דרוש מידע מודיעין עילית, אזורים שצמודים לגדר כמו ברכפלד ועוד, לא מפחיד לשלוח לגנים?

• הוסף לסימניות
אני יגיד לך אבא שלי שאל הרב פינקל
והוא אמר לו לחזור
הם בקרוואנים פחות מיריקה מהערבים בתחילת רבי עקיבא
זה מה שהרב אמר לו אז זה מה שעושים

• הוסף לסימניות
עובדה שהייתה היום אזעקה במודיעין ישפרו, לא יודעת איפה זה, אבל בטוחה שאימהות נטרפו מדאגה
ההחלטה לפתוח מוסדות לימוד מוזרה בעיניי
המרחק ממודיעין עילית לישפרו

1697477523380.png

• הוסף לסימניות
מה עם נאות הפסגה, גם שם יש בסיס?

• הוסף לסימניות
לא חושבת שזו טעות...
את בעצם אומרת -
"לא צריך בכלל את השמירה של השומר,
כי:
- אם ה' לא ישמור - אז השמירה של השומר היא לשווא;
- ואם ה' כן ירצה לשמור - אולי גם אז השמירה של השומר היא לשווא"?

אז אני עונה -
- אם ה' לא ירצה לשמור, אכן השמירה של השומר תהיה לשווא (כמאמר הפסוק).
- ואם ה' כן ירצה לשמור - אז ככה"נ השמירה של השומר לא תהיה לשווא, כי דרכה העיר תישמר, ע"פ רצון ה'.

• הוסף לסימניות
אם ה' לא ישמור עיר - אין תועלת בשמירה של השומר;
מכאן ניתן להסיק שאם ה' כן ישמור עיר - יש תועלת בשמירה של השומר;
שהרי אף אחד לא יטען שהעיר תישמר ע"י עמוד ענן ועמוד אש שירדו ממרומים, נכון?
אלא ברור שהעיר תישמר ע"י הצירוף של רצון השם + השמירה של השומר.
דווקא לא מסכימה :) כלומר יכול להיות שיהיה תועלת ויכול להיות שלא, אי אפשר להסיק כלום מהמשפט הראשון חוץ מהמשמעות הבסיסית שלו.
אבל כמו ש @ווילי וונקה אמרה זה לא מקום לדיוני השקפה...
אבל אני חושבת שזה נכון כשמדובר בבני אדם, לא בה'.
דווקא היהדות מלאה בלוגיקה. (גמרא למשל זה דבר מאד לוגי, יש המון כללים בלימוד שממש דומים לכללי לוגיקה).

• הוסף לסימניות
שלחתי בלב כבד את הקטנה לגן.....
'אם ה' לא ישמור עיר שוא שקד שומר.'

אבל אני מדברת מבחינת השתדלות- זה לא מפחיד שאין מאבטחים או משהו? הכל חשוף להרים ושטח פתוח שהערבים נכנסים (ראינו גנבות בעבר) המעבר קל
אני ממש פוחדת.

יש עם מי לדבר בעיריה?
הנה....מעונות לא פותחים בלי 2 מאבטחים....:rolleyes:
מה ההבדל בין גנים למעונות??

• הוסף לסימניות
לגבי מעונות במודיעין עילית:
היום בשעות הערב היתה שוב אסיפה של משרד החינוך , הוחלט שנכון להרגע מחר יערך הצוות ויקבל הדרכה כיצד לפעול בימים אלו וביום רביעי בעז"ה (אם לא יהיה שינוי ח"ו) המעונות יפתחו בשעה 8:00 בבוקר עד השעה 14:00 בצהריים

• הוסף לסימניות
אני יגיד לך אבא שלי שאל הרב פינקל
והוא אמר לו לחזור
הם בקרוואנים פחות מיריקה מהערבים בתחילת רבי עקיבא
זה מה שהרב אמר לו אז זה מה שעושים
אם יורשה לי לשאול יש כמה הרב פינקל על מי המדובר?

• הוסף לסימניות
את בעצם אומרת -
"לא צריך בכלל את השמירה של השומר,
כי:
- אם ה' לא ישמור - אז השמירה של השומר היא לשווא;
- ואם ה' כן ירצה לשמור - אולי גם אז השמירה של השומר היא לשווא"?

אז אני עונה -
- אם ה' לא ירצה לשמור, אכן השמירה של השומר תהיה לשווא (כמאמר הפסוק).
- ואם ה' כן ירצה לשמור - אז ככה"נ השמירה של השומר לא תהיה לשווא, כי דרכה העיר תישמר, ע"פ רצון ה'.
אכן יש חובת השתדלות, ואכן זו אחת מהחובות שכל בני העיר מחוייבים בה (חוץ מהתלמידי חכמים, שהגמ' כותבת שהם לא נזקקים לשמירה)
ציטוט מהמלבי"ם על הפסוק הנידון
"שיר המעלות לשלמה", השיר הזה ושאחריו נסמכו בכונה, שבראשון יבאר שהשתדלות האדם אין מועיל כל מאומה רק הכל נעשה ונגמר בעצת ההשגחה העליונה, ובסימן שאח"ז יבאר מתי ההשתדלות מועיל, ואופנים אשר יובילוהו אל המטרה הנכונה - "אם לא ה' יבנה בית" אם לא ילוה אל הבנין עזר אלוה, "אך שוא עמלו בוניו בו", ואין ההשתדלות מועיל מאומה, ולא לבד בהוצאת כלל הדבר אל הפועל, שאין האדם לבדו יכול עליה בעמל בלא עזר ממרום, כי בשמירת הדברים שכבר הם עשוים כמו בשמירת העיר הבנויה, גם בזה "אם לא ה' ישמר עיר שוא שקד שומר" והשתדלות האדם בשמירתה לא יועיל מאומה - ולא לבד בפעולות כלליות כי גם בפרטים: ויקיטקסט

• הוסף לסימניות
"שיר המעלות לשלמה", השיר הזה ושאחריו נסמכו בכונה, שבראשון יבאר שהשתדלות האדם אין מועיל כל מאומה רק הכל נעשה ונגמר בעצת ההשגחה העליונה, ובסימן שאח"ז יבאר מתי ההשתדלות מועיל, ואופנים אשר יובילוהו אל המטרה הנכונה - "אם לא ה' יבנה בית" אם לא ילוה אל הבנין עזר אלוה, "אך שוא עמלו בוניו בו", ואין ההשתדלות מועיל מאומה, ולא לבד בהוצאת כלל הדבר אל הפועל, שאין האדם לבדו יכול עליה בעמל בלא עזר ממרום, כי בשמירת הדברים שכבר הם עשוים כמו בשמירת העיר הבנויה, גם בזה "אם לא ה' ישמר עיר שוא שקד שומר" והשתדלות האדם בשמירתה לא יועיל מאומה - ולא לבד בפעולות כלליות כי גם בפרטים: ויקיטקסט
אבל תחשוב בהיגיון:
אדם שרוצה לבנות בית - מה נדרש ממנו לעשות?

אם אין שום עניין בהשתדלות, אז למה לא מספיק שהוא יעמוד ויתפלל?
מסתבר שהוא צריך גם להפשיל שרוולים ולהתחיל בעבודה, נכון?

ז"א, בשביל בניית הבית נצרך רצון ה' + ההשתדלות של האדם.

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה