התייעצות מה עושים עם 2.3M ש"ח ל-3 חודשים?

• הוסף לסימניות
מה"ת שהקרן מלוה רק לחברות נסחרות בבורסה (ולא לחברות פרטיות גדולות)?
מלבד שכמדומה שר' אשר מדבר לגבי המשקיע בחברה (שהיות ואין לו השפעה - לא נחשב כבעלים).
אבל אדם פרטי שמלוה לחברה שיש שם בעל שליטה יהודי - מה"ת שמותר?
1. לפי ר' משה כאשר הלווה הוא חברה בע"מ אין איסור ריבית, וברור שהקרן עצמה, וכן הלווים של הקרן הם כולם חברות בע"מ, ומותרת ריבית קצוצה לכתחילה.
2. אני מלווה לקרן. מה שקורה הלאה ? - פחות ענייני (ייתכן ואני טועה והקרן היא רק שליחה שלי, אך סעיף 1 פותר גם את זה).

3. בשאלת מניות (חברה ציבורית) לפי ר' משה פיינשטיין ועוד רבים רבים (אפשר לומר רוב הפוסקים) בעלות חלקית אינה מוגדרת כבעלות ולכן אין בעיה הלכתית של חילולי שבת, מאכלות אסורות, חמץ בפסח ועוד.
ר' אשר וייס מחדש שגם אם יש לך נתח גדול בחברה כל עוד היא חברה ציבורית אין בעיה מאחר והחברה היא ישות משפטית עצמאית ובעלי המניות הם הבעלים של הישות והישות בעלים על נכסיה - אך בעלי המניות אינם בעלים ישירים של נכסי החברה.

מסקנה:
כל עוד הלווה חברה בע"מ: לר' משה פיינשטיין מותר להלוות להם בריבית
כשהלווה חברה ציבורית (ובהכרח גם חברה בע"מ): לפני שניהם אין בעיה.
בקרן כספית הלווים כולם חברות בע"מ או חברות ציבוריות.

• הוסף לסימניות
אני עם שאלה דומה, רק בסכום נמוך יותר.
בכל אופן הנושא הוא שאני והשקעות זה כמו ישראל ואנטרטיקה.
איך משקיעים לתקופה קצרה, נזילה וללא סיכון,
בצורה טכנית ופשוטה אם אני לא מבינה בזה?

• הוסף לסימניות
אני עם שאלה דומה, רק בסכום נמוך יותר.
בכל אופן הנושא הוא שאני והשקעות זה כמו ישראל ואנטרטיקה.
איך משקיעים לתקופה קצרה, נזילה וללא סיכון,
בצורה טכנית ופשוטה אם אני לא מבינה בזה?
אם את רוצה להבין - עלייך למצוא מי שילמד אותך איך משקיעים בכללי, ואז איך עושים את זה לטווח קצר.
אם אין לך את הסבלנות הנפשית לזה - תעשי השוואת מחירים בין הפקדונות השונים בבנקים. למיטב זכרוני בבנק וואן זירו נותנים 4% לפיקדון חודשי (פיקדון חודשי = שפעם בחודש ניתן למשוך את הכסף)

• הוסף לסימניות
אם אין לך את הסבלנות הנפשית לזה - תעשי השוואת מחירים בין הפקדונות השונים בבנקים. למיטב זכרוני בבנק וואן זירו נותנים 4% לפיקדון חודשי (פיקדון חודשי = שפעם בחודש ניתן למשוך את הכסף)
פקדון חודשי מותר לפי ההלכה? כמו פר"י וכ'?

• הוסף לסימניות
יש היתר עיסקה לכל הבנקים, וזה קל הלכתית בהרבה מלקחת הלוואה מהבנק. כי הלקוח החרדי אם אכן הבנק יישבע לו שהוא הפסיד ולכן לא יכול לשלם את כל הכסף הלקוח יכבד את זה.

• הוסף לסימניות
בין מכירת דירה ראשונה לתשלום אחרון לדירה החדשה (בעסקת 90\10)
נשאר לי ביד 2,300,000 ש"ח
היכן לשים את הכסף
שייתן מקסימום תשואה ומינימום סיכון
וכמובן האם דרך הבנק או דרך חשבון המסחר שלי בבית השקעות (IBI)

אודה מאוד לפירוט מדוייק ולא רק לאמירה כללית קרן שקלית, או מק"מ וכדו'
רוצה לומר: תכתבו לי מספר קרן מדוייק

כמובן שאין באמור משום המלצה וכו וכו הכל אני עושה על דעתי ואחריותי
את הרווחים אני שומר לעצמי וכנ"ל את ההפסדים ככל ולא יהיו בעז"ה

תודה
סתם שאלה להרחבת הידע ב10 90 אם אתה הולך לקבלן עם ה2.3 מליון
ומוכן לשלם לו לפי חוק המכר ולא רק 10% אין הנחת מחיר ענקית?

• הוסף לסימניות
אין סיבה שלא.
מותר לקבל ריבית על פיקדון אך אסור לקבל על הלוואה.
מלבד שהבנקים חתומים על הי"ע ומאוד רצוי שגםאתם תחתמו על היתר עסקא פרטי מול הבנק או עכ"פ תדעו את משמעות הכללי

• הוסף לסימניות
סתם שאלה להרחבת הידע ב10 90 אם אתה הולך לקבלן עם ה2.3 מליון
ומוכן לשלם לו לפי חוק המכר ולא רק 10% אין הנחת מחיר ענקית?
1. לקחתי משכנתא על סך 65% משווי הדירה, עם גרייס לקרן ל-3 שנים, והקבלן משלם את הריביות. כך שמבחינתו הוא קיבל במעמד החתימה 75% מהתשלום על הדירה.
2. במקרה שלי מכרתי את הדירה שלי סמוך ונראה לאכלוס, כך שאין מקום למו"מ על התמורה
3. ברמת העיקרון אתה צודק, רק שלא מומלץ לתת לקבלן את מלוא התמורה כשהדירה על הנייר כפשוטו, למרות שיש ערבות בנקאית

• הוסף לסימניות
הנושא שנוי במחלוקת בין הפוסקים,
יש הסוברים שכאשר הלווה הוא חברה בע"מ אין צורך בהיתר עסקה ומותר לכתחילה להלוות לו בריבית קצוצה
אין לווה.
יש מפקיד ונפקד...
זה כל המודל של ההי"ע שישנו חציו בפיקדון

• הוסף לסימניות
אין לווה.
יש מפקיד ונפקד...
זה כל המודל של ההי"ע שישנו חציו בפיקדון
כבודו לא הבין את שכתבתי
לפי חלק מהפוסקים כאשר הלווה זו חברה בע"מ מותר לכתחילה להלוות את הכל בריבית קצוצה ואין צורך בהיתר עיסקה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה