מה קרה היום בחברת קוים?

• הוסף לסימניות
נסעתי היום לעבודה והנהג אמר שלא משלמים היום.
לכבוד מה? שמעתם משהו על זה?

• הוסף לסימניות
זהירות! גזל!

הנהגים במלחמה עם ההנהלה, בדרישה להעלאת משכורתם. חברת קוים הבהירה, שהיא לא מוחלת על שום נסיעה חינם היום.

חובה לשלם! אם הנהג לא מסכים לקחת היום תשלום, אז לזכור לשלם מחר או בהזדמנות הקרובה הבאה.

• הוסף לסימניות
חשבתי שהמכשיר לא עובד...

• הוסף לסימניות
שימו לב! כל הרבנים ששואלים אותם על נושא זה, מסכימים פה אחד שזה גזל גמור!!!

ויראת מאלוקיך!

• הוסף לסימניות
אין לי בעיה. יש לי חופשי במילא.
רק זה היה נשמע לי מוזר ששני נהגים אמרו לי שהיום לא משלמים...

• הוסף לסימניות
גם חופשי חודשי, צריך לתקף כל נסיעה, כי משרד התחבורה מחשב את תקציבי החברות, לפי מספר הנוסעים.

• הוסף לסימניות
לא בטוח, אני שמעתי שהיום החברה מקבלת לפי הוצאת אוטובוס והתשלום של הנסיעות עובר למשרד התחבורה.
נכתב ע"י חסידישער;1262648:
גם חופשי חודשי, צריך לתקף כל נסיעה, כי משרד התחבורה מחשב את תקציבי החברות, לפי מספר הנוסעים.

• הוסף לסימניות
אבל אם אין מספיק נוסעים באוטובוסים, לפי התכנית שהחברה הגישה למשרד התחבורה, אז הוא לא מתקצב חלק מהאוטובוסים.

לכן, בכל אוטובוס היום מודגש לתקף בכל נסיעה.

• הוסף לסימניות
קבלנו הודעה קולית, אם הנהג לא מסכים לקבל כסף, לשלם בהזדמנות אחרת, שמעתי שגם חופשי צריכים לתקף.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חסידישער;1262648:

איך באמת אפשר להחזיר את זה? הרי בכל נסיעה אני מתקפת את אותה נסיעה,
מה אני אניח פעמיים את הרבקו על המכשיר?

• הוסף לסימניות
כל עוד לא ירדו מהאוטובוס זה לא מתקף שוב

• הוסף לסימניות
בהמשך למחאת 1,600 נהגי חברת “קווים” על העסקתם: חברת האוטובוסים מנסה להילחם בשביתה של נהגיה – דרך מצפונם של החרדים. בערים החרדיות מודיעין עילית וביתר עילית קיבלו היום (ב’) התושבים הודעה מוקלטת בטלפון ביתם שבה נאמר כי “היום יום שני צפויים חלק מהנהגים שלא לגבות תשלום עבור הנסיעות, יובהר בזאת שהנוסע ללא תשלום גורם נזק ישיר לחברה, הציבור מתבקש להשתדל לשלם”. אולם לטענת הנהלת “קווים”, רק כ-15% מנהגי החברה שיתפו פעולה עם השביתה ואפשרו לנסוע באוטובוסים בחינם, בעוד שרוב הנהגים גבו תשלום כרגיל.

הודעה זו, המנוסחת בשפה המובנת בעיקר לחרדים, לא נשלחה לערים החילוניות בהם פועלת “קווים”, כמו לוד, רמלה, נתניה, ועוד.

בוועד העובדים זעמו על המהלך ואמרו כי “הנהלת קווים נוהגת איפה ואיפה בין ציבור נוסעיה: התושבים החרדים קיבלו שיחת טלפון שבה נתבקשו לשלם כרגיל, חרף השביתה ובמידה והנהג מסרב לקבל תשלום לשלם בפעם הבא. זהו ניצול ציני של ציבור הנוסעים החרדי אשר משתמש, רובו ככולו, בתחבורה הציבורית . אין כל סיבה להעמיד דרישה כזו מנוסע במודיעין עלית בשונה מנוסעינו בנתניה או מודיעין”.

בחברה הודו כי ההודעה לא נשלחה לערים חילוניות ואמרו כי היא מבקשת להסב את תשומת לבם של הנוסעים החרדים אל סוגיית איסור הגזל ההלכתי, החלה גם במקרה בו הנהג לא דורש תשלום. “החלטנו על המהלך בהתייעצות עם רבני הערים, בכדי למנוע מצב של אי נעימות של תושבים שאינם יודעים כיצד עליהם לנהוג”.
נהגי חברת “קווים”, פתחו הבוקר בשביתה מסוג שונה: הם מפעילים את הקווים כסדרם, אך לא גובים תשלום מהנוסעים. בדרך זו, הם גורמים לנזק רב לבעלי החברה, עוד יותר מהנזק אותו היו גורמים אילו היו נמנעים לחלוטין מעבודה. הנהגים מוחים על תנאי שכרם. לדברי מובילי המחאה, הסיבה להפעלת הקווים היא בכדי שלא לגרום טרחה לנוסעים ושיבוש סדרי החיים.

‘קווים’, הנה חברת התחבורה השנייה בגודלה בישראל, ומפעילה, בין היתר, אוטובוסים ברמלה, לוד, עפולה, נתניה, בערים החרדיות ביתר עילית ומודיעין עלית, ועוד. לדברי וועד העובדים של החברה המחאה היא על סירוב ההנהלה להשיב לעבודה ארבעה ממובילי התארגנות העובדים אשר פוטרו בעקבות פעילותם להקמת הוועד וכן על שכר הנמוך, שעות עבודה ארוכות, שיבוץ שרירותי למשמרות ופיצול יום העבודה ללא תמורה. בנוסף, נאמר בהודעת הוועד “סובלים הנהגים מהעדר ביטחון תעסוקתי ומתנאים סוציאליים נמוכים: הפרשת פנסיה מינימאלית ולא מספקת, והיעדר קרן השתלמות”.

“בחרנו להזכיר להנהלה במה כרוכה עבודת הנהג וזאת מבלי לפגוע בציבור הנוסעים החשוב לנו”. אומר נידאל גית, נהג במודיעין עלית וממובילי הוועד.”לא די בכך שנהג בקווים מבלה בממוצע 13 שעות על הכביש-ישראל היא המדינה היחידה במדינות המערב בה נדרש הנהג לתפקד גם כקופאי וגם כאיש מכירות”.

מ’קווים’ נמסר בתגובה כי “קווים מצרה על כך שלמרות פגישה שנערכה היום כחלק מהמו”מ בין הצדדים, בוחר ועד עובדי החברה לנקוט בפעולה חריגה ביותר ובלתי אחראית של אי גביית תשלום עבור נסיעות. קווים תחבורה ציבורית,
המעניקה שירות חיוני לאזרחי ישראל, המסיעה מידי יום כרבע מיליון נוסעים, משלמת שכר שהוא בין הגבוהים בתחבורה הציבורית בישראל, שכר הגבוה מהשכר הממוצע במשק הכולל גם אחוזים ממכירת כרטיסים, בונוס שנתי, נופש שנתי, ונסיעות ללא תשלום לעובדי החברה ומשפחותיהם. דרישות הוועד לשכר הכפול מהשכר הממוצע במשק הינן מופרזות ולא אחראיות, ויחייבו את העלאת תעריפי הנסיעה בתחבורה הציבורית בישראל. חברת קווים זכתה במספר מכרזים של משרד התחבורה בזכות חדשנות טכנולוגית ושיפור השירות לנוסע, תוך תשלום שכר המקובל בענף המאפשר לה להתחרות במכרזי משרד התחבורה מול שאר חברות התחבורה הציבורית המשלמות שכר דומה. קווים מתכוונת להמשיך להיות תחרותית על מנת לזכות במכרזים נוספים לרווחת כל עובדי החברה וציבור הנוסעים בישראל”.

מקור: http://shtieble.net/חברת-קווים-לחרדים-תשלמו-על-הסיעה-ולא-ת/

• הוסף לסימניות
הנהג של הלוך אכן לא גבה, הנהג של חזור כבר כן גבה.
טוב שהעליתם את זה פה כי הייתי בטוחה שהתקלקל המכשיר ולא הייתי מעלה על דעתי שאני צריכה להחזיר.

ואם כבר מדברים על תיקופים של כרטיסים- האם כשיש לי מעבר בתוקף (מדובר על האוטובוסים הערוניים בירושלים) ואני עולה מאחור (עם עגלה...), אני חייבת לגשת לתקף אותו? ואם לא- מישהו ניזוק מזה?

• הוסף לסימניות
אני נוסעת מאור יהודה לבני ברק כל יום עם קוים, בשביל להגיע לאוטובוס הישיר לב"ב אני נוסעת מספר תחנות באוטובוס נוסף בתוך אור יהודה, וכך קרה שבנסיעה הקצרה שילמתי כרגיל ושעליתי עם כל הבנות לאוטובוס לב"ב הנהג לא גבה תשלום, היה לי חבל שרק אני שילמתי, ופה אני רואה שנמנע ממני גזל, נחמד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת