כללי מה עושים???..

• הוסף לסימניות
אשמח לקבל עצה בעניין...
במשך 3 שנים (נראלי...) אני מעצבת עיתון עבור בי"ס,העיתון יוצא כל כמה חודשים...
העיצוב עצמו מורכב מבלאנק שחוזר על עצמו,ורק התוכן משתנה עם שילוב תמונות וקשקושים אחרים....
עכשיו אני מפסיקה את העבודה הזו. אבל הם רוצים להמשיך להוציא את העיתון עם העיצוב הקיים שלו...
ביקשו ממני שאתן את בסיס העיצוב (הבלאנק) כדי שגרפיקאית אחרת תוכל להמשיך לעצב להם את העיתונים...
כשאני עבדתי איתם,קיבלתי כל פעם תשלום עבור העבודה.
השאלה,אם אני צריכה להביא להם את העיצוב לפי בקשתם ללא תשלום בכלל,או שהם כן צריכים לשלם לי על הזכויות של העיצוב,ואז שיעשו איתו כטוב בעיניהם.....
מה נכון לעשות???..............

• הוסף לסימניות
האם הפסקת העבודה מולם היא מיוזמתך?

• הוסף לסימניות
באיזו צורה שילמו לך
1. על העיתון הראשון
2. ועל העיתונים שהיו למעשה רק שינוי תוכן ?

• הוסף לסימניות
על כל העיתונים שולם אותו הדבר.
גם על הראשון.
כל עיתון שיצא היה בעצם שינוי תוכן (של 24 עמודים כל פעם)
שזה כלל הוספת תמונות ועימוד...עבודה מעצבנת.

• הוסף לסימניות
אני כותבת מה נראה לי שבאופן אישי הייתי עושה. כמובן שכל אחד יכול לעשות אחרת. ואני יוצאת מנקודת הנחה שלא היה ביניכם חוזה שמסדיר את הדברים.
אם אני הייתי מפסיקה עבודה כזו מיוזמתי, הייתי גם מציעה מיוזמתי את הקבצים הפתוחים. אין זו אשמתם שאת מפסיקה לעבוד מולם, והם לא צריכים להפסיד מכך, לא כסף ולא את העיצוב שהם רגילים להוציא.
זה רק יוסיף לשמך הטוב שנעים לעבוד מולך.
אבל שוב - כמובן שתלוי בשאר הנסיבות ואפשר לחלוק עלי, - כך נראה לי שאני הייתי נוהגת.
בהצלחה

נ.ב. עכשיו ראיתי שכתבת שעל העיצוב הראשוני לא קיבלת יותר. אז אולי יש מקום להסביר להם את זה. שמקובל לשלם על עיצוב הבסיסי. אולי.

• הוסף לסימניות
אם לדעתך התמורה הכללית של העיתון היתה שווה את העבודה שלך
ומדובר בעיצובים שלא ישמשו אותך לדברים אחרים
אני הייתי נותנת להם את הקובץ הפתוח
כמה נראה לך תוכלי עוד לדרוש מהם על זה? עוד רווח משמעותי?? כנראה שלא...
לפעמים התמורה הכספית לא שווה את הנעימות
ושווה לסיים בצורה יפה ונחמדה

• הוסף לסימניות
האם שילמו מספיק על העיתון הראשון, שמכסה גם את הבסיס, וכל פעם "הרווחת" את זה שוב,
או שלא כלל את זה, והרווח שלך הוא שידעת שזה עבודה קבועה שחוזרת על עצמה?

• הוסף לסימניות
אני מסכימה עם קודמי לגבי זה שהייתי מביאה להם את הקובץ הפתוח היות ואת זאת שמפסיקה לעבוד איתם, ולא הם איתך.
אבל
הייתי מדגישה שהם לא יכולים להשתמש בעיצוב או בחלק מהעיצוב לדברים אחרים.
כלומר שמותר להם להשתמש בעיצוב אך ורק לצורך עיתון בית הספר
ואסור להם להשתמש בעיצוב (או בפריט מהעיצוב הכולל) לדבר אחר לדוגמא: הזמנה וכד'.

וכך את יוצאת אתם בסדר ושנעים לעבוד איתך
ומצד שני לא יהיה מצב שתראי את העיצוב שלך מחוץ לכותלי העיתון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה