.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה