מידע שימושי מה שהזוי בתחבורה הציבורית

עוד משהו לגבי התח"צ, נדהמתי לגלות שהקווים השונים מירושלים לבני ברק יוצאים באותה שעה בדיוק (בשעות הבוקר לפחות), כל שאם פספסת אוטובוס אין מה לנסות לתמרן עם קו מקביל.

@GRN לא הבנת אותי..

לביתר בזמני עומס יש מוקדים, ז"א שלמשל בשעה 12:00 יוצא בכל מוקד אוטובוס, ולא אוטובוס אחד שעובר בכל המוקדים...
עכשיו הבנת???
כן, תודה שהסברת לי בנחת :)

שיש כמעט אותו מספר נסיעות ביום מב"ב לאשדוד ומב"ב למודיעין עילית ?????!!!!!!
זה מוזר כי אשדוד עיר יותר גדולה וגם יש בה יותר חרדים ממודיעין עילית
אבל אולי זה בגלל שיש יותר ליטאים בירושלים

שוויוני שכל אחד יקבל שירותי תח"צ באותה מידה שז"א מסלול שיוויני תדירות שיויוני תפוסה שיוויונית וגם המחיר
ולא שכל האוטובוסים יעשו מסלול שנח לקהילה מסויימת ולא שכשיש עומס חסרים אוטובוסים בגלל שסיפקו תגבור לקהילה אחרת נוצר מצב שיש מי שסובר שהכח שכלל הציבור נתן לו שייך לו והוא מנתב את התקציב ואת המשאבים ששייכים לכלל הציבור לצרכי קהילתו
לא התכוונתי לעניין הפרוטקציות והמאכרים,
אלא להסביר מה לא שיוויוני ברפורמה החדשה,
ולמה בעיני השרה זה כן שיוויוני...

אני אמשיך יש קו שנוסע מרמות ג' וב' לתחנה מרכזית בשם קו 62
יש קו שנוסע מרמות א' לתחנה מרכזית בשם קו 31
רק משום מה בלי שום היגיון הוא צריך לעבור ברמות ב'
כך שכל תושבי רמות א' לוקחים קו 64 וקו 71 לצומת רמות ושם עולים על האוטובוס שעבר בשכונה שלהם
רק בשביל לחסוך את הסיבוב המעצבן ברמות ב' שלא מוסיף כלום לתושבי רמות ב'
בלת"ק
איך יגיעו תושבי רמות א' לרמות ב'?
זה הרעיון של אוטובוסים בין עירוניים, שחלקם ישירים וחלקם מאספים.

אתה מדבר על הורדה .הקוים שמעלים בשילת זה רק הקווים מירושלים
באמת? זה משהו חדש? (באמת טיפשי)
הרבה זמן (7 שנים) לא נסעתי למודיעין עילית באוטובוס, אבל איך שזכור לי, פעם, הוא היה מעלה שם.

אגב עם כל הטענות פה על הסיבובים של האוטובוסים במיליון תחנות,
בבני ברק עשו חלוקה ("נעים לעתיד", מישהו זוכר??)
וזה ממש ממש לא לענין
כל אוטובוס הוריד תחנות גם בבני ברק וגם בעיר היעד
מה שאומר שאם אני רוצה להגיע מהבית שלי נניח לבניני האומה אז יש לי 2 אופציות-
או אוטובוס פנימי בבני ברק
או אוטובוס פנימי בירושלים
כל אותם האנשים החכמים שחושבים על השינויים רק רוצים להקל על העומס בכבישים כדי שרכבם הפרטי יוכל לנסוע במהירות ובקלות, אף אחד מהם לא חושב על משפחה עם עגלות ומזוודות שסך הכל רוצים לנסוע לסבא וסבתא, או על 2 ילדים קטנים שנוסעים לשבת עם בני הדודים...

וזה ממש ממש לא לענין
כל אותם האנשים החכמים שחושבים על השינויים רק רוצים להקל על העומס בכבישים כדי שרכבם הפרטי יוכל לנסוע במהירות ובקלות, אף אחד מהם לא חושב על משפחה עם עגלות ומזוודות שסך הכל רוצים לנסוע לסבא וסבתא, או על 2 ילדים קטנים שנוסעים לשבת עם בני הדודים...
צודק בכל מילה, אבל...
חייבים לאזן..

וזה ממש ממש לא לענין
מוזמן במוצ"ש הקרוב לצפות בטור האוטובוסים המשתרך מגן ורשא אל עבר התחנה "המרכזית" הקטנטנה ברש"י

וזה ממש ממש לא לענין
או שהם אנשים שמבינים שהאפשרות היא אחת מהשתיים:
- או להמתין בתחנה שלך ולא להיטלטל עם חבילות וילדים כי זה נורא קשה, ואז לראות עוד אוטובוס מלא ועוד אוטובוס מלא עוברים על פניך ללא תוחלת. בזמן הזה אין די ספסלים, אין קירוי ואין נוחיות.
- או שאתה נוסע עם מטלטלים וילדים לתחנה ראשונה ואז נאלץ איתם לעבור את כל העיר על ככרותיה, רחובותיה, פקקיה, וסיוט הנסיעה העירונית.
ואז מהמקום הזה מגיעה התהיה למה אם כולם צריכים להיטלטל לתחנה ראשונה, לא עדיף שזה יהיה מסוף מסודר עם שאטלים מהירים מהשכונות. ואז ישירות החוצה מהעיר???

- או שאתה נוסע עם מטלטלים וילדים לתחנה ראשונה ואז נאלץ איתם לעבור את כל העיר על ככרותיה, רחובותיה, פקקיה, וסיוט הנסיעה העירונית.
יש הטוענים כי 'סיוט הנסיעה העירונית' מקורו באוטובוסים הבינעירוניים הגודשים את העיר.
זמן עצירה מינימלי של אוטובוס כזה בעש"ק ומוצ"ש כולל:
  • תיקוף רב קו של כל נוסע בזה אחר זה
  • קיפול / פתיחת עגלות ביד אחת עם תינוק ביד השנייה
  • אימונים מפרכים בסידור ערימת מזוודות בצורה שתאפשר לתא המטען להיסגר
  • חילוצן בעיר היעד מבעד לסבך

או שהם אנשים שמבינים שהאפשרות היא אחת מהשתיים:
- או להמתין בתחנה שלך ולא להיטלטל עם חבילות וילדים כי זה נורא קשה, ואז לראות עוד אוטובוס מלא ועוד אוטובוס מלא עוברים על פניך ללא תוחלת. בזמן הזה אין די ספסלים, אין קירוי ואין נוחיות.
ואז מהמקום הזה מגיעה התהיה למה אם כולם צריכים להיטלטל לתחנה ראשונה, לא עדיף שזה יהיה מסוף מסודר עם שאטלים מהירים מהשכונות. ואז ישירות החוצה מהעיר???
איפה אפשר לעשות מסוף בב"ב????

מצוקת המסופים בב"ב בדיון בכנסת (2016):

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה