התייעצות מה עושים עם המצב של השידוכים במגזר שלנו

מצב
הנושא נעול.
עניין של הרגל נטו.
אני למשל, לא הייתי רוצה להיות ילד שגדל בידיעה שההורים שלי זכו להתחתן על ידי אן-דן-דינו אקראי של איזה שדכן שהיה צריך דחוף את הכסף...
'תתפלא' לשמוע, אבל יש מגזרים שאצלם 'שידוך' היא מילה גסה...

בא נאמר שיש שלב מסוים שלהורים המזדקנים נמאס לברר לעומק על כל שידוך, ומבחינתם מספיק שהוא בחור חרדי עם אוזניים ועיניים, בשביל להמשיך הלאה...
אם כן, אפשר להגיע לפתרון די פשוט.
אדם מארגן קבוצה של רווקים שעונים לדרישות מאד מסוימות (ישיבה מסוימת, גובה, צבע עיניים, וכדומה), וקבוצה של רווקות שאף הן עונות לדרישות מסוימות (מתכנתת, משקל, צבע העור), ועושים לשתי הקבוצות 'ערב היכרות' באיזה אולם או לובי של מלון, שבהם אפשר להכיר זה את זה, ברוגע, בלי לשבת דווקא עם מישהו מסוים, ובלי שיהיה איזשהו תחילתו של קשר וציפיה.
כמדומני שאצל הציבור האמריקאי הדבר מקובל.
ואתה יודע מה קורה בכאלו מיקרים?
כל הבחורים סביב אחת וכל הבחורות סביב אחד. :)
(מידיעה)

כל אחד עם האופי שלו וההרגשה שלו.

את באמת רוצה לשמוע ולהבין או לצרוח שכולנו רוצחים, רשעים, צמאי דם?!
מי שגורם לאחרים לא להתחתן כי הוא לא התחתן, אז הוא גורם לאחרים לא להתחתן.
זה מה שהוא.
(וכן. אני גם רווקה)

אם כן, אפשר להגיע לפתרון די פשוט.
אדם מארגן קבוצה של רווקים שעונים לדרישות מאד מסוימות (ישיבה מסוימת, גובה, צבע עיניים, וכדומה), וקבוצה של רווקות שאף הן עונות לדרישות מסוימות (מתכנתת, משקל, צבע העור), ועושים לשתי הקבוצות 'ערב היכרות' באיזה אולם או לובי של מלון, שבהם אפשר להכיר זה את זה, ברוגע, בלי לשבת דווקא עם מישהו מסוים, ובלי שיהיה איזשהו תחילתו של קשר וציפיה.
כמדומני שאצל הציבור האמריקאי הדבר מקובל.
סליחה, אבל הגזמת לחלוטין!
זה אולי מקובל אצל הציבור האמריקאי המודרני יותר / בעל'בתיש יותר, בשום אופן לא אצל הציבור החרדי.
ק"ו בן בנו של ק"ו שזה לא מקובל אצל הציבור הישראלי.
והסיבות לזה ברורות מאוד.

עושים לשתי הקבוצות 'ערב היכרות' באיזה אולם או לובי של מלון, שבהם אפשר להכיר זה את זה, ברוגע, בלי לשבת דווקא עם מישהו מסוים, ובלי שיהיה איזשהו תחילתו של קשר וציפיה.
נשמע גרוע......

סליחה, אבל הגזמת לחלוטין!
זה אולי מקובל אצל הציבור האמריקאי המודרני יותר / בעל'בתיש יותר, בשום אופן לא אצל הציבור החרדי.
ק"ו בן בנו של ק"ו שזה לא מקובל אצל הציבור הישראלי.
והסיבות לזה ברורות מאוד.
אפשר הסבר?

מי שגורם לאחרים לא להתחתן כי הוא לא התחתן, אז הוא גורם לאחרים לא להתחתן.
זה מה שהוא.
(וכן. אני גם רווקה)
אף אחד לא יכול לגרום לאף אחד לא להתחתן.
ובדיוק בגלל זה שואלים רב.
ואני מכירה המוןןן בנות רווקות עם אחיות וכו', ולא שמעתי על רב אחד שאמר לחכות!!!!!
אולי בגיל ממש צעיר, לאחר מכן זה נדיר!
השאלה היא בד"כ כדי לדעת שעושים את הדבר הנכון, ולדעת איך לרפד לפחות את הצער של האחר, וגם ברכה וכו' מהרב שהזכות (או הצער, לצערנו) תעמוד לגדול/ה למצא את שלו.
ובחירה של הגדול אם להתחזק באמונה או לעשות שרירים על קירות ולגרום עוגמת נפש לכולם.
לא אומרת שזה קל, אבל יש הרבה דברים לא קלים.

ובהחלט מרשה לעצמי להגיד את זה ממקום של אחות גדולה, ששתי אחיותי הקטנות נפגשות במרץ, ונכון, לא הכי קל לפעמים, אבל מתפללת עליהן שיצליחו ועלי שאצליח לפרגן ולשמוח.

בתור תלמיד חכם אתה בוודאי מכיר את הגמרא בסוף תענית על 'בנות ישראל שיוצאות וחולות בכרמים'.
לא ת"ח...
מכיר, אבל יש להעמיק בנושא, ולא כאן המקום. (אתה מסתמא מכיר את דברי הגר"מ גרוס בעניין, ואף כי לא מצאנו אף אחד אחר שסובר כך, אבל עכ"פ זה ממחיש שהנושא לא בהכרח כפשוטו).

סליחה, שכחתי לומר שכמובן שישבו שם משגיחי ומשגיחות כשרות שיבדקו שהכל כשורה.

אף אחד לא יכול לגרום לאף אחד לא להתחתן.
ובדיוק בגלל זה שואלים רב.
ואני מכירה המוןןן בנות רווקות עם אחיות וכו', ולא שמעתי על רב אחד שאמר לחכות!!!!!
אולי בגיל ממש צעיר, לאחר מכן זה נדיר!
השאלה היא בד"כ כדי לדעת שעושים את הדבר הנכון, ולדעת איך לרפד לפחות את הצער של האחר, וגם ברכה וכו' מהרב שהזכות (או הצער, לצערנו) תעמוד לגדול/ה למצא את שלו.
ובחירה של הגדול אם להתחזק באמונה או לעשות שרירים על קירות ולגרום עוגמת נפש לכולם.
לא אומרת שזה קל, אבל יש הרבה דברים לא קלים.

ובהחלט מרשה לעצמי להגיד את זה ממקום של אחות גדולה, ששתי אחיותי הקטנות נפגשות במרץ, ונכון, לא הכי קל לפעמים, אבל מתפללת עליהן שיצליחו ועלי שאצליח לפרגן ולשמוח.
ואשאל שוב פעם, אם ארצה לשדוד בנק, אוכל גם כן לשאול רב?

ואשאל שוב פעם, אם ארצה לשדוד בנק, אוכל גם כן לשאול רב?
כן, כי אם זה פיקוח נפש יכול להיות שהוא יתיר. (כמובן תלוי אם יכול לצאת מכך רצח של מישהו אחר, כמו שלפעמים קורה בשדידת בנקים, למי שיודע...)

נו, באמת. לא צריך להגזים. מדובר בנושא מורכב.

אשאל שוב,
לעכב אדם בנישואין למשך שנה או שנתיים, זה איסור גמור?
אוקיי, אז אשאל אחרת, אם אקבל התר מרב לחת מקל ולעמוד במכולת וכל שניה לגעת עם המקל לאישה שלפני בכף היד, והרב יתיר לי. זה לא איסור גמור אבל זה לא בסדר גם אם רב התיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה