כללי מה עושים עם ההערת שוליים הזאת!!

• הוסף לסימניות
אני מעמד עכשיו איזשהו שו"ת, ואני שם לב שהאינדיזיין משתדל בכל פעם להצמיד את ההפניה של הערת השוליים לגוף ההערה עצמה.
הבעיה היא, שכמו שאתם רואים זה גורם לכך שהטקסט ייראה קצת מצחיק (ומביך).
יש דרך לפתור את זה, איזשהו לחצן שמבטל את השאיפה להצמיד את ההפניה להערה?

תודה!

קבצים מצורפים

• עמוד.jpg
    2.9 MB · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
ממי, כדי לעבוד נכון על הערות ובפרט בענין של שני טורים, חפש כאן בפורום בנוגע להפרדת הערות שוליים מגוף הטקסט עצמו, מעתה זה מצריך עבודה ידנית, אבל עם כיוונון נכון (גריד פנימי לפי גוף טקסט למסגרת ההערות כמו גם מסגרת טקסט ראשי, בחירת יישור מפוזר JUSTIFY, ועוד משחקים) והרבה תפילה - זה אמור לעבוד. הסקריפט שמטפל בפיצול ההערות הוא של PETER KAHREL, כמו גם הרבה מעולים אחרים שנמצאים כאן
http://www.kahrel.plus.com/indesignscripts.html

ספיציפית לגבי ההערות:
http://www.kahrel.plus.com/indesign/footnotes.html

יש שם המון דברים שימושיים שעושים את העבודה הרבה יותר קלה, אם יודעים להשתמש בהם נכון, כמו הרבה סקריפטים אחרים....

בהצלחה, ידידי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gabizon1;1000170:
אני מעמד עכשיו איזשהו שו"ת, ואני שם לב שהאינדיזיין משתדל בכל פעם להצמיד את ההפניה של הערת השוליים לגוף ההערה עצמה.
הבעיה היא, שכמו שאתם רואים זה גורם לכך שהטקסט ייראה קצת מצחיק (ומביך).
יש דרך לפתור את זה, איזשהו לחצן שמבטל את השאיפה להצמיד את ההפניה להערה?

תודה!

תעביר חצי מההערה לעמוד הבא

• הוסף לסימניות
אבהיר את עצמי:

בד"כ, כשעושים הערת שוליים, נניח בוורד, אז ההערה מופיעה למטה, ללא שום קשר למיקום של ההפניה למעלה.
אבל כאן, משום מזה זה מצמיד לי אותם, וזה מעוות את העימוד. כך נוצר שאין זרימה נוספת של טקסט פנימה מהעמוד הבא, וכך נוצרים רווחים גדולים מאוד בין השורות (כי טקסט לא מצליח להיכנס פנימה).

מה עושים??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gabizon1;1000178:
בד"כ, כשעושים הערת שוליים, נניח בוורד, אז ההערה מופיעה למטה, ללא שום קשר למיקום של ההפניה למעלה.
אבל כאן, משום מזה זה מצמיד לי אותם, וזה מעוות את העימוד. כך נוצר שאין זרימה נוספת של טקסט פנימה מהעמוד הבא, וכך נוצרים רווחים גדולים מאוד בין השורות (כי טקסט לא מצליח להיכנס פנימה).

מה עושים??

למיטב ידעתי אין שום הגדרה באינדזיין להצמיד או לא להצמיד את אות ההפניה להערה עצמה. וגם אין שוב סיבה הגיונית שתהיה הגדרה כזו.

פשוט אינדזיין מנסה להכניס כל ההערה שהיא יכולה בעמוד, וממילא שה מה שייצא.

נסה לכן להעביר ידנית חלק מההערה לעמוד הבא.
וכן כדאי לא להשתמש ביישור מלא שיוצר ריווח שורות כזה, אלא הצמדה לרשת.

ומי שעובד הרבה עם טורים, כדאי לו ללמוד תג.

• הוסף לסימניות
כידוע לי וכן שמעתי ממעמדים אחרים שאין שום דרך באינדיזיין לטפל בזה.
מה שאפשר לעשות אם זה בעיה חד פעמית הוא פשוט להעתיק את הטקסט ההערה לתוך תיבת טקסט נפרד ולמקם אותו מתחת הטקסט העיקרי, ואפשר לעגן אותו.

• הוסף לסימניות
מה קורה אם תיתן מעבר עמוד באמצע ההערה?

• הוסף לסימניות
יש מעלה באופן שאמרת שאפשר לעשות שתי טורים שווים, או אפילו טור א' (משהו שאינדיזיין לא מספק, דהיינו ב' טורים בטקסט העיקרי וטור א' בהערות). אבל כמו שנזכר, זה ידני.

• הוסף לסימניות
ט''ס צ''ל ''במה שאמרתי''

• הוסף לסימניות
פשוט ביותר, אתה צריך לאפשר פיצול הערות שוליים

בתפריט: אות>אפשרויות הערות שוליים במסמך>פריסה>התר פיצול הערות שוליים במסמך

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מענדל'ע;1000211:
פשוט ביותר, אתה צריך לאפשר פיצול הערות שוליים

בתפריט: אות>אפשרויות הערות שוליים במסמך>פריסה>התר פיצול הערות שוליים במסמך

נראה שההערה כבר מפוצלת. אין נקודה בסוף.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה