דרוש מידע מה עושים בחלאקה?

• הוסף לסימניות

הובן מדבריך

זה העניין, שמוזר לי לראות איך זה נהיה עניין ברוחניות

שיש עסק מגיל 3 וחוגגים יותר מכל יום הולדת בלי קשר לרוחניות.
ואני התכוונתי לומר שזה מעוות ביותר משום שאו שמאמינים ונוהגים כמו האר"י הק' והבעש"ט הק' ועוד (כמובא בספר בקישור הנ"ל) או שלא עושים כלום
לחגוג סתם נראה לי רדוד וטיפשי ביותר

• הוסף לסימניות
אין לי את הספר שאז קראתי בהישג יד, אבל ראיתי במכלול שהילקוט שמעוני אומר כך,
ויכול להית שזה המקור למה שנאמר בספר.
ונטעתם וערלתם ערלתו את פריו - מדבר בתינוק. שלש שנים יהיה לכם ערלים - שאינו יכול לא להשיח ולא לדבר. ובשנה הרביעית יהיה כל פריו קדש - שאביו מקדשו לתורה. הלולים - שמהלל להקב"ה. ובשנה החמישית תאכלו את פריו - משעה שהוא מתחיל לקרות בתורה, להוסיף לכם תבואתו.

ז"א שביום הולדת שלוש- שאז הוא מתחיל את השנה הרביעית אביו מקדשו לתורה- וזה עניין ההכנסה לחיידר או תחילת לימוד הא"ב, (שזה נראה לי תלוי מנהג), ובשנה החמישית אז זה להתחיל ללמוד תורה ממש.

ועוד הארה שאולי לא כולם מודעים אליה- בדפי החזרה והשינון והיצירות של הא-ב יש קדושה ואמרו לנו שאת היצירו אפשר לשים בשתי שקיות ואז בפח, וחוברות שינון של הא'ב' לשים בגניזה.

• הוסף לסימניות
הובן מדבריך

שיש עסק מגיל 3 וחוגגים יותר מכל יום הולדת בלי קשר לרוחניות.
ואני התכוונתי לומר שזה מעוות ביותר משום שאו שמאמינים ונוהגים כמו האר"י הק' והבעש"ט הק' ועוד (כמובא בספר בקישור הנ"ל) או שלא עושים כלום
לחגוג סתם נראה לי רדוד וטיפשי ביותר
אז לא הבנת אותי
התכוונתי שזה מוזר לי שיום הולדת 3 הפך להיות משהו רוחני

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הכל בסדר מעולם לא חייבתי את כולם להבין אותי...

וזה המוזר, איך מכל דבר נוצר עולם שלם של הנהגות ו"עיניונים"...
יותר מוזר שאיש אחד חולק על גדולי עולם. שאומרים לך שעפ החסידות (וה2בלה בכלל) זה ענין גדול וכך אתה מגיב.
לא חייב להיות חסיד כדי להבין שלפעמים, גם אם יש דעה מאוד מעניינת, עדיף פשוט לא לומר כלום

• הוסף לסימניות
יותר מוזר שאיש אחד חולק על גדולי עולם. שאומרים לך שעפ החסידות (וה2בלה בכלל) זה ענין גדול וכך אתה מגיב.
לא חייב להיות חסיד כדי להבין שלפעמים, גם אם יש דעה מאוד מעניינת, עדיף פשוט לא לומר כלום
לא חלקתי, רק אמרתי שזה מוזר
זה לא דווקא על חלאקה, זה בכללי על כל מיני דברים ומנהגים שאיכשהו נהיו דבר שאפשר לכתוב עליו ספר שלם.
שאגב, יכול להיות שאני בעצמי יעשה אותם, אבל עדיין...

• הוסף לסימניות
אוקיי. אז סליחה, אבל
א. כל דבר שלא למדת יכול להיראות לך מוזר.
ב. כדאי לומר משהו כמו 'מענין', שיש לו קונוטציה יותר חיובית, ולא 'מוזר'. מוזר אומר בדכ- נשמע לי לא לענין. וזה קצת מצחיק להתבטא כך לפני שבכלל לומדים את הנושא.
ג. מבינה שלא לזה היתה הכוונה, אבל זו הקונוטציה ואני לא היחידה שהבינה כך, אז אולי היה כדאי להתבטא אחרת.

• הוסף לסימניות
אוקיי. אז סליחה, אבל
א. כל דבר שלא למדת יכול להיראות לך מוזר.
דווקא הרבה פעמים מה שכן למדתי הוא דווקא מה שנראה מוזר....
ב. כדאי לומר משהו כמו 'מענין', שיש לו קונוטציה יותר חיובית, ולא 'מוזר'. מוזר אומר בדכ- נשמע לי לא לענין. וזה קצת מצחיק להתבטא כך לפני שבכלל לומדים את הנושא.
אה"נ, לא חשבתי על הקונוטציה...
ג. מבינה שלא לזה היתה הכוונה, אבל זו הקונוטציה ואני לא היחידה שהבינה כך, אז אולי היה כדאי להתבטא אחרת.
כנ"ל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה