נכתב ע"י פוינט;1443826:כמו שכתבו למעלה,
ראשית, לא להבהל!
אסור לנו לעבוד עם הילד מתוך לחץ, וזה מלחיץ כי בראש כבר עובר לנו כל מיני סיטואציות לא נעימות.
אבל הוא סה"כ ילד, והוא עושה את מה שהוא עושה בתמימות.
מומלץ:
1. לדבר על הנושא באופן מעניין בלי קשר אליו, אלא לדבר בכללי גם על עניין גזל, חפצים אישיים וכדו', וגם על עניין לומר את האמת ולא לפחד ממנה - אבא ואמא איתך ולא נגדך.
אפשר ללמוד קצת על הנושא לפני כן, זה נותן בסיס ממשי למסרים שאנחנו רוצים להעביר לו.
ניתן לספר סיפורים וחוויות אישיות, איך גם אנחנו לפעמים רואים דברים ורוצים אותם, ומה דרכי ההתמודדות שלנו.
2. חשוב לנסות להבין איתו מה הוא מרגיש כשהוא רואה משהו, וחושב שהוא יכול לקחת. כך נוכל למקד אותו טוב יותר לפתרון המתאים עבורו.
3. למצוא יחד איתו פתרונות:
אפשר לשאול אותו מה אתה מציע לעשות אם תראה משהו ותרצה אותו?
אפשר להציע לו: כשאתה רואה חבילת מדבקות ואתה רוצה - אני רוצה לשמוע על זה, תבוא תספר לי ויחד נחליט אם ניתן לקנות.
בפעמים הראשונות לאפשר לילד קצת יותר ממה שהיית רגילה, למשל כשהוא בא לבקש על משהו שהוא ראה ויש לו רצון שיהיה לו גם - פשוט לתת לו.
כך הוא ילמד שיש דרך לממש רצונות.
4. והכי חשוב, עידוד
כשאת רואה שהוא התגבר, ובאמת מצא דרכים אחרות וחילופיות, להתלהב בלי סוף, לפרגן לו על כך, לומר לו כמה את שמחה שיש לך ילד שיודע שלא לוקחים דברים של אחרים, ומוצא פתרונות.
בע"ה זה יעבור, והוא יצא מחוזק יותר מכל העניין.
הרבה נחת!
נכתב ע"י OR_Design;1442943:דווקא אצלו אני לא חושבת שזו הבעיה,
במיוחד כשאני ובעלי שמענו את ההרצאה הזאת ואנחנו מאד משתדלים לא לדבר על כסף לידם.
הוא פשוט מאד אוהב דברים מעניינים אפילו אם הוא מוצא דברים על הרצפה הוא מביא הבית לעשות איתם עבודות יצירה, אז במיוחד כשזה דברים יותר "שווים" כמו מדבקות וסרט מתנה מהמגירה של המורה..
(הוא עם ראש מאד יצירתי כל דבר הוא מוצא מה לעשות איתו..כבר אינלי מקום לשמור את העבודות שלו)
מזכירה לי שלא מזמן הגיע לי חשבון חשמל מאד גבוה אז אמרתי לבעלי וואי איך נשלם את זה..
אז הבן שלי בא "אמא מה הבעיה אני מסכים לך את כ----ל הכסף שלי את יכולה להשתמש בו למתנה"
(יש לו קצת כסף מסבא וסבתא בכספת שהוא שומר)
כמה שאני קונה לו חומרי יצירה הוא מביא עוד דברים (ואני שמה לב שזה לעבודות שלו)
אולי כי אני לא מסכימה לו חופשי?
(נגיד בריסטולים וכו' הוא יכול לגמור חבילה ביום אז אני מגבילה אותו ולא תמיד מסכימה)
נכתב ע"י OR_Design;1442943:דווקא אצלו אני לא חושבת שזו הבעיה,
במיוחד כשאני ובעלי שמענו את ההרצאה הזאת ואנחנו מאד משתדלים לא לדבר על כסף לידם.
הוא פשוט מאד אוהב דברים מעניינים אפילו אם הוא מוצא דברים על הרצפה הוא מביא הבית לעשות איתם עבודות יצירה, אז במיוחד כשזה דברים יותר "שווים" כמו מדבקות וסרט מתנה מהמגירה של המורה..
(הוא עם ראש מאד יצירתי כל דבר הוא מוצא מה לעשות איתו..כבר אינלי מקום לשמור את העבודות שלו)
מזכירה לי שלא מזמן הגיע לי חשבון חשמל מאד גבוה אז אמרתי לבעלי וואי איך נשלם את זה..
אז הבן שלי בא "אמא מה הבעיה אני מסכים לך את כ----ל הכסף שלי את יכולה להשתמש בו למתנה"
(יש לו קצת כסף מסבא וסבתא בכספת שהוא שומר)
כמה שאני קונה לו חומרי יצירה הוא מביא עוד דברים (ואני שמה לב שזה לעבודות שלו)
אולי כי אני לא מסכימה לו חופשי?
(נגיד בריסטולים וכו' הוא יכול לגמור חבילה ביום אז אני מגבילה אותו ולא תמיד מסכימה)
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים