כללי מה עושים עם לקוח שלא משלם?

• הוסף לסימניות
ועל המושג "איכות נמוכה" - שלא מתאימה לדפוס בשופ"א?

• הוסף לסימניות
-בקיצור-​
הכל תלוי -בנו-
הלקוחות מתנהגים בהתאם למה שאנחנו משדרים ולפי זה הם מנצלים
(או שהם רואים שאין פה פרטנר לניצול)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;471738:
מה פירוש לא לשלוח ללקוח את העבודה לפני שהוא משלם?

הרי הוא לא ישלם לפני שיראה את העבודה ויאשר אותה,

וכדי שהוא יראה את העבודה צריך לשלוח לו במייל, ואז הוא כבר יכול להשתמש בה...

אנא תסבירי את דברייך. איך לקוחות שלך מאשרים עבודות לפני שאת שולחת להם במייל?

אני דווקא לא שמה סימן מים, אלא פשוט מקפידה לשלוח את כל הסקיצות ב 100 dpi - וכמובן לא פידיאפ אלא JEPG וכן בצבעי RGB. סימן מים הוא מידי בוטה ומשדר אי אמון בלקוח, מה גם שהוא מפריע בהתרשמות מהעבודה. כשמגיעים לשלבי סיום והלקוח מדבר כבר על שליחה לדפוס, אני מבהירה לו שהסקיצות ששלחתי לו אמנם נראות לעין בסדר גמור, אבל הן לא מוכנות להדפסה, כי הן ברמת תצוגת מסך בלבד. אין צורך לפרט על רזולוציה וכו' כי זאת טורקית בשבילו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;471772:
אני דווקא לא שמה סימן מים, אלא פשוט מקפידה לשלוח את כל הסקיצות ב 100 dpi - וכמובן לא פידיאפ אלא JEPG וכן בצבעי RGB. סימן מים הוא מידי בוטה ומשדר אי אמון בלקוח, מה גם שהוא מפריע בהתרשמות מהעבודה. כשמגיעים לשלבי סיום והלקוח מדבר כבר על שליחה לדפוס, אני מבהירה לו שהסקיצות ששלחתי לו אמנם נראות לעין בסדר גמור, אבל הן לא מוכנות להדפסה, כי הן ברמת תצוגת מסך בלבד. אין צורך לפרט על רזולוציה וכו' כי זאת טורקית בשבילו.

אם אשלח באיכות נמוכה, זה לא יפגע ביכולת ההתרשמות של הלקוח?

חוץ מזה שהלקוחות שלי ממש לא מתמצאים בנושאי איכות וכו'... וכבר קרה לי שלקוח שלח לעיתון קובץ שעשיתי לו לתצוגה בלבד... (אל תכעסו עליו, הוא לא עשה בעיות עם התשלום, נתתי לדפוס קובץ PDF, רק שאח"כ רצה להכניס גם לעיתונות ושלח להם את קובץ התצוגה שהיה אצלו כי לא רואה הבדל...)

ועוד שאלונת של עמת ארץ כמוני...

מה הבעיה לשלוח בפורמט RGB את המקורי? הרי כשמדפיסים את זה, זה יוצא CMYK גם אם לא ממירים את זה קודם, ובתצוגה יותר יפה RGB. האם יש הבדל בהדפסה אם מדפיסים מ- RGB או מ- CMYK ??? אף פעם לא שמתי לב... :eek:

ומבחינת JPEG... אין הבדל באיכות מPDF, כי אני מעצבת את המודעות בפוטושופ.

בקיצור, אז מה נשאר? מה גורם למודעה להיות "תצוגה בלבד"? רק הרזלוציה הנמוכה... נו, אז יש כאלה (הרבה) שלא מבינים בזה (מה זה כל הקשקושים "תצוגה" "הדפסה", הנה אני רואה אצלי את המודעה והיא בסדר, אפשר להשתמש גם כך) וזה מה שחסר לי, שישתמשו עם הרזלוציה הנמוכה, כשהקרדיט היפה שלי מתנוסס בצד...:p

• הוסף לסימניות
הצרה היא, שלאחרונה הסתכסכתי עם לקוחה שהוציאה את בעלה מהכוילל בשביל לשלוח לי תשלום לפני שליחה לעיתון שעמד לרדת לדפוס. הוא זרק לי את השטרות והפטיר: שתדעי לך שאת מפסידה לקוחות עם השיטה הזו..."
מה אתם אומרים על זה?[/QUOTE]

אנחנו אומרים על זה שיש לה בעיה שהיא הוציאה את בעלה מהכוילל בשביל להעביר תשלום. אם הלימוד שלו כ"כ יקר לה אז יש מונית או חברת שליחויות שגם אם הכסף בכיס של הצדיק בכוילל אז הוא יכול לשלוח משם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;472420:

את צריכה להבין משהו.
לא משנה וקטורי או פיקסלים, JPG הוא פורמט דחוס.
כשאת שומרת כ- JPEG באופן אוטומטי את מורידה מהאיכות של התמונה, כי המחשב מנסה לדחוס את הנתונים כדי שמשקל הקובץ יהיה נמוך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;472420:
אם אשלח באיכות נמוכה, זה לא יפגע ביכולת ההתרשמות של הלקוח?

חוץ מזה שהלקוחות שלי ממש לא מתמצאים בנושאי איכות וכו'... וכבר קרה לי שלקוח שלח לעיתון קובץ שעשיתי לו לתצוגה בלבד... (אל תכעסו עליו, הוא לא עשה בעיות עם התשלום, נתתי לדפוס קובץ PDF, רק שאח"כ רצה להכניס גם לעיתונות ושלח להם את קובץ התצוגה שהיה אצלו כי לא רואה הבדל...)

ועוד שאלונת של עמת ארץ כמוני...

מה הבעיה לשלוח בפורמט RGB את המקורי? הרי כשמדפיסים את זה, זה יוצא CMYK גם אם לא ממירים את זה קודם, ובתצוגה יותר יפה RGB. האם יש הבדל בהדפסה אם מדפיסים מ- RGB או מ- CMYK ??? אף פעם לא שמתי לב... :eek:

בקיצור, אז מה נשאר? מה גורם למודעה להיות "תצוגה בלבד"? רק הרזלוציה הנמוכה... נו, אז יש כאלה (הרבה) שלא מבינים בזה (מה זה כל הקשקושים "תצוגה" "הדפסה", הנה אני רואה אצלי את המודעה והיא בסדר, אפשר להשתמש גם כך) וזה מה שחסר לי, שישתמשו עם הרזלוציה הנמוכה, כשהקרדיט היפה שלי מתנוסס בצד...:p

שולחים את הקובץ ברזולוציה נמוכה (אבל באיכות מעולה!)
ומציינים בצורה ברורה במייל שאין לשלוח קובץ זה לדפוס
ללקוח מסבירים שאם הקובץ הוא לא "סגור לדפוס" ההדפסה תצא גרועה מאוד. יותר מזה הוא לא ממש צריך לדעת

• הוסף לסימניות
עוד סוג של דרך להתמודד עם לקוחות שלא שילמו.... :)
(מוכר, אבל במקום)

קבצים מצורפים

• לקוחות שלא שילמו.wmv
    KB 980 · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י געציל;472464:
עוד סוג של דרך להתמודד עם לקוחות שלא שילמו.... :)
(מוכר, אבל במקום)

חזק.................
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
ההבדל בין RGB ל CMYK למי שלא יודע/ת בדפוס הם לא מכירים את הצבעים רד,גרין,בלו, ומכיוון שכך כשאת מוציאה להם תמונה המגיעה בצבעי RGB המכונות שמערבבות את הצבעים לא יצליחו לעולם להגיע לצבע היוצא מעירבוב של RGB.
כל מה שהם מכירים זה CMYK כלומר, צ'יאן,מג'נטה,ילוו,בלק.
שהם ארבעה צבעים שהעירבוב שלהם מביא לתוצאות מסוימות, ולכן למשל צבע ירוק זוהר שנראה מדהים ב- RGB איננו יכול לצאת לעולם ככה ב CMYK מכיוון שהצבעים הנ"ל לא יכולים ע"י שום עירבוב בעולם להגיע לצבע הזה, ולכן חובה עלינו לבדוק את הצבעים שמהם יצרנו את התמונה בכדי לדעת שאין שם צבעים שנוצרו ע"י עירבוב של RGB. ברגע שאנו הופכים את הפרוייקט ל CMYK, כל זמן שנהיה בחלון בחירת צבעים התוכנה תזהיר אותנו מצבעים שאינם נוצרים ע"י עירבוב CMYK.

עכשיו -אם נעבוד על RGB ואת זה נשלח לדפוס , לא נדע לעולם מה ייצא לנו שם וזה דיי קשה לעבוד ככה כשלא את ולא הלקוח יודעים איך זה ייראה, הלקוח יכול להתלהב מצבע חום מואר כזה שעשית לו לעיטורים, ופתאום זה יוצא ממש "חום מת" וזה מאוד מאוד עלול לעשות בלאגן, ואח"כ נפתחים כאן אשכולות על לקוחות שלא משלמים... :)
יש עוד מה להסביר אך זה התימצות החשוב -בהצלחה.

• הוסף לסימניות
נכון!
אבל זה לא שאי אפשר להדפיס RGB אלא אפשר וצבעים מסוימים שאינם נמצאים בCMYK יודפסו בצבעים הכי דומים.
(מה שקורה בכ"ע כשממירים קובץ RGB במחשב לCMYK
אבל כשעובדים מלכתחילה בCMYK אפשר להשתמש בצבעים הכי רצויים במוגבליות הקיימות.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה