מה עושים להרגעת כוויה? דחוף!

• הוסף לסימניות
מי יודע מה אפשר לעשות לכוויה ממים רותחים? :eek:
ואין לי בבית ברנשילד או משהו כזה.
אנא, עזרו לי, זה שורף נוראאאאאאאאאא

• הוסף לסימניות
איזה גודל כויה? איפה? אצל מי, מבוגר או ילד?
דבר ראשון זה מים. מים ועוד מים. לשטוף תחת מים זורמים הרבה הרבה זמן.
כמה שיותר ואני מדבר על חצי שעה או יותר. לא לזלזל.
שוב פעם, מים ועוד מים ועוד מים.

• הוסף לסימניות
לא עם מים זורמים! רק להניח רטיות וקרח על המקום! אם השטח גדול מים זורמים יוצרים שלפוחיות.
מלבד זה ג'ל אלוורה אם יש לך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי;445350:
לא עם מים זורמים! רק להניח רטיות וקרח על המקום! אם השטח גדול מים זורמים יוצרים שלפוחיות.
מלבד זה ג'ל אלוורה אם יש לך.
לא נכון, לאחי היו כויות בדרגה 2 כמעט בכל הגוף ואימי שטפה אותו שעה וחצי מתחת לטוש, (אח"כ כמובן טיפלו בו עם משחות תקופה ארוכה) ולא היו לו שלפוחיות.
תשטפי במים זורמים כמה שיותר ותלכי לקנות ספריי ברנשילד.

• הוסף לסימניות
המשך:
גם אם נראה שזה כבר לא כל כך שורף צריך להמשיך עם המים, כי הרקמות העמוקות בעור ובבשר פשוט "התבשלו", ואם לא שוטפים הרבה זמן במים, העור ממשיך להתבשל לכן צריך לקרר את המקום לעומק, וזה פשר ההמלצה על שטיפה במים זורמים הרבה זמן. זה לא חייב להיות אשד מתפרץ, זה יכול להיות גם זרם סביר או חלש יותר אבל קבוע.
לגבי ההמשך, יש בקהילות מטפלים בויטמין E שמאוד מועיל לכויות, אישית, אני לא מכיר.
אם זו כויה על שטח נרחב או שהיא עמוקה יש לפנות לטיפול רפואי.
ט.ל.ח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליבי;445351:
לא נכון, לאחי היו כויות בדרגה 2 כמעט בכל הגוף ואימי שטפה אותו שעה וחצי מתחת לטוש, (אח"כ כמובן טיפלו בו עם משחות תקופה ארוכה) ולא היו לו שלפוחיות.
תשטפי במים זורמים כמה שיותר ותלכי לקנות ספריי ברנשילד.
אני רואה שלא הגזמתי במשך הזמן.
מומלץ.

• הוסף לסימניות
הכלל הוא ששטיפה במי ברז משך 20 דקות ברצף, מורידה בדרגת הכוויה (מדרגה ב' ל-א' וכו').
קרח אסור לשים אף פעם- זה מותיר צלקות.

והכי חשוב-
בכל מקרה שיש שאלה בעניני רפואה, צריך לפנות לאנשי מקצוע ולא לבקש מידע בפורומים למיניהם.

• הוסף לסימניות
הרבה מים קרים, ואחר כך לטבול בקמח, ושוב במים קרים, ושוב בקמח
הקמח שואב את החום מהכוויה, והמים הקרים מרגיעים. ככה גם לא תישאר צלקת

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;445362:
הרבה מים קרים, ואחר כך לטבול בקמח, ושוב במים קרים, ושוב בקמח
הקמח שואב את החום מהכוויה, והמים הקרים מרגיעים. ככה גם לא תישאר צלקת
קמח? אוי ואבוי. משום מה לא נשמע לי קמח. זה יהיה איזה עיסת בצק שם. חוששני גם מזיהומים.
זה בדוק?

• הוסף לסימניות
למקרי חירום להחזיק בבית עציץ קטן של אלווורה,
חותכים עלה, פורסים אותו ומניחים על הכוויה,
כשזה קצת מתחמם שמים פרוסה חדשה.
תרופת פלא.

אבל למה במקרה כזה דחוף לחכות שיענו לך באיזה פורום?

• הוסף לסימניות
שטיפה בהמון מים והרבה זמן זה הכלל הראשון בעזרה ראשונה! אבל אם הכוויות רבות ועמוקות חייבים להזהר כי הגוף עלול להגיע להתייבשות אם לא יחדירו נוזלים באינפוזיה, לכן אין לקחת סיכון בכזה מקרה אלא לפנות לייעוץ רפואי.
בכל אופן לטיפול המשך של כוויות צריך לדעת שהשיטה של ביה"ח היא קשה ומכאיבה ומצריכה ניתוח בעוד שיטות ביתיות מוסמכות (לדו' גרין מסנהדריה) מטפלות ביסודיות ובצורה הכי טובה ומרפאת.

• הוסף לסימניות
מצטרפת לאושר
אם צריך המשך טיפול ממליצה על גב' גרין
וכן קניתי מגב' גרין משחה של כויות מאוד טובה..
רפו"ש

• הוסף לסימניות
אולי לא תאמינו לי, אבל אם זה לא היה קורה לי גם אני לא הייתי מאמינה.

לפני כמה זמן נכיויתי מרוטב של עוף בתנור שנשפך לי על הרגל. לא כויה גדולה, בערך 10 על 3 ס"מ
אבל זה שרף נורא.
שטפתי חצי שעה במים קרים. הכי קרים שהיו בברז, אבל מכיון שהיה מאוד חם באותו יום המים היו פושרים כאלו.
מכל מקום, אחרי זה שמתי ניילון נצמד על הכויה. עטפתי את הרגל ב-3 או 4 שכבות של ניילון נצמד.
תוך כמה שעות לא נשאר שום סימן ושום צלקת. רק בחלק קטן שהניילון נצמד זז מהמקום נשארה צלקת קטנה.

קראתי את זה בעיתון ולא האמנתי עד שניסיתי בעצמי.
כמובן שזה לא מומלץ לשטחים נרחבים או כשכבר יש שלפוחיות.

• הוסף לסימניות
העזרה הראשונה של המטפלים למיניהם זה תפוחי אדמה כמה שזה נשמע מוזר זה עובד.
לרסק תפוח אדמה למרוח על הכוויה
זה מושך את החום החוצה ומרגיע את הכאב

• הוסף לסימניות
אני מקווה שכבר לא שורף לך שם, זה הזמן להביא לידיעת הציבור, עובדות מספר בנוגע לכוויות:1.ברנשילד מרגיע אך אינו מרפא.
2. הטיפול המומלץ כיום לכויות הוא לא הקונבנציונאלי כמו שניתן בבית חולים, אלא השיטה של גרין מירושלים: משחה אנטיביוטית על המקום ואטימה הרמטית בנילון נצמד. כמובן רצוי לגשת למומחים המטפלים בשיטה הנ"ל. חברי "הצלה" באזורכם ידעו בודאי להפנות אתכם.

• הוסף לסימניות
בבני ברק ניתן לפנות למשפ' קליין מרח' טרפון 8, מטפלים באופן מיוחד בכוויות. בצורה שלא תשאר שום צלקת וכדו'.
טלפון: 03-5790739

ממליץ מניסיון

• הוסף לסימניות
לא טוב לשטוף כויה במים זורמים, זה מקלף את העור!! מנסיון אצל בני הקטן (לא הבנתי מה זה הדבק הזה שנשפך מהכויה...)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת