מה עושים עם נדודי שינה אצל ילדה בת 3.5?

• הוסף לסימניות
אמנם זה לא דבר חדש
אבל הגענו למצב ממש קטסטרופלי.
הילדה ישנה כ-6,7 שעות ביממה.
נדודי השינה קורים גם אם ישנה ביום וגם אם לא.
עשינו בדיקות דם, והכל תקין...
רופא המשפחה טוען שהבעיה התנהגותית.. (כדי להרויח צומי וכדומה)
לכי תסבירי לו שהילדה לא מרויחה מכך כלום
- ישנה במיטה שלה
ועירה שם שעות!
מדברת לעצמה, צוחקת בקולי קולות ואפילו שרה "היום יום הולדת" בשעה ארבע לפנות בוקר;):confused::(...
אם יש למישהו היכרות עם מצב כזה, אשמח למידע שיוכל לעזור...
תודה לכולם.

• הוסף לסימניות
לבני לפעמים קורה גם כן שפתאום כל לילה הוא קם בשעה מסוימת ונשאר ער שעתיים שלוש. ומה שאני עושה למשך יום או יומיים (שבת בד"כ) אני סוחבת איתו עד השעות המאוחרות ואז אם הוא מתעורר הוא עייף וחוזר לישון מיד אבל ביום השני ואילך הוא כבר מתעורר רק בשבע בבוקר!
אם אין בעיה אחרת לדעתי זה רק מהרגל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ggg;583810:
לבני לפעמים קורה גם כן שפתאום כל לילה הוא קם בשעה מסוימת ונשאר ער שעתיים שלוש. ומה שאני עושה למשך יום או יומיים (שבת בד"כ) אני סוחבת איתו עד השעות המאוחרות ואז אם הוא מתעורר הוא עייף וחוזר לישון מיד אבל ביום השני ואילך הוא כבר מתעורר רק בשבע בבוקר!
אם אין בעיה אחרת לדעתי זה רק מהרגל.

המצב שונה... היא מסגולת להיות ממוטטת מעייפות ובכל אופן להיות ערה הרבה מעבר לשעתים שלוש...
לדוגמה אתמול לאחר חסר שינה ממוצ"ש וכו', נרדמה באמצע הביס של ארוחת ערב ב-6:00, אח"כ התעוררה ב8:30 ונרדמה ב2:000 ושוב התעוררה ב5:00 לאיזה עשרים דקות ואני מקווה שלא יותר כי באמת ישנתי אז... בבוקר קמה ב7:30 וזה גם נס...

סליחה על הסיפורים הארוכים....זה מרוב תסכול..

• הוסף לסימניות
אולי כדאי לנסות למנוע ממנה קופאין (גם בשוקו ושוקולד יש!) משעות אחה"צ המוקדמות. ויתכן שגם סוכר.יש גם מבוגרים להם זה מפריע להרדם.

• הוסף לסימניות
כ"כ מבינה אותך, רק שאצלי הגיל הוא יותר קטן היא בת שנתיים כשכולם הולכים לישון היא כאילו לא שייכת לטקס;) הזה בכלל וכל מה שניסיתי לא עזר וגם שהיא כבר במיטה עדיין היא שוכבת ערה שעות ואני פשוט מרחמת עליה
בינתיים עוד לא מצאתי פתרון. מה גם שזה התחיל בגיל מאוד מוקדם אז אני לא חושבת שזה קשור לתשומת לב או משהו כזה

• הוסף לסימניות
לפני תקופה היה לבני בן 4.5 נדודי שינה קשים. תוך כדי התברר שיש
לו "מונו". הרופאה אמרה לי שהמחלה יכולה לגרום לנדודי שינה
כשם שהיא יכולה לגרום לעודף שינה.
ההמלצה שלה היתה לזרום איתו ולא להלחץ, ובבוקר לתת לו לישון עד
שיתעורר. ולא לנסות לסובב לו את השעות.
לאחר שבועיים הילד חזר לישון כרגיל ב"ה.
בברכת לילה טוב וישנוני...

• הוסף לסימניות
בדרך כלל זה נובע מקנאה (כשנולד לו אח קטן)
הוא חושב שאם הוא יישן הוא יפסיד אולי יקחו לו משהו, או אולי יחלקו משהו לכולם והוא לא יקבל, לכן הוא ער.
(ילדים מהסוג הזה כשיגדלו, בדרך כלל הם מרטיבים גם כתוצאה מכך.)

• הוסף לסימניות
לדעתי חשוב להקפיד על זמנים ושעות מסודרות.
אם ילד ישן כל פעם בשעה אחרת הוא לא נכנס לסדר נכון של שינה, ראיתי אצל הילדים שלי אם עובר להם שעת השינה הם יכולים להשאר ערים עוד שעתיים שלש על אף שהם עיפים מאוד
ברגע שהילדה ישנה בשש היא מתעוררת וכל סדר השינה שלה משתבש לדעתי היה עדיף למשוך אותה עודשעה שעה וחצי ואז היא היתה ישנה למספר שעות רב יותר.- בכל אופן כך זה אצלי עד שלא עשיתי שעת שינה קבועה לא היה סדר.

• הוסף לסימניות
א כפי שכתבו על תזונה נכונה בעיקר לפני השינה להמעיט בדברי מתיקה
ב לבדוק שהמיטה נוחה לפעמים ילד לא נרדם בגלל מצעים מסוג מסוים ( מניסיון ) פיזמה וכדו חדר מואר מידי ( לפעמים אור חזק מהפרוזדור וכדו)
ג קריאת שמע עם הילד סיפור קטן או אפילו שיר ערש עוזרים פלאים הילד יותר נינוח רגוע והוא מרגיש שהוא קיבל את מנת הצומי שהוא זקוק לה לפני השינה
ד הכי חשוב - תפילה. יש שחושבים שצריך להתפלל בדמעות על ילד חולה או מתקשה בלימודים האמת שתפילות נועדו לכל דבר שמטריד אותנו ואחרי ההשתדלות שלנו שוודאי חייבת לבוא התפילות תמיד עוזרות לכל דבר
בהצלחה וחלומות פז לכולנו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מאיר14;583915:
בדרך כלל זה נובע מקנאה (כשנולד לו אח קטן)
הוא חושב שאם הוא יישן הוא יפסיד אולי יקחו לו משהו, או אולי יחלקו משהו לכולם והוא לא יקבל, לכן הוא ער.
(ילדים מהסוג הזה כשיגדלו, בדרך כלל הם מרטיבים גם כתוצאה מכך.)

אכן, פעמים רבות זה נובע מהצורך להיות כל הזמן בקונטרול.
מחשש שמא יפסידו משהו בשינה, או שמא משהו ילך כשאני אישן ואני לא אדע, ועוד.
כמובן שלא תמיד הילד מודע לזה והוא לא ממש מסוגל לומר להורים אני לא נירדם כי אולי תלכו, או אני לא נרדם שמא עכשיו תאכלו ארוחת ערב מגרה ואני אפסיד...

אם זה אכן אחרי גדילת המשפחה, או סתם ארועים אחרים ברקע כגון שההורים הלכו והינוקא מצא עצמו בלעדיהם, כדי להתייעץ כיצד לפתור את הבעיה.
לפעמים עצם העלאת הדברים למודע עוזרת, כגון לומר לילד אם יחלקו בערב משהו טוב נשמור לך בצד, ובבוקר שקם להביא לו, או אם נלך נעיר אותך ונגיד לך שלום ותראה ש
X נשאר איתך, לא נשאיר אותך לבד וכו'.

• הוסף לסימניות
כשקראתי את הבעיה- מיד נזכרתי ב....עצמי, לפני (המו-ן) שנים...
תקופה מאד ארוכה, בגיל יותר מבוגר (סביבות 8-9), הייתי מתעוררת באמצע הלילה ולא נרדמת למשך שעות! (אגב, לא היה אז במשפחה שום מצב לחוץ וכד', עד כמה שזכור לי)
אמא שלי בהתחלה היתה קמה, ומנסה להרדים אותי בכל מיני דרכים, עד שבאיזשהוא שלב היא הפסיקה לקום,( ואני בטוחה שהיא התעוררה מכל מיני רעשים וקולות של מישהו שמנסה להעיר מישהו כדי שירחמו עליו, מסכן, לא מצליח לישון....) והתופעה לאט לאט חלפה...
אולי היא באמת עדיין קטנה, אבל מי יודע? זה באמת נחמד שאמא קמה בלילה רק לכבודי....

• הוסף לסימניות
תודה לכולם..

ננסה את ענין ההפחתה בסוכר אחה"צ, זה הדבר הרלוונטי בשבילה.
מלבד זאת הילדה לא עברה שום ארוע טראומטי בזמן האחרון, היא חיה בשלום עם אחיה הקטן מגיל שנה וחצי... ומקבלת תשומת לב בכמויות מסחריות, גם לשעות הלילה...

שעות שינה קבועה לא הביאה לפתרון אם כי יכול להיות שזה משפר, רק הבעיה היא שתמיד בשבת איכשהוא זה משתבש בגלל השינה ביום..

אז נתפלל כמו שאומר דניאל...

ומי שיש לו עוד עצות מחכימות - תודה...

• הוסף לסימניות
לפעמים נדודי שינה נגרמים מחוסר בויטמין B12. שמעתי את זה מכמה, ודודתי ממש עשתה בדיקות דם, התחילה לקחת ויטמינים וישנה כמו תינוק בן-יומו:) (טוב, לא בדיוק... אבל זה עזר מאד).
לא יודעת אם זה גם בגיל כזה, אבל שווה לנסות לעשות בדיקת דם.

• הוסף לסימניות
יש לי אחות שהיתה ככה בגילאי 3-4 בערך. קמה בלילה, חוגגת שעות. מציירת, מקשקשת, בונה בלגו, מי יודע מה עוד. באיזשהו שלב זה פשוט עבר ונגמר.
הילד שלה, בגילאי 2-3, חזר על הסרט של אמא שלו. על דאטפת אטפוך...
גם אצלו זה פשוט נגמר באיזשהו שלב.

• הוסף לסימניות
טוב שהעלת את השאלה הזו, גברת ארטליין, כי גם אני מרגישה במצוקה...
הבן שלי לא מתעורר באמצע הלילה (ב"ה) אבל מתקשה להרדם ביותר.
היתה לו תקופה ממש קשה, (היה נרדם ב- 11-12 בלילה בלי שישן בכלל במשך היום, בגיל ארבע!)
אח"כ זה השתפר (נרדם באזור תשע)
אתמול שוב נרדם מאוד מאוחר והיום התקשה להרדם למרות העייפות הרבה.
איך אני יודעת שהוא עייף? כי קשה לו להתעורר בבוקר.
בשעתו אמר הרופא שזה בגלל תולעים, עשינו טיפול
אבל עכשיו התולעים חזרו שוב (הוא מתלונן)
מה אפשר לעשות? יש רופא מומחה לתולעים?
(אל תגידו לי ד"ר פקטרוביץ' כי אין לי כח לדיאטות המאסיביות שלו)
תודה רבה!
ולגבי ארטליין- נשמע לי שהבת שלך זה באמת משהו חריג וגם לא בריא. אולי תנסי לבקש בקופה רופא מומחה לילדים או משהו כזה?

• הוסף לסימניות
לתולעים, אם זו באמת הסיבה: טיפות מחנות טבע עזרו לנו מאד: דרקוניתול של חברת פארמה סין.
חשוב מאד להתמיד, וזה קצת קשה, אבל מאד מאד משתלם. שבועיים טיפול.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;584317:
אבל עכשיו התולעים חזרו שוב (הוא מתלונן)
מה אפשר לעשות? יש רופא מומחה לתולעים?
(אל תגידו לי ד"ר פקטרוביץ' כי אין לי כח לדיאטות המאסיביות שלו)
תודה רבה!
/QUOTE]
לתולעים?
"אמבטיית סוכר", להמנע מסוכר, שום,
יש המון פתרונות. צריך פירוט?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י red;584353:
נכתב ע"י אושר;584317:
/QUOTE]
לתולעים?
"אמבטיית סוכר", להמנע מסוכר, שום,
יש המון פתרונות. צריך פירוט?
את כל הדברים הנ"ל כבר ניסינו,כולל תרופות סבתא, כולל ורמוקס, כולל אנטיביוטיקה, כולל תולינט(-הוא לא הסכים לבלוע)

מי- זה באמת נשמע טוב. אבל זה טעים? כי אם לא הוא מוציא לי את הנשמה . אבל כדורים הוא בולע.

• הוסף לסימניות
זה לא טעים. נקודה.
מה שכן, מותר למהול את זה ברבע כוס מיץ, ואנחנו מהלנו במיץ ענבים, יוצא טעם ממש סביר. המרירות נבלעת במתיקות המיץ, והאלכוהול, כידוע, הולך מצויין עם מיץ ענבים.
אצל הבת שלי אקמול ונורופן לחלוטין מחוץ לתחום, על כל אנטיביוטיקה יוצא הנשמה, ואת זה היא בלעה בקלות, ואפילו בשמחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה