מה תאכל אישה שאסור לה -

• הוסף לסימניות
שתלך לרופא אחר.

אני יודעת שזרקתי פצצה. אבל משום מה "רופא" (ואני ממש מתאפקת לא לנחש בקול מה שמו...) שכמעט לכל מטופל נותן אותה רשימת איסורים, איכשהו לא מריח לי....

חני

ויותר מזה:
שאנשים יחשבו פעמיים, אם יש טעם ללכת למרפאים שרק נותנים רשימות איסורים ושולחים את הבנאדם הביתה.
נטורופת או תזונאי או דיאטן, או כל אדם אחר שמתעסק בתזונתם של אנשים, הוא מי שבונה תפריט הגיוני לפי ההרגלים של הפציינט. וזה אחרי שהוא יושב איתו חצי שעה, ושומע על סדר היום ועל ההרגלים.
כשיש תפריט מתאים ואהוב (דגש על אהוב), אפשר לצלוח יחסית בקלות אפילו דיאטות קשות.
בלי תפריט כזה, אין כמעט סיכוי לשמור על האיסורים. וגרוע מכך - יש סכנה חמורה להגיע לחסרים תזונתיים.

• הוסף לסימניות
כמעט לכל מטופל נותן אותה רשימת איסורים
אני לא מכירה את הרופא אבל יודעת שיש כזה דבר שע"מ לפתור בעיות מסוימות אנשים עושים דיאטות ברעיון של ניקוי רעלים - לא נמנעים מדברים שהמטופל דוקא אלרגי אליהם ... אלא זו מן רשימה קבועה פלוס מינוס.

• הוסף לסימניות
אני לא מכירה את הרופא אבל יודעת שיש כזה דבר שע"מ לפתור בעיות מסוימות אנשים עושים דיאטות ברעיון של ניקוי רעלים - לא נמנעים מדברים שהמטופל דוקא אלרגי אליהם ... אלא זו מן רשימה קבועה פלוס מינוס.
וזה פותר את כולללללל הבעיות?!
אסטמה, אטופיק, השמנה, עצירויות, שלשולים, אבניפ בכליות, אבנים בכיס המרה, תפקודי כבד, בעיות נשימה, לב, ריאות, שינים, עינים, אוזנים.... תמשיכי לבד...

אה, וברוך השם, גם אני לא מכירה את הרופא.
רק שמעתי עליו ועל שכמותו.
תודה לה' שנתן לי שכל להשקיע את הכסף שלי במקומות בטוחים יותר.

חני

• הוסף לסימניות
אני לא יכולה שלא להשוות את זה לדיינים
דיין טוב הוא לא בהכרח זה שאוסר הכל (וההפך)
דיין טוב הוא זה שיודע להתיר ולקחת את האחריות על דבריו

• הוסף לסימניות
זו רשימת איסורים מאד מאד בסיסית.
מלבד הגלוטן.
לא צריך להיות "רופא" בשביל להוריד:
סוכרים, חיטה, חלב, סולניים, קפאין ושמרים.

זה הדברים הראשונים שמורידים לבד, אם יש רצון.
אם אפשר בכייף גם לצרף:
סויה, קקאו, הדרים, ועוד...
סויה זה נחשב לחלבון בריא מאד!

• הוסף לסימניות
וזה פותר את כולללללל הבעיות?!
אסטמה, אטופיק, השמנה, עצירויות, שלשולים, אבניפ בכליות, אבנים בכיס המרה, תפקודי כבד, בעיות נשימה, לב, ריאות, שינים, עינים, אוזנים.... תמשיכי לבד...

אה, וברוך השם, גם אני לא מכירה את הרופא.
רק שמעתי עליו ועל שכמותו.
תודה לה' שנתן לי שכל להשקיע את הכסף שלי במקומות בטוחים יותר.

חני

אז זהו, הרגע הראשון בפסח שהיה לי זמן לפתוח מחשב...

היא הייתה אצל נטורופטית והיא הרכיבה לה תזונה בהתאם אליה.
והיא אכן טוענת שעל ידי ניקוי הגוף הוא יכול לרפאות את עצמו.
אבל זה לא סותר את ההליך הרפואי הרגיל שהיא (המדוברת) עושה.
אני רוצה לפתוח לה ניק בפרוג, (או שיש לה? אני אשאל אותה.) ולהזמין אותה לאשכול הזה.
הוא מתפתח ונראה לי שהיא תיעזר בו מאוד!! תודה!!

• הוסף לסימניות
מסכימה עם הדברים של חני לגבי עודף האיסורים
אם אנחנו מדברים על אותו אחד, אז מכירה פציינטית שהלכה אליו בשביל לטפל בבעיה מסוימת
הוא אסר עליה את כל הדברים לעיל ועוד כמה והיא שמרה באדיקות על הוראותיו
אחרי שנים גילו שהיא סובלת בכלל מצליאק וכל שאר הדברים שבמשך שנים לא אכלה - חזרה לאכול וראתה אך טוב.

• הוסף לסימניות
בסוגריים אומר שחולי קרוהן שומרים על תזונה כזו במשך שנים רבות.

• הוסף לסימניות
חלבי, גלוטן, מתוק, (סוכר או כל ממתיק כלשהו) חצילים, תפו"א, שמרים, קפאין, (ונראה לי שעוד דברים אני אשאל אותה מחר בבוקר)

לאו דווקא לפסח.

תנו רעיונות.
קשה לה.
אדממה...

זה כמו לפתח גרעינים, טוב לנישנוש

• הוסף לסימניות
בגן שלי (גילאי 3), אחת הילדות אלרגית לאין סוף מאכלים!!! כמעט שאסור לה כלום!!
גלוטן, חלב, שקדים, אגוזים ועוד המון...
אבל יש לזה תחליפים והיא לגמרי לא מסכנה!!
כל העוגות, עוגיות, פסטות, לחם וכו' - קונים לה ללא גלוטן.
כל מוצרי החלב - קונים לה של סויה.
חטיפים - יש הרבה ללא גלוטן, וקונים מה שאינו מכיל עקבות של X Y וכו'...

זה יוצא עסק יקר, אבל אין ברירות אחרות! לומדים לחיות עם זה...
ותאמינו לי שהיא לא נראית אומללה. מפנקים אותה והיא לא מרגישה בחסרון... אז נכון, החברות מקבלות חטיפים שונים משלה במסיבות או מאמא של שבת והיא יודעת שיש לה סלסילה גדולה עם כל מגדנות הארץ היקרים שמחכים רק לה... אז היא לא מרגישה בשוני...

אז מה שהתכוונתי לומר בזה, שהיא יכולה לדלג על כל ה-"אסור..." וללכת על מה שמותר לה... תחליפים....

• הוסף לסימניות
בגן שלי (גילאי 3), אחת הילדות אלרגית לאין סוף מאכלים!!! כמעט שאסור לה כלום!!
גלוטן, חלב, שקדים, אגוזים ועוד המון...
אבל יש לזה תחליפים והיא לגמרי לא מסכנה!!
כל העוגות, עוגיות, פסטות, לחם וכו' - קונים לה ללא גלוטן.
כל מוצרי החלב - קונים לה של סויה.
חטיפים - יש הרבה ללא גלוטן, וקונים מה שאינו מכיל עקבות של X Y וכו'...

זה יוצא עסק יקר, אבל אין ברירות אחרות! לומדים לחיות עם זה...
ותאמינו לי שהיא לא נראית אומללה. מפנקים אותה והיא לא מרגישה בחסרון... אז נכון, החברות מקבלות חטיפים שונים משלה במסיבות או מאמא של שבת והיא יודעת שיש לה סלסילה גדולה עם כל מגדנות הארץ היקרים שמחכים רק לה... אז היא לא מרגישה בשוני...

אז מה שהתכוונתי לומר בזה, שהיא יכולה לדלג על כל ה-"אסור..." וללכת על מה שמותר לה... תחליפים....
אני מאמינה שהיא לא מסכנה, לא כל כך מהר נהיים מסכנים.
אבל להגיד שהיא לא מרגישה בשוני? לא הייתי אומרת.
מולטי אלרגיה זה בהחלט מורכב. ואמא שלה בטוח יודעת כמה זה מסובך לנהל את זה....
ולחפש תחליפים זה לא כזה קל (מניסיון?).
לכן בדיוק נפתח האשכול הזה, לבקשת עזרה בחיפוש התחליפים.

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שהיא לא מסכנה, לא כל כך מהר נהיים מסכנים.
אבל להגיד שהיא לא מרגישה בשוני? לא הייתי אומרת.
מולטי אלרגיה זה בהחלט מורכב. ואמא שלה בטוח יודעת כמה זה מסובך לנהל את זה....
ולחפש תחליפים זה לא כזה קל (מניסיון?).
לכן בדיוק נפתח האשכול הזה, לבקשת עזרה בחיפוש התחליפים.
צודקת. אולי לא מדוייק לומר שהיא לא מרגישה בשוני. היא מרגישה ויודעת שזה וזה וזה אסור לה כי עלול לגרום לה לא טוב בגוף.
אולי באמת יותר נכון להשתמש ב-"לא מפריע לה השוני". כי באמת לא מפריע לה...
כשחברה תרצה לכבד אותה בעוגיה - היא תגיד לה "אסור לי כזה" ואם זה משהו שהיא הספיקה לקלוט שהוא שנוי במחלוקת, כמו עדש או חמצוץ, היא תשאל "מותר לי את זה?"

אבל כמו שמצאנו לה תחליפים, ניתן למצוא תחליפים עבור הגברת המדוברת שאסור לה כל מיני...
אבל שוב- זה יקר הרבה יותר. צריך לקחת בחשבון...

• הוסף לסימניות
חלבי, גלוטן, מתוק, (סוכר או כל ממתיק כלשהו) חצילים, תפו"א, שמרים, קפאין, (ונראה לי שעוד דברים אני אשאל אותה מחר בבוקר)
דרך אגב, אני נזכרת עכשיו שלאח של אימי יש רשימה דומה של "אסור..."
היא הולכת במקרה למישהי בתל אביב בשם רבקי?:rolleyes:

• הוסף לסימניות
צודקת. אולי לא מדוייק לומר שהיא לא מרגישה בשוני. היא מרגישה ויודעת שזה וזה וזה אסור לה כי עלול לגרום לה לא טוב בגוף.
אולי באמת יותר נכון להשתמש ב-"לא מפריע לה השוני". כי באמת לא מפריע לה...
כשחברה תרצה לכבד אותה בעוגיה - היא תגיד לה "אסור לי כזה" ואם זה משהו שהיא הספיקה לקלוט שהוא שנוי במחלוקת, כמו עדש או חמצוץ, היא תשאל "מותר לי את זה?"

אבל כמו שמצאנו לה תחליפים, ניתן למצוא תחליפים עבור הגברת המדוברת שאסור לה כל מיני...
אבל שוב- זה יקר הרבה יותר. צריך לקחת בחשבון...
מנסיוני, זה קצת חלק מההבדל בין הגישה של רפואה קונבנציונלית לנושא האלרגיה לבין מרפאים טבעוניים למיניהם.
ברפואה קונבנציונלית, כשמאתרים אלרגיה להרבה דברים וברמה גבוהה, מוציאים מיד גם הפניה לדיאטנית כדי לבנות תפריט מקיף ומותאם, וגם משקללים נזק מול תועלת: רמת האלרגיה לעומת החיוניות של המזון בתפריט הכולל.
לא כל כך מהר יורידו לבן אדם את כל הפרות והירקות מהתפריט, למשל.
והמרפאים מטעם עצמם, ובכן, יש ויש.
יש את אלו שבלי הנד עפעף יגידו - את כל הפרות אסור לו. (באוזני אמר לי את זה 'מאבחן' נחשב מאד). וגם את -- וגם את -- וגם את ---. מה יאכל הילד? לא מעניין אותם. עברו למטופל הבא.

• הוסף לסימניות
יש את אלו שבלי הנד עפעף יגידו - את כל הפרות אסור לו. (באוזני אמר לי את זה 'מאבחן' נחשב מאד). וגם את -- וגם את -- וגם את ---. מה יאכל הילד? לא מעניין אותם. עברו למטופל הבא.
לא... במקרה שלנו זה לא ככה.... בדקו אותה עם פינצטה ולא אסרו הכל בצורה גורפת...
אחרי הרבה מאוד תגובות לא רצויות ולא משמחות לשלל מאכלים, ערכו בירור מקיף והגיעו למסקנה מה טוב לגוף הקטן הזה ומה לא...
במקרה הנ"ל, יש לה... יש לה הרבה תחליפים של מה שיכולה לאכול...

אבל יש גם הבדל עצום בין סוגי הרפואות אלטרנטיבית וקונבנציונאלית. כך שיש הבדל בין מה אסור לבין מה לא טוב...

• הוסף לסימניות
בסוגריים אומר שחולי קרוהן שומרים על תזונה כזו במשך שנים רבות.
לא ממש.
נכון יש להם דיאטה מחמירה וקשה, אבל לא כוללת את כל האיסורים הנ"ל -
אסור גלוטן (ולא רק גלוטן אלא כל פחמימה שהיא - כולל תירס, תפו"א, אורז וכו'. ה"קמל" שמותר להם הוא קמח שקדים)
אסור סוכר - אבל מותר דבש, ממתיקים מלאכותיים ופירות.
מותר - כל סוגי הירקות חיים או מבושלים,
מותר כל סוגי החלבונים והרבה - כי יש להם בעיה של כולסרול נמוך מדי
אסור חלב אבל מותר מוצרי חלב מסוימים - כמו יוגורט, קוטג' או גבינה צהובה (ואולי עוד)

מהכרות קרובה מאד

חני

• הוסף לסימניות
בהחלט, כמובן לא בפסח בכל הרשתות כמו אושר עד יש וכד' במקפיאים ליד הירק הקפוא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה