מה עושים שמקום העבודה מעקב את שליחת טופס 100 לביטוח לאומי ?

• הוסף לסימניות
מה עושים שהבוס שלי עוד לא העביר לביטוח לאומי את הטפסים ובגלל זה אני לא מקבלת אבטלה ?
הבו עצה

• הוסף לסימניות
זה אפילו לא טפסים. בקליק אחד משדרים ישירות דרך התוכנה.
תפני ישירות למי שמכין את המשכורות.
ממש לא בסדר. את חייבת להיות אסרטיבית מולו. זה כמו לא לשלם לך משכורת.

• הוסף לסימניות
או שפשוט לא העבירו לי את כל הכספים לפנסיה וכו' ולכן הם לא מעוניינים עד שהם יסדרו ?

• הוסף לסימניות
זה לא קשור לתשלום לפנסיה. אולי יש סיבות אחרות. ( למשל שהוציא עליך תלוש כשהיית כביכול בחלת. )
אין לך ברירה אלא לעמוד על שלך במשנה תוקף.

• הוסף לסימניות
מה עושים שהבוס שלי עוד לא העביר לביטוח לאומי את הטפסים ובגלל זה אני לא מקבלת אבטלה ?
הבו עצה
ראשית, ברגע שהטופס יתקבל תקבלו הכל רטרו
אל תבקשו טופס 100,
תבקשו פשוט שימלאו את טופס 1514 ויחתמו עליו, (אפשרי במערכות בקליק אחד)
תקבלו מיד את האבטלה
הטופס מצורף

קבצים מצורפים

• t1514.pdf
    KB 109.2 · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
אם יש לך אזור אישי בביטוח לאומי פשוט תגישי את התביעה בעצמך ותשלחי להם שם את התלושים לבד אני עשיתי את זה אבל נראה לי שצריך קודם להירשם בלשכת התעסוקה

• הוסף לסימניות
אם זה פעם ראשונה שאת נרשמת לחל"ת אז לפני שאת נרשמת בביטוח לאומי אם אני זוכרת נכון צריך להירשם בלשכת התעסוקה ואחרי שזה מאושר שם להירשם לביטוח לאומי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

כידוע, תשלומים נוספים חד פעמיים כגון הבראה, ביגוד, משכורת 13 וכו׳, נפרסים על פני 12 חודשים אחורה לצורך חישוב דמי בריאות וביטוח לאומי (תשלומים מעל רבע משכר מינימום בהתאם לתקנות).

כיצד העובד יכול לבדוק מה השכר הסופי שדווח לביטוח לאומי בגין כל חודש? (בשביל לבחון כדאיות תיאום ביטו"ל).

המעסיק הנפיק טופס 100 מתוכנת השכר אבל נראה שהתשלומים שם הן לפי חודש הגביה ואינם מתחשבים בפריסת תשלומים.
איזה דוח צריך לבקש מהמעסיק כדי שיופיע פירוט תשלומים חודשי לביטוח לאומי כולל פריסת תשלומים נוספים?
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
6 תגובות
שלום רב,

התבקשתי לפנות ולברר את הנושא הבא, ואשמח מאוד לעזרתכם.

בתחילת שנת 2025 פתחתי עוסק פטור. רואת החשבון שטיפלה בי הגדירה אותי בתחילה כ״לא עונה להגדרה״. בהמשך ביקשתי ממנה לשנות את ההגדרה ל״עונה להגדרה״ החל מתחילת השנה, וזאת לצורך זכאות לחופשת לידה ושמירת היריון.

בפועל, השינוי בוצע על־ידה משום מה רק החל מחודש 10/2025. לאחר מכן היא פנתה לביטוח לאומי בבקשה לתקן את ההגדרה רטרואקטיבית ל־01/2025. בעקבות ריבוי השינויים, ביטוח לאומי ביקש מסמכים שונים לבדיקה.

העברתי את כל המסמכים שהתבקשו, כולל דפי חשבון עו״ש המוכיחים הכנסות רציפות במהלך השנה, אך למרות זאת נמסר לי כי אינם מוכנים להכיר בכך.

ברצוני לשאול:
האם יש מה לעשות במצב זה?
למי נכון לפנות לצורך טיפול או ערעור?

כמו כן, האם עשוי לעזור אם אפנה בעצמי לביטוח לאומי ואסביר את השתלשלות העניינים והטעות שנעשתה? חשוב לציין כי רואת החשבון לא הייתה מתואמת איתי — לא לגבי התאריכים, לא לגבי ההכנסות — והגישה דיווחים לפי שיקול דעתה בלבד. לדוגמה, הוגש דוח הכנסות והוצאות עוד לפני שסיימתי להעביר לה את כל הקבלות והנתונים הנדרשים.

אודה מאוד לכל הכוונה או עצה בנושא

תודה רבה מראש!
  • תודה
Reactions: אבואלה1 //
13 תגובות
ביטוח לאומי חישבו בטעות את הפסקת העבודה שלי 22 יום לפני התאריך הנכון לפי טופס 100 (ולפי המציאות גם...), הם לא שמו לב לזה אבל במקום עבודה שלי המליצו לי לתקן אותם כדי שאם בסוף השנה כשישודר טופס 100 הם ישימו לב שעבדתי במהלך ה22 יום האלו (שהם כביכול חופשת לידה כבר לפי התאריך השגוי שלהם) אז הם ינכו לי מדמי הלידה.

תכלס, שלחתי להם פניה באתר, הם באמת הזיזו לי את התאריך קדימה, אבל משום מה למרות שהחופשת לידה נשארה בעצם אותו אורך, רק 'זזה' 22 יום קדימה מהתאריך המקורי שהם רשמו, הם עדיין ניכו לי מדמי הלידה 22 יום... (בדיוק מה שחששתי ממנו...)

פניתי אליהם כמה פעמים באתר ביצירת קשר, כל פעם הם עונים תשובה יותר לא קשורה לנושא, זה נראה או שהם קוראים רק את הכותרת ועונים את התשובה שהכי נראית להם או שהם מעמידים את GPT לענות להם תשובות...

ניסינו כמה פעמים להרים אליהם טלפון אבל הנציגים שעונים הם נציגים מחברת כח אדם והם שולחים שאלה לנציגים של הביטוח לאומי (או שכן או שלא) ואיך שהוא בדיוור המשולש הזה שוב הנציגים של ביטו"ל לא מקבלים את כל
המידע ועונים תשובות בלי קשר....

יש איזושהי אופציה בעולם להגיע למישהו שבאמת עובד בביטוח לאומי ויש לו קצת שכל בקודקודו? (לא חושבת שבשביל להבין את הבעיה צריך יותר מקצת שכל...)
לקבוע תור בסניף יכול לעזור או שגם שם זה רק פקידי קבלה שמעבירים את הבקשה ולא באמת נכנסים לפרטים?

תודה.
  • תודה
Reactions: קל זכות1 //
8 תגובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה