מה עושים עם בצק פילו?

• הוסף לסימניות
מה עושים עם בצק פילו?
נשארה לי חבילה עוד משבועות

• הוסף לסימניות
משאירים אותו במקרר והולכים לישון.
מה זה??? בעלך בחו"ל??

• הוסף לסימניות
שמעתי בתוכנית של מירי זורגר שהיא מכינה מלית שוקולד טעימה או נוגט-מה שטעים לך...-וממלא בתוך הבצק.היא מורחת את המלית ונקבלת אותו לרוחב שנוצר כעין פס ואח"כ מתחילה לחתוך משולשים-באלכסון(זה מובן??)ואז נוצר כמו משולש ואז מגלגלים מהחלק בעבה לדק ונוצר קרוסון טעים מאוד.
או לחתוך את הבצק למקובעים ולשים בתוך מנג'ט קצת גדול מאלומיניום ושמים בתנור ואז נוצר כמו קונחיה למלוי או בכבד טעים או למוקפץ-זה מאוד מומלץ..וטעיםםם..ויפה...בהצלחה..

• הוסף לסימניות
מה לא עושים איתו? הוא מקסים, 0% שומן.
את למעשה יכולה למלא בו כל מה שעולה בדעתך, החל מתפו"א עם בצל מטוגן ו/או פטריות, ירקות קצוצים קטן ומוקפצים, חלבי - תערובת גבינות מתובלות עם טבעות בצל ירוק / מטוגן / זיתים וכו', יכולה גם להוסיף גבינה מלוחה וצהובה אם בא לך עודף קלוריות.
את פותחת עלה, פורסת אותו בעדינות ומברישה מעט שמן קנולה בצדדיו, אפשר כמובן חמאה מומסת לחלבי, או מרגרינה - כמובן פחות בריא (אני מוותרת לפעמים על שלב זה אם ממש חשוב לי לקצץ בקלוריות, אבל אם את רוצה שיצא יפה יותר ומושלם תשימי)
את מקפלת את העלה לשניים, נוצר לך עלה בגודל קצת פחות מA4, על החלק הרחב יותר את מורחת פס מילוי, ומגלגלת עד סוף העלה, סוגרת בעדינות ומכווצת לצורת טבעת ומניחה על ניר אפיה.
יכולה למרוח מעט חמאה מומסת או שמן מעלמעלה, אם רוצה להשקיע יותר את יכולה לפזר גבינה צהובה, פרוסות שקדים קטנים, גרעיני חמניות, שומשום וכל מה שעולה בדעתך.
לשמחה זו מנה ראשונה יפה ומושקעת, ניתן לפזרק סביב הטבעת חסה, באמצע עגבנית שרי ועוד כיד הדמיון.
בתאבון!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamar;599295:
משאירים אותו במקרר והולכים לישון.
מה זה??? בעלך בחו"ל??
ואח"כ?
ההיפך הוא בדיוק נמצא בארץ... ולכן יש לי זמן!

• הוסף לסימניות
טוב, את באמת רוצה מתכונים?
1. הפשירי את עלי הפילו במקרר ולא בחוץ.
2. בזמן עבודה הוציאי לעצמך עלה שתים ואת השאר כסי במגבת לחה כדי שהעלים האחרים לא יתיבשו(סה"כ בצק ללא שומן והוא מתיבש במהירות).
3. הניחי עלה פילו אחד ומרחי עליו שמן( או חמאה מומסת) ולדיאטנים שביננו ניתן לרסס עם תרסיס שמן כדי שיהיה ניתן לעבוד עימו ולא יקרע.
4. ניתן להניח עלה נוסף מעל, יש הנוהגים לפזר פרורי לחם בין השכבות כדי שתהיה משמעות לכמות העלים.
5. את יכולה למלא בכל מה שבא לך בין מתוקים ובין מלוחים.
6. ניתן לגלגל כמו בלינצ'ס או בכל צורה אחרת(משולשים, שבלול וכד').
7. אם השכבה העליונה היא עלה פילו שמני/ רססי גם אותה.
8. ניתן לטגן אבל ניתן גם לאפות ויוצא לא פחות טוב.

מילויים אפשריים:
1. מלית בלינצ'ס חלבית(מתוקה עם וניל וצימוקים יוצא מעולה) או תפו"א.
2. בצל מטוגן עם בשר טחון(וחציל שרוף)
3. ירקות מאודים, מוקפצים.
4. קטניות- שקדים גרוסים, סוכר וקינמון או פיסטוקים גרוסים וכד'

ועל זה הדרך... כל מה שתעשי יצא מוצלח.

ניתן לגלגל כמו בלינצ'ס או בצורת שבלול.
במידה שזה שבלול אפשר לשים בתבנית פירקס ולצופף אותם כדי שלא יפתחו במהלך האפיה.

טוב, עד כה במעט פנאי שיש לי ובכתיבה מהירה, מקוה שזה יעזור.

• הוסף לסימניות
טוב אני חושבת שאפשיר את זה במקרר למחר
נשמע ממש נחמד אחרי כל העיצות כאן
ונקווה שיצא מזה איזושהי ארוחה
אבל זו חבילה ממש גדולה כנראה אצטרך חאכין כמות גדולה ולהקפיא - זה מוצלח בהקפאה?
אפשר אולי להקפיא אחרי ההפשרה- כלומר להוציא מס' עלים ולהקפיא את כל השאר?

• הוסף לסימניות
אני הפשרתי, אפיתי לשמחה, חתכתי כ-3 עלים לריבועים, שמתי בתבנית שקעים אחד על השני, שיהיה כמו כוכב, והקפתי, לפני השמחה חממנו בתנור והוספנו את הכבדים והרוטב, יצא מצויין מההקפאה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה