מה עושים כשהבעל כהן ואשתו רוצה ללדת בתל השומר או איכילוב?

• הוסף לסימניות
אשרייך!
כשיש סיבה ללכת למקום אחר - אז ברור שהולכים. יצא לי להיות איתו פעם בתל השומר והיתה לנו סיבה ובאמת לא ראה כלום כמו שגם במקום החרדי הוא גם לא יראה (ובכל זאת, לא ניתן להשוות את האוירה.. אבל כשאין ברירה אז אין)
אבל אם הכל בסדר ואין לי שום סיבה מיוחדת ללכת למקום חילוני כשיש חרדי
אז אני מאמינה שללכת למקום החרדי יוסיף לי זכויות
וזה עושה לי טוב :)

עניתי לפותחת האשכול מזווית נוספת
כולנו משתדלות.
כל אחת עושה את מה שמתאים וראוי בעיניה.
אשרינו כולנו.

• הוסף לסימניות
1. את מנסה לשנות הרגלים בגיל 30, הוא מגיל 10 מתאמן במבט מושפל.
2. מעריכה מאד.
על זה ועל עוד מליון דברים.
3. שום מקום ציבורי הומה אדם וחוה אינו לונה פארק בשבילו.
4. אמא שלי הנהדרת ממלאה את רוב הפונקציות הנדרשות.

מה שאפשר לחסוך לו, תחסכי....
אני לא חושבת שזה שיקול בבחירת מקום ללידה,
אבל לומר שזה אותו דבר?

• הוסף לסימניות
באיכילוב גם יש בעיה של כוהנים?
בכל בית חולים שלא פועל לפי ההלכה יש בעיה
ולכל בית חולים יש רב שאפשר לשאול אותו
(מסכן הרב, צריך לומר, כאן בהשגחתי לא שומרים על ההלכה...)
גם בית חולים שהיולדות בבנין נפרד יש בעיה של הפלות גרידות שליות וכו'
הכל בעיה לכהנים

• הוסף לסימניות
כבר מההריון!!!
לא שואלים באולטרא סאונד אם זה בן או בת, כי אם יודעים שזה בן, אז חייבים לשמור עליו!!!!!!

לא בטוחה שזה נכון.
לקברי צדיקים למשל, נראה לי שמותר להכנס גם אם יודעים שזה בן.

• הוסף לסימניות
לא ידעתי תהלכה
אבל גם בפעמים הבאות אני ישאל
לפחות שאני ידע על מי לשמור;)

• הוסף לסימניות
ויש נוהגים לא לשאול בכלל.

• הוסף לסימניות
בשערי צדק ליד חדרי הלידה יש מרפסת, כהן ת"ח אמר לי שכשאשתו ילדה שם הוא עמד כמה שיותר במרפסת.

• הוסף לסימניות
אם הביקורים ממש בנפשך, אז תצאי אליהם החוצה.

כך אני עשיתי כשילדי בהדסה עין כרם.
לא הייתה לי ברירה ויצאתי החוצה לראות את הילדים המחופשים שלי, בדיוק נפל על פורים...

מה האטרקציה הגדולה לקפוץ על המיטה של אמא במחלקה?

ואת התינוק הם ראו רק אחרי יומיים, במילא הוא היה מתחת לאור עקב צהבת, אז גם אם היו עולים למחלקה לא היו יכולים לראות אותו.

• הוסף לסימניות
כבר מההריון!!!
לא שואלים באולטרא סאונד אם זה בן או בת, כי אם יודעים שזה בן, אז חייבים לשמור עליו!!!!!!

מעניין. לא ידעתי.
וסתם כפלפול.
האם הרחם של האם לא נקרא מקום סגור והרמטי לצורך כך?

• הוסף לסימניות
מדובר בשאלה הלכתית מובהקת .

מכיון שיש חשיבות מאוד גדולה בהלכה לישוב דעתה של היולדת, ומתירים לחלל שבת בשל כך, כגון להרחיק לבי"ח בשבת שהיולדת מעדיפה, וכיוצ"ב.

ומכיון שמתירים שכהן יבקר חולה , כאשר יש בכך צורך ממשי לחולה, ואין אדם אחר שיהיה איתו ושאם יהיה לבד פחות ישימו לב אליו וכו’...

יחד עם זאת אם מדובר רק בביקור חולים גרידא, בבית חולים גדול ,שמאוד מצוי שם מתים ואין סידור להפרדת המתים באופן המועיל על פי הלכה – יש להימנע.

ובכלל ראוי להימנע להיקלע למצב כזה.

על כן ישנם צדדים לכאן ולכאן, וצריך הכרעת רב, שייקח את מלוא השיקולים.

[מעובד ע"פ אתר דין]

• הוסף לסימניות
כבר מההריון!!!
כי אם זה בן - חייבים לשמור עליו מרגע הלידה. בחודש השמיני אין שום איסור להיטמא למת.

• הוסף לסימניות
אני מביאה את ילדי רק ביום השני שלאחר הלידה ובכלל לא ביום הראשון.
כך שלדעתי, אם חשוב לך בית החולים
דלגו על הביקור ב48 שעות הראשונות
בינתיים שלחי להם מצלמה מלאת תמונות והסרטות!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה