קורונה מודיעין עילית גם אנחנו!!! למה?? ככה!!

• פותח הנושא Excel
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
מאות תלמודי תורה נפתחו היום באזורי הסגר. כמה שלא מרחו את זה בהודעות שונות, זו עבירה על החוק, בלי שום אפשרות להלבין אותה.

מה פתאום עבירה על החוק??
מותר רשמית לפי החוק להפעיל חינוך בלתי פורמלי.
תלמודי התורה בבני ברק רובם שייכים לחינוך לא פורמלי.

דרך אגב פרופסור גרוטו טוען
שחובה לפתוח את שנת הלימודים - כיון שהתוצאות של החופש הם עליה גבוהה בתחלואה בגלל התכנסויות קרובות.
בבתי הספר ניתן לאכוף את הכללים.

זה תקף רק באיזורים לא חרדיים כנראה---

גם אני לא פרויקטור.
אבל כששאלת למה התוכנית שלך לא מוצלחת אז אני מנסה לסביר לך בטוב טעם שבתוכנית שלך יש יותר חורים מגבינה שוויצרית ממוצעת. לצערי מהכרות קרובה עם חולים בסיכון והכרה במצב בבתי חולים.
אין לי פתרון חוץ מסגר כרגע כדי לקטוע את המגפה שמשתוללת (והסברתי קודם למה זה כלי יעיל ואפקטיבי עם השלכות קשות)
ושמירה על ההנחיות.
ולעשות לכל המפרי הנחיות בדיוק את מה שאת מציעה לעשות לכל האוכלוסיה בסיכון. (לנעול אותם בבית\כלא).
ומדיניות של אקורדיון (פתיחה וסגירה לסרוגין) נשמעת הכי הגיונית כרגע כדי לשמור על כל הציבור.
סגר אבל לא יעיל. אא"כ הוא ארוך. סגר חלקי כמו שעכשיו לא יעיל משום כיוון.
וסגר ארוך לכל המדינה ירסק את מעט הכלכלה שנותרה סופית. והורים שעדיין לא התאבדו-יתאבדו עכשיו סופית. (ואל תגידי לי שאלה שבסיכון גם משועממים-כי יותר קל לדאוג לתעסוקה למליון איש מאשר ל9 מליון)
שמירה על ההנחיות לא מועילה כרגע מספיק לקבוצות סיכון. יש לייחד להם תשומת לב מיוחדת.
ולנעול את כל מפרי ההנחיות זה פשוט לא מציאותי. אלה שבסיכון נכנסים לבידוד מעצמם (אם הם יכולים) לאכוף בידוד על כ"כ הרבה אנשים זה פשוט לא שייך. ועוד אנשים שמומחים בלהפר את כללים...
ומדיניות של אקורדיון זה המכה האחרונה שאפשר לתת לכלכלה, לילדים ולכולם בעצם. כלומר, מה שסגר ארוך לא יסיים האקורדיון ירסק סופית.

מה פתאום עבירה על החוק??
מותר רשמית לפי החוק להפעיל חינוך בלתי פורמלי.
תלמודי התורה בבני ברק רובם שייכים לחינוך לא פורמלי.
כן, אבל באשדוד ונראה לי בעוד ערים נפתחו גם מוסדות של החינוך הפורמלי.

גם אני לא פרויקטור.
אבל כששאלת למה התוכנית שלך לא מוצלחת אז אני מנסה לסביר לך בטוב טעם שבתוכנית שלך יש יותר חורים מגבינה שוויצרית ממוצעת. לצערי מהכרות קרובה עם חולים בסיכון והכרה במצב בבתי חולים.
אין לי פתרון חוץ מסגר כרגע כדי לקטוע את המגפה שמשתוללת (והסברתי קודם למה זה כלי יעיל ואפקטיבי עם השלכות קשות)
ושמירה על ההנחיות.
ולעשות לכל המפרי הנחיות בדיוק את מה שאת מציעה לעשות לכל האוכלוסיה בסיכון. (לנעול אותם בבית\כלא).
ומדיניות של אקורדיון (פתיחה וסגירה לסרוגין) נשמעת הכי הגיונית כרגע כדי לשמור על כל הציבור.

ולסגור כל הזמן את תושבי הערים האדומות בשביל לשחרר ערים אחרות זה הגיוני??
למה?? את תושבי הערים הדומות מותר לנעול בבית/כלא חודשים על גבי חודשים רק כדי שכל האחרים יוכלו להתכנס ברווח???

מדיניות של אקורדיון לא תקרה .
כלומר זו תהיה סגירה + הממשלה מרשה לפתוח ולאף אחד לא שווה לפתוח + סגירה + הממשלה מרשה לפתוח ולאף אחד לא שווה לפתוח ....
אין שום עסק שיכול לשרוד אקורדיון ולכן אף אחד לא יפתח.
בפסח כשאמרתי את זה אף אחד לא הבין.
אבל כשמקבלי ההחלטות הופתעו איך חולפים חודשיים והמשק לא מתחיל להפתח וכבר גל שני ואין התאוששות - הבינו שצדקתי. אפילו מענקי החזרה לעבודה לא עזרו מספיק.
מודל אקורדיון אינו דבר ישים. האפקט שלו זהה לסגר ממושך ארוך טווח = חנק סופי של הכלכלה.

לא, אם פחות מחצי חולים עדין לא מפנים ועד שנדבקים רובם לוקח (אצלנו בכולופן) בערך שלושה ארבעה שבועות. (משפחה של 10 נפשות)
אוקי
שכנעת אותי שצריך סגר של חודש. ולא מספיק שבועיים.

אוקי
אין פה מישהו באשכול שחולק על כך שסגר של חודש, אבל סגר אמיתי, יעיל בהורדת התחלואה לטווח הקצר
נקודות החלוקה אחרות לגמרי
1. האם מספיק להוריד חלוקה לטווח קצר ע"י סגר, כולם מסכימים שלא, חלק אומרים שיש צעדים אפקטיביים שיעצרו את העליה אחרי ההודה, וחלק אומרים שאו שאין צעדים כאלו או שהם בלתי ישימים
2. האם סגר יהיה סגר אמיתי ולא בדיחה, במצב הציות של הציבור כרגע סיכוי סביר שלא יצליחו לבצע סגר אמיתי אמיתי. או שהוא יהיה מלווה באכיפה מטורפת לגמרי
3.סגר של חודש של מכת מחץ לכלכלה, האם יש בכך סיכון חיים גם כן? ואם כן - כמה באחוזים הסיכון מחוסר כסף מול הסיכון של החולי
הנקוה היא שיש אנשים ששומעים שסגר אמיתי לא יכול לקרות למשך חודש, ומסכימים שאי אפשר לרסק את הכלכלה - אז הם מציעים סגר של שבוע
סגר של שבוע זה לקחת את כל המינוסים גם מפה וגם מפה, זה הכל.

אוקי

משרד הבריאות טוען שצריכים חודשיים לפחות כדי להוריד את התחלואה ל-400 חולים ביום (ואז יפתחו ויעלה בחזרה בתוך חודש-חודשיים)
אם את עובדת מדינה או מורה וגם את לא חצי שנה בסגרים באים וחוזרים אז הילדים שלך קצת פחות מחורפנים.
את בטח רוצה.
יהיה נחמד עוד חופש על חשבון הבוס...

מישהו הבטיח שיש לזה היתכנות? (מדעית, רפואית....)
בלי קשר לזה שזה לכאורה ממש לא נכון. מבחינה מוסרית.
אהה, בטח, יורם לס.

כן .
כבר יש רשימה ארוכה של רופאים בארץ שמתחילים לטעון שהקצב האיטי של התפשטות המחלה בקרב צעירים משאיר אותה פה מדי הרבה זמן פעילה חזק ולכן מזיק לקבוצות הסיכון.
שאין הוכחות לכך שמדינות שנקטו במדיניות של סגר אכן הצליחו יותר.
שהמתים באיטליה/צרפת/ארה"ב היו תוצאה של ניהול כושל.
ושיש סיכוי רציני שאם היו מפסיקים את הבדיקות ויודעים רק על חולים קשה - היינו מדינה ירוקה .... ולא היו יותר חולים קשה מעכשיו.

אבל אם רופא כלשהו טוען אחרת - הוא מיד יורם לס וזהו. גם אם זו רשימת רופאים ארוכה.

האם יש נתונים על מספר בדיקות פר אדם?
כלומר,
לא מספר בדיקות אלא מספר אנשים שערכו בדיקות.
אם אדם עבר בדיקת קורונה 5 פעמים - עדיין ייספר כאחד.

מאוד מענין אותי לדעת לאור אחוזי המתים שהביאה כאן @אסתי3311 ששיקפו מגמה מענינת.
(אחוזי מוות גבוהים יותר בערים ה'חילוניות' - מה שגורם לי לחשוב שנערכות שם פחות בדיקות למי שלא מגיעה בפועל לבתי''ח/קופ''ח כחולה עם תסמינים).

באופן כללי אני חושבת שחכמה בגויים תאמין כלומר כל מי שחושב לצד זה/אחר שיגבה באנשי מקצוע ולא כל אחד שימציא מעצמו...

מעניין מה תאמרו מה יותר נכון מבחינה מוסרית לעשות סגר רק לקבוצות סיכון( ולתמוך בהם כלכלית) הקטע שיש צעירים עם מחלות רקע שייחשפו ואצלנו הכול סודי בחיים......
או סגר לכולם וככה כולם נפגעים
מישהו הבטיח שיש לזה היתכנות? (מדעית, רפואית....)
בלי קשר לזה שזה לכאורה ממש לא נכון. מבחינה מוסרית.
אהה, בטח, יורם לס.

הגיון של "גם לי גם לך לא יהיה"(משפט שלמה)

יש לי רעיון קצת הזוי קצת מצחיק,
נניח ש @אשת_חבר תתחלף אם נניח @רפ וכל אחת תנסה להסביר ולסדר את "דעה" של השניה בסוף לשנייהם יהיה יותר ברור מה הם שני צידי המטבע.

מעניין לאן הדיון יוביל אחרי נסוי כזה אמיתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה