עזרה מה עושים עם נוזלים באוזניים לילד בן שנה וחצי?

• הוסף לסימניות
כיצד מטפלים?

במקרים רבים הנוזלים עשויים להתייבש ולהיספג מעצמם ואז לא יידרש כל טיפול, אך הצטברות נוזלים בחלל האוזן התיכונה מצריכה מעקב של רופא ילדים או רופא אף אוזן גרון. הרופא יאבחן את חומרת המצב, יבדוק נדרשת התערבות חיצונית, וימליץ על דרך הטיפול הרצויה. על פי רוב, כשמדובר במצב מתמשך שמפריע מאוד לילד הרופא ימליץ על אחד מהטיפולים הבאים:
תרופות לייבוש האוזן: אפשר להיעזר בתרופה שתפקידה לייבש את הנוזלים בחלל האוזן. קיימים מגוון סירופים למטרה זו, ובמקרים מסויימים ניתנים סטרואידים (למשך זמן קצר). בנוסף, לצורך ייבוש האוזן מציעות חלק ממרפאות בתי החולים טיפול חדש וניסיוני בעזרת מכשיר המזרים אוויר בצורה מבוקרת דרך האף, לתעלה ואל חלל האוזן התיכונה. אוורור האוזן גורם לשחרור הנוזלים שהצטברו.
הליך כירורגי: ניתוח "כפתורים" המתבצע על ידי רופא אף אוזן גרון בהרדמה כללית, הוא תהליך של יצירת פתח איוורור לעור התוף בצורה מלאכותית. בניתוח מוחדרת צינורית פלסטיק זעירה לעור התוף המאפשרת איוורור של האוזן התיכונה. הנוזלים יוצאים באופן מיידי דרך הצינורית ובכך השמיעה משתפרת במהירות. כל עוד הצינורית נשארת במקום היא מאווררת את האוזן ומונעת את הצטברות הנוזלים. עם זאת, מאחר שהצינורית יוצרת מצב שבו האוזן חשופה יותר לזיהומים, חשוב למנוע כניסה של מים לאוזן בעת הרחצה. הצינורית נשארת באוזן בין חצי שנה לשנה ולרוב נופלת מעצמה החוצה.
טיפולים ברפואה משלימה: הרפואה המשלימה מציעה מגוון שיטות לטיפול במים באוזניים ודלקות אוזניים אצל תינוקות באמצעות שינוי תזונתי, צמחי מרפא וכדומה. במקביל לטיפול האלטרנטיבי, מומלץ להמשיך את המעקב אצל רופא אף אוזן גרון.
הקלה על התסמינים: אם ילדכם סובל מכאבי אוזניים, רצוי להקל על כאבו ובכך למנוע פגיעה משמעותית וארוכת טווח באיכות החיים שלו. להקהל על כאבי אוזניים במצבים של מים באוזנים או דלקת, ניתן להשתמש בתרופה לשיכוך כאבים שפותחה באופן ייעודי לפעוטות ותינוקות מגיל לידה.

• הוסף לסימניות
הילד שלי גם סבל מזה בגיל מעט יותר גדול. עצות סבתא שקיבלתי ואני לא יודעת מה עזר יותר: לשים לישון בלילה על כרית מלאה במלח גס כל יומיים שלושה להחליף את המלח. המלח סופח אליו נוזלים ולכן המליצו לי על זה. (אפשר לתפור כרית קטנה מבד עם רוכסן ולמלא כל פעם)
עוד עצה שקיבלתי ונשמעת הזויה אבל לדעתי מאוד עזר: לנדנד את הילד בנדנדה. שמעתי מכמה שזה באמת עזר.. שוה לנסות. בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יש מכשיר בשם אייר פופר - לא ניסיתי כי הוא התחיל לצאת כשהבת שלי כבר עברה ניתוח כפתורים
אבל שמעתי שהוא עוזר
יש גמ"חים שמשאילים אותו

• הוסף לסימניות
יש למישהו ניסיון עם זה?
בני קיבל דלקת מוגלתית באוזניים 5 פעמים במשך חצי שנה, הרופא נתן כל פעם אנטיביוטיקה ל 3 שבועות ואחרי שבועיים הדלקת חזרה ,ביקשתי הפנייה לא.א.ג. עם כל הסיפור וסוגי האנטיביוטיקה, ה א.א.ג המליץ על ניתוח כפתורים, וקבע לנו מיד תור בבי"ח משמיים משהו לא מצא חן בעיני , וכשיצאתי מהרופא פגשתי ידידה, וסיפרתי לה על חששותי, ואז היא המליצה לי על תרופת פלא שפרופסור דופרק משערי צדק נתן לעשות במקרים של נוזלים ודלקות אוזניים
וראה זה פלא האוזן התייבשה תוך שלשה ימים,שהאנטיביוטיקה לא ייבש בחצי שנה,והילד ניצל מניתוח
לוקחים בקבוק עם טפטפת ומכניסים בזה
50% אלכוהול (של 40%) + 50% חומץ סינטטי (של 5%) שמשתמשים במטבח
(בד"כ אלו חומרים זמינים בכל בית)
האלכוהול מחטא --והחומץ מייבש
כדי לדעת לדייק בכמות, לוקחים פקק של בקבוק רגיל ושמים פקק אלכוהול ופקק חומץ
ומטפטפים בכל אוזן 2 -3 טיפות 3פעמים ביום, עד שהדלקת/נוזלים מתייבשים (אל דאגה זה לא יקח הרבה זמן)
לא לפחד זה לא מזיק ,לפעמים ברגע הראשון הילד נבהל ובוכה משום שזה קר ואוזן דלקתית חמה, אבל תוך כמה דקות הוא ירגע וישן לכם רגוע בלילה, והעיקר האוזן תתיבש,

נתתי את העצה להרבה אחרי וכולם אמרו לי שזה עזר להם, אשמח לשמוע גם ממך,
רפואה שלימה.

• הוסף לסימניות
טיפלנו אצל רינה פליישמן, בהצלחה מרובה בס"ד.

• הוסף לסימניות
קחי בחשבון שנוזלים באוזניים - יכולים לגרום לירידה בשמיעה - שגורמת לעיכוב התפתחותי
ובענין הזה כל יום משמעותי!!!

פיתרון קצר ומיידי הוא ניתוח - 10 דקות והנוזלים בחוץ.

אם אין ירידה בשמיעה / או שיש לכם ספייס עד לניתוח
מומלץ לנסות את הדברים הטבעיים הרשומים לעיל
ואולי תוכלו לחסוך ניתוח.

• הוסף לסימניות
הבת שלי סבלה מזה עד גיל יחסית גדול , משהו כמו 4...

פעם בתקופה היו מגיעים לחצים באזור האוזן, ואז ידענו שעוד מעט יגיע מוגלה...
הלכנו ללא מעט רופאים, פרטיים ודרך הקופה,
שלחנו את הנוזלים לבדיקת מעבדה..
והתוצאה הייתה - שאין הרבה מה לעשות, כל פעם אנטיביוטיקה, ובסוף זה יעבור -
וכך היה...
מה שכן, זהירות גדולה כאשר מנקים את האוזן שלא לעשות חור בעור התוף, אבל ניקיון קל, ולחץ קטן שמוציא את המוגלה, מרגיע את הכאב יחסית מהר.

• הוסף לסימניות
גם אצלינו רפלקסולוגיה היתה שליח מעולה לייבוש הנוזלים.

• הוסף לסימניות
בני קיבל דלקת מוגלתית באוזניים 5 פעמים במשך חצי שנה, הרופא נתן כל פעם אנטיביוטיקה ל 3 שבועות ואחרי שבועיים הדלקת חזרה ,ביקשתי הפנייה לא.א.ג. עם כל הסיפור וסוגי האנטיביוטיקה, ה א.א.ג המליץ על ניתוח כפתורים, וקבע לנו מיד תור בבי"ח משמיים משהו לא מצא חן בעיני , וכשיצאתי מהרופא פגשתי ידידה, וסיפרתי לה על חששותי, ואז היא המליצה לי על תרופת פלא שפרופסור דופרק משערי צדק נתן לעשות במקרים של נוזלים ודלקות אוזניים
וראה זה פלא האוזן התייבשה תוך שלשה ימים,שהאנטיביוטיקה לא ייבש בחצי שנה,והילד ניצל מניתוח
לוקחים בקבוק עם טפטפת ומכניסים בזה
50% אלכוהול (של 40%) + 50% חומץ סינטטי (של 5%) שמשתמשים במטבח
(בד"כ אלו חומרים זמינים בכל בית)
האלכוהול מחטא --והחומץ מייבש
כדי לדעת לדייק בכמות, לוקחים פקק של בקבוק רגיל ושמים פקק אלכוהול ופקק חומץ
ומטפטפים בכל אוזן 2 -3 טיפות 3פעמים ביום, עד שהדלקת/נוזלים מתייבשים (אל דאגה זה לא יקח הרבה זמן)
לא לפחד זה לא מזיק ,לפעמים ברגע הראשון הילד נבהל ובוכה משום שזה קר ואוזן דלקתית חמה, אבל תוך כמה דקות הוא ירגע וישן לכם רגוע בלילה, והעיקר האוזן תתיבש,

נתתי את העצה להרבה אחרי וכולם אמרו לי שזה עזר להם, אשמח לשמוע גם ממך,
רפואה שלימה.

האם זה טוב לילד עם נוזלים באוזניים שבחורף שעבר היה לו הרבה דלקות? (החורף לא היה אבל הוא עם המון נוזלים לדברי האאג.) שמפנים אותנו לניתוח. או רק לילד שבאותו זמן יש לו דלקת?​

• הוסף לסימניות
אני נעזרתי ברינה פליישמן (אישית לפני יותר מ20 שנה )
ובימים אלו אחיינים שלי הולכים אליה ורואים הצלחה בטיפול.
היא אישה מיוחדת שעושה רפלקסולוגיה ונותנת טיפים איך למנוע את הנוזלים
(אצלי היה ששתיתי מבקבוק בשכיבה.)
ממליצה עליה בחום אבל היא נותנת שיעורי בית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה