מה עם לימודים מחר יום שלישי בירושלים

לדעתי צריך להביא פסק דין מסודר של בית דין רציני ואז הן תצטרכנה לציית.

בסוף היה בית ספר שהיו בו לימודים?

נכתב ע"י אפרתה;1150328:
לדעתי צריך להביא פסק דין מסודר של בית דין רציני ואז הן תצטרכנה לציית.

או שתיצרו וועד הורים ותחתימו את הגננת על חוזה מסודר לפני תחילת הלימודים.

מה שקורה בערים הגדולות בעיקר כמו י-ם, שאין מספיק מעונות וגננות ואז הן עושות מה שהן רוצות מחוסר תחרות ולוקחות מחיר מופרז, לפני תחילת השנה ההורים רק רוצים למצוא סידור לילדים ואומרים אמן וכל השנה רוטנים מתחת לשפם.

אם לפני תחילת השנה ההורים יתארגנו ויתאמו ביניהם ויבואו אל הגננות בגוש הם יוכלו להביא לשינוי כי אז הגננת תחשוש על פרנסתה.

אופציה נוספת היא שההורים יתארגנו לבד לפתיחת גן וישכרו גננת.

נכתב ע"י mig;1150376:
אופציה נוספת היא שההורים יתארגנו לבד לפתיחת גן וישכרו גננת.
האופציה הזאת, אגב, היא גם הכי חלקה מבחינת מס הכנסה וביטוח לאומי, אבל היא דורשת הורה שיארגן את הכול וגם מקום.

נכתב ע"י GRN;1150379:
האופציה הזאת, אגב, היא גם הכי חלקה מבחינת מס הכנסה וביטוח לאומי, אבל היא דורשת הורה שיארגן את הכול וגם מקום.

אז הוא גם צריך להרוויח משהו כמארגן,
בד"כ אמור להיות הפרש בין תשלום ההורים לשכר הגננת...
או שהוא מקבל את הגן לילדו חינם.

גמח

נכתב ע"י אפרתה;1150320:
זו חוצפה וקרטל של גננות פרטיות ובדיוק רציתי לפתוח על זה אשכול זעקה!!

מוסדות החינוך הם מערכת ממשלתית, שניתנת חינם עקרונית להורים. הם יכולים להחליט שמסיבות ואילוצים לא מקיימים לימודים אבל זו לא חגיגה שמזמינה את כולם להשתתף בה. אנחנו משלמים לגנים הפרטיים בכסף מלא! זה גזל גמור לדעתי! יום חמישי אצלנו לא נפס גרגר אחד של שלג, ילדים שני שנתיים שכולם גרים שתי דקות מהגן. למה היא צריכה חופש? כי הילדים שלה בבית? זה ממש לא צריך להיות השיקול. אם זה יום עבודה, ואין לה סיבה לבטל- אז היא צריכה לעבוד כמו בכל משרד או חנות וכל נותני השירות. חמישי שישי ראשון שני!! למה? כי בכניסות למוסדות יש שלג אז היא צריכה לחפוש??? זה לא נורמלי לחלוטין, ובגלל שהן לא רישמיות אין עליהן פיקוח והן עושות מה שבא להן. חוצפה. אין מוסר עבודה ואין הגינות לדעתי.

אפשר לשאול באיזו עיר?

ירושלים.
הנושא הזה של גנים פיראטיים באיזורים עתירי קטנטנים הוא נושא מאוד כאוב. כמו שגננת לא רוצה שילשינו עליה לרשויות או משהו, היא צריכה גם להיות הוגנת ולתת את התנאים הראויים. מצפים מההורים להיות הוגנים ולהתנהג כבני תורה, אז גם הגננת מתבקשת לעשות זאת. לדוגא- צומות ומסיבות- מרבית הגננות מסיימות מוקדם. אבות רבים צריכים לצאת מהכוילל מוקדם כדי לקחת את הילדים, ואין הסעות אז יצאו ב11 כדי להגיע ב12 לגן. והגננת? בכלל לא צמה, אבל זו הזדמנות לגמור מוקדם. ובמסיבות? אותו הסיפור. גננות ספורות הן הוגנות ואני לא רואה בזה צדקות מרובה אלא הגינות. זה אגב החוק, שבימי מסיבות הגננות ישארו בגן אבל עושים להורים הרגשה זבל להשאיר את הילד. למה? כי ההורים לא יפנו למשרד החינוך?

אכן נושא כאוב ומעצבן
למה הצמידו הגננות הפרטיות את ימי חופשותיהן לפי גני בית יעקב
ולא לפי החיידרים, או לפי בתי עסק ומשרדים.
אבל לצערינו זה באמת ענין של הצע וביקוש...

יש לי דודה ברוממה שיש לה כבר שנים גן פרטי בבית
ובשנים האחרונות לאור הביקוש הרב היא התחילה לפתוח אותו עד 16:00 למרות שזה ממש ממש לא נוח לה בבית, אבל אם זו הדרישה מהציבור, אז היא לא יכולה להישאר מאחורה...
אולי אם תהיה דרישה מההורים להתאמת החופשות לפי משרדים או לפי משרד התמ"ת, יהיו גם גנים כאלו.

אין לי בעיה שהחופשות העקרוניות תהינה לפי בית יעקב, אבל לא החופשות המאולצות. ברגע שהחופש הוא סוג של ביטול לימודים מסיבה כזו או אחרת הן לא יכולות לקפוץ על העגלה להנאתן.

נכתב ע"י sh12;1150410:
אכן נושא כאוב ומעצבן
למה הצמידו הגננות הפרטיות את ימי חופשותיהן לפי גני בית יעקב
ולא לפי החיידרים, או לפי בתי עסק ומשרדים.
אבל לצערינו זה באמת ענין של הצע וביקוש...

יש לי דודה ברוממה שיש לה כבר שנים גן פרטי בבית
ובשנים האחרונות לאור הביקוש הרב היא התחילה לפתוח אותו עד 16:00 למרות שזה ממש ממש לא נוח לה בבית, אבל אם זו הדרישה מהציבור, אז היא לא יכולה להישאר מאחורה...
אולי אם תהיה דרישה מההורים להתאמת החופשות לפי משרדים או לפי משרד התמ"ת, יהיו גם גנים כאלו.

איפה בדיוק ברוממה? לאיזה גיל?

נכתב ע"י אפרתה;1150428:
אין לי בעיה שהחופשות העקרוניות תהינה לפי בית יעקב

כי כנראה את מורה...:)

אני גם מורה וגם עצמאית, אבל בלי קשר- אני מבדילה בין חופשות מתוכננות, לפי לוח חופשות לבין חופשות מאולצות בעיקבות מאורע כזה או אחר.

מה עם הלימודים למחר יום ד

יש מה לשאול שאלת רב לגבי התשלום לגננות פרטיות.

אני אשדודית
וזכרור לי שבמבצע עופרת יצוקה גם עלתה השאלה לגבי תשלום לגנים פרטיים שלא עבדו.
והתשובה היתה שאם הגננת היתה בבית באותה תקופה והסכימה לקבל ילדים- חובה לשלם לה.
במידה ולא- אם מדובר באדם עובד שקיבל את משכורתו (כגון מורות) ראוי שישלם
אבל כשמדובר בעצמאי שגם הפסדי באותו תקופה- אינו חייב לשלם.

אני לא כותבת כאן פסק ברור רק את רוח הדברים - לכן אין להסתמך על הדברים!!! אבל יש מה לברר בענין

'דגל התורה' בירושלים בשיתוף משרד עו"ד מנחם מושקוביץ, הקימו "קו חם" לבדיקת זכאות לקבלת פיצויים על נזקי רכוש, בתים ורכבים, וכן הפסד ימי עבודה בעקבות הסופה הגדולה. מס' פקס: 02-5371176.

האם יתקיימו לימודים מחר?

לפי אתר עירית ירושלים http://www.jerusalem.muni.il/jer_main/defaultnew.asp?lng=1
היום היו לימודים ברוב בתי הספר והגנים בירושלים

י"ד טבת תשע"ד 17/12/2013 נכון לשעה: 10:01
רשימת מוסדות מנח''ח בהם מתקיימים לימודים היום יום ג' 17 לדצמבר בירושלים
רשימת בתי ספר – מנח"ח – קיום לימודים יום ג' 17 לדצמבר
להלן רשימת מוסדות החינוך העצמאי שאינם מקיימים לימודים :
1. בית יעקב מרכז [2 הסניפים ]
2. ב''י גבעת שאול
3. ב''י עזרת תורה
4. ב''י תבונת יעקב ,רמות א'
5. ב''י אהל רחל ,רמות ג'
6. ב''י רמות פולין [ 2 הסניפים ]
7. ב''י החסידי רמות
8. ב''י רמת שלמה
9. ב''י הר נוף אבן דנן
10. ב''י בית ישראל
11. בית מרגלית

רשימת מוסדות החינוך העצמאי המקיימים לימודים :
1. בית יעקב מטרסדורף
2. ב''י צפון
3. ב''י בית וגן [ 2 הסניפים ]
4. קארו [ תורני חדש ]
5. סנהדרין בנים רוממה
מוסדות המעיין - בפי ישרים בית וגן – מקיימים לימודים

מוסדות מעיין החינוך שאינם מקיימים:1. תורה ברמה
2. בית היהודי [יקירי ישראל ]
3. מאור ישראל
4. למען אחי [ רמת התורה ]

רשימת מוסדות החינוך המיוחד שאינם מקיימים היום לימודים:
גני מש''י
דרכי חיים
ת''ת תפארת בנים
שתילים
מאור ישראל
ב''י אהל רחל
ת''ת נתיבות שלמה
ב''י גבעת שאול
הבן יקיר לי
גני שפה אגו''י בהר נוף
ב''י הר נוף-אבן דנן
גני שפה-בית יעקב-ההורים קבלו הודעות טלפוניות
פתחיה-גן בשמעון הצדיק
ת''ת משנת חיים
גני חב''ד- סנהדריה.
גני לב החינוך: סורוצקין. גן בנוה יעקב.
ב''י רמות פולין

מוסדות שיח סוד - יקימו לימודים עד השעה 16:00

גני ילדים עירוניים:
גנ''י עץ הדעת נפתחים הבוקר ומקיימים לימודים, חוץ מבגני הילדים הבאים:
1. עוזיאל 17 גב''ש
2. בן ציון – קריית משה
3. גנים ברחוב טרומן ברמות
4. מורגנטאו ברמות
5. אחינועם 16 רמת אשכול

רשת גני ילדים בית יעקב:
כל הגנים לחינוך רגיל נפתחים ומקיימים היום לימודים.

גנ''י חב''ד:
להלן רשימת הגנים שמקיימים לימודים:
גן חב״ד פסגת זאב מזרח - רח׳ ציון גרמי 4
גן חב״ד נוה יעקב - משה סנה 5
2 גני חב״ד הר חומה - יצחק ניסים 62
2 גני חב״ד הר חומה - שמואל מאיר 1
גן חב״ד קטמון - אלעזר בן יאיר 38
גני חב''ד שתבוא אליהם הודעה בשעה 9 :
גני חב״ד קטמון ברח׳ מקור חיים 31
גן חב״ד קטמון - רח רבי חנינא 1 פינת מעגלי יבנה

גני חב''ד שלא ייפתחו היום :
גן חב״ד תלפיות מזרח - יעקב וייס 1
גני חב״ד קרית משה - גת 23
גני חב״ד גילה - המרגלית 19 ותרשיש 1

בעלי, טוען שהתחבורה היום היתה קשה מאד.
הוא נאלץ להשתמש בחסד - טרמפים, לכולל וחזרה
לאחר שהמתין המון זמן לאוטובוסים.

הרשימה שבה התקיימו לימודיםלא נכונה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה