כללי מה עושים עם לקוח שלא משלם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;470937:
מטאור, זה באמת נשמע לא נעים.
מצד שני, אם הלקוחה ידעה זאת מראש, זו קצת תמימות להתעלם ברגע האמת או לחשוב שאת לא ממש מתכוונת ברצינות...
מצד שלישי, אולי לפעמים נכון להזכיר בעדינות את הנושא כדי להיות בטוחה שזה נקלט?
ומה עם לבקש מס' כרטיס אשראי? או שאין לה?

במקרה הספציפי הזה, היה ברור לי שהיא זוכרת, כי העבודה הקודמת שביצעתי לה המתינה אצלי במחשב במשך שלושה (!) חודשים - משך הזמן שלקח לה להפנים את זה ש"אחרי התשלום, תוך כמה דקות העבודה בדפוס"... (פעם בשבוע לפחות קיבלתי ממנה טלפון בסגנון הזה: "מה קורה עם העבודה שלי? דיברתי עם הדפוס והם טוענים שזה לא הגיע..." ואני באדיבות ובקור רוח: "הרי סיכמנו שאחרי התשלום אני שולחת"! והיא: "טוב, היום בעלי עובר לידך ב 1:00 בצהריים והוא מכניס לך את הכסף..." ואני: "אוקי, אחרי שהוא יגיע, תוך כמה דקות זה בדפוס"...)

לא ידעתי שהזכרון שלה קצר כל כך, ולכן לא ראיתי צורך להזכיר זאת.

יכול להיות שהיא חשבה שבזה שהיא שילמה לי לבסוף, היא הוכיחה לי שהיא "לקוחה שמשלמת"... ושאפשר לסמוך עליה, ולכן היה ברור לה שלא אתעקש הפעם? אין לי מושג. מה שכן, היא באמת לא הזמינה אצלי מאז עבודה, ואני יודעת שהיא זקוקה לי בדחיפות. איך אני יכולה לתקן את הנזק? הבנתי שהיא פגועה ממני עד עמקי נשמתה...

• הוסף לסימניות
את יכולה גם להרגיש פגועה, על כך שחיכית 3 חודשים לתשלום על עבודה שסיימת וסגרת לדפוס...
ואת יכולה מאוד להיפגע מכך שהיא חזרה אלייך לעבודה נוספת בלי להתנצל על עגמת הנפש שהיא גרמה לך בפעם הקודמת.
זה שאנשים לוקחים בצורה רגשית מצבים בחייהם, לא תמיד מחייב אותנו לקחת אחריות.
(כאילו, אם היא נפגעה, ברור שזו את הלא בסדר, נכון? ומה אם את היית נעלבת שהיא לא שילמה לך בזמן, ומסרבת לעבוד איתה שוב?)

קיצר, נשמע מקרה טיפוסי ללקוחה שעדיף להעביר הלאה...

• הוסף לסימניות
ככה זה בעבודה מול חברות גדולות.
על התשלומים מחלקת הנהלת חשבונות. לא יעזור בית דין, מנהל שיווק לא מתעסק בצ'קים גם אם הוא היה מאוד רוצה. לפעמים הוא יושב בבניין אחר ולפעמים בעיר אחרת מזו של מחלקת הנה"ח.

מה שצריך לעשות להבא הוא לפני שמתחילים לעבוד, לחתום על הסכם הזמנת עבודה עם החברה, כמו שהם עושים עם טכנאי המזגנים שלהם או עם האינסטלטורים, ואת זה מפקססים להנה"ח ביחד עם דרישת תשלו/חשבונית מס.

כל הדיבורים של אנשים כאן על "מי שהמזין הוא זה שמשלם" הם דיבורים של אנשים שלא מבינים איך הדברים מתנהלים במשרדים גדולים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;470955:
את יכולה גם להרגיש פגועה, על כך שחיכית 3 חודשים לתשלום על עבודה שסיימת וסגרת לדפוס...
ואת יכולה מאוד להיפגע מכך שהיא חזרה אלייך לעבודה נוספת בלי להתנצל על עגמת הנפש שהיא גרמה לך בפעם הקודמת.
זה שאנשים לוקחים בצורה רגשית מצבים בחייהם, לא תמיד מחייב אותנו לקחת אחריות.
(כאילו, אם היא נפגעה, ברור שזו את הלא בסדר, נכון? ומה אם את היית נעלבת שהיא לא שילמה לך בזמן, ומסרבת לעבוד איתה שוב?)

קיצר, נשמע מקרה טיפוסי ללקוחה שעדיף להעביר הלאה...

תודה, אריאלס, הרגעת את מצפוני.

• הוסף לסימניות
אגב, כמה פעמים חשבתי לפרסם פה מודעה בסגנון:
הצעת עבודה -
דרושה גרפיקאית עצמאית מעולה, בעלת נסיון ובעלת סגנון ייחודי.
שעובדת במחירי רצפה
מוכנה לדחות תשלומים עד אין קץ
חביבה ונעימה גם כשלא משלמים לה
מקבלת תיקונים בכל שעות היממה
מוסרת קבצים פתוחים בשמחה ובלי שאלות
ואומרת יפה תודה שנותנים לה בכלל עבודה

אם יש קופצות - אני מוכנה להציע כמה לקוחות מוצלחים מאוד

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;470956:
ככה זה בעבודה מול חברות גדולות.
על התשלומים מחלקת הנהלת חשבונות. לא יעזור בית דין, מנהל שיווק לא מתעסק בצ'קים גם אם הוא היה מאוד רוצה. לפעמים הוא יושב בבניין אחר ולפעמים בעיר אחרת מזו של מחלקת הנה"ח.

מה שצריך לעשות להבא הוא לפני שמתחילים לעבוד, לחתום על הסכם הזמנת עבודה עם החברה, כמו שהם עושים עם טכנאי המזגנים שלהם או עם האינסטלטורים, ואת זה מפקססים להנה"ח ביחד עם דרישת תשלו/חשבונית מס.

כל הדיבורים של אנשים כאן על "מי שהמזין הוא זה שמשלם" הם דיבורים של אנשים שלא מבינים איך הדברים מתנהלים במשרדים גדולים.
ככה עשיתי שלחתי הסכם הזמנת עבודה והיא שהזמינה העבודה אצלי חתמה על זה אבל אז היא לא אמרה לי שהיא בכלל לו קשור לתשלום כי היא רק מנהלת חנות מחברה מאוד גדולה והם מתעסקים עם התשלום, וכן התחיל הביע, <O:p

• הוסף לסימניות
אם כך, הצעד הבא, מכתב מעורך דין למחלקת הנה"ח עם העתק למנכ"ל, לסמנכ"ל, למי שתרצי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;470925:
הצרה היא, שלאחרונה הסתכסכתי עם לקוחה שהוציאה את בעלה מהכוילל בשביל לשלוח לי תשלום לפני שליחה לעיתון שעמד לרדת לדפוס. הוא זרק לי את השטרות והפטיר: שתדעי לך שאת מפסידה לקוחות עם השיטה הזו..."
מה אתם אומרים על זה?

אני שואלת אם רק אנחנו מצווים על "לא תלין פעולת שכיר"? עצוב מאוד שהוא היה צריך לצאת מהכולל, אבל למה זאת בעיה שלך יותר משלהם, הם מחוייבים במצוות בדיוק כמונו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;470962:
אגב, כמה פעמים חשבתי לפרסם פה מודעה בסגנון:
הצעת עבודה -
דרושה גרפיקאית עצמאית מעולה, בעלת נסיון ובעלת סגנון ייחודי.
שעובדת במחירי רצפה
מוכנה לדחות תשלומים עד אין קץ
חביבה ונעימה גם כשלא משלמים לה
מקבלת תיקונים בכל שעות היממה
מוסרת קבצים פתוחים בשמחה ובלי שאלות
ואומרת יפה תודה שנותנים לה בכלל עבודה

אם יש קופצות - אני מוכנה להציע כמה לקוחות מוצלחים מאוד

יש עוד דרישות,
להוסיף? ;)

• הוסף לסימניות
לא אשחרר עבודה ללא תשלום
אפילו למשפחה קרובה של (אולי ק"ו?)
פעם אחת לפני 6 שנים בערך עשיתי עבודה למשפחה
שיחררתי את העבודה
ואת הכסף ראיתי אחרי 3 שנים
וזאת לאחר רדיפות ואי נעימויות וכו'
והם כמובן חשבו שהם שילמו כי עבר זמן רב מאז
ואנשים לא זוכרים...
וב"ה מאז אין בעיות
אני תמיד אומרת
עדיף לא נעים לפני (כגוןן שאת "מטריחה" אותו ללכת להוציא כסף כי אין לו במקום וכד')
מאשר -לא נעים אחרי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרדכי;470934:
,Shia

מה שאני כן יכול לומר בקצרצרה צרה, שבניגוד למה שהבנת, אינני בחור תקיף כלל וכלל, ויעידו מכריי כאן... הענין הוא בגישה הברורה שבה אתה ניגש, לא במידת התקיפות ולא בגובה הווליום. כשאתה ישר, ברור בעצמך עד הסוף ונחוש במה אתה רוצה, גם זה שלמולך קולט את זה ואין לו שום ענין לשחק איתך. הוא מבין ומרגיש שזה לא הוגן ולא לענין. זה לא קשור אם זה בחור או גברת, ולא אם אתה בעל כתפיים רחבות או את אשה דקה ושברירית.

קוראים לזה "אסרטיביות".
והיא תכונה מאד חשובה לבעל עסק (אולי אפילו הראשונה במעלה).

• הוסף לסימניות
אגב, אל תאמינו לאנשים שאומרים לכם שהם חשבו ששילמו כבר - אין דבר כזה.
בן אדם ששילם זוכר זאת בדיוק כמו שהוא זוכר שהוא לא שילם..

עכשיו, שאלה לגבי בית משפט לתביעות קטנות:
יש לי לקוח (לשעבר, כמובן), שחייב לי 550 ש"ח. עברו מאז כמעט שנתיים אולי. שבמשך כל הזמן הזה ניסינו להוציא ממנו את הכסף בדרכים לא דרכים - ששום דבר לא עזר.

אז אומנם זה כסף קטן, (בעבר נפלתי עם 8500 ש"ח, דוקא כשהייתי שכירה והמנהלים פשטו רגל ולא שילמו משכורת חודשיים. ועד היום לא ראיתי את הכסף - עברו מאז 3 שנים)
אבל אני לא רוצה לוותר.
האם שווה לי ללכת לבית משפט לתביעות קטנות? מה הפרוצדורה? מה זה דורש ממני?
והאם יש סיכוי להוציא ממנו גם פיצויים על כל התקופה הזו? (רק הכסף שהלך לי על שיחות טלפון אליו כבר יוצא יותר מ500..)

אגב, אם אני עדיין לא עוסק מורשה, זה לא יסבך אותי בבית משפט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;471712:
א

וודאי שכן!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;471712:

יש עסק מורשה ועסק פטור,
מה את מתכוונת?
עסק פטור בודאי יכול לתבוע בבית משפט
אני עסק פטור, וזה ממש לא סיפור להרשם במשרדי המע"מ והמס הכנסה,
חבל סתם להסתבך ולעבוד בשחור

• הוסף לסימניות
אני מתכוונת בע"ה בקרוב לעבור ל"עבודה בלבן", אבל כרגע אני בשחור - לא בוער לי כרגע לעבור ל"לבן" כי בתוקף עבודתי כשכירה, לא נשאר לי פנאי כרגע לעסוק פרטי בכל מקרה.. לכן שאלתי אם תהיה לי בעיה בעצם לגשת לבית משפט שמלכתחילה אני לא עובדת כחוק..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;471729:
אני מתכוונת בע"ה בקרוב לעבור ל"עבודה בלבן", אבל כרגע אני בשחור - לא בוער לי כרגע לעבור ל"לבן" כי בתוקף עבודתי כשכירה, לא נשאר לי פנאי כרגע לעסוק פרטי בכל מקרה.. לכן שאלתי אם תהיה לי בעיה בעצם לגשת לבית משפט שמלכתחילה אני לא עובדת כחוק..

ברור שיהיה בעי'
אני חושב שמ-550 זה יסתבך הלאה

• הוסף לסימניות
אוקי, תודה.

מה לגבי הרעיון לפנות לבית משפט (ב"לבן")
האם זה שווה את זה?
והאם אוכל להוציא מהלקוח גם פיצויים, עוגמת נפש וכדו'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מטאור;470925:
אחרי כמה פעמים שנפלתי למדתי את הלקח. אני מעולם מעולם לא משחררת עבודה לפני התשלום. לא משחררת זה אומר - לא שולחת מייל, ולא צורבת על דיסק, ולא נותנת נייר מודפס.

זה כמובן מגובה בהסכם חתום לפני ביצוע העבודה.

קשה מאד לעמוד על העקרון הזה מבלי לפגוע במערכת היחסים עם הלקוחות. החכמה היא לדעת איך "להזכיר" את זה ללקוח ברגע שהוא מאשר את העבודה וכשכולו שמח וטוב לב הוא אומר "תשלחי, תשלחי, זה מעולה!!!" : אסור לומר: "אני לא שולחת לפני התשלום" אלא "בודאי שאני שולחת. אחרי התשלום תוך כמה דקות זה בדפוס". הלקוח קשה ההבנה מגיב ב "תשלחי, תשלחי, בינתיים אני יוצא אליך / שולח את אשתי / מבצע העברה בנקאית" וכד', ואז אנחנו חוזרים על עצמינו ומפטירים את אותו משפט, בלי שינויים: "אחרי שאשתך תגיע, תוך כמה דקות זה בדפוס" / "מייד אחרי שאראה את ההעברה שבוצעה, תוך כמה דקות זה בדפוס" וכן הלאה. הלקוחות ממש לא קשי הבנה, הכל מתחיל ונגמר בזה שהם חושבים שאנחנו... לעולם לא זקוקים לכסף. רק הם.
הצרה היא, שלאחרונה הסתכסכתי עם לקוחה שהוציאה את בעלה מהכוילל בשביל לשלוח לי תשלום לפני שליחה לעיתון שעמד לרדת לדפוס. הוא זרק לי את השטרות והפטיר: שתדעי לך שאת מפסידה לקוחות עם השיטה הזו..."
מה אתם אומרים על זה?

מה פירוש לא לשלוח ללקוח את העבודה לפני שהוא משלם?

הרי הוא לא ישלם לפני שיראה את העבודה ויאשר אותה,

וכדי שהוא יראה את העבודה צריך לשלוח לו במייל, ואז הוא כבר יכול להשתמש בה...

אנא תסבירי את דברייך. איך לקוחות שלך מאשרים עבודות לפני שאת שולחת להם במייל?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פילפל;471738:
מה פירוש לא לשלוח ללקוח את העבודה לפני שהוא משלם?

הרי הוא לא ישלם לפני שיראה את העבודה ויאשר אותה,

וכדי שהוא יראה את העבודה צריך לשלוח לו במייל, ואז הוא כבר יכול להשתמש בה...

אנא תסבירי את דברייך. איך לקוחות שלך מאשרים עבודות לפני שאת שולחת להם במייל?

שמעת על המושג "סימן מים"?

• הוסף לסימניות
...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה