מה עושים?

• הוסף לסימניות
אני במרוץ הכנות לשבת ושלא ברצוני מוצאת עצמי מאזינה לשכנה שבחרה בחלון הסמוך אלי כדי לנהל שיחה אישית ביותר בקולי קולות - - -!!

אני אמורה לסגור מרפסות וחלונות?! פשוט מביך בטרוף! החלונות לא כאלה צמודים אבל אם מדברים בדיוק שם ולא בשקט- כל השכנים יודעים הכל.

בבנין הקודם שבו גרתי התגוררה מולי שדכנית שבחרה את מרפסת הכביסה כמקום הכי סגור ממנו ניהלה את שידוכיה. כל כך סגור הוא היה, עד שידעתי מי נפגש, מתי ואיפה, והאם זה ירד או נסגר....

אז מעל במה זו אני קוראת לכל מי שפרטיותו יקרה לו: פליז שימו לב שלא לשתף את כל הרחוב בסיפור חייכם האישי (גירושלים, חמות, סכסוכים, רגשות.........) זה מביך את כל מי ששומע בעל כורחו, ובעיקר את המספר .......

• הוסף לסימניות
אויש למה את מקשיבה... ;)
לא דברים אישיים.. אבל לא שמים לב כשנסחפים ;)...
תשתעלי חזק היא תפסיק.

• הוסף לסימניות
בבית? תסגרי את החלונות, תפעילי מזגן
או לחילופין תשמיעי טייפ בווליום שגובר על השכנה

אבל מה קורה באוטובוס? בעל כרחך את שומעת... מילא, שידוכים... חמות... חברויות...
הרבה יותר מזה. שם אין לאן לברוח. את שם כל השעה הקרובה ושומעת ... אפשר לכתוב ספר ברוחב האנציקלופדיה של הלפרין..:)

עכשיו סוכות מתקרב...
בשנה שעברה שמעתי את שכנתי יושבת בסוכתה ומנסה לזמין אחיו, גיסה, אמא חמות והיא מספרת: בישלתי פתיתים וירקות מוקפצים ו.... רשימה בהחלט מגרה. מישהו בסוף נעתר לתחנוניה ובא. ואז התחיל מרתון הטלפונים:" יו! גיסתי באה ולא הכנתי שום דבר איזה לחץ...." :D:D

לו ידעה ששמעתי...

• הוסף לסימניות
המשך הספור:
1. השתעלתי (מי שמע בכלל...)
2. אמרתי "ש...." (אמרת משו?!)
3. צעקתי (!!) אפשר להנמיך את הקול? כולם מאזינים לך!!" ואז היא השתתקה.

מדובר בסיפור קבוע, רק שעכשיו השיחה התארכה והתארכה, והתפוצצתי כבר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;854881:
בבית? תסגרי את החלונות, תפעילי מזגן
או לחילופין תשמיעי טייפ בווליום שגובר על השכנה

אני צריכה לסגור חלונות?! אני צריכה להסתגר בביתי? יש לי כביסה לתלות, רצפות לשטוף.... האם הפרטיות אינה חשובה לה מספיק כדי להנמיך את הקול? תמהני.

• הוסף לסימניות
אם לא מקשיבים לא שומעים....

• הוסף לסימניות
מה שכחתם למה אסור לדבר לשון הרע בסוכה???
כי כולם שומעים!

• הוסף לסימניות
לכן קוראים לה 'סוכת שלום'...

• הוסף לסימניות
טוב, לא לכולם יש נגן.... וחץ מזה מי שלא רוצה לא שומע: אפשר לקרוא תהילים, לשוחח בטלפון (לא לשוה"ר) ואפשר להעיר בעדינות (לראות לפי המצב) אם אפשר יותר בשקט.
ולי נראה שצריך פשוט להגיד ששומעים אצלכם כל מה שהיא מדברת, ואם זה לא משתנה שיבושם לה (למדברת שכולם שומעים...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי12;854960:
אם לא מקשיבים לא שומעים....

חח

גמני חשבתי כך, פעם... במציאות אם אין לי נגן באוזניים אין לי סיכוי להימלט מתוכן השיחה. עובדה!!

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה, מה הטעם לדיון כזה, מילא מדובר בהתנהגות של אחרים שאין לך שליטה על זה.
ובכלל, מה יקרה אם תשמעי ולא תעשי עם מה ששמעת כלום, לא תספרי לאחרים, לא תגידי לשכנה כלום בשביל לא להביך אותה, ואל להשתמש עם המידע ששמעת. מקסימום תלמדי מה שאת לא תעשי?????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניצוצות;855587:
אני לא מבינה, מה הטעם לדיון כזה, מילא מדובר בהתנהגות של אחרים שאין לך שליטה על זה.
ובכלל, מה יקרה אם תשמעי ולא תעשי עם מה ששמעת כלום, לא תספרי לאחרים, לא תגידי לשכנה כלום בשביל לא להביך אותה, ואל להשתמש עם המידע ששמעת. מקסימום תלמדי מה שאת לא תעשי?????

נו, לו היית קוראת את הודעתי הראשונה היית רואה שבדיוק למטרה זו נפתח האשכול.

נכתב ע"י מילה בסלע;855587:
אז מעל במה זו אני קוראת לכל מי שפרטיותו יקרה לו: פליז שימו לב שלא לשתף את כל הרחוב בסיפור חייכם האישי זה מביך את כל מי ששומע בעל כורחו, ובעיקר את המספר .......

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה