מה עושים??

• הוסף לסימניות
-

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
באמת קשה וקצת מלחיץ בתור אמא,
אבל תנסי להתנתק ולעזור לו בתור הילד של השכנה.
לשבת ולדבר איתו על גזל, ועל מה נקרא שלנו ומה של מישהו אחר,
על מצוות השבת אבידה, על סיעתא דישמיא שרואים כשהרכוש שלנו נקי מחשש גזל וכו'
ולהתפלל.
משהו שעשיתי בהקשר אחר על הבת שלי: תני לו שני שקל ולכי איתו לקופת צדקה:
"בוא מוישי, נתפלל ביחד:" אבא שבשמים תעזור לי התגבר שלא לקחת דברים שלא שלי"
תני לו אפילו להתפלל לבד בשקט ואח"כ לשים את הצדקה שזה עוזר מאד.

לא לומר גזלן, גנב וכו', כי הוא ילד ובטח הוא לא כזה. רק לא מבדיל בין שלו לרכוש של אחר.
להסביר גם שרכוש התלמוד תורה הוא גם של מישהו ולא הפקר.

את אמא טובה, תפעילי את הראש שהשם נתן לך בתור אמא ותחפשי את התשובות בתוך עצמך.
ותמשיכי להאמין לו כמו פתית, זה ודאי עדיף.

• הוסף לסימניות
להרגיע אותך שהדבר אופייני לילדים בגיל הזה??
פתרון אין לי, לצערי, נתקלתי בעבר בילדה כזאת שהעלימה דברים ואחר כך שירה שהיא מצאה..
נראה כי אצלה הדבר נבע ממצוקה כלשהי כגון, תינוק שנולד במשפחה...
ילד/ת סנדביץ וכדומה.
בנתיים אני שולחת את תפילותי שהנזק לא יהיה גדול מדי

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם בהרצאה (גם נראה לי של הרב יעקבזון), שאמר כי הדבר נובע לעיתים מלחץ כספי מורגש בבית. מסיבה זו יש להשתדל להדגיש את היש.

• הוסף לסימניות
לעודד אותך שזה נורמלי?
הבן שלי היה חוזר עם כמויות של פלסטלינה בכיסים, חלקי צעצועים מהחיידר - שהוא תמיד מצא ברחוב, ועוד כל מיני דברים.
דברנו בשעתו עם המלמד שלו, והוא אמר לנו שבגיל הזה זה חלק מהבלאי של הצעצועים...
השתדלנו לגרום לו באלגנטיות שיחזיר לחיידר, או יעשה השבת אבידה, או לא יודעת מה, בלי לתת לו ח"ו הרגשה שהוא לא בסדר.
ב"ה עבר בסוף :)

• הוסף לסימניות
עובר עובר אל דאגה גם לי היו שתי ילדות כאלה לא עשיתי שום ענין החזרתי באלגנטיות והיום הן גדולות כבר ונזהרות מגזל כמו כולם זה קורה המון

• הוסף לסימניות
כמו שכתבו למעלה,
ראשית, לא להבהל!
אסור לנו לעבוד עם הילד מתוך לחץ, וזה מלחיץ כי בראש כבר עובר לנו כל מיני סיטואציות לא נעימות.
אבל הוא סה"כ ילד, והוא עושה את מה שהוא עושה בתמימות.

מומלץ:
1. לדבר על הנושא באופן מעניין בלי קשר אליו, אלא לדבר בכללי גם על עניין גזל, חפצים אישיים וכדו', וגם על עניין לומר את האמת ולא לפחד ממנה - אבא ואמא איתך ולא נגדך.
אפשר ללמוד קצת על הנושא לפני כן, זה נותן בסיס ממשי למסרים שאנחנו רוצים להעביר לו.
ניתן לספר סיפורים וחוויות אישיות, איך גם אנחנו לפעמים רואים דברים ורוצים אותם, ומה דרכי ההתמודדות שלנו.

2. חשוב לנסות להבין איתו מה הוא מרגיש כשהוא רואה משהו, וחושב שהוא יכול לקחת. כך נוכל למקד אותו טוב יותר לפתרון המתאים עבורו.

3. למצוא יחד איתו פתרונות:
אפשר לשאול אותו מה אתה מציע לעשות אם תראה משהו ותרצה אותו?
אפשר להציע לו: כשאתה רואה חבילת מדבקות ואתה רוצה - אני רוצה לשמוע על זה, תבוא תספר לי ויחד נחליט אם ניתן לקנות.

בפעמים הראשונות לאפשר לילד קצת יותר ממה שהיית רגילה, למשל כשהוא בא לבקש על משהו שהוא ראה ויש לו רצון שיהיה לו גם - פשוט לתת לו.
כך הוא ילמד שיש דרך לממש רצונות.

4. והכי חשוב, עידוד
כשאת רואה שהוא התגבר, ובאמת מצא דרכים אחרות וחילופיות, להתלהב בלי סוף, לפרגן לו על כך, לומר לו כמה את שמחה שיש לך ילד שיודע שלא לוקחים דברים של אחרים, ומוצא פתרונות.

בע"ה זה יעבור, והוא יצא מחוזק יותר מכל העניין.

הרבה נחת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פוינט;1443826:
כמו שכתבו למעלה,
ראשית, לא להבהל!
אסור לנו לעבוד עם הילד מתוך לחץ, וזה מלחיץ כי בראש כבר עובר לנו כל מיני סיטואציות לא נעימות.
אבל הוא סה"כ ילד, והוא עושה את מה שהוא עושה בתמימות.

מומלץ:
1. לדבר על הנושא באופן מעניין בלי קשר אליו, אלא לדבר בכללי גם על עניין גזל, חפצים אישיים וכדו', וגם על עניין לומר את האמת ולא לפחד ממנה - אבא ואמא איתך ולא נגדך.
אפשר ללמוד קצת על הנושא לפני כן, זה נותן בסיס ממשי למסרים שאנחנו רוצים להעביר לו.
ניתן לספר סיפורים וחוויות אישיות, איך גם אנחנו לפעמים רואים דברים ורוצים אותם, ומה דרכי ההתמודדות שלנו.

2. חשוב לנסות להבין איתו מה הוא מרגיש כשהוא רואה משהו, וחושב שהוא יכול לקחת. כך נוכל למקד אותו טוב יותר לפתרון המתאים עבורו.

3. למצוא יחד איתו פתרונות:
אפשר לשאול אותו מה אתה מציע לעשות אם תראה משהו ותרצה אותו?
אפשר להציע לו: כשאתה רואה חבילת מדבקות ואתה רוצה - אני רוצה לשמוע על זה, תבוא תספר לי ויחד נחליט אם ניתן לקנות.

בפעמים הראשונות לאפשר לילד קצת יותר ממה שהיית רגילה, למשל כשהוא בא לבקש על משהו שהוא ראה ויש לו רצון שיהיה לו גם - פשוט לתת לו.
כך הוא ילמד שיש דרך לממש רצונות.

4. והכי חשוב, עידוד
כשאת רואה שהוא התגבר, ובאמת מצא דרכים אחרות וחילופיות, להתלהב בלי סוף, לפרגן לו על כך, לומר לו כמה את שמחה שיש לך ילד שיודע שלא לוקחים דברים של אחרים, ומוצא פתרונות.

בע"ה זה יעבור, והוא יצא מחוזק יותר מכל העניין.

הרבה נחת!

חזק מאד!!!

• הוסף לסימניות
מעניין שאף אחת מהתגובות לא ממש מועילות, אלא כולם מנסים רק להרגיע. וסליחה על האמירה שלי.
למה? כי תמיד שמענו שילדים הם תמימים, כנים, אמתיים ובוודאי לא שקרנים, גנבים וכו'.
אבל עובדה שיש כאלו ויש אחרים שאינם נוגעים בשום דבר שלא שייך אליהם , ויש כאלה שהפיתוי עבורם הוא עצום והם לא מצליחים להתגבר, אם ילד אינו מצליח להתגבר על פיתויים ודחפים שונים, אל תרגיעו ואל תירגעו כל כך. כי אף אחד לא מבטיח שזה ייעצר כאן. אנחנו כהורים מחויבים לא רק לשלמות הרגשתו של הילד אלא בעיקר לשלמות חינוכו ועתידו של הילד.
אם נתרץ אותו כל פעם: זה כולו ילד, הוא טוב בתחומים אחרים, הוא רגיש, הוא ייפגע, אינו מתכוון, מנסה ולא מצליח, זה יעבור... מישהו ערב לכם שאתם צודקים? לא נתקלים בבוגרים ומבוגרים ששולחים ידיים, ועוד תופעות שונות ומשונות, ש"ידם בכל ויד כל בהם"?
זה לא תמיד ממצוקה בבית, ההורים אינם אשמים, וכן, גם הילד אינו ממש אשם.
אבל מה? צריך לברר מקצועית, לפנות לגורם חינוכי מוסמך, לא רק הרבי בחיידר, ולא האחות או הסבתא.
חבל גם לקלקל לילד את שמו הטוב, שעלול ללוות אותו גם במחוזות אחרים, כמו במשפחה המורחבת או במסגרת הלימודים, שם לא ממהרים לשכוח תוויות כאלה.
ישנם מצבים שהבעיה מחריפה, ישנם מקרים כאלו שנובעים מבעיה רשמית כמו אימפולסיביות, בעיות קשב וריכוז , חוסר שליטה עצמית.
בשביל זה יש אנשי מקצוע, עמם חובה להתייעץ!
אני לא רוצה להלחיץ, אבל למקד ולעזור לכוון אתכם - בהחלט כן! אל תישארו אדישים. אם את מבקשת עזרה, קבלי אותה! זו חובתך כאמא.
אני לא מעוניינת מסיבות מובנות להרחיב את היריעה בפרטים מפורטים יתר על המידה. לכן לא אפרט על סמך מה אני מסתמכת. ויכול בהחלט להיות שאנשי המקצוע אכן ירגיעו אתכם, ויסייעו בעדכם עד למציאת פתרון, או שכן ישללו בעיות רשמיות, ואז תבוא אליכם הרווחה. תדעו שעשיתם את הנדרש מכם.
הרבה הצלחה וסייעתא דשמיא.
בשורות טובות.

• הוסף לסימניות
אגב, אם כבר ההרצאה הארוכה שלי, אז אם תרצי מס' טלפון של מומחה בנושאי חינוך, בעל מכון לאבחונים וכד', תפני באישי ותקבלי.

• הוסף לסימניות
ראשית אל דאגה.
גם אני עברתי תקופה לא נעימה עם הבן הבכור והמאוד חכם שלי,
בגן זה היה קוביות ומכוניות ובחיידר הוא פעם התעניין מאוד בלייזר יקר שהרבי השתמש בו כדי למקד את הילדים בהסבר תוך כדי השיעור ו...לקח אותו.
כששאלתי הוא אמר בתמימות שזכה בזה בת"ת.
בדרך לא דרך עליתי על זה שהיה לו פשוט נסיון.
התקשרנו לרב והוא אמר לנו לא לדאוג הוא פשוט יגיד לילדים בכיתה שהלייזר נעלם ובננו מצא אותו!!
ואת הילד הרגענו ואמרנו לו שאנו מבינים שזה היה לו נסיון קשה ובפעם הבאה יתגבר.
במשך הזמן כשראינו שהתופעה לא עוברת ואף מתעצמת התיעצנו עם המחנך הדגול הרב משה קלצקין שהיה בזמנו משגיח בחיידר של בני הוא עזר לנו מאוד.
אני ממליצה על הספר שלו "ביני לבני".
שיהיה בהצלחה והעיקר אל דאגה.

• הוסף לסימניות
זה היה מאוד ארוך.
אבל באופן כללי אומר לך שאני נהגתי עם הילד מאוד בזהירות ו'בכפפות של משי' מאוד פחדתי מצד אחד שהילד ישכלל את יכולת הלקיחה של חפצים שאינם שייכים לו אבל מצד שני לא רציתי בשום אופן שיקבע בתוכו סטיגמה של 'גנב' לכן מעולם לא דברתי איתו על גנבה.
כשכבר התיעצנו הוא אמר לי שבגיל הנוכחי של בני אני חייבת לקרוא לחתן בשמו ולאמר לו שזה מעשה גנבה!
היה קשה לי מאוד אבל זה מאוד עזר.
את הספר קנינו ממנו באופן אישי אם תרצי צרי עימי קשר באישי ואמסור לך מספר טלפון שלו.
בהצלחה.

• הוסף לסימניות
מנסיון דומה...

ממש לא כדאי להילחץ, הלחץ לא עוזר וגם לא הדמיון על הקלפטומן שצומח בבית...
זה תופעה די מצויה וחולפת -

אבל,
כדאי לפנות לאנשי מקצוע,
אני כשנתקלתי עבדתי בשת"פ עם הת"ת ופניתי לאשת מקצוע וב"ה ראינו תועלת עצומה.

• הוסף לסימניות
ה' ישמור..
רק נחת:)
בכל און, את הספר ביני לבני ראיתי בחנות ספרים, מאמינה שיש את זה בכל חנות ספרים חרדית!
בהצלחה ובשרות טובות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1442943:
דווקא אצלו אני לא חושבת שזו הבעיה,
במיוחד כשאני ובעלי שמענו את ההרצאה הזאת ואנחנו מאד משתדלים לא לדבר על כסף לידם.
הוא פשוט מאד אוהב דברים מעניינים אפילו אם הוא מוצא דברים על הרצפה הוא מביא הבית לעשות איתם עבודות יצירה, אז במיוחד כשזה דברים יותר "שווים" כמו מדבקות וסרט מתנה מהמגירה של המורה..
(הוא עם ראש מאד יצירתי כל דבר הוא מוצא מה לעשות איתו..כבר אינלי מקום לשמור את העבודות שלו :p)

מזכירה לי שלא מזמן הגיע לי חשבון חשמל מאד גבוה אז אמרתי לבעלי וואי איך נשלם את זה..
אז הבן שלי בא "אמא מה הבעיה אני מסכים לך את כ----ל הכסף שלי את יכולה להשתמש בו למתנה" :D:D:D
(יש לו קצת כסף מסבא וסבתא בכספת שהוא שומר :rolleyes::rolleyes:)

כמה שאני קונה לו חומרי יצירה הוא מביא עוד דברים (ואני שמה לב שזה לעבודות שלו)
אולי כי אני לא מסכימה לו חופשי?
(נגיד בריסטולים וכו' הוא יכול לגמור חבילה ביום אז אני מגבילה אותו ולא תמיד מסכימה)

ב"ה
אולי נוצרה אצלה עניין של "אספנות" נדמה לי גם שהרב יעקובזון מדבר נגד לתת לילדים שיפתחו אספנות שזה גם מביא לפעמים עניין של לאגור כמה שיותר
השם יעזור לכל עם ישראל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1442943:
דווקא אצלו אני לא חושבת שזו הבעיה,
במיוחד כשאני ובעלי שמענו את ההרצאה הזאת ואנחנו מאד משתדלים לא לדבר על כסף לידם.
הוא פשוט מאד אוהב דברים מעניינים אפילו אם הוא מוצא דברים על הרצפה הוא מביא הבית לעשות איתם עבודות יצירה, אז במיוחד כשזה דברים יותר "שווים" כמו מדבקות וסרט מתנה מהמגירה של המורה..
(הוא עם ראש מאד יצירתי כל דבר הוא מוצא מה לעשות איתו..כבר אינלי מקום לשמור את העבודות שלו :p)

מזכירה לי שלא מזמן הגיע לי חשבון חשמל מאד גבוה אז אמרתי לבעלי וואי איך נשלם את זה..
אז הבן שלי בא "אמא מה הבעיה אני מסכים לך את כ----ל הכסף שלי את יכולה להשתמש בו למתנה" :D:D:D
(יש לו קצת כסף מסבא וסבתא בכספת שהוא שומר :rolleyes::rolleyes:)

כמה שאני קונה לו חומרי יצירה הוא מביא עוד דברים (ואני שמה לב שזה לעבודות שלו)
אולי כי אני לא מסכימה לו חופשי?
(נגיד בריסטולים וכו' הוא יכול לגמור חבילה ביום אז אני מגבילה אותו ולא תמיד מסכימה)

ב"ה
אולי נוצרה אצלה עניין של "אספנות" נדמה לי גם שהרב יעקובזון מדבר נגד לתת לילדים שיפתחו אספנות שזה גם מביא לפעמים עניין של לאגור כמה שיותר
השם יעזור לכל עם ישראל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה