מה קרה למחשב

• הוסף לסימניות
ברשותי מחשב שאינו מחובר לאינטרנט. להוציא פעם אחת לא הוכנסו אליו זכרונות ניידים כלל. לאחרונה החלה תיקיה אחת להופיע ללא כיתוב מתחתיה וכך גם כל הקבצים שבתוכה.
האם זה וירוס?

• הוסף לסימניות
כנראה שכן תריץ אנטי וירוס
אל תרגיש זוכה בפייס עם הפעם אחת הזאת, רוב מי שמסתובב עם דיסקון או נגן כבר נגוע בוירוס.
המודעות בציבור שלנו לדברים האלה שואפת ל-0 (מה עם חב לאחריני?)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;563687:
כנראה שכן תריץ אנטי וירוס
אל תרגיש זוכה בפייס עם הפעם אחת הזאת, רוב מי שמסתובב עם דיסקון או נגן כבר נגוע בוירוס.
המודעות בציבור שלנו לדברים האלה שואפת ל-0 (מה עם חב לאחריני?)
זה כמו שאתה מקבל אונקי אתה שואל את הבעלים זה מוורס?
הוא ישר עונה לא יש לי אנטי וירוס מעודכן (אין לא אינטרנט והוא לא יודע מה פרוש מעודכן)
רק מחברים למחשב ואופ האנטי וירוס מתריא שהוא מצא שלוש!
הפתרון הפשוט (המסובך) זה מאק שם אין וירוסים וכו'.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;563829:
הפתרון הפשוט (המסובך) זה מאק שם אין וירוסים וכו'.
אם זה נקרא פתרון "פשוט", כנראה שלא שמעת על לינוקס.

• הוסף לסימניות
לשני התגובות האחרונות
MAC & LINUX

כן לשניכם אין מצבור של וירוסים לעת עתה אולם בקצב הנוכחי לא ירחק היום (שנראה די מוקדם) שבו תתמודדו עם אותם בעיות

(אף על פי שלרוב האנשים אין מושג מהוא LINUX & MAC)

• הוסף לסימניות
להערכתי וירוסים למאק יתפתחו קודם, עקב כל האפליקציות של APPLE שהולכות ונהיות יותר ויותר נפוצות: IPAD IPHONE וכו'.
אז מה? עדיף לינוקס? בחיים לא ניסיתי, ואין לי שום מושג איך הוא נראה מקרוב... נראה לי שכמוני רוב המשתמשים הולכים ישר ל WINDOWS, מקסימום אחר כך מקטרים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;564377:
לשני התגובות האחרונות
MAC & LINUX

כן לשניכם אין מצבור של וירוסים לעת עתה אולם בקצב הנוכחי לא ירחק היום (שנראה די מוקדם) שבו תתמודדו עם אותם בעיות

שתי תשובות בדבר
1. כל עוד המחשב שלי לא נתקף בוירוס כי אין וירוסים ללינוקס זה מספיק ליף בנתיים זה מגן עלי יותר מווינדוס
2. ההבדל בין לינוקס לווינדוס זה שבווינדוס התוכנות יפעילו את עצמם (אוטו ראן אוטו פליי וחביריו) בעוד בלינוקס אם המשתמש לא יאשר את זה הפעולה לא תתבצעה
זה לא אומר שלא יהיו וירוסים, זה אומר שזה מקשה יותר על כל וירוס שתרצה לכתוב כי תצטרך למצוא פרצה איך להריץ אותו בכלל

• הוסף לסימניות
לינוקס לא תוכל להתרחב ולתפוס נתח בשוק כל זמן שלא תתן מענה הולם כמו מיקרוסופט

לעת עתה היא נתפסת לשני דברים
רק לניהול שרתים ברשת מרכזית כגון איחסון אתרים ועוד....
או למשתמשים מנוסים בלי המון הטבות שיש למשתמשי מיקורוספט (על תוכנות גרפיקה לדוגמה כבר דיברנו...)

לניהול רשתות מאובזרות כגון AD היא עדיין לא נותנת מענה כמו מיקרוסופט עיין ערך GPO ועוד ועדיין רחוקה מזה מאד חברות ענק לא יוותרו על ניהול מיקרוספוט במקרים כאלו

לרוב המשתמשים הבייתים היא המענה הראשוני מכל הבחינות

• הוסף לסימניות
נכון שיש ללינוקס לאן להתקדם ובעיקר לא ללינוקס אלא לתוכנות הנלוות.
לינוקס מתאימה ולא לכל אחד (לכן אני יהיה הראשון שימנע התקנה כזאת למי שזה לא מתאים לו),
היא פשוטה יותר לתפעול מאשר ווינדוס (תזכיר לי מתי לאחרונה נגעת בלינוקס?) ויציבה יותר.

אם חברות לא ישלבו ידיים כדי ליצור אלטרנטיבות אחרות למוצרי מיקרוסופט (ואין הרבה כאלה) תוצאות המונופול שלה יהיו רעות מאוד (אתה יודע שמיקרוסופט תכננה להישאר רק עם אקספלורר 6 ולגבות תשלום על גלישה באינטרנט דרך הדפדפן? מזל שיש מוזילה בעולם)

יש חלופות בעולם הלינוקס לדברים שהזכרת תחפש במקומות הנכונים פה זה רעיון טוב להתחיל.
גם אם לינוקס לא מתאים לצרכים שלי אני תמיד יתקין אותו בצמוד לווינדוס כדי שתמיד תהיה לי מערכת שבאמת עובדת ויכולה לגשת לקבצים שאני צריך למרות שהם לא עליה.

• הוסף לסימניות
trew
אתה מתעסק עם רשתות גדולות ומערכות הפעלה LDAP ?

• הוסף לסימניות
לא
אני משתמש ביתי

• הוסף לסימניות
כנראה בגלל זה לא הבנת שדברתי על ניהול מערכות בחברות ענק
ניהול LDAP ניהול משתמשים הגדרות אבטחה GPO הפצת תוכנה ועוד...עדיין מיקרוסופט משמש כלי איתן יציב וחזק במערכת LDAP Active Directory

נכון אין עוררין כי לינוקס יציבה מדברת ועובדת ברמת חומרה
בדיקות חומרה נעשות בלינוקס
פריצות חדירות ובדיקות אבטחה נעשות בלינוקס
ניהול שרתי איחסון בלינוקס

אבל..... היא עדיין לא יודעת לנהל היא צריכה זמן להגיע לרמת ניהול

היא טובה בהפעלת שרת בכל הקשור לניצול חומרה משאבים בתקשורת אבל לא בניהול שם יש לה עוד מה ללמוד ולהתקדם

• הוסף לסימניות
תודה על העזרה.
איך אני מתקינה אנטי וירוס במחשב שאין לו אינטרנט.
איך אני מעדכנת אותו?

• הוסף לסימניות
ממקור חיצוני, דיסק, USB, שיש עליו תוכנה מעודכנת, ומידי פעם לעדכן / לשדרג אותו,
אם אתאפשר אשלח לך בהמשך את התוכנה. בל"נ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;564399:
2. ההבדל בין לינוקס לווינדוס זה שבווינדוס התוכנות יפעילו את עצמם (אוטו ראן אוטו פליי וחביריו) בעוד בלינוקס אם המשתמש לא יאשר את זה הפעולה לא תתבצעה
PANDA, זה לא פתרון טוב לבעיה הזו ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;564377:
לשני התגובות האחרונות
MAC & LINUX

הכל נכון.
אבל תראו המאקים עומדים עדיין בלי שאף וירוס מצליח להכנס אליו ואני מאמין שיושבים אנשים ימים ולילות בשביל לפתח משהו ועדיין לא הצליחו.
זה אומר משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;566220:
הכל נכון.
אבל תראו המאקים עומדים עדיין בלי שאף וירוס מצליח להכנס אליו ואני מאמין שיושבים אנשים ימים ולילות בשביל לפתח משהו ועדיין לא הצליחו.
זה אומר משהו.

בכלל לא, שני סיבות לדבר

מסיבה עיקרית צריך מניע לבצע וירוס רוגלה תולעת ושאר מרעין בישין

אירן משתמש במערכות WINDOWS SERVER אז שווה לכתוב וירוסים למערכות אלו

השימוש בMAC בצבאי או ממשלתי או באזרחי בעל משמעות לא נפוץ בכלל שואף לאפס אז למה להשקיע????

מערכות מיקרוסופט הכי נפצות
תסתכל מסביבך כמה אנשים וחברות ועסקים אתה מכיר שעובדים עם מערכות כאלו אפילו בסופרים המערכות מבוסות מיקרוסופט שרת קופה רושמת ועוד

אז שווה להתעסק עם מה שהוא טרנד מאשר משהוא שולי שאין בו כלום ואין לו שימוש

עוד סיבה
וירוסים הם דבר שולי לעומת תולעים או רוגלות לכן על פי רוב וירוסים נכתבים ע"י עמך הפשוטים שמנסים לראות ידע וכאן נשלב את זה עם הסיבה הקודמת

כמה אנשים יודעים להתעסק עם מערכות MAC ברמת תכנות??
כמה אנשים שווה להם להזיק בMAC
ואם כתבנו וירוס לMAC כמה זמן יקח לו להתפשט ונרגיש שעשינו משהוא?

למערכת מיקרוסופט ניתן יותר לראות את התוצאות של כתיבת וירוס
שווה לכתוב כי ההתפשטות היא מהירה

כנל לגבי לינוקס הוא יותר היה נפוץ במערכות סגורות או במערכות על כגון שרתים וכיוצא בו
משמשים רגילים אין המון
ואם כבר לכתוב כדי לא לכתוב וירוס אלא רוגלה או תולעת שזה כבר יותר סביר
שהמערכת תמשיך לעבוד ורק תעביר נתונים ליעד מוגדר מראש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י DVD COAN;566242:
בכלל לא

מסיבה עיקרית צריך מניע לבצע וירוס רוגלה תולעת ושאר מרעין בישין

אירן משתמש במערכות WINDOWS SERVER אז שווה לכתוב וירוסים למערכות אלו

השימוש בMAC בצבאי או ממשלתי או באזרחי בעל משמעות לא נצוף בכלל שואף לאפס אז למה להשקיע????

מערכות מיקרוסופ הכי נפצות סתכל מסביבך כמה אנשים וחברות ועסקים אתה מכיר שעובדים עם מערכות כאלו אפילו בסופרים המעכרות מבוסות מיקרוסופט אז שווה להתעסק עם מה שהוא טרנד מאשר משהוא שולי שאין בו כלום
כתבתי תגובה ארוכה והיא נמחקה
לינוקס היום מכיל את רוב שרתי הנט שווה מאוד מאוד לפתח לו וירוסים...
אין לי ניסיון עם מערכות LDAP
מוזר שאתה אומר שלינוקס לא יודעת לנהל משתמשים אני מכיר את הניהול מצד משתמש ושם היא ממש מעולה ואתה יכול להגדיר הכל כולל הכל ולא לשרוף על זה ימים.

חיוכון אפשר לבלום התקפות כאלה אם תבטל את ההפעלה של קבצים כאלה ואז המערכת תתעלם מהם, הבעיה שזה לא ברירת מחדל וגם אתה לא ידעת את זה עד עכשיו מספרת על רמת אבטחה ירודה לטובת חויית משתמש וזה מאוד חבל

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;566244:
מוזר שאתה אומר שלינוקס לא יודעת לנהל משתמשים אני מכיר את הניהול מצד משתמש ושם היא ממש מעולה ואתה יכול להגדיר הכל כולל הכל ולא לשרוף על זה ימים.

מערכות צבאיות או ממשלתיות משתמשות בגרעין המרכזי ברשת שמנוהלת בלינוקס ממספר סיבות של אבטחת מידע
אולם קשה מאד להתנהל עם משמשים כמו בשרתי ALDP לכן משתמשי הקצה הם מיקרוסופט
ומערכות ביניים בין הגרעין למשמש קצה הם גם מיקרוסופט

למרות שלא שייך כאן בעיות הדרכה ולימוד למשמשי קצה
ניתן להעביר קורסים בלינוקס והדרכה על תפעול המערכת שבידי המשתמש אבל לא זאת הסיבה
(לדוגמה הטכניון מבצע הדרכות בנות חודש לחברות שעוברות ללינוקס הקורס מהבוקר על הערב עם תהליכי הטמעה)

אלא שהסיבה העיקרית בעיות ניהול משתמשים שליטה על משאבים ברשת ועוד שלל בעיות שעדיין המענה רחוק מפיתרון

לגבי שרתים כבר כתבלי לעיל עדיף לכתוב רוגלה או תולעת מאשר וירוס

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י trew;566244:
לינוקס היום מכיל את רוב שרתי הנט שווה מאוד מאוד לפתח לו וירוסים...

trew
אתה יודע מה ההבדל בין וירוס לרוגלה או לתולעת וכיוצא בו?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה