קורונה מה קורה באיראן

• הוסף לסימניות
ד"ר ריק ברנן, הממונה על אזור המזרח התיכון בארגון הבריאות העולמי, לאחר ששב בשבוע שעבר מאיראן:
"הרשויות באיראן מדווחות באופן רשמי רק על כחמישית מהנתונים האמיתיים"

בתרגיל מתמטי גס ופשוט הנשען על הערכותיו של ד"ר ברנן, יש באיראן כ 80 אלף חולי קורונה וכ 5000 מתים מהמחלה.
חישוב זה הופך אותה למדינה מספר 1 בעת הנוכחית בתחום תחלואת הקורונה (לאחר שרבים בסין החלימו).

(אבו עלי אקספרס)
לאו דווקא בגלל שהממשל משקר יתכן שהרבה מהמתים לא נספרים בגלל הבילבול וחוסר השליטה.

• הוסף לסימניות
בנפול אויבך אל תשמח-נאמר לגבי אויב יהודי אבל גוי מותר לשמוח. כך כתוב במדרש שמרדכי אמר להמן בשעה שדבעט בהמן כשעלה על הסוס.
תודה אין מילים עכשיו אני שמה אימאיג' רוקד;)

• הוסף לסימניות
למי שרוצה לדעת מה המצב באיראן.
אני מתכתב מדי פעם בפורום פרטי שבו יש אנשים מכל העולם, הנה הודעה שכתב אדם איראני לפני כמה דקות:

the situation here is really really bad still. so many hospitals are full of dead people and so many doctors and nurses died too. the American Sanctions made things worse. the Arrogant GOV is the second worse thing which lies and cant control the virus. the third is the ignorant people still going to Persian new years eve like nothing is going on. I threaten to quit my company if they did not go remote cause the managers would not come but requested developers and other employees to show up ( they did not accepted to go fully remote and until yesterday we had occasional travel to our work space).

תרגום לעברית (גוגל תרגום):
המצב כאן ממש ממש רע עדיין. כל כך הרבה בתי חולים מלאים באנשים מתים וכל כך הרבה רופאים ואחיות מתו. הסנקציות האמריקאיות החמירו את המצב. הממשלה היהירה היא הדבר השני הגרוע יותר שמשקרת ולא מצליחה לשלוט בנגיף. השלישי הוא האנשים הבורים שעדיין הולכים לערב השנה החדשה של פרס כאילו שום דבר לא קורה. אני מאיים לפרוש מחברה שלי אם הם לא היו מרחיקים כי המנהלים לא היו מגיעים אלא ביקשו ממפתחים ועובדים אחרים להופיע (הם לא קיבלו ללכת מרוחק לחלוטין ועד אתמול נסענו מדי פעם לחלל העבודה שלנו).

• הוסף לסימניות
אזרחים איראינים רבים אינם שונאים יהודים!
סיפרה לי אחת הסיניות במהלך עבודה,
שלקוחה אחרת (יהודיה מישראל) הלכה שם באחד הקניונים, לפתע כמה אנשים שאלו אותה מאיפה היא, והיא ענתה "מישראל". והם אמרו לה שהם מאיראן, והם מאד אוהבים יהודים, ורק הממשל כל כך שונא אותם.
אבל הרבה מהעם מאד בכלל לא.

• הוסף לסימניות
אזרחים איראינים רבים אינם שונאים יהודים!
סיפרה לי אחת הסיניות במהלך עבודה,
שלקוחה אחרת (יהודיה מישראל) הלכה שם באחד הקניונים, לפתע כמה אנשים שאלו אותה מאיפה היא, והיא ענתה "מישראל". והם אמרו לה שהם מאיראן, והם מאד אוהבים יהודים, ורק הממשל כל כך שונא אותם.
אבל הרבה מהעם מאד בכלל לא.
גם אני כשהייתי בספרד שאל אותנו מישהו מאיפה אנחנו, אמרנו לו מישראל אז הוא אמר, הו... המדינות שלנו מאוד מסוכסכות אחת עם השניה... אבל אני לא שונא אתכם... אין לי שום דבר נגדכם... אני מאירן:eek:

• הוסף לסימניות
(ל) וַיּ֨וֹשַׁע ה֜' בַּיּ֥וֹם הַה֛וּא אֶת־יִשְׂרָאֵ֖ל מִיַּ֣ד מִצְרָ֑יִם וַיַּ֤רְא יִשְׂרָאֵל֙ אֶת־מִצְרַ֔יִם מֵ֖ת עַל־שְׂפַ֥ת הַיָּֽם: (לא) וַיַּ֨רְא יִשְׂרָאֵ֜ל אֶת־הַיָּ֣ד הַגְּדֹלָ֗ה אֲשֶׁ֨ר עָשָׂ֤ה ה֙' בְּמִצְרַ֔יִם וַיִּֽירְא֥וּ הָעָ֖ם אֶת־ה֑' וַֽיַּאֲמִ֙ינוּ֙ בַּֽה֔' וּבְמֹשֶׁ֖ה עַבְדּֽוֹ: פ פרק טו (א) אָ֣ז יָשִֽׁיר־מֹשֶׁה֩ וּבְנֵ֨י יִשְׂרָאֵ֜ל אֶת־הַשִּׁירָ֤ה הַזֹּאת֙ לַֽה֔' וַיֹּאמְר֖וּ לֵאמֹ֑ר אָשִׁ֤ירָה לַֽה֙' כִּֽי־גָאֹ֣ה גָּאָ֔ה ס֥וּס וְרֹכְב֖וֹ רָמָ֥ה בַיָּֽם: (ב) עָזִּ֤י וְזִמְרָת֙ יָ֔הּ וַֽיְהִי־לִ֖י לִֽישׁוּעָ֑ה זֶ֤ה אֵלִי֙ וְאַנְוֵ֔הוּ אֱלֹהֵ֥י אָבִ֖י וַאֲרֹמְמֶֽנְהוּ: (ג) ה֖' אִ֣ישׁ מִלְחָמָ֑ה ה֖' שְׁמֽוֹ: (ד) מַרְכְּבֹ֥ת פַּרְעֹ֛ה וְחֵיל֖וֹ יָרָ֣ה בַיָּ֑ם וּמִבְחַ֥ר שָֽׁלִשָׁ֖יו טֻבְּע֥וּ בְיַם־סֽוּף: (ה) תְּהֹמֹ֖ת יְכַסְיֻ֑מוּ יָרְד֥וּ בִמְצוֹלֹ֖ת כְּמוֹ־אָֽבֶן: (ו) יְמִֽינְךָ֣ ה֔' נֶאְדָּרִ֖י בַּכֹּ֑חַ יְמִֽינְךָ֥ ה֖' תִּרְעַ֥ץ אוֹיֵֽב: (ז) וּבְרֹ֥ב גְּאוֹנְךָ֖ תַּהֲרֹ֣ס קָמֶ֑יךָ תְּשַׁלַּח֙ חֲרֹ֣נְךָ֔ יֹאכְלֵ֖מוֹ כַּקַּֽשׁ: (ח) וּבְר֤וּחַ אַפֶּ֙יךָ֙ נֶ֣עֶרְמוּ מַ֔יִם נִצְּב֥וּ כְמוֹ־נֵ֖ד נֹזְלִ֑ים קָֽפְא֥וּ תְהֹמֹ֖ת בְּלֶב־יָֽם: (ט) אָמַ֥ר אוֹיֵ֛ב אֶרְדֹּ֥ף אַשִּׂ֖יג אֲחַלֵּ֣ק שָׁלָ֑ל תִּמְלָאֵ֣מוֹ נַפְשִׁ֔י אָרִ֣יק חַרְבִּ֔י תּוֹרִישֵׁ֖מוֹ יָדִֽי: (י) נָשַׁ֥פְתָּ בְרוּחֲךָ֖ כִּסָּ֣מוֹ יָ֑ם צָֽלֲלוּ֙ כַּֽעוֹפֶ֔רֶת בְּמַ֖יִם אַדִּירִֽים: (יא) מִֽי־כָמֹ֤כָה בָּֽאֵלִם֙ ה֔' מִ֥י כָּמֹ֖כָה נֶאְדָּ֣ר בַּקֹּ֑דֶשׁ נוֹרָ֥א תְהִלֹּ֖ת עֹ֥שֵׂה פֶֽלֶא: (יב) נָטִ֙יתָ֙ יְמִ֣ינְךָ֔ תִּבְלָעֵ֖מוֹ אָֽרֶץ: (יג) נָחִ֥יתָ בְחַסְדְּךָ֖ עַם־ז֣וּ גָּאָ֑לְתָּ נֵהַ֥לְתָּ בְעָזְּךָ֖ אֶל־נְוֵ֥ה קָדְשֶֽׁךָ: (יד) שָֽׁמְע֥וּ עַמִּ֖ים יִרְגָּז֑וּן חִ֣יל אָחַ֔ז יֹשְׁבֵ֖י פְּלָֽשֶׁת: (טו) אָ֤ז נִבְהֲלוּ֙ אַלּוּפֵ֣י אֱד֔וֹם אֵילֵ֣י מוֹאָ֔ב יֹֽאחֲזֵ֖מוֹ רָ֑עַד נָמֹ֕גוּ כֹּ֖ל יֹשְׁבֵ֥י כְנָֽעַן: (טז) תִּפֹּ֨ל עֲלֵיהֶ֤ם אֵימָ֙תָה֙ וָפַ֔חַד בִּגְדֹ֥ל זְרוֹעֲךָ֖ יִדְּמ֣וּ כָּאָ֑בֶן עַד־יַעֲבֹ֤ר עַמְּךָ֙ ה֔' עַֽד־יַעֲבֹ֖ר עַם־ז֥וּ קָנִֽיתָ: (יז) תְּבִאֵ֗מוֹ וְתִטָּעֵ֙מוֹ֙ בְּהַ֣ר נַחֲלָֽתְךָ֔ מָכ֧וֹן לְשִׁבְתְּךָ֛ פָּעַ֖לְתָּ ה֑' מִקְּדָ֕שׁ אֲדֹנָ֖י כּוֹנְנ֥וּ יָדֶֽיךָ: (יח) ה֥'׀ יִמְלֹ֖ךְ לְעֹלָ֥ם וָעֶֽד: (יט) כִּ֣י בָא֩ ס֨וּס פַּרְעֹ֜ה בְּרִכְבּ֤וֹ וּבְפָרָשָׁיו֙ בַּיָּ֔ם וַיָּ֧שֶׁב ה֛' עֲלֵהֶ֖ם אֶת־מֵ֣י הַיָּ֑ם וּבְנֵ֧י יִשְׂרָאֵ֛ל הָלְכ֥וּ בַיַּבָּשָׁ֖ה בְּת֥וֹךְ הַיָּֽם: פ (כ) וַתִּקַּח֩ מִרְיָ֨ם הַנְּבִיאָ֜ה אֲח֧וֹת אַהֲרֹ֛ן אֶת־הַתֹּ֖ף בְּיָדָ֑הּ וַתֵּצֶ֤אןָ כָֽל־הַנָּשִׁים֙ אַחֲרֶ֔יהָ בְּתֻפִּ֖ים וּבִמְחֹלֹֽת: (כא) וַתַּ֥עַן לָהֶ֖ם מִרְיָ֑ם שִׁ֤ירוּ לַֽה֙' כִּֽי־גָאֹ֣ה גָּאָ֔ה ס֥וּס וְרֹכְב֖וֹ רָמָ֥ה בַיָּֽם: ס
מעשה ידי טובעים בים ואתם אומרים שירה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ועדיין, לא אומרים הלל בשביעי של פסח.

• הוסף לסימניות
אימאיג' רוקד
ועוד איראני...
2020-03-05.gif

• הוסף לסימניות
גם אני כשהייתי בספרד שאל אותנו מישהו מאיפה אנחנו, אמרנו לו מישראל אז הוא אמר, הו... המדינות שלנו מאוד מסוכסכות אחת עם השניה... אבל אני לא שונא אתכם... אין לי שום דבר נגדכם... אני מאירן:eek:
ואני פגשתי בסין מישהו מירדן :)
הוא שאל אותי מאיפה אני, אז שאלתי אותו מאיפה הוא.
אז הוא ענה לי מירדן, אבל 15 שנה אני גר פה בסין.
אז אמרתי לו שאני מהאזור... 'מה, מטורקיה?'
'לא, מישראל'
זה עבר בסדר גמור, דווקא ניסה להראות עוד יותר נחמד ממה שקודם.

הוא בסך הכל התנדב לתרגם אותי מול מוכרת שלא ידעה חצי מילה אנגלית, עד שהתחמקתי משם איכשהו.. :rolleyes:

• הוסף לסימניות
ואני פגשתי בסין מישהו מירדן :)
הוא שאל אותי מאיפה אני, אז שאלתי אותו מאיפה הוא.
אז הוא ענה לי מירדן, אבל 15 שנה אני גר פה בסין.
אז אמרתי לו שאני מהאזור... 'מה, מטורקיה?'
'לא, מישראל'
זה עבר בסדר גמור, דווקא ניסה להראות עוד יותר נחמד ממה שקודם.

הוא בסך הכל התנדב לתרגם אותי מול מוכרת שלא ידעה חצי מילה אנגלית, עד שהתחמקתי משם איכשהו.. :rolleyes:
הוא הפחיד אותך בגלל שהוא מירדן? למה?
אני למשל לא פחדתי כשהבנ"א אמר שהוא מאירן, מה הוא יכול לעשות? להוציא סכין ולדקור? פחות מציאותי כשהוא בארץ שהיא לא שלו. (מקסימום לירוק)

• הוסף לסימניות
הוא הפחיד אותך בגלל שהוא מירדן? למה?
אני למשל לא פחדתי כשהבנ"א אמר שהוא מאירן, מה הוא יכול לעשות? להוציא סכין ולדקור? פחות מציאותי כשהוא בארץ שהיא לא שלו. (מקסימום לירוק)

לי קרה בארה"ב שאחד שאל אותי מאיפה אני
וכשאמרתי מישראל הוא אמר באנגלית מושלמת-
"אה, אנחנו שכנים, אי אם פרום -רמאללללה" (והרמאללה הוא עשה בכזה מבטא ערבי עסיסי...) :eek:
אמנם לא פחדתי אבל זה היה מצב מוזר..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה