כללי מה עושים? - הלקוח מבקש...

• הוסף לסימניות
לפני מס' חודשים עיצבתי ללקוח קטלוג בסגנון חסידי כבקשתו.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
מדובר בבית דפוס שיש להם גרפיקאית אבל ראו את סגנון העבודות שלי ומצא חן בעיניהם.<o:p></o:p>
הם בקשו את הקובץ הפתוח כדי שיוכלו לשנות ולהוסיף מוצרים בקטלוג והבאתי להם קובץ אינד' עם קישור לקובץ סגור של עמ' השער.
לפני מס' ימים הוא התקשר וביקש את הקובץ הפתוח של השער משום שהוא רוצה לעצב מעטפה תואמת.<o:p></o:p>
לא ידעתי איך להגיב, ניסיתי להציע שאעשה לו את המעטפה אבל הוא ביקש שאשלח לו את הקובץ שיוכל לעבוד עליו בעצמו.<o:p></o:p>
ברור לי שברגע שהוא מקבל קובץ פתוח יש לו ביד אלמנטים (כתר, עמודים, מגילות)שהשקעתי עליהם שעות והוא יכול להשתמש בהם לסדרה של מוצרים שהוא רוצה להוציא על שמו.<o:p></o:p>
היום הוא שלח לי הודעה שאשלח לו את הקובץ כי הוא רוצה מחר בבוקר לעבוד עליו.<o:p></o:p>
אני לא יודעת מה לענות לו, האם יש לו זכות לקבל קובץ פתוח ולעשות בו ככל העולה על רוחו?
היום ברור לי שמלכתחילה הוא פנה אלי בשביל שיהיה לו את החומר להמשך...
מה דעתכם? מה עלי לעשות?

• הוסף לסימניות
אני לא חושבת שאת צריכה לתת לו את החומר פתוח. אלא עם כן סיכמת איתו מראש על פעולה כזו או דומה לה.
תנסי לתת לו את זה במחיר כלשהו שנראה לך שווה את עבודתך, או שתנסי לענות לו שלא נראה לך פייר לעשות כזה דבר לעצמך ותני לו דוגמא מה הוא היה עושה עם לקוח היה מבקש לו כזה דבר? והיה טוען שהוא רק רוצה לשנות? הרי יש לו מושג מעולם הגרפיקה הוא מעסיק גרפיקאיות, לא?

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
לא ולא, אל תתני.

• הוסף לסימניות
מה פרוש מה עושים?
מסבירים בצורה יפה וברורה לא ולמה לא.

• הוסף לסימניות
ואחרי שיענו לך פה תגובות שזה מובן לכל בר דעת שלא שולחים עבודות פתוחות ,
ובודאי לא עבודות שהגרפיקאי/ת עבדה עליהם אישי,
לשלוח לו קישור לאשכול פה ולדומים לו.

• הוסף לסימניות
אני רוצה להבין, האם זה שהשתמשתי בתמונות או אלמנטים מסוימים לעבודה שלו מקנה לו את הזכות להשתמש בהם לעבודות אחרות????
אני לא מרגישה ששוה לי למכור את הזכות של השימוש בתמונות, אם הוא בכל אופן מתעקש, כמה מתאים לדרוש על דבר כזה?
זה הסגנון של השער והכתר אבל הרבה יותר מושקע...

• הוסף לסימניות
אין שום סיבה לתת לו קובץ פתוח. כשמישהוא משלם לגרפיקאי זה בשביל לקבל קובץ להדפסה וזהו. עיצוב אלמנטים גרפיים עולים הרבה יותר כסף ואם הוא מוכן לשלם עליהם, בשמחה. (אם את מוכנה למכור)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;706940:
מה פרוש מה עושים?
מסבירים בצורה יפה וברורה לא ולמה לא.
מה להסביר?
הוא כנראה חושב שאם הוא שילם על עיצוב הקטלוג, הכל כלול...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chchch;706959:
מה להסביר?
הוא כנראה חושב שאם הוא שילם על עיצוב הקטלוג, הכל כלול...
יפה,
מסבירים לא איפה הטעות שלו טמונה.

• הוסף לסימניות
תשלחי לו הודעה כי בעולם העיצוב לא מקובל להעביר קבצים פתוחים ללקוח.
אא"כ שולם עליהם מחיר מיוחד של קבצים פתוחים וזה כמובן בסיכום מראש.

• הוסף לסימניות
להגיד לו חד משמעית שלא מקובל לתת קובץ פתוח,
החומר הוא שלך . הוא שילם לך על עיצוב הקטלוג ולא על שימוש חופשי באלמנטים שבנית וכו'
קובץ פתוח עולה פי כמה וכמה.

• הוסף לסימניות
אני חושב שהבעיה התחילה בזה שהבאת לו קובץ אינ' פתוח, אני לא מבין על מה ולמה ?

עכשיו הוא רוצה עוד דברים,
אבל זה לא בושה ולא פחד להסביר לו בצורה נורמלית, שאני לא מוציאה קבצים פתוחים.

• הוסף לסימניות
תראי לו את סעיף 35א בקובץ המצורף.

קבצים מצורפים

• IL-copyright-2007[1].pdf
    KB 219.6 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
מעולה שהביאו לך את החוק!
ותביני, ברגע שהוא שילם לך על הקטלוג הקטלוג כמו שהוא שייך לו (הקבצים הסגורים)
אסור לו לשנות, להוסיף, לגרוע מהיצירה שלך ללא הסכמתך.
אסור לו לקחת ממנו חלק, פריט (נגיד כתר) ולהשתמש בו לצרכיו שלו אפילו אם הם באותו קמפיין.
ויש עוד כל מיני איסורים אבל נעצור כאן :)

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה לכם על כל התגובות, זה באמת מחזק!
אבל...
דברתי איתו והוא מתעקש, הוא אומר שהוא מבטיח לי שהוא לא יעשה שום שימוש בקובץ מלבד מעטפה תואמת לקטלוג שעיצבתי לו והוא רוצה גם לנסות לשנות את צבע הרקע והוא "פשוט לא רוצה לשגע אותי".
הוא טוען שהוא לא ליצן והוא כבר 22 שנה בתחום והוא יודע מזה וכן הלאה...
הוא גם אומר שמקסימום אם הוא ירצה הוא יבקש מהגרפיקאית שלו שתעשה לו משהו כזה...
הוא מדמיין שאני אביא לו קובץ פתוח לפרטי פרטים...
מה עושים??

• הוסף לסימניות
מה עושים? לא מביאים!
למה את מרגישה כ"כ לא טוב עם זה?
תגידי לו -לא ברור! ונגמר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chchch;707991:
קודם כל תודה לכם על כל התגובות, זה באמת מחזק!
אבל...
דברתי איתו והוא מתעקש, הוא אומר שהוא מבטיח לי שהוא לא יעשה שום שימוש בקובץ מלבד מעטפה תואמת לקטלוג שעיצבתי לו והוא רוצה גם לנסות לשנות את צבע הרקע והוא "פשוט לא רוצה לשגע אותי".
הוא טוען שהוא לא ליצן והוא כבר 22 שנה בתחום והוא יודע מזה וכן הלאה...
הוא גם אומר שמקסימום אם הוא ירצה הוא יבקש מהגרפיקאית שלו שתעשה לו משהו כזה...
הוא מדמיין שאני אביא לו קובץ פתוח לפרטי פרטים...
מה עושים??
תגידי לו שאין לך בעיה לעשות לו את זה בתשלום.
וזה יעלה לו פחות מאשר להביא לו את הקבצים עצמם. (את יכולה לקבוע מחיר לכל אלמנט...)
ואל תתפתי בשום אופן לתת לו את כל האלמנטים בקובץ פתוח!

• הוסף לסימניות
גם אם את רוצה אסור לך להעביר את זה...!
וד"ל!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה